Mot paralympics i Rio 2016! -

Lördagsträningarna är igång

Tid: 17:40:38
Datum: 2009-09-28
Kategori: Goalball

Nu äntligen har också lördagsträningarna dragit igång, för min del. Första veckan vi skulle ha haft blev det ju inget för att koden till dörrarna inte funkade. Andra veckan skulle vi ha varit i Karlstad, men det blev ju inget heller. Då var Albin, Oskar och jag på Club sesion istället och förra veckan var vi ju i Stockholm.

Träningen i onsdags gick annars bra. Det var bara jag, Albin och Jennifer där och ingen av oss var väl sådär jättepepp på att träna. Dessutom var Clara lite halvseg, så det blev lite halvseriöst. Vi körde lite uppvärmning med armhävningar, situps osv. som vanligt, varpå vi körde lite explosivitet och tränade skott. Tyvärr är ju den hallen ganska liten, så bollarna studsar nästan tillbaka hela vägen när man skjuter =P

Jag behövde inte betala någonting när jag åkte hem eller dit heller. Jag skulle ha dygnsbiljett, men han jag åkte dit med visste inte om och i så fall hur man fixade det utanför linjerna. Han sa först att det inte gick, men det gick ju förra veckan, så han ringde någon shomme, men den visste inte heller. Så han sa att jag skulle betala till han jag åkte hem med, men han visste inte heller om det gick och i så fall hur man gjorde. Dessutom stod det på hans taxameter att jag skulle betala 0kr, så jag fick åka gratis =)

I lördags var det i alla fall dags för första lördagsträningen för säsongen för min del. Det var bara jag, Albin, Oskar och Ther där. Pelle var inte heller där, så Clara höll i det hela själv.
Eftersom att vi bara var 4st kunde vi inte köra några matcher, så vi tejpade bara upp ena planhalvan för att ha till försvarsövningar och så. Dessutom hade vi inga mål.

Vi började i alla fall med att värma upp lite varpå vi tränade skott. Det var lite svårt eftersom att vi inte hade någon plan eller något mål att gå efter, men det gick ganska bra ändå. Några skott fick jag till ganska bra.
Sedan körde vi lite försvarsträning. 3 av oss försvarade och den 4:e sköt. 3 skott på varje position sköt man och så roterade man ett steg medsols. När alla 3 hade varit på alla 3 positioner bytte man skytt.
Lite höger/vänster-träning hann vi också med innan vi avslutade med straffar. Det gick inte så jättebra nu heller. Jag tycker jag har blivit sämre på straffar. På Canon förra hösten var jag ju grym på det, men efter det har det inte varit något vidare.
Totalt sett var det ändå en bra träning, men nu i helgen blir det ingen träning, för då är Pelle och Clara på kurs. Dessutom kommer Jocke då och vi har nollningsfest på fredag, så det passade ju bra =)

Efter träningen åkte vi in till stan och åt lite. Jag blev grymt sugen på kulglas, men jag köpte ingen. Mat åt vi däremot. På Linds. Riktigt gott var det, men Sheps mat var godare än min. Hon åt schnitzel och jag åt spagetti och köttfärssås.
Ett par jeans köpte jag också innan vi åkte hem, för det behövdes.

Annars i helgen hände det inte mycket, men idag var jag svintrött. Jag somnade strax före 11 igår och sov till 2. Då vaknade jag och så kunde jag inte somna förrän 6:30, 30 minuter innan jag skulle gå upp...
Dessutom var det en lång skoldag idag där jag egentligen kunde ha haft sovmorgon, för på första lektionen hade vi ändå eget arbete. Det var Människan socialt och kulturellt. Vi ska ju välja någonting och fördjupa oss i. Jag valde först Kuba, men det fanns ju ingen info alls om hur de lever, så jag bytte till Tanzania. Jag är riktigt pepp på att åka dit! Jag kom in på en sida, Kenzan-Tours där det fanns massa paketresor och grejer =) Är det någon som är på? =)
I samma klassrum satt jag hela förmiddagen, för lektionen efter skulle vi också vara där och fortsätta med FN-rollspelet. Inte heller idag hittade jag någon vidare fakta om Kubas flyktingpolitik, så snart får man väl skriva en resolution i alla fall.
Matkön var aslång, så jag, Spike och Micha gick till macken och köpte korv istället.
På svenskan tog mitt bateri till datorn slut. Det brukar ju alltid räcka hela dagen, men inte idag. Så jag och Spike tänkte leta upp Janne och höra om jag kunde få gymma lite då istället och sluta tidigare, men vi hittade honom inte, så vi fick vänta i drygt en timme innan idrotten började och sedan vara med på den i alla fall. Det var jobbigt värre.
På onsdag är det dock inget, för då ska vi ju ut och vandra istället. Jag kan väl inte säga att jag ser fram emot det sådär enormt mycket, men det får väl gå ändå.

Ford kan ha fått förstoppning igen. Det var igår som vi märkte att han jamade när han bara låg ner. Det brukar han aldrig göra. Först trodde jag att det var benet han hade ont i, för han jamade till när han sträckte på det, men det är nog magen ändå. Nu har han pooat lite i alla fall efter att vi har gett honom parafinolja och vatten. Dock är han inte som vanligt än, så vi kanske får åka in till veterinären med honom, lilla Ford!

Allsvenskan 09/10 är igång!

Tid: 22:24:12
Datum: 2009-09-25
Kategori: Leksand

Den 4:e omgången har kommit halvvägs. 4 matcher nu ikväll och 3 matcher imorgon, men vi ska börja med att redogöra för serien såhär långt.

I 1:a matchen var det Västerås som stod för motståndet på bortaplan. Gurkorna inledde också klart bäst. Leksingarna hängde inte med. Trots det kunde Kenny Kjellström trycka in säsongens 1:a mål bara 15 sekunder från periodpaus.
I 2:a vände dock Västerås till 2-1, men återigen gjorde Leksand ett sent mål i perioden. Den här gången var det 35 sekunder eller något i den stilen kvar av perioden och i 3:e gjorde man samma sak igen. Med bara sekunder kvar gjorde man det avgörande målet fram till 2-3. Rättvist var det inte, men 3 poäng är alltid 3 poäng.
AIK hade det en aning tufft hemma på Hovet mot Malmö. Det var Malmö som ledde både med 1-2 och 2-3. Dock kviterade AIK och avgjorde i sudden och vann med 4-3.
Bofors, mitt bottentippade lag, inledde riktigt bra och vann med hela 6-2 hemma mot nykomlingen Örebro. Mitt tips, som ni kan läsa längre ner i ett tidigare inlägg, gick alltså inte in. Jag trodde att Örebro skulle kunna hota Boforsarna, men det kunde de alltså inte.
Även Växjö vann hemma mot Borås med 6-4. Sundsvall slog lite överraskande Oskarshamn hemma med 3-2.
Troja inledde också med en seger mot Almtuna med 3-1 och Mora vann över Björklöven med 4-1.

Tabellen efter en omgång var alltså den att Bofors toppade tabellen före Mora och Växjö. Troja var 4:a, Leksand 5:a, Sundsvall 6:a och AIK 7:a. På kvalplatserna hade vi Örebro och Björklöven.

I den 2:a omgången var det ett betydligt bättre Leksand som övertygade rejält i hemmapremiären, inför 6636 åskådare, när man vann med 4-0 mot Växjö. Jocke Eriksson, som vaktade målet både i den och i 1:a matchen, var riktigt bra och motade samtliga skott han fick mot sig.
Malmö gjorde också hemmadebut, men där gick det inte riktigt lika bra. Publiken var dock nästan jämn med i Leksand, 6639 åskådare var det i Malmö. Dock var det bortalaget Mora som tog ledningen och drog ifrån till 4-0, men Malmö kom tillbaka och pressade på riktigt rejält för ett kviteringsmål på slutet, men Mora lyckades avgöra i tom kasse och inkassera sin 2:a raka vinst för säsongen.
Det gjorde även Bofors som den här gången vann borta mot Borås med 2-4 och AIK som tog säsongens 1:a trepoängare borta mot nykomlingen Örebro när man vann med 1-5. Annars var det nya segrare. Almtuna tog säsongens 1:a seger genom att slå Västerås, som i och med det hade 2 raka förluster, med 2-1, Björklöven slog Sundsvall med 4-1 och Oskarshamn slog Troja med 3-2.

Tabellen var då alltså att Bofors fortfarande ledde före Mora och Leksand, alla 3 på 6 poäng. Därefter var det AIK på 5, Troja var fortfarande 5:a trots förlusten i och med att både Växjö och Sundsvall förlorade. Upp på 6:e plats klättrade Björklöven följt av Oskarshamn, med bara 1 plusmål bättre än Almtuna och 2 mål bättre än både Växjö och Sundsvall, på 8:e, 9:e och 10:e  plats. Sist var fortfarande Örebro och Borås med 0 poäng. Även Västerås var nollade, men man hade 2 resp. 6 plusmål bättre än de övriga 2 lagen på 0.

I 3:e omgången möttes just Bofors och Leksand. På förhand en ganska klar match för gästerna, men det skulle visa sig långt ifrån sant. Visserligen var det Leksand som, ännu en gång, genom ett sent mål, tog ledningen i 1:a perioden.
I den 2:a vände dock Bofors till 2-1, men Leksand lyckades kvitera nära paus igen.
Bofors gav sig dock inte utan gjorde 3-2 i sista perioden. Ett mål som så när blev slutresultatet, men bara 6 sekunder från slutet lyckades Jesper Ollas raka in en passning från Peter Nordström och räddade på så vis en poäng hem till Dalarna. Rättvist var det absolut inte, för precis som mot Västerås var det hemmalaget som var betydligt bättre.
Sudden gav dock inget, så det hela avgjordes på straffar. Boforsaren missade sin 1:a medan Johansson satte Leksands 1:a. Bofors 2:a straff missade han dragningen på, men på något sätt gled pucken ändå in bakom Jocke Eriksson i målet fram till likaläge. 3:e straffen missade båda och 4:e straffen gjorde Boforsmålvakten en kanonplock på medan Bofors lyckades sätta dit sin straff.
Så årets 1:a poängtapp kom redan i 3:e omgången till skillnad från förra året då det kom i 11:e omgången borta mot Huddinge.
Sett till matchbilden ska man nog ändå vara rejält nöjda över att ha fått med sig en poäng. Mer rättvist hade 3 poäng till Karlskoga varit, men som sagt, ibland ska man ha tur.
AIK fortsatte att gå fram som ett ånglok och slog Mora borta med 2-6.
Malmö tog sin 1:a fullpoängare för säsongen när man bortaslog Sundsvall, men det satt långt inne. Sundsvall hängde faktiskt med hyfsat bra ett tag i matchen. Troja vann igen när man slog Björklöven hemma i Sunnerbohov med 4-1.
Västerås tog sina 1:a poäng i serien när man slog Oskarshamn med 2-0. Även Borås och Örebro tog sina 1:a poäng när just de 2 lagen möttes och Örebro drog det längsta strået och vann efter sudden. Almtuna fortsatte att ta poäng och Växjö fortsatte att ha det tungt när Almtuna vann med 4-3 efter sudden.

Tabellen var då alltså att inget lag hade full poäng efter 3 omgångar. AIK och Bofors toppade tabellen på 8 poäng före Leksand på 7. Playoff-platserna hade Troja, Mora, som  åkte ner till 5:e plats i och med sin storförlust mot AIK, Almtuna klättrade upp på playoff igen liksom Malmö för 1:a gången den här säsongen, 3 plusmål före Växjö precis utanför playoff.

4:e omgången påbörjades nu ikväll och det var Leksand som tog emot Borås hemma, Malmö tog emot Troja, Växjö gästade Oskarshamn och Västerås åkte upp till Umeå.
På förhand kanske man även här trodde att Leksand skulle vinna ganska enkelt, men så blev det absolut inte. Man gjorde visserligen 1-0, men sedan var det Borås som kviterade, knappt en minut från paus.
I 2:a perioden stod man upp bra, men trots det lyckades Leksand göra 2 mål trots att Borås vann skotten med 11-12.
I sista perioden drog Leksand ifrån och gjorde 3 mål till och fastställde slutresultatet 6-1. Leinonen gjorde det bra i Leksandsmålet och bortsett från 1-1-målet var han stabil, men sett till matchbilden hade Borås nästan varit värda en poäng. I alla fall om man hade spelat som man gjorde i de 2 inledande perioderna.
Malmö tog sin 1:a hemmaseger för säsongen när man slog Troja med 4-1. 6-1 skulle det egentligen ha varit, men de fick 2 bortdömda mål emot sig, men 4-1 är inte dåligt det heller.
Västerås tog ännu en 3:a när man vann med 1-3 och Växjö vann igen efter 2 raka förluster när man slog Oskarshamn med 0-3. Oskarshamn var det ända laget som inte gjorde mål. Det har man inte gjort på 2 matcher nu.

Tabellen är alltså den att Leksand nu leder på 10 poäng. Tar dock AIK eller Bofors full pott imorgon är det de som leder tabellen. AIK möter Sundsvall hemma och Bofors möter Almtuna borta. AIK har nog stor chans att vinna den matchen, men Bofors får det värre. Malmö är i alla fall 4:a, Växjö 5:a och Västerås 6:a. Mora har den sista playoff-platsen, men de möter Örebro borta imorgon vilket de mycket väl kan vinna. Har de då tur och något av AIK eller Bofors förlorar kan man gå upp på kvalserieplats. Ända hotet till playoff-platserna är Almtuna som, om de slår Bofors och Mora förlorar, går upp på playoff-plats.
Vi får se hur det går imorgon.

Elitserien har ju också dragit igång och där har HV 71 öppnat bäst. Man slog LHC borta med 2-6 i måndags och Djurgården hemma med 7-6 igår. Djurgården var dock värda en poäng från den matchen enligt min mening. Man hämtade upp 3-0-underläge till 3-4, tappade det till 5-4 och kviterade igen till 5-5, men ingen poäng där. Poäng blev det dock till Färjestad som slog Rögle med 3-1, Skellefteå som slog Luleå med 3-1, Frölunda som slog Modo med 2-4 och faktiskt också SSK som slog LHC med 2-1. Timrå - Brynäs blev det delad poäng för.

Det var dagens hockey det och imorgon är det träning!

Igår var jag hemma från skolan. Vi hade en Don't drink&drive-dag, vilken kändes lite onödig, så jag och Spike var hemma istället. Jag sov till 12:50 och gjorde därefter lite filosofifrågor. Tyvärr kunde jag inte sova igårkväll och somnade inte förrän vid 2:30-3 någon gång för att sedan gå upp vid 7. Så idag var jag trött, men skolan gick ändå hyfsat. Det blir nog bara att gå och lägga sig snart...

Vilka minnen!

Tid: 15:20:59
Datum: 2009-09-23
Kategori: Allmänt

Efter en eftermiddag med mycket nytta igår satt jag och belönade mig själv med att kolla på Youtube innan jag skulle sova. Vilka minnen jag fick! Jag kollade massa gamla program från SVT o.d. och vad får jag upp då om inte det här!


Rederiet! Det är nog den bästa serie som någonsin har gjorts! Det där var dock från avsnitt 1. På den tiden hade jag inte börjat se på det, men man får ju riktiga flashbacks och minnena bara flödar förbi från den serien och den tiden.

När jag ändå höll på passade jag på att ta fram några fler gamla hederliga intron från serier på 90-talet.


Tre kronor. En serie jag aldrig riktigt följde, men vinjetten är ju en klassiker som man aldrig kommer att glömma.


Skilda världar. En serie jag i princip aldrig såg på, men minnen väcker den ändå. Ett sådant är i mormors sovrum när jag såg på TV. Då började just precis Skilda världar. Bara mormors lägenhet i sig kommer alltid förknippas med bra och starka minnen, så det här blir något slags dubbelminne.


Nya tider följde jag aldrig över huvud taget, men en serie under 90-talet var det likväl för det. Den och Skilda världar brukade jag blanda ihop lite.


Vita lögner såg jag aldrig heller, men likasom Nya tider är det en 90-tals klassiker.

Vad tycker ni om alla dessa serier som fanns förr?
Jag tycker det är riktiga klassiker. Numera finns det ju inget sådant här alls. Det är bara Andra avenyn, men det är lite mer ungdomligt. Annars är det ju bara massa amerikanskt och brittiskt skit. Är det svenskt så är det bara typ Ensam mamma söker, Bonde söker fru, Matakuten och Lyxfällan.
Fredags och lördagsunderhållningen finns ju inte heller längre. Förr var det Fångarna på fortet, på rymmen, Gladiatorerna osv. Nu finns det ju inget. Det är bara skit som Idol, Let's dance och Stjärnor på is.
Jag vill ha mer sådana där serier igen! Visa dem i repris!

Vad gjorde jag då igår för att förtjäna detta?
Jo, jag ringde 3 samtal. Ändrade taxin tills idag, beställde färdtjänst tills ikväll och ringde och kollade med Star-shop var mina borttappade produkter kunde ha tagit vägen. Jag läste också på religionsprovet vi hade idag som nog gick ganska bra, jag läste lite naturkunskap och jag skrev klart min idéplan till projektet. Jag betalade även en faktura och scannade datorn. Så en hel del bra och nyttiga saker hann jag med. Dock fastnade jag sedan på Youtube när jag kollade klipp från Superstars, nationalsånger m.m. så jag lade mig inte förrän 00:20. Sådan tur var hade vi sovmorgon till 10 idag, men jag var trött ändå. Först somnade jag nästan direkt när jag lade mig, men så vaknade jag så klart och kunde inte somna förrän 2:30. 5:10 imorse ringde en taxigubbe på dörren och frågade om jag var klar snart. Antagligen hade de missat att det var 17:10 i eftermiddag jag skulle åka och inte 5:10 imorse. Sedan kom Shep in vid 7:20 och frågade om jag inte skulle gå upp. Det skulle jag inte. 7:50 ringde Sheps kompis på dörren och 8:30 åkte mamma. Så jag har väl somnat och vaknat större delen av natten känns det som.
Igår natt sov jag i alla fall bra efter att vi hade varit och klättrat i måndags. Det blev en nästan 12 timmar lång skoldag då. Vi åkte vid 2 från skolan, men när vi kom dit vi skulle klättra, på ett berg utanför Linköping, fick vi bara fira ner oss en och en. Så det tog ju lite tid. Inte förrän 5-tiden fick jag fira ner mig. Då hade det hunnit bli lite kallt, men att fira ner sig var inga problem. Vissa var jätterädda, men det fattar jag inte. Det var ju bara ca 15-20 meter ner. När man kom ner fick man klättra upp för en lite lättare led eller en lite svårare. Jag tog den lite lättare, men jag klarade inte ens den hela vägen upp. Jämför man med klättervägg så är det här bra mycket svårare. Dessutom tappade jag nästan min ena sko. Det var därför jag fick ge upp. Vi kom inte hem förrän 19:30-tiden, så det var därför vi fick kompledigt imorse.

Nu är det iväg till träningen snart som gäller...

Har ni haft för er något kul under veckan en så länge?

Träningsläger 2/3 i år

Tid: 17:42:10
Datum: 2009-09-20
Kategori: Goalball

Nu i helgen var det dags för ännu ett träningsläger i sammarbetet mellan oss, Stockholm och Göteborg. Den här gången var det i Stockholm.

Vi åkte dit i lördags morse. 7:20 fick jag gå upp efter att ha somnat runt 1:30, så lite trött var man ju, men det fick gå ändå.

När vi kom fram, efter att först inte ha hittat och lite skämt om att jag skulle hålla utkik efter en skylt där det stod "Bromma sjukhus" på, kom vi fram.
Det börjades med en liten samling varpå vi gick och åt på en restaurang precis vid stället där vi höll till.

Efter maten, som så klart var spagetti och köttfärssås, som man alltid får någon gång under ett sådant där läger, skulle vi äldre ha goalball och de yngre skulle ha judo.
Även på det här lägret var det fruktansvärt dåligt med stockholmare. Det var bara jag, Albin och Jennifer, Nicolina, Lisa och David i den äldre gruppen, alltså ingen från Stockholm. I den yngre gruppen var det några stockholmare med i alla fall.

Goalballen höll Micke, från Hammarby, i.
Vi började med lite uppvärmning. Tyvärr kände jag av benhinnorna igen, så jag tog det lite försiktigt med joggningen. Även Albin började känna av dem lite senare.
Efter uppvärmningen körde vi ganska lång inskjutning, alltså att man bara står och skjuter massa skott,  och jag tycker faktiskt jag fick till vissa skott riktigt bra.
Efter den långa inskjutningen var det dags för match. Det var jag, Lisa och David mot de andra 3. Det var första matchen sedan i våras för våran del, bortsett från uppvisningen vi hade för 3 veckor sedan, men det gick bra. Dock tror jag att vi förlorade första matchen, men andra matchen, där det var jag, Albin och David, alltså killarna mot tjejerna, vann vi med 5-2. Det funkade riktigt bra faktiskt. Ända riktiga missen jag gjorde var i första matchen när Nicolina, tror jag det var,  sköt och jag slängde mig lite åt fel håll så att bollen strök vid fötterna och gick in. Annars gick det bra.

Därefter var det simning, som var nytt för det här lägret, för oss äldre.
Vi fick börja med att simma in lite, 150 meter, varpå vi fick prova på flera olika simsätt. Först var det ryggsim. Första 2 längderna körde vi bara med bentagen och följande 2 längder även med armarna.
Därefter var det samma sak fast crawl. Första 2 längderna bara med benen och följande 2 längder även med armarna.
Sedan hade vi en tävling där man satt på en sådan där gummigrej. Så skulle man ta sig över till andra sidan så snabbt som möjligt utan att använda benen. Där vann jag faktiskt, men sträckan efter, då vi skulle göra samma sak fast framlänges, kom jag sist. Jag tog ut mig helt på förstasträckan.
Sedan var det bara att simma lite lugnt några längder för att varva ner lite innan vi gick och duschade och begav oss till restaurangen för att äta.

Efter middagen var det showdown för oss äldre. Vi delades in i 2 grupper med 3 i varje. Jag hamnade i samma grupp som Lisa och Jennifer.
Min första match blev en rejäl rysare mellan mig och Jennifer. Jennifer ledde med 8-4 eller t.o.m. 10-4 innan jag hämtade upp till 10-10. Nästa mål skulle alltså vinna och det gjorde jag och vann med 12-10.
Min andra match var mot Lisa. Det var riktigt jämnt tills jag fick serven. Vilka servar jag fick till! Jag tror jag fick in 4/5 serveess och vann med 12-4.

Jag vann alltså min grupp före Lisa och Jennifer. Andra gruppen vanns av Albin före Nicolina och David.
Treorna, alltså Jennifer och David möttes först i kamp om 5:e plats. Där vann David till slut.
Därefter var det Lisa och Nicolina som slogs om bronset. Även det blev en jämn historia som Nicolina till slut vann med 15-13.
Till slut var det finalen mellan mig och Albin. Jag fick till ett skott som på något vänster flög ut åt Albins vänstersida och rakt på ett fönster. Sådan tur var höll det. Albin vann till slut finalen, men jag slutade i alla fall 2:a.
Pelle, som aldrig tidigare hade provat på showdown, körde sedan en match mot Martin där Martin vann. Därefter var det självaste Mickes tur att spela mot Tina, en tjej från tyskland som var med från Göteborg på någon jobbgrej. Snacka om publikstöd hon hade! Alla hejade på henne, men Micke vann till slut i alla fall.

Sedan var det lugnt hela kvällen. Man fick göra vad man ville. Jag och Albin satt och lyssnade på musik och pratade i flera timmar ända tills vi skulle sova vid 00:30-tiden.

Idag var det bara upp, käka frukost och byta om till judon. Tyvärr hade Martin inte med sig några dräkter eftersom att de åkte tåg, så jag fick köra i träningsbyxor och T-shirt. Man brännde sig lite på armarna, men annars gick det bra. Det var inte så mycket nytt, mest sådant vi har gjort tidigare på påsklägret och träningslägret nere i Göteborg i våras. Lite fasthållningar och något kast, men faktum är att jag inte alls tycker det var lika jobbigt som tidigare gånger jag har kört. En extremt liten judomatta var det också. Martin sa att den var 48m^2, så den var inte så stor.
Sedan var det bara att äta och åka hem.

Nu sitter jag här och följer hockeyn. Det står 1-1 just nu, men hockeyn tar vi i nästa inlägg. Jag kan i alla fall säga att det har börjat bra den här säsongen också =)

Måste bara uppmana alla stockholmare, kom på sista lägret här i Linköping i vinter! Det är riktigt kul!

Nya MSN en flopp?

Tid: 21:41:00
Datum: 2009-09-17
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Absolut! Jag är inte alls nöjd med den nyaste versionen av MSN.

Det här blir ett förhållandevis kort inlägg för att vara jag. Jag tänkte bara redogöra för hur nyaste versionen av MSN fungerar för mig som använder skärmläsare.

Det hela började igår när jag skulle logga in. För några dagar sedan fick jag ett mail om att man var tvungen att uppgradera MSN för att kunna fortsätta. Jag trodde att det var någon spamgrej eller virus, som det brukar vara, men så var alltså inte fallet.
När jag skulle logga in igår gick det alltså inte. Det stod att de hade upptäckt en säkerhetsbrist i den gamla versionen och att jag var tvungen att uppgradera till den nya för att kunna fortsätta. Så det gjorde jag.
Problemet är nu bara att den här nyaste versionen inte alls funkar lika bra med den skärmläsare jag använder, Jaws 8.0.

För det första ser den helt annorlunda ut jämnt mot den gamla jag hade, Windows live messenger 8.1 eller vad det var. Här ligger ju "Favoriter" osv. högst upp. Dessutom finns det inte lika många statusval att välja på.
Denna punkt är bara ett litet störningsmoment. Det går ju så klart att vänja sig vid det, vilket jag till viss del redan har gjort, men det stora problemet är Windows live messenger och Jaws 8.0.

Jaws beter sig jättekonstigt ibland. 
För det första fungerar inte kortkomandona i konversationerna, t.ex. Alt+1 och Alt+2 för senaste och näst senaste inmatning.
För det andra beter sig Jaws konstigt i konversationerna över huvud taget. På den gamla versionen fungerade det felfritt. Nu är det ungefär som det var med gamla MSN 7.5 och Jaws 6.20. När man skriver något kan den hoppa över vissa ord och bara läsa halva meningar, läsa översta raden när man pilar neråt för att sedan läsa halva raden över när man pilar ner igen osv. Det kanske är svårt för er som ser att förstå problemet, men det är klart irriterande. Det värsta är ju att man tydligen måste ha den här versionen nu. Jag testade både att återställa datorn och ta bort och installera om den version jag redan hade, men det gick inte. Jag var tvungen att uppgradera i alla fall.
Jag ska leta lite och se om det finns någon annan version av MSN som funkar numera, annars får man väl stå ut med den här i alla fall.

Är det någon mer än jag som har råkat ut för samma sak? Inte att nyaste versionen kanske inte funkar, men att få uppgradera till den nyaste versionen? Eller alla kanske redan har den...

Vi avslutar i alla fall på samma sätt som vi avslutade förra inlägget, med ett Youtube-klipp. Den här gången är det Heybaberiba och Leif GW =)

Johan tippar tabellen

Tid: 17:45:35
Datum: 2009-09-15
Kategori: Leksand

Nu är det ju snart äntligen dags. Det vi alla hockeyälskare har väntat på hela sommaren. Nedsläpp för säsongen 2009/10!

Imorgon smäller det. Då tar Västerås emot Leksand hemma i ABB arena, Malmö gästar Hovet och AIK, Björklöven gästar Mora, Örebro inleder sin fight i Allsvänskan på bortaplan mot Bofors, Växjö tar emot Borås hemma i Lakerdome och Oskarshamn gästar Sundsvall.
En något svårtippad omgång där jag ändå tror att Leksand drar längsta strået mot Västerås, Björklöven slår Mora borta liksom Oskarshamn, Växjö vinner över Borås, Örebro lyckas knipa en eller ett par pinnar av Bofors och AIK - Malmö blir ruskigt jämn.

Såhär innan seriestart är det ju alltid kul med lite tippningar av tabeller, så här kommer 3 tippade tabeller. Först har vi Alexander Millners på Hockeymagasinet.com som har tippat tabellen såhär:
1, Leksand
2, Malmö
3, Västerås
4, Växjö
5, AIK
6, Björklöven
7, Troja
8, Almtuna
9, Mora
10, Oskarshamn
11, Sundsvall
12, Örebro
13, Borås
14, Bofors

Sedan har vi självaste MrMadhawk som tippar tabellen såhär:
1, Leksand
2, Växjö
3, Malmö
4, AIK
5, Almtuna
6, Troja
7, Västerås
8, Björklöven
9, Mora
10, Oskarshamn
11, Bofors
12, Örebro
13, Sundsvall
14, Borås

Slutligen, ett tips som aldrig tidigare har getts ut, mitt eget! Jag tror det går såhär:
1, Leksand
2, AIK
3, Malmö
4, Västerås
5, Växjö
6, Troja
7, Almtuna
8, Björklöven
9, Mora
10, Oskarshamn
11, Örebro
12, Borås
13, Sundsvall
14, Bofors

Kommentar: Noterbart är att alla vi 3 har Leksand som seriesegrare. Alla 3 har också Oskarshamn som 10:a. Millner och jag har Bofors som jumbo och MrMadhawk och jag har Sundsvall som andra kvallag.
AIK tror jag ändå kniper 2:a-platsen, trots sin mindre lyckade försäsong. Malmö kommer också de bli farligare än förra året. Annars tycker jag det känns hårt om sista playoff-platsen. Växjö, Västerås och Troja tror jag kommer klara det, men sedan blir det en kamp mellan Almtuna, Löven och Mora, kanske också Oskarshamn om de får till det.

Det var mitt tips. Nu återstår det bara att se imorgon hur premiäromgången slutar.

Tänkte bara avsluta med en grej jag aldrig tidigare har gjort. Ett Youtube-klipp. Det är en video som är riktigt kul tycker jag! Lyssna och njut =P

Club sesion!

Tid: 18:35:00
Datum: 2009-09-13
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Ja, som jag skrev i förra inlägget så skulle ju jag, Albin och Oskar på Club sesion i fredags.
Jag hade beställt färdtjänst till 19:30, men jag fick åka 19:40, för då gick det en linje. Jag vet inte om de har ändrat det där eller vad det är, men förut har jag ju haft en dispannsresa i veckan, vilket innebär att jag har fått åka vilken tid jag vill. Nu har vi ändrat till 2 resor i veckan för att vi har 2 träningar i veckan nu, men antingen har de inte uppmärksammat det eller så gäller dispannsen bara till och från träningarna, för nu fick jag åka en linje. Det var ganska osmidigt, för först fick jag åka härifrån till Mantorp och byta där. Sedan fick jag åka från Mantorp till Vikingstad och byta där igen och till slut från Vikingstad hem till Albin.
Där lyssnade vi lite på musik och drack cider innan vi tog bussen in till stan vid 21:30.

Det första som hände när vi klev av bussen var att några fjortistjejer kom fram till oss och frågade om vi inte såg något. Nej svarade Oskar och jag. Albin sa att han såg lite. Då frågade de vilken färg de hade på håret och om de var snygga. Sedan gick de iväg, men innan Terie hade kommit kom de tillbaka en gång till, eller om det var några andra tjejer, och frågade varför vi inte såg något och vad vi skulle göra. Vi sa att vi skulle på Club sesion, men då sa de att det ju inte var idag. Det var det visst det sa vi och då frågade de om det var för vuxna. Det var det sa vi och då frågade de hur gamla vi var varpå de önskade oss en trevlig kväll och gick vidare.

Ibland undrar man ju. Ofta man kommer fram och frågar om man är snygg det första man gör. Då kan man inte ha någon vidare självkänsla.
In på Sliver, där det var, kom vi i alla fall efter att faktiskt ha fått visa leg. De hade inte öppnat där nere än, så vi fick sitta där uppe och lyssna på House ett tag innan de öppnade där nere. House är inte sådär jättebra tycker jag, men när vi kom ner blev det bättre. Vilket tryck det var! Man kände verkligen varje basdunk i hela kroppen. Borden, sofforna och golvet vibrerade. Det gick knappt att prata där nere, men bra var det i alla fall. I vanliga fall, när det är "vanlig" musik sådär, brukar jag inte gilla det alls, men när det är bra musik är det riktigt kul.
Först spelade de lite Trance som uppvärmning och därefter drog de igång med Hardstyle.

Det var riktigt bra och tiden gick snabbt. Runt 3 var vi tvungna att gå, för vi hade beställt färdtjänst till 03:05. När man kom ut hörde man knappt vad man själv sa, för man hade lock för öronen.

Hem till Albin kom vi där vi messade Clara direkt och sa att vi nog inte skulle komma på träningen. Det skulle ha blivit jättedyrt för mig att åka dit. Albin visste inte hur mycket det kostade, men när vi åkte hem till honom från stan gick det på 115kr.
Så vi sov ut istället och vaknade runt 12 då vi åt frukost innan mamma kom och hämtade mig.

Resterande dagen igår satt jag bara vid datorn, följde hockeyn och TV-pucken, såg på film och grejade lite med musik.
Trött var jag, så jag lade mig innan 12 och sov till 11:20 idag.

Idag har jag sett på bronsmatchen i TV-pucken som vanns av Göteborg efter att man hade kviterat med bara några minuter kvar. Innan dess hade man haft lite press, men istället var det Västerbotten som gjorde 2-1 efter att Göteborg hade spelat 5 mot 3, men man lyckades som sagt kvitera och i sudden krävdes det bara ett misstag av Västerbottens målvakt så var bronset i hamn för Göteborgarna.
I finalen ställdes Skåne mot Stockholm. Det blev en målsnål match där båda lagen lika gärna kunde ha vunnit. Dock var det Stockholm som drog det längsta strået och vann med 1-0 efter mål med 2 sekunder kvar av första perioden.

F1 var det idag också. Racet vanns av Barrichello, som fick gå i mål bakom Safety car efter att Hamilton hade brakat av på sista varvet när han jagade Button. Button slutade tvåa före Reikkönen, som tog sin fjärde raka pallplats i och med det här. Adrian Sutil i Force India slutade på fjärde plats. Force India har verkligen hittat rätt nu. Senast i Belgien tog ju Fisichella stallets första poäng genom att komma tvåa bakom Reikkönen i ett händelserikt race. Han var bara någon sekund från att vinna. Kul tycker jag.

Nu ska jag fixa mitt reportage i svenskan.

Mössprovning!

Tid: 16:49:14
Datum: 2009-09-11
Kategori: Studenten 2010!

Första steget mot studenten är taget.
Till detta unika tillfälle i mitt liv har jag skapat en egen kategori, Studenten 2010!
Det händer bara en gång i en människas liv och det är ju ganska speciellt, och nu har vi börjat den långa "sista vandringen" =P

Igår hade vi mössprovning.
Före det var det en ganska slapp dag också. På filosofin började vi med våra diskussioner. Dödsstraff diskuterade vi vilket var ganska intressant.
Efter det var det religion och sedan hade vi en stor håltimme tills historian skulle ha börjat. Vi hade ju ingen natur igår, för vi skulle ju bara jobba med läxan, så jag, Spike, Micha och Josef gick till Donken och åt. Det var gott, men efter maten skulle Josef och jag ta kaffe. Jag tänkte ju inte på att det var svinvarmt, så jag drack nästan direkt. Känseln försvann i tungan.

Vi satt där ganska länge och till slut gick det att dricka.
På vägen tillbaka fick jag smaka en Göteborgs rapé av Josef. Jag hade aldrig testat naturellt snus förut och jag trodde att det skulle vara värre än vad det var, men det var faktiskt helt okej. Det luktar värre än vad det smakar.

Någon historia blev det dock inte, för då skulle vi ha mössprovning.
Det fanns många olika mössor att välja på. Dels fanns det Standard, som var den ända med plastband runt, vilket inte alls formar sig efter huvudet. Sedan var det Lyx, Diamant och en ny för i år som vi blir de allra första någonsin att ha, Briljant.
Jag tror att de flesta valde Briljanten och så även jag.
Mitt huvud är ju så litet, så jag fick ta storlek 55. Det var på gränsen mellan 54 och 55, men tjejen och jag kom överens om att 55 nog ändå blev bäst.
Som utsmyckningar ska jag ha följande, om jag minns rätt:
2010 bak på skinnbandet eller vad man säger, under själva mössan, det som kan vara plast på vissa mössor
Johan Pettersson broderat i silver på sidan
En metallbrosch eller vad man ska säga där fram
En krona högst upp
Svea på insidan, alltså vit
SP's pin

Man kunde välja på krona eller Östergötlands landskapsvapen högst upp. Man kunde också välja mellan en metallbrosch och en diamantbrosch. I den var själva stenen lite större, men så var det tyg runt om, själva blomman alltså. På metallen är hela i metall. Som insida kunde man välja på flera olika, bl.a. Svea, som jag valde, som är helt vit, någon svart och 2 olika som ser ut som en svensk flagga.
Jag glömde säkert något. Utöver mössan blir det ett champagneglas, så klart, som det står "Johan, SP3A" på, en tuta och ett par solbrillor. Tydligen passade jag i dem enligt Spike. Det var ju 3 accessoarer betala för 2, så då tog jag dem.
Sedan ska jag ha en tröja, en svart som det bl.a. står "Johan Pettersson" på armen på, en T-shirt där det står "Absolute student" på istället för "Absolute vodka" och ett par kallingar. Det var samma sak där, ta 3 betala för 2, så jag slängde med dem också bara för att.
Så det blir en hel del, men som sagt, det är ju bara student en gång i livet =)

Idag blev det en ännu lugnare dag.
Imorse kom det en från Unga aktiesparare och pratade lite om aktier, fonder, pension osv.
Därefter skulle det ha varit historia, men idag var det Sparris tur att vara borta, så vi hade ungefär 4 timmars håltimme . Det orkade vi inte, så Spike och jag gick och letade upp Camilla och frågade om jag kunde få göra läxförhöret då istället. Det gick bra, så det fixade vi, varpå vi letade upp Sven och frågade om jag kunde få göra det läxförhöret tidigare också. Det gick alldeles utmärkt, så efter att vi hade ätit åkte vi hem =)
Dock kunde jag knappt äta, för det gjorde så ont efter att jag brände mig, men idag har jag i alla fall lite känsel i tungan =)

Ringt till Star-shop har jag också hunnit med. Jag fick ju en orderbekräftelse igår på min beställning, men där stod det att den inte var betald. Så jag ringde bara för att se om det var något fel, men det var det inte. Alla förskottsbetalda beställningar blir registrerade som icke betalda i bekräftelsen, så det var ingen fara. Bara de får in pengarna så skickar de varorna =)

Ikväll är det Club sesion som jag, Albin och Oskar ska gå på i Linköping. Det börjar 22:00 och håller på fram till 3. Sedan sover jag hos Albin och kommer hem imorgon.
Från början såg det ut att inte bli någon träning, för Clara trodde att hon skulle bli själv där imorgon och var tvungen att sätta ihop målen och det helt själv, men Albin hade pratat med henne och nu blev det tydligen träning i alla fall, så vi får väl se om vi kommer eller inte.

Lite töntigt, men i alla fall, student 2010, here we come! =P

Storhandlat!

Tid: 19:45:10
Datum: 2009-09-08
Kategori: Leksand

Ja, nu i eftermiddag kom jag äntligen till skott och handlade en hel del. Gissa var? I Star-shop, så klart!

Det blev:
En svart luvtröja med dragkedja som det står Reebok på ena sidan och Leksandskölden på andra sidan, 400kr istället för 500
Jubileums-T-shirten, så klart, som är blå med Leksandskölden på och så står det "LIF 90 år" på, 150kr
2 muggar, en exklusiv blå med skölden på och en vit som det står "Alltid leksing" på eller något i den stilen, 60 resp. 59kr
Ett USB-minne på 2Gb med Leksandskölden på, 199kr
En brödrost som är blå med Leksandskölden på och som bränner in skölden i varje skiva man rostar, 495kr
Astral Doors nya Leksandsingel, så klart, 30kr
En kapsylöppnare med nyckelring, 20kr
En blå necesär som det står Leksands IF på och så är skölden naturligtvis också med, 125kr.

En hyfsat lång inköpslista för att vara jag. Jag skulle ha köpt ett par skor också, men de fanns bara kvar i storlek 47 och det är ju lite stort, tyvärr.
1529 spänn fick jag betala för hela skiten, men man har ju pengar så det räcker =)
Priserna här ovan är inte exakta, jag kommer inte exakt ihåg vad allting kostade, men ungefär sådär kostade det.

Nu är det bara videokameran, TV:n och minidatorn kvar att köpa =)

Träningsmatch var det ju igår också. Returmöte mot de ryska mästarna, Salavat Yulaew, som var här under Clas Ohlson-kupp i somras. Då slutade matchen 5-6 till ryssarna, men igår blev det betydligt målsnålare.
Det var ryssarna som tog ledningen med 0-1, men Leksand kvitterade, genom Jonas Knutsson, i den 2:a perioden och tog sedan ledningen med 2-1 i den 3:e genom mål av Andreas Martinsen. Tyvärr lyckades man inte hålla ihop det, utan ryssarna fick in kviteringen 1,5 minuter från slutet.
Trots det var det en godkänd match. Ryssarna var visserligen ganska decimerade i och med att några av deras spelare var på landslagsmöte, men Leksand var i sin tur nästan ännu mer decimerat. Större delen av laget bestod av juniorer. Samma spelare som var borta mot Mora i lördags var nu också borta. En riktigt allvarlig skada har man och det är Jens Bergenström som har åkt på en rejäl axelskada och troligen inte kommer till spel före nyår. Han har tydligen en medfödd skada i axeln där 2 ben inte har växt ihop riktigt, utan bara hålls ihop av massa annat där inne. Det har ryckts sönder, så han måste opereras, tyvärr.
Elias Godoy, kanadensaren man hade på tryout, fick också lämna laget igår. Han gjorde mål i sin 1:a match, men mycket mer har det inte blivit.

I övrigt har jag gjort nytta här hemma idag också. Betalat mobilräkningen, som var ovanligt billig tyckte jag, gjort naturkunskapsläxan och cyklat hem från skolan med Micha. Det gick långsammare än i söndags när vi cyklade dit, men det gick ändå lättare nu tyckte jag. 6 minuter långsammare gick det nu, men när vi cyklade på idrotten igår gick det bra. Spike tyckte dock att eftersom att han styrde så kunde jag trampa, så han trampade inte mycket, bara ibland. En gång var vi nära på att åka ut på tågspåret när det kom ett tåg. Spike sa att jag skulle trampa, så det gjorde jag, men han lyckades inte riktigt ta svängen, så det höll på att gå illa, men vi klarade det =P
Vi cyklade ju i par och vi cyklade med Jens. Vi måste ha varit väldigt duktiga på att hitta alla kontroller, för när vi mötte några andra hade vi bara några stycken kvar, men de hade nästan 10st kvar. Totalt var det 23 kontroller som vi skulle hitta på 1,5h.

Imorgon blir det lång skoldag och träning på kvällen. En hård dag, till skillnad från idag. Idag var det sovmorgon till 9:40 och så slutade jag 12 =)

Dagens låt blir Italobrothers halvnya låt, Stamp on the ground!

Helgen

Tid: 20:07:50
Datum: 2009-09-06
Kategori: Leksand

Ojojoj, vilka dåliga rubriker jag har, men jag kommer inte på någon annan. My fantasy has disappeared =P

Igår skulle det i alla fall ha varit träning, men det blev inget. Kommunen hade nämligen bytt kod, så vi kom inte in i hallen. Ändå hade Pelle pratat med vaktmästaren i veckan och han sa att det skulle funka, men det gjorde det inte.
Det var tur att Clara ringde när hon gjorde i alla fall, för taxin hade precis kommit och vi skulle precis åka iväg. SÅ det var ju tur att jag inte hann åka i alla fall, men dåligt av kommunen. Riktigt dåligt!

Istället blev det att följa med till farmor som blev jätteglad över att jag var med, men kaffet vi gjorde där blev inget vidare. Riktigt änglapiss var det, eller Angels pee, som jag sa =P

Sedan gick mamma och jag ner till stan och köpte blommor, fortsatte vidare till ÖB och gick slutligen hem där jag satt vid datorn större delen av eftermiddagen.

På kvällen skulle mamma och pappa bort och Shep skulle ha lite kompisar här. Så jag lyssnade på musik, åt lite och såg på Forrest Gump, som gick på TV. Filmen var väl helt okej, men boken är ju mycket bättre =)

Tidigt skulle jag lägga mig för att Micha och jag skulle cykla med min cykel till Mjölby idag, men tidigt blev det ju inte. Jag somnade runt 3 och vaknade av att Micha ringde vid 9. Då åkte han hemifrån. Igår sa jag att vi kunde åka runt 11-11:30. Bara det var ganska tidigt tyckte jag, men han vill ju göra sådant där så tidigt som möjligt så man har hela dagen att göra annat på sen, så han sa att han kunde åka runt 9:30. Då skulle han vara framme runt 10:30, men nu åkte han hemifrån vid 9, så vi kom iväg strax efter 10 efter att ha fixat med cykeln ett tag. Bromsen låg nämligen emot bakhjulet, så det rullade knappt, men vi låtsade den lite så gick det bra.
Själva cykelturen gick bra. Det tog ca 35 minuter och sedan kom mamma och hämtade oss. Det är bara att hoppas att cykeln står kvar i skolan imorgon. Gör den inte det blir det ju lite knivigt =P

Hos Engvalls har vi också varit ett tag. Det var trevligt, som vanligt och vi fick massa kakor och grejer =)

Lite sport har det också varit i veckan som gick och i helgen.
Igår slog Sverige Ungern på bortaplan i VM-kvalet med 1-2 efter mål av Zlatan i 94:e minuten. Riktigt bra gjort, men det var också det ända positiva.

Ceska cup har gått av stapeln i helgen och det blev ett riktigt bottennapp, trots att det började riktigt bra med en seger på straffar mot Ryssland. Sverige vann med 3-4, men sedan var det stopp. Igår blev det förlust mot Tjeckien med 5-2 och idag föll man igenom helt när man förlorade stort mot Finland med 3-8. Ingen vidare insats av Tre kronor alltså, som blev sist i den turneringen.

Även Leksand har haft det tufft.
I måndags träningsmatchade man mot Tingsryd. Tingsryd stod upp riktigt bra samtidigt som ett skadefylt Leksand inte spelade något vidare. Man ledde i alla fall med 1-0 tills det var några minuter kvar. Då kviterade Tingsryd och fastställde slutresultatet 1-1.
Igår spelade man igen, den här gången mot ärkerivalen Mora, för 2:a gången den här försäsongen. 1:a gången var ju i Claes Ohlson-kupp när Leksand vann med 6-0, men nu var det Mora som drog det längsta strået och vann med 6-3. 5-1 stod det ett tag, men Leksand ryckte upp sig lite mot slutet. Mora som tidigare i veckan, eller om det var förra veckan, fick stryk hemma med 5-8 mot Bofors, som i sin tur var med i en turnering med 2 division 1-lag och den Allsvenska nykomlingen Örebro för ett tag sedan. Där kom man sist. Så det växlar ghanska rejält resultatmässigt. Ska man tro på resultaten så ska Division 1-lagen vara bäst före Örebro och Bofors. Sedan kommer Mora, som slog Leksand som i sin tur slog AIK. Så AIK är sämst i så fall. De har förövrigt bara vunnit en ända träningsmatch, vad jag har hört, och det var mot Nynäshamn. Nåväl, försäsongen ska väl inte spela allt för stor roll.

Det var hursomhelst inget livereferat från matchen igår, så jag har ingen vidare koll på matchen, men nästan halva Leksands lag bestod av juniorer. Massa spelare saknades, bl.a. Prestberg, Lotvonen, Ekman Larsson, Bergenström och Huokko. Huokko vet jag dock inte hur det var med. På Leksands hemsida stod det att han saknades, men på Stats.swehockey.se stod det i laguppställningen att han hade klivit upp som forward. Jag låter det där vara osagt, men någon vidare match var det inte, men det är bara att ta nya tag imorgon. DÅ är det returmöte mot Salavat Yulaew i Ejendals arena. Fri entre är det också, så passa på att gå dit om ni har möjlighet. Efter den matchen är det bara 2 träningsmatcher kvar, mot Brynäs på onsdag och Färjestad på lördag. Sedan drar serien igång nästa onsdag, den 16:e, borta mot Västerås. Det ska bli spännande. Hoppas bara några av alla skador har läkt tills dess.

En sista kul grej är att Leksand har gjort klart med Tomas Rodin. Efter mycket snack är det äntligen klart. Han lär tillföra en hel del till laget, men frågan är om alla dessa elitspelare kommer att prestera. Någon av dem kommer antagligen att floppa. Tomas Rodin är visserligen i slutet av sin karriär, men han kommer antagligen, som sagt, att tillföra en hel del till laget, men klarar man det här och tar sig upp i Elitserien, orkar han nästa säsong då? Det är frågan. Vi får väl se hur det går.

Veckan som gått

Tid: 21:19:03
Datum: 2009-09-03
Kategori: Allmänt

Jag känner att jag har blivit lite dålig på att uppdatera bloggen nu på senaste, men det händer inget intressant, så det finns inte mycket att skriva om.

Nu ska vi ta lite om veckan i alla fall.
I måndags blev det en ganska lugn dag. Människan socialt och kulturellt på morgonen följt av geografi och 2 timmar svenska där jag fixade med mitt reportage. Kan ni gissa vad jag skriver om? Leksand 90 år, så klart! =)
Idrotten blev inställd p.g.a. akut sjukdom, men det visste ingen, så vi bytte om och allt. Sedan såg vi en lapp på dörren där det stod att det var inställt. Janne hade nämligen fått åka till akuten med sin fot som hade svullnat. Så det blev bara att åka hem och Spike skjutsade hem mig.

I tisdags blev det nästan ännu lugnare. Sovmorgon till 9:40, mentorstid, tyska, Donken och projektarbete där jag åkte hem ganska snabbt.
Jag trodde att vi skulle redovisa våra nachrichten på tyskan, men det var tydligen imorgon, så jag hade pluggat gärnet på det i onödan. Donken var inte igår heller. Jag tror inte jag hade ätit där sedan Jocke och jag var i Tallinn i sommras.

Igår börjades det med idrott. Jag trodde att vi skulle vara ute, men vi var inne. Jag hade inga inneskor med mig, så jag fick ta uteskorna. Tyvärr är inte de så jättebra löpskor, så jag tror jag har drabbats av en mindre benhinneinflamation igen efter att vi sprang lite på uppvärmningen. Micha körde ganska hårt med mig då, men jag behöver ändå träna kondition. Min puls låg på ca 170-180 efter det. Sedan körde vi lite gruppövningar varpå jag cyklade lite. Det är svintråkigt tycker jag, men i alla fall roligare än att jogga. Det är nog nästan 2 av de absolut tråkigaste träningsformerna som finns.
Apropå cykla så ska vi ha cykelorientering på måndag. Jag frågade pappa om vi hade några bågar till bilen så att vi kunde köra dit tandemen, men det hade vi inte. Janne sa att Spike och jag kunde cykla till skolan på morgonen, vara med på cykelorienteringen och sedan cykla hem på eftermiddagen. Det gnällde ju så klart Spike över. Dessutom hade han ingen bil då, för hans Audi som han köpte för en vecka sedan har redan gått sönder och hans föräldrar skulle ha båda bilarna nästa vecka. Så i så fall hade han fått cykla in till Skänninge från Mjölby, cykla tillbaka till Mjölby med mig, cykla på idrotten, cykla till Skänninge med mig och till slut cykla tillbaka till Mjölby igen. Det ville han inte och det förstår jag. Tyvärr fanns det inget annat alternativ, om vi inte lastade av allt tegel de har på en släpa och körde cykeln dit, men Spike lyckades övertala Micha, som är ett träningsfreak, att cykla in till Skänninge från Mantorp och cykla med mig till Mjölby på söndag. Så då får jag röra mig lite i alla fall.

Efter idrotten var det geografi igen där vi pratade om skala och grejer, religion där vi pratade om Islam som inte var speciellt intressant och Människan socialt och kulturellt där vi gjorde ett litet prov som jag inte ens hade kollat på, men det var inte svårt. Det kändes ganska basic. Det handlade om kommunikation.

När jag kom hem var det bara att äta lite och dra vidare till träningen, men det tar vi i nästa inlägg, men jag kan säga att det var jobbigt och jag var redan innan träningen seg.

Idag var jag jättetrött, men det var bara att gå upp, åka till skolan och ha filosofi. Där pratade vi om metafysik. Det verkar ganska intressant. Man har några huvudfrågor som man inriktar sig på där. Den 1:a frågan är verklighetens existens. Finns verkligheten över huvud taget? Det är klart att den gör tänker man ju då, men vissa filosofer hävdar att om man t.ex. kollar på en person ser, hör och kanske känner man ju personen. Då existerar den, men om man blundar och personen är tyst, då vet man inte att den är där och på så vis existerar de inte.
Den 2:a frågan har 3 grenar. Frågan rör sig kring verklighetens uppbyggnad och 1:a grenen består i huruvida allting har någon form av gemensam byggsten, alltså om det finns någon gemensam byggsten hos t.ex. en människa som hos en penna. Den 2:a grenen handlar om huruvida världen är en andlig eller materiell natur. Det är lite svårt att förklara, men något materiellt går ju att ta på. Något andligt går inte att ta på. Det finns i våra tankar. Ligger en penna på bordet kan man ju ta på den, men den finns också i våra tankar. Även om pennan inte ligger på bordet finns den ändå i vårt minne. Så är det med allt. Allting finns i vårt minne, så frågan är om världen består av materiella eller andliga ting? Den sista grenen handlar om huruvida verkligheten är beroende eller oberoende av oss.
Den sista frågan man funderar över är det där med förändring och rörelse. Enligt vissa filosofer kommer man aldrig fram till ett mål. Även om det handlar om att åka till skolan kommer man aldrig fram. Det kräver ett speciellt tänkande för att förstå det, men ett bra exempel är en löpartävling mellan en löpare och en snigel. Snigeln får ett handikapp och startar lite längre fram. När starten går springer löparen och kommer ganska snabbt fram dit där snigeln startade, men då har den ju gått en bit. När löparen kommer fram dit där snigeln hade kommit har den ju hunnit en bit till. Resultatet blir alltså att man alltid har halva den halva vägen kvar eller något i den stilen. Man kommer aldrig ifatt snigeln, för alltid när man kommer dit den var har den hunnit en liten bit till.
Märks det att jag tycker det här är intressant? =P

Resten av dagen förflöt som vanligt, men alla åkte hem på historian. Vi börjar ju 12:40, men Sparris hade inte kommit 12:55, så då åkte alla hem. Det var lite kul, för Spike sa att Sparris kom. Då såg och hörde man hur alla skåp stängdes, alla huvuden försvann bakom skåpen och det blev helt knäpptyst i hela skåphallen.

En grej jag måste upplysa er om är att ni har blivit skitdåliga på att kommentera. Jag vet inte vad det är, men det har varit  jättelite trafik hit till min blogg nu på senaste. Skärpning!

Dagens låt blir en låt jag hörde för några dagar sedan, Flashrider - Sex in the club 2008 (Silver Nikan remix)