Die Reise nach Deuttschland =)

Tid: 09:43:40
Datum: 2009-04-26
Kategori: Allmänt

Så var vi då hemma. Det har varit en riktigt bra resa med kanonväder!

Vi åkte till Skavsta i torsdags förmiddag. Där mötte vi upp resten och käkade lite innan planet lyfte.

Resan gick bra och när vi kom fram tog vi en buss till Baltic hotel där vi skulle bo. Bussarna var faktiskt bra anpassade utan några steg, men sätena var en aning hårda.

När vi kom fram och skulle checka in missförstod pappa lite. Hans tyska är ju inget vidare och dessutom hörde han fel. Reseptionisten frågade först på tyska "Haben Sie ein Auto?" En kort tystnad följde varpå hon förtydligade "A car?" Pappa hörde dock fel och tyckte att hon sa "card", så han sa: "Yes, we have Mastercard." Det tog några sekunder innan han fattade sitt lilla misstag, men det var lite kul =P

Jag, Emma och Shep bodde i ett eget rum. Rummen var ganska hyfsade. Stora sängar med duntäcken och stora kuddar =) Nyrenoverat badrum var det också, men det var det tydligen inte överallt på hotellet, för pappas badrum var inte alls lika fint sa han.

I alla fall så gick vi ut för att äta lite kvällsmat på stan. Vi hittade ett ställe och jag åt pizza. Det var mer som panpizza. Tjocka var de och serverades på trätallrikar, men goda var de!
Efter maten ville vi ha kaffe, men kaffeautomaten var tydligen sönder, så vi betalade och vandrade vidare till ett annat ställe där vi drack kaffe, eller Irish coffee blev det =)
Det stället var riktigt bra med trevliga servitörer och allt.
Kallt var det inte heller trots att klockan var närmare 10 på kvällen. Jag gick utan jacka =)

Dagen efter, på mormors födelsedag, vaknade jag klockan 5. Det var därför jag senare var så pigg när vi skulle ner och äta frukost vid 8:30. 7:40 vaknade Emma och då gick jag ut på balkongen/terassen vi hade och satte mig där. Det var hur skönt som helst och jag satt i bara underkläder! 7:40 den 24 april! Det är inte varje dag det =)

Frukosten var helt okej. Jag åt yoghurt som smakade som vanlig vaniljyoghurt, men som var lite konstig i konsistensen. Tjock på något sätt. Till det åt jag några slags körsbär och cornflakes. En macka, en småyoghurt, ett glas juice, 2 koppar kaffe, en tallrik fruktsallad, en kaka  och en liten chokladbit åt jag också. Det var annat det än vad jag normalt sätt äter till frukost =)

Efter frukosten gick vi ut på stan och tittade runt lite och tog en massa kort. Vi var bl.a. i Marien Kirche och tittade, men det var mindre kul för mig som inte såg någonting. Det stod att man inte fick ta kort där inne, men det gjorde mamma i alla fall =P

Vi gick också igenom någon port där, men jag vet inte vad den heter.
I en marsipanaffär var vi också. Lübeck är ju känt för sin marsipan, så det måste man ju bara kolla in. Det fanns skitcoola skulpturer i marsipan. Limpor, korv och pommes, en tallrik med Jäger och lite mat på, en cigarr, den där porten vi gick igenom osv. Hur mycket som helst, men jag köpte inget. Det hade ju varit lite coolt att ha, men jag tycker ju inte om marsipan förutom på tårta, och så torkar den ju efter ett tag om man bara låter den ligga. Så tyvärr blev det inget där, men jag köpte i alla fall en kopp med en sked som sitter fast i handtaget =)

Sedan var det ett kafé som gälde. Jag tog kaffe. Man fick in en hel bricka med kaffekopp, termos, socker, mjölk och en mandelbiskvi =) Riktigt gott var det och ute i solen satt man så klart.
Min tröja blev smutsig dagen innan och min andra tröja låg nere i resväskan i pappas rum, så jag orkade inte hämta den på morgonen, så jag tog bara T-shirt och jacka, men det blev för varmt. Så jag gick bara i T-shirt hela dagen och det var hur skönt som helst! Tror t.o.m. att jag blev lite solbränd =)

Efter kaféet delade vi på oss och folket gick dit de ville. Jag, pappa, Mats och Hampus gick för oss själva och strosade. Jag hittade inget speciellt jag ville ha förutom en Adidasoverall på Inter sport. Den var i VCT-material och sådant finns ju knappt inte här hemma längre. Jag tycker det är hur skönt som helst och ville gärna ha en sådan. 700 spänn kostade den! Då var det både tröja och byxor, antar vi, så det var ju riktigt billigt! Naturligtvis fanns den dock inte i min storlek, som vanligt. Så det blev ingen...

När vi sedan hade ätit och gått runt i stort sätt ett helt kvarter stötte vi på tjejerna som satt och åt på samma gata som vi skiljdes på ca 2 timmar tidigare. De hade bara hunnit några meter, så jag är glad att vi inte gick med dem =P

Vi killar pallrade oss tillbaka till hotellet lite senare och satte oss på terassen, i solen, och drack varsin öl och åt godis som pappa hade köpt =)
De andra 3 gick in och vilade ett tag, men jag satt kvar på terassen och solade i någon timme innan de andra kom och jag tror faktiskt jag brände mig lite till =)

När de andra kom samlades vi på terassen för att skåla för mormor. Vi hade köpt Martini, dricka, choklad och chips. Så vi sjöng för mormor och åt och drack ett tag innan vi gick ut för att äta fint på någon restaurang. Vi hittade en som var riktigt bra. Servitrisen där kunde för en gångs skull riktigt bra engelska och var dessutom lite rolig =)
Jag åt i alla fall något kött, pommes och bearnaisesås och drack vitt vin till =)
Det tog lång tid innan maten kom och det hann bli lite kallt innan den kom, men det var det värt, för den var riktigt god! Vi fick dessutom låna filtar, de som ville.
Efter maten sa vi först till att vi ville gå in och ta kaffet innomhus, men sedan ångrade vi oss och satt ute i alla fall. Servitrisen frågade om vi var helt säkra på det och räknade till 3 för att vi skulle säga ett unisont "yes". Härlig tjej det där =)
Så vi satt ute och åt efterrätt, men jag tog bara en kopp kaffe, den 5:e för dagen...
Plötsligt kom det fram några och frågade om vi var svenskar. Mikael sa att det var vi. Sedan sa han något annat  och mannen frågade om vi kom från Linköping. Vi asgarvade. Det hördes alltså så tydligt =P
Det hade vi kul åt ett bra tag och pratade vidare om dialekten och så. Inte nog med det så var de som frågade från Motala. Världen är bra liten ibland =P

Vi begav oss sedan hem mot hotellet och mormor var nöjd med sin födelsedag, men ville inte tänka på att hon var 70. Det känns inte som om hon är 70 heller. Innom de närmsta åren kan det tyvärr gå fort. När farmor var 70, för 13 år sedan, bodde hon och farfar fortfarande i huset och nu, 13 år senare, sitter hon på ålderdomshemet i rullstol. Så tyvärr så kan det gå fort de här åren, men jag vill inte att mormor ska flytta, för hennes lägenhet är nog den mest trivsamma jag vet. Jag har själv sagt att jag kan ta över den sedan när hon flyttar, men det har jag nog inte råd med. Det blir för dyrt, men minst en av hennes fåtöljer i vardagsrummet ska jag få i alla fall. De är röda i plych och hur sköna som helst!

På lördagen begav vi oss ut i staden igen. Det var nästan lika varmt som dagen innan, men nu fick man behålla jackan på, i alla fall ett tag.
Vi gick genom någon park och över lite broar och tog kort innan vi gick och handlade lite. Dagen innan hade vi köpt lite, men inte så mycket. Nu blev det ytterligare lite godis, men ingen sprit. Det fanns nästan inget där vi var. Dessutom kunde vi ju inte ta med oss så mycket eftersom att vi flög.

På eftermiddagen blev det båtsightseeing. Guiden pratade asfort, men lite hann man uppfatta i alla fall =)
Varmt var det ju också, så man satt där i T-shirt i solen och åkte runt på en båt i ca en timme =)

Sedan var det dags att åka hemåt. Vi hämtade våra väskor och tog bussen till flygplatsen. Där visade det sig att de höll på att bygga om. Hela stället var som ett stort öltält ungefär. Det fanns alltså inga riktiga väggar och golvet var av trä. För en gångs skull pep det inte när jag gick igenom metalldetektorn. Det brukar alltid pipa för armbandet. Det gjorde det också när vi flög från Skavsta. Det skumma var bara det att jag fick gå igenom i alla fall och så kände de på mig innanför spärren, men de kände inte i skorna och jag fick inte gå tillbaka och gå igenom en gång till heller. Så teoretiskt sätt skulle jag ju kunnat ha gömt något i skorna, för det kollade de inte.
Nu fick vi faktiskt också ha med oss bullar genom spärren. Det trodde jag inte vi skulle få. De går ju att preparera med allt möjligt. Shep fick ha sitt smink också, men Liselottes vatten tog de så klart. Emmas tuggummin pep. Det var någon folie runt dem. Dessutom pep hennes armband. Hon hade frågat tjejen om hon skulle ta av dem, men det behövdes inte. Ändå pep det. En gubbe sa att hon skulle gå tillbaka och en annan sa att hon skulle gå igenom ändå. Då blev hon lite sur.

Taxfreen var inget att hänga i julgranen heller, så det blev inget alls där.

När vi kom hem till Sverige igen var det lite kallare än i Tyskland, men så jättekallt var det inte. Mamma gick ändå och skakade av köld. Jag gissade på att det var 10 grader och det var 11. Så speciellt kallt var det ju inte, men mamma och resterande släkten på den sidan är ju som de är=P
På sommaren ibland när vi andra sitter i T-shirt framåt kvällen kan mamma och Liselotte sitta med varma tröjor och jackor och allt möjligt =P

Mormor tyckte i alla fall att det var en toppenresa och det tyckte jag också! Riktigt kul var det och nästa stopp blir Helsingfors när jag fyller =)

Igår inleddes också hockey-VM för svensk del och vi vann med 7-1 mot Österrike. Ingen speciell svår match, men det är inte många NHL-stjärnor vi har i laget än så länge. Det är mest spelare från Elitserien.

Kommentarer
Postat av: jessica

insane heter den, och den var sjukt rolig faktist! :)

tog dock 40 minuter att stå i kön, men att jämföra med att de tog 2 timmar de första timmarna var det ingenting.. :)

2009-04-26 @ 10:13:53
URL: http://jessieh.blogg.se/
Postat av: Muffinsmartin

Ja, det är inget fel på det! Allt bra med dig? :)

2009-04-26 @ 11:25:56
URL: http://muffinsmartin.blogg.se/
Postat av: Muffinsmartin

Absolut! Man ska engagera sig i det man vill och tycker är roligt!

2009-04-26 @ 11:27:04
URL: http://muffinsmartin.blogg.se/
Postat av: Muffinsmartin

Okej, ja då har vi två olika uppfattningar om medieprogrammet ;)

2009-04-26 @ 11:30:53
URL: http://muffinsmartin.blogg.se/
Postat av: Muffinsmartin

Yes! Jo det är helt okej förutom att jag har riktigt svåra problem med allergin idag!;

2009-04-26 @ 12:28:24
URL: http://muffinsmartin.blogg.se/
Postat av: Elina

Det låter som att ni hade det grymt kul, skönt och smidigt liksom (gick ingenting galet, tyskar liksom:P ?)

Min kille åker till tyskland i helgen, eller dom satsar på att åka iväg i 30 timmar och köpa sprit till en 20årsfest.. Jag får inte följa med :/

2009-04-27 @ 10:10:42
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: Sandra Gee

Hahahha jag kan vara lite snurrig ibland :)



Hihi det måste vart skönT! =) men det kan man ju här nu med.. jag har gått runt i linne i helgen :)



Kram

2009-04-27 @ 14:54:45
URL: http://sandragee.blogspot.com
Postat av: Elina

Har det blivit mycket dyrare? För jag sa det till min kille men han trodde det var jättestor skillnad mot sverige (fast det är det nog)

2009-04-27 @ 15:49:13
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: jojje

sv: ja det är snö vid kanterna och snöfläckarna i skogen försvinner nån gång i juni hehe. och igår spöregnade det. itch

2009-04-28 @ 07:36:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: