Allsvenskan 09/10 är igång!

Tid: 22:24:12
Datum: 2009-09-25
Kategori: Leksand

Den 4:e omgången har kommit halvvägs. 4 matcher nu ikväll och 3 matcher imorgon, men vi ska börja med att redogöra för serien såhär långt.

I 1:a matchen var det Västerås som stod för motståndet på bortaplan. Gurkorna inledde också klart bäst. Leksingarna hängde inte med. Trots det kunde Kenny Kjellström trycka in säsongens 1:a mål bara 15 sekunder från periodpaus.
I 2:a vände dock Västerås till 2-1, men återigen gjorde Leksand ett sent mål i perioden. Den här gången var det 35 sekunder eller något i den stilen kvar av perioden och i 3:e gjorde man samma sak igen. Med bara sekunder kvar gjorde man det avgörande målet fram till 2-3. Rättvist var det inte, men 3 poäng är alltid 3 poäng.
AIK hade det en aning tufft hemma på Hovet mot Malmö. Det var Malmö som ledde både med 1-2 och 2-3. Dock kviterade AIK och avgjorde i sudden och vann med 4-3.
Bofors, mitt bottentippade lag, inledde riktigt bra och vann med hela 6-2 hemma mot nykomlingen Örebro. Mitt tips, som ni kan läsa längre ner i ett tidigare inlägg, gick alltså inte in. Jag trodde att Örebro skulle kunna hota Boforsarna, men det kunde de alltså inte.
Även Växjö vann hemma mot Borås med 6-4. Sundsvall slog lite överraskande Oskarshamn hemma med 3-2.
Troja inledde också med en seger mot Almtuna med 3-1 och Mora vann över Björklöven med 4-1.

Tabellen efter en omgång var alltså den att Bofors toppade tabellen före Mora och Växjö. Troja var 4:a, Leksand 5:a, Sundsvall 6:a och AIK 7:a. På kvalplatserna hade vi Örebro och Björklöven.

I den 2:a omgången var det ett betydligt bättre Leksand som övertygade rejält i hemmapremiären, inför 6636 åskådare, när man vann med 4-0 mot Växjö. Jocke Eriksson, som vaktade målet både i den och i 1:a matchen, var riktigt bra och motade samtliga skott han fick mot sig.
Malmö gjorde också hemmadebut, men där gick det inte riktigt lika bra. Publiken var dock nästan jämn med i Leksand, 6639 åskådare var det i Malmö. Dock var det bortalaget Mora som tog ledningen och drog ifrån till 4-0, men Malmö kom tillbaka och pressade på riktigt rejält för ett kviteringsmål på slutet, men Mora lyckades avgöra i tom kasse och inkassera sin 2:a raka vinst för säsongen.
Det gjorde även Bofors som den här gången vann borta mot Borås med 2-4 och AIK som tog säsongens 1:a trepoängare borta mot nykomlingen Örebro när man vann med 1-5. Annars var det nya segrare. Almtuna tog säsongens 1:a seger genom att slå Västerås, som i och med det hade 2 raka förluster, med 2-1, Björklöven slog Sundsvall med 4-1 och Oskarshamn slog Troja med 3-2.

Tabellen var då alltså att Bofors fortfarande ledde före Mora och Leksand, alla 3 på 6 poäng. Därefter var det AIK på 5, Troja var fortfarande 5:a trots förlusten i och med att både Växjö och Sundsvall förlorade. Upp på 6:e plats klättrade Björklöven följt av Oskarshamn, med bara 1 plusmål bättre än Almtuna och 2 mål bättre än både Växjö och Sundsvall, på 8:e, 9:e och 10:e  plats. Sist var fortfarande Örebro och Borås med 0 poäng. Även Västerås var nollade, men man hade 2 resp. 6 plusmål bättre än de övriga 2 lagen på 0.

I 3:e omgången möttes just Bofors och Leksand. På förhand en ganska klar match för gästerna, men det skulle visa sig långt ifrån sant. Visserligen var det Leksand som, ännu en gång, genom ett sent mål, tog ledningen i 1:a perioden.
I den 2:a vände dock Bofors till 2-1, men Leksand lyckades kvitera nära paus igen.
Bofors gav sig dock inte utan gjorde 3-2 i sista perioden. Ett mål som så när blev slutresultatet, men bara 6 sekunder från slutet lyckades Jesper Ollas raka in en passning från Peter Nordström och räddade på så vis en poäng hem till Dalarna. Rättvist var det absolut inte, för precis som mot Västerås var det hemmalaget som var betydligt bättre.
Sudden gav dock inget, så det hela avgjordes på straffar. Boforsaren missade sin 1:a medan Johansson satte Leksands 1:a. Bofors 2:a straff missade han dragningen på, men på något sätt gled pucken ändå in bakom Jocke Eriksson i målet fram till likaläge. 3:e straffen missade båda och 4:e straffen gjorde Boforsmålvakten en kanonplock på medan Bofors lyckades sätta dit sin straff.
Så årets 1:a poängtapp kom redan i 3:e omgången till skillnad från förra året då det kom i 11:e omgången borta mot Huddinge.
Sett till matchbilden ska man nog ändå vara rejält nöjda över att ha fått med sig en poäng. Mer rättvist hade 3 poäng till Karlskoga varit, men som sagt, ibland ska man ha tur.
AIK fortsatte att gå fram som ett ånglok och slog Mora borta med 2-6.
Malmö tog sin 1:a fullpoängare för säsongen när man bortaslog Sundsvall, men det satt långt inne. Sundsvall hängde faktiskt med hyfsat bra ett tag i matchen. Troja vann igen när man slog Björklöven hemma i Sunnerbohov med 4-1.
Västerås tog sina 1:a poäng i serien när man slog Oskarshamn med 2-0. Även Borås och Örebro tog sina 1:a poäng när just de 2 lagen möttes och Örebro drog det längsta strået och vann efter sudden. Almtuna fortsatte att ta poäng och Växjö fortsatte att ha det tungt när Almtuna vann med 4-3 efter sudden.

Tabellen var då alltså att inget lag hade full poäng efter 3 omgångar. AIK och Bofors toppade tabellen på 8 poäng före Leksand på 7. Playoff-platserna hade Troja, Mora, som  åkte ner till 5:e plats i och med sin storförlust mot AIK, Almtuna klättrade upp på playoff igen liksom Malmö för 1:a gången den här säsongen, 3 plusmål före Växjö precis utanför playoff.

4:e omgången påbörjades nu ikväll och det var Leksand som tog emot Borås hemma, Malmö tog emot Troja, Växjö gästade Oskarshamn och Västerås åkte upp till Umeå.
På förhand kanske man även här trodde att Leksand skulle vinna ganska enkelt, men så blev det absolut inte. Man gjorde visserligen 1-0, men sedan var det Borås som kviterade, knappt en minut från paus.
I 2:a perioden stod man upp bra, men trots det lyckades Leksand göra 2 mål trots att Borås vann skotten med 11-12.
I sista perioden drog Leksand ifrån och gjorde 3 mål till och fastställde slutresultatet 6-1. Leinonen gjorde det bra i Leksandsmålet och bortsett från 1-1-målet var han stabil, men sett till matchbilden hade Borås nästan varit värda en poäng. I alla fall om man hade spelat som man gjorde i de 2 inledande perioderna.
Malmö tog sin 1:a hemmaseger för säsongen när man slog Troja med 4-1. 6-1 skulle det egentligen ha varit, men de fick 2 bortdömda mål emot sig, men 4-1 är inte dåligt det heller.
Västerås tog ännu en 3:a när man vann med 1-3 och Växjö vann igen efter 2 raka förluster när man slog Oskarshamn med 0-3. Oskarshamn var det ända laget som inte gjorde mål. Det har man inte gjort på 2 matcher nu.

Tabellen är alltså den att Leksand nu leder på 10 poäng. Tar dock AIK eller Bofors full pott imorgon är det de som leder tabellen. AIK möter Sundsvall hemma och Bofors möter Almtuna borta. AIK har nog stor chans att vinna den matchen, men Bofors får det värre. Malmö är i alla fall 4:a, Växjö 5:a och Västerås 6:a. Mora har den sista playoff-platsen, men de möter Örebro borta imorgon vilket de mycket väl kan vinna. Har de då tur och något av AIK eller Bofors förlorar kan man gå upp på kvalserieplats. Ända hotet till playoff-platserna är Almtuna som, om de slår Bofors och Mora förlorar, går upp på playoff-plats.
Vi får se hur det går imorgon.

Elitserien har ju också dragit igång och där har HV 71 öppnat bäst. Man slog LHC borta med 2-6 i måndags och Djurgården hemma med 7-6 igår. Djurgården var dock värda en poäng från den matchen enligt min mening. Man hämtade upp 3-0-underläge till 3-4, tappade det till 5-4 och kviterade igen till 5-5, men ingen poäng där. Poäng blev det dock till Färjestad som slog Rögle med 3-1, Skellefteå som slog Luleå med 3-1, Frölunda som slog Modo med 2-4 och faktiskt också SSK som slog LHC med 2-1. Timrå - Brynäs blev det delad poäng för.

Det var dagens hockey det och imorgon är det träning!

Igår var jag hemma från skolan. Vi hade en Don't drink&drive-dag, vilken kändes lite onödig, så jag och Spike var hemma istället. Jag sov till 12:50 och gjorde därefter lite filosofifrågor. Tyvärr kunde jag inte sova igårkväll och somnade inte förrän vid 2:30-3 någon gång för att sedan gå upp vid 7. Så idag var jag trött, men skolan gick ändå hyfsat. Det blir nog bara att gå och lägga sig snart...

Kommentarer
Postat av: LYDIA

sv: hahah jag suger på bowling xD

aa verkligen:)

2009-09-25 @ 23:33:14
URL: http://lydiacarlson.blogg.se/
Postat av: Viktoriae - En må bra blogg där självkänsla och positivt tänkande står i fokus

Sv: Hej! Ja, vi skulle gå ut till företag och typ fråga om de hade några lediga jobb.. vi fick in 1 men det var inte så hemskt som jag fasade det för att bli vilket var skönt..



Det där med att skippa specialdagar i skolan känner vi igen, hehe, men det ska man ju inte göra (försöker låta duktig och rädda situationen)



Sport är inget för mig, som jag redan sagt, så jag avböjer mig att kommentera din text om det =) Fast jag kan ju säga att Hv ägde stort i förra matchen! Hehe Kram

2009-09-26 @ 11:13:26
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Jaa, får nostalgi av pippi, var ju som uppvuxen med det! Måste ju seriöst ha pippi-maraton snart haha =)



sv: Härligt, hur slutade matchen? ;)

Var lite fr sen med att läsa kommentaren för att höra på matchen :S

2009-09-26 @ 14:23:05
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Deniesé

Hej , ursäkta att jag svarar sent men jag har haf mycket fokus på skolarbeten nu innan jag reser iväg. Ska försöka vara bättre med det sista veckan nu. :) Hoppas du haft det bra under tiden !



sv: haha ja tycker programmeringen är jättesvår !!!! Men vi kommer framåt iaf . :)



KRAM

2009-09-26 @ 16:55:10
URL: http://liketolive.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Okej :D En superbra match av AIK om man skulle ta bort första perioden! Vi hade helt klart övertaget resten av matchen ;P Typiskt AIK att inte riktigt komma in i matchen i början... Det måste det ändras på!



Härligt ;)

2009-09-26 @ 19:22:09
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tess

Godmorgon söndag vännen. Hoppas du får en bra dag. Idag firar vi bröllopsdag så här känns allt bra.



//Tess

2009-09-27 @ 10:14:15
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Viktoriae - En må bra blogg där självkänsla och positivt tänkande står i fokus

Sv: Låter som en bra sak du gjorde för dig själv, jag borde träna lite på gymmet.. men nu gäller promenader och det får duga =)



Denna helgen har jag tagit det ganska lugnt, städat lite och kikat på filmer.. riktigt slappt! Själv?



KRAM

2009-09-27 @ 11:27:31
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Haha jo men AIK tog segern riktigt välförtjänt. Brynäs blev helt enkelt nelmalda, trots ställningen. Dom ska vara glada att målen inte blev fler från våran sida ;) Första perioden var deras och vårt lag hade inte kommit in i matchen, men i andra perioden var det bara vi som tryckte på och tryckte på (brynäs ska va glada över att vi bara satte dit en), och sen i tredje. Gud vilket försvar! Jag är riktigt nöjd över våran defensiva insats. Brynäs förskte och försökte men skapade ingenting, dom var helt enkelt urtrötta. Tja, förutom då ett riktigt läge som dom fick under hela den perioden. Resten av skotten vara bara utifrån kanterna där AIK-spelarna hade tryckt in dom =)



Oh, gör det! Ska bli intressant :D

2009-09-27 @ 11:33:56
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Deniesé

sv: ja vet inte va ja tycker om frisyren ännu. hahah

Kort, men de tycker ja alltid iof -.-'

2009-09-27 @ 12:39:06
URL: http://liketolive.blogg.se/
Postat av: tess

Givetvis blir man inte frisk av en spikmatta men det känns att ligga på den och det sprider sig en enorm värme och välbefinnande i kroppen. Jag känner mig hemskt avslappnad. Så jag vill nog ändå ge det en chans.



Jag har umgåtts med min kompis Mattias rätt mycket i helgen. Jag har tvättat fnster och varit ute och lunchat och fikat. Varit i Karlstad.



Själv? //tess

2009-09-27 @ 13:31:49
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Givetvis blir man inte frisk av en spikmatta men det känns att ligga på den och det sprider sig en enorm värme och välbefinnande i kroppen. Jag känner mig hemskt avslappnad. Så jag vill nog ändå ge det en chans.



Jag har umgåtts med min kompis Mattias rätt mycket i helgen. Jag har tvättat fnster och varit ute och lunchat och fikat. Varit i Karlstad.



Själv? //tess

2009-09-27 @ 13:32:14
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja väldigt trevligt måste ja säga.... jag mår riktigt bra. Nu ska ja lägga mig å läsa lite så jag orkar fira bröllopsdag sedan. //Tess

2009-09-27 @ 13:46:19
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja väldigt trevligt måste ja säga.... jag mår riktigt bra. Nu ska ja lägga mig å läsa lite så jag orkar fira bröllopsdag sedan. //Tess

2009-09-27 @ 13:46:42
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Deniesé

sv: Tack så mycket :D



Fast det är inte så kort :P haha

Ja föredrar längre hår :) Men vissa passar ju sjukt bra i kort med. beroende på hur kort vi snackar om, haha page är snyggt :)



Kram

2009-09-27 @ 14:50:51
URL: http://liketolive.blogg.se/
Postat av: tess

Ja visst är det klantigt men mänskligt när man stressar omkring som han,, ler. Tur det gick bra. Han hade precis köpt nytt busskort för nästa månad och vi har ju rätt dålig ekonomi så det var tur den kom tillrätta.



Jag läser Mari Jungsteds senaste bok och det går trögt. Blir trött bara jag lägger mig ner. Sedan läser jag Mia Skäringers bok den är skoj... Sedan lyssnar jag på sista boken om Arn. JAA jag har alltid flera på gång. Det är faktaböcker... det är i bilen jag lyssnar.



//Tess

2009-09-27 @ 16:15:50
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja visst är det klantigt men mänskligt när man stressar omkring som han,, ler. Tur det gick bra. Han hade precis köpt nytt busskort för nästa månad och vi har ju rätt dålig ekonomi så det var tur den kom tillrätta.



Jag läser Mari Jungsteds senaste bok och det går trögt. Blir trött bara jag lägger mig ner. Sedan läser jag Mia Skäringers bok den är skoj... Sedan lyssnar jag på sista boken om Arn. JAA jag har alltid flera på gång. Det är faktaböcker... det är i bilen jag lyssnar.



//Tess

2009-09-27 @ 16:16:00
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Deniesé

sv: I agree with you :)



Mja inte lika jobbig vecka nu som kommer faktiskt, har en redovisning & sen blir det väl mest jobb med UF tror ja. vi har två hemstudiedagar denna vecka så de är skönt, men sen på fredag åker ja :D

2009-09-27 @ 17:40:27
URL: http://liketolive.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Okej haha, riktig sovmorgon då! :D Härligt, men det skulle int passa så bra den här dagen för mig, behövde tid till saker som skulle göras ;P



Nästa match är hemma mot djurgårn på tisdag!

Hur tycker du det har gått för Leksand hittills då? ;) Nöjd/onöjd?

2009-09-27 @ 19:04:32
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Viktoriae - En må bra blogg där självkänsla och positivt tänkande står i fokus

Sv: Naw är katten din sjuk? Jag beklagar! Hoppas din måndag har börjat bättre än min iallfall, magont och regn.. Jippi!



Kram

2009-09-28 @ 08:36:52
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: dee

sv: det hoppas jag verkligen för ja vill inte va kvar längre!

Gött, vart ska ni vandra då? Ja hatar sova i tält :P hahahah obekvämt & kallt som fan :P

Låter som en ganska skön vecka för dig med iaf :)

KRAM

2009-09-28 @ 11:19:37
URL: http://liketolive.blogg.se/
Postat av: jessie james

Jag ska dra den frågan på "about me" så återkom gärna ifall jag glömmer bort det :) Är så långt svar. haha :)



Jag gillar löpband. Jag gillar att springa så det är skoj :)

Hellre springa "utan mål" än att springa å sen tar vägen slut. Eller att man måste vända för att orka hem eller liknande :)

2009-09-28 @ 14:53:39
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Nej alltså vi ska bussa oss 2 timmar söderut till Umeå och vara där över dagen, och bussen hem går 4, så då är jag hemma i stan igen kl 18.15, så då äre bara å springa upp till ladan (matchen börjar 16.30, AIK vs Frölunda) ;D

2009-09-28 @ 16:11:26
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Oj, menade såklart att matchen börjar 18.30, och int 16.30... Hahah hade varit lite svårt att komma i tid isf :P

2009-09-28 @ 16:12:36
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Vet inte du vad det är? Hihi roligt! Har man ätit mycket palt och blivit helt proppmätt så säger man att man hamnar i paltkoma ;)



Okej, kul att det gått bra för Lotvonen! Gillade honom skarpt i elitserien, men jag kommer ju tyvärr int ha lika bra koll på honom nu. Haha får väll fråga dig och kolla in om du skrivit något om den spelaren under säsongens gång ;) haha

2009-09-28 @ 16:18:21
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: jessie james

Sorry nu har jag länkat :)

Kommer komma ett inlägg om hundkläder sen.

där får du svar på tal på det!



haha jag e som sagt inte så sportintresserad så jag skulle nog inte förstå anyway :)

2009-10-01 @ 16:57:20
URL: http://jessiemodell.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: