Då var kvalserien 2009 över

Tid: 22:14:00
Datum: 2009-04-10
Kategori: Leksand

Ja, då var årets höjdpunkt sett med Leksandsögon över. Även om det inte gick hela vägen i år heller så ger vi inte upp. Hoppet är det sista som överger en och nu är det bara att satsa på nästa säsong och se framåt mot densamma, för då ska vi tillbaka!

Det har man i och för sig sagt de 3 senaste åren och varje år har Allsvenskan gått som en dans, men sedan låser det sig totalt i kvalserien, men trots det så slutar man ändå inte hoppas. Slutar man hoppas, då är man ingen riktig leksing! Är man en äkta leksing står man och faller med sitt lag. Man står med dem och stöttar dem oavsett motgång eller medgång. Ett sådant publikstöd som Leksand har, det finns det inte många klubbar i Sverige som har! Inte heller finns det något lag som tvingas spela under så hög press som Leksand varje säsong. Inget lag har så många trogna fans som Leksand. Fans som år efter år tvingas inse fakta, att deras lag inte har klarat det denna säsongen heller. Ändå står de där år efter år, match efter match och stöttar sitt lag. Det är starkt!

Att snitta nästan 5500 mot lag som Borås, Oskarshamn, Björklöven och Sundsvall är inte dåligt!
Lag som Södertälje, Timrå och Luleå som möter Sveriges bästa lag Färjestad, HV och Linköping snittar sämre publik.
Slutsatsen blir alltså den att i Leksand, där finns det hockeykultur som heter duga! Går vi upp nästa säsong eller säsongen efter, på nästan varje hemmamatch kan jag lova att det kommer vara i det närmaste fullsatt i Ejendals arena!

Nu tar vi de 2 sista omgångarna i årets kvalserie.

I måndags när den 9:e omgången spelades var jag ju inte hemma, så jag har inte så mycket att säga om matcherna mer än att Västerås slog Växjö med 4-3, Södertälje skrev nytt Elitseriekontrakt när man slog AIK med 2-6 på Hovet och Leksand slog Rögle med 4-2 efter 2 mål av Doell i sista perioden.

I sista omgången, som spelades igår och som inte gälde något mötte Leksand Södertälje borta, Rögle tog emot Växjö och AIK åkte till Västerås.

Jag och pappa skulle ju ha funnits på plats i Axa sport center och hejat fram de vita och blå under den sista matchen för säsongen, men när vi kom till Mjölby dök det inte upp någon buss. Vi väntade och väntade. Till slut ringde vi hem och bad Emma leta upp något telefonnummer på hemsidan. Det gjorde hon och jag ringde dit och frågade var bussen befann sig. Den var inställd, fick jag till svar. Båda bussarna samt bussen till Växjö i omgång 7 var inställda. 
Det hade stått på hemsidan sa de, men det har jag inte sett. Jag har sett att resorna var borttagna, men det trodde jag var för att det var fullbokat.
De hade också ringt runt till alla och sagt hur läget var, men ingen har ringt varken mig eller pappa. Vi är medlämmar i TMG, så de borde ha våra mailadresser och telefonnummer, så jag fattar inte hur de kan missa att meddela oss. Det är faktiskt riktigt dåligt tycker jag!
Självklart blev man besviken. Den resan hade man ju sett fram emot väldigt länge. Jag har inte sett Leksand sedan pappa och jag var uppe i Leksand och såg Leksand - Luleå den 27:e december 2005, så det var ju ett tag sedan.
Nu får man vänta till nästa säsong och kanske sikta på Leksand - Mora eller något annat kul.
Pappa hade t.o.m. tagit ledigt för det här och så blir det inget. Pengarna ska vi i alla fall få tillbaka.

Så det blev att följa matchen via Everysport.com, för de sände varken något på radio eller i webbradion.

Södertälje åkte på en utvisning direkt, men man klarade av det BP-spelet och tog över tillställningen helt. Leksand hade inte en chans och 3-0 efter 1:a perioden var minst sagt rättvist. Vid ett tillfälle var Mylly uppe och köpte en korv.

I 2:a perioden kom Leksand ut som ett nytt lag och Hägga satte 3-1 varpå Belle gjorde 3-2 på en riktig indianare av Bjurling i SSK-kassen. Karlberg, som spelade sin sista match i Leksandströjan, satte kviteringen och i början av sista perioden tog man också ledningen med 3-4. Södertälje gav sig dock inte, utan kvitterade de med, men Leksand tog ännu en gång ledningen med 4-5. Med ca 7 minuter kvar kvitterade SSK igen och matchen gick till förlängning.
En förlängning som inte gav något.
Straffar väntade alltså och Linus Videll satte SSK's 1:a straff. Doell satte Leksands 1:a. Umicevic missade SSK's 2:a, men Bellemare missade också Leksands 2:a. Därefter missade Klasen Södertäljes 3:e straff och sedan var det dags för Mikael Challe Karlberg att träda fram. Han satte pucken bakom juniormålvakten Mattssen i SSK'buren och fixade segern för Leksand med 5-6 efter straffar! I sin sista match! Kan det sluta bättre? Knappast!

I sin sista hemmamatch, mot Rögle, nätade han också och nu fick han alltså sätta den avgörande straffen. Hela södra stå och alla övriga leksingar i hallen skanderade "CHALLE!" i nästan en hel period. Det är vad jag kallar en riktig klack!
Det diskuteras ju att han t.o.m. ska få sin tröja upphängd i taket hemma i Ejendals och det tycker jag absolut han ska ha! 12 år i Leksandsdressen och 580 matcher, det är inte illa!
Det ända som fattades var ju att man själv skulle ha varit där...

I de andra matcherna överraskade Växjö kraftigt och slog Rögle borta med 3-5. Det gav nog en hel del skulle jag tro.
AIK hade det lite jobbigt borta mot Västerås, men till slut vann man ändå med 5-6 vilket också gjorde att de tog hand om 3:e platsen i kvalserien.

Tabellen blev alltså såhär:
1, Södertälje 22 poäng
2, Rögle 19 poäng
3, AIK 16 poäng
4, Leksand 15 poäng
5, Växjö 10 poäng
6, Västerås 9 poäng

Förra årets tabell såg ut såhär:
1, Brynäs 19 poäng
2, Rögle 19 poäng
3, Malmö 17 poäng
4, Mora 16 poäng
5, Leksand 14 poäng
6, Västerås 3 poäng

Vi ser alltså att serien var lite jämnare förra året. Då vann Brynäs på 19 poäng. I år vann SSK med 22.
Rögle kom 2:a förra året också på exakt samma poäng som i år, 19.
Leksand fick ihop 14 poäng förra året och 15 den här säsongen. Förra året var man 5 poäng från avancemang och i år var man 4 poäng ifrån. Ändå var det lite närmre förra året. Hade man bara slagit Rögle hemma då när man föll med 4-8 hade man klarat det. Då hade man fått 17 och Rögle hade fått 16.

I år kan man väl inte direkt säga att det var någon speciell match som avgjorde, men hade man vunnit hemma mot Växjö och slagit AIK hemma, då hade det sett betydligt ljusare ut.

Nu ska vi inte deppa ner oss i det, utan vi fortsätter med statistiken.
Ser man på antalet gjorda mål så gjorde Brynäs flest förra året, 40st. I år var Södertälje vassast med 39 pytsar. Rögle var 2:a då och även 2:a i år. Då gjorde man 39 mål och i år 36. Malmö var 3:a förra året med 35, Leksand 4:a med 34 och Mora 5:a med 26. Västerås var ganska avsågat med 15.
I år Var Leksand 3:a med 31, Västerås 4:a med 29 och AIK och Växjö på 28.
Leksand gjorde alltså fler mål förra säsongen, men hamnade trots det högre upp i år. Västerås gjorde betydligt fler mål i år än förra året. 1:an och 2:an var lite mer överlägset i år än förra året.

Förra året släpte Brynäs in minst mål, 23st. Minst mål i år släppte SSK och Rögle in, 26st var, samma som Mora som slutade på 2:a plats över den statistiken förra året. Leksand var då 3:a med 30 insläppta. I år släppte man in 31, så det var ganska jämnt. Även Malmö fick släppa 30 puckar förbi sig, Rögle, som trots det gick upp, släppte in 34 och Västerås 44.
I år var AIK 4:a med 33 insläppta, Växjö 5:a med 35 insläppta och Västerås även i år sist med 40 insläppta.

Brynäs var ganska överlägset förra säsongen sett till målen. Man slutade på +17 före Malmö och Rögle som hade +5. Därefter hade Leksand +4, Mora 0 och Västerås -31. De var alltså en liten slagpåse förra året, men i år hängde man med bättre. Det var dock Södertälje som slutade på bäst +/--statistik, +13. Rögle hade +10 och Leksand 0. AIK slutade på -5, Växjö på -7 och Västerås på -11. Sist i år igen alltså, men betydligt bättre med än förra året.

Även SM-slutspelet är avgjort. HV vann ju 1:a matchen. Därefter vann Färjestad returen hemma i Karlstad och även 3:e matchen i Jönköping. 2 hemmamatcher hade man sedan och man vann den 1:a och hade matchboll skulle man väl kunna säga. En matchboll som man förvaltade väl och vann även den 5:e matchen och vann SM-guldet med 4-1 i matcher!
Vi säger därmed ett stort grattis till Karlstad och Färjestad!

Det är även klart vilka Leksand får möta nästa säsong i Allsvenskan. Tingsryd hade den Allsvenska platsen inför sista omgången, men där förlorade man borta mot Asplöven med 3-2 samtidigt som Örebro slog Huddinge med 5-3. Så Örebro spelar i Allsvenskan nästa säsong, grattis!

Ja, då var hockeysäsongen 2008/2009 över. Det ända som återstår är VM i slutet av april.
Vi ska inte försöka oss på någon sammanfattning här, vi lämnar det här bakom oss och ser framåt mot nästa säsong!
Man hade självklart velat stå på södra stå i AXA sport center och skandera "VI ÄR TILLBAKS, CHALALALALALALA!" men det får bli nästa säsong! Kom igen nu alla leksingar, nu står vi upp och stöttar vårt lag tills vi har nått hela vägen fram! L-I-F är de bästa, heja heja heja Leksand!

Ett sista avsked av Jörgen Jönsson, som spelade sin sista match för FBK i onsdags och kunde det sluta bättre? Knappast!

Ett sista speciellt jättetack till en riktig leksing, Mikael Challe Karlberg! Tack för allt under de här åren i den blåvita tröjan!

Kommentarer
Postat av: matilda

Allt väl?

2009-04-11 @ 21:26:55
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: matilda

Sv: Jag har skrvit den texten tidigare men på min gamla blogg.

Med mig är det bäst helt enkelt. Påsken kan inte blir bättre.

2009-04-12 @ 16:26:15
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Sandra Gee

Hej Johan.



Åh va skoj!!! Det va riktigt kul att höra att du tycker om Hurricane! =)



Hoppas du kommer gilla musikvideon också hehe :P



Kram

Sandra

2009-04-12 @ 17:25:55
URL: http://sandragee.blogspot.com
Postat av: Sandra Gee

Hehe..



Jag hade svarta stövlar.

Svarta gansiga leggins.

Ett lite längre turkost linne och ett kosrtare svart linne över det =)



Hihi nu vet du typ hur ja såg ut :)



PÅSKEn har vart underbar! Är i såland.. kommer blogga om det när jag kommer hem :)

2009-04-12 @ 17:30:08
URL: http://sandragee.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: