Ögon

Tid: 22:48:00
Datum: 2008-05-12
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Ja, nu är det så att jag får skriva om hela skiten som jag skrev nyss tack vare min skärmläsare som kraschade och inte gick att få igång igen. Frustrerande? Ja!

I alla fall så var jag på Ögon för, ja vad är det nu, 6:e eller 7:e gången i år idag och kollade trycket och inflammationen. Trycket hade faktiskt gått ner till 8 =)
Det var ju trycket som orsakade den senaste försämringen. Då låg det på 55 vilket är ganska så rejält för högt =P. Jag fick trycksänkande droppar som hjälpte lite, trycket sjönk till ca 42, men det var fortfarande för högt så det blev laserbehandling för att få ner det. Efter det fick jag ändå ha trycknedsättanade droppar. Sedan fick jag en inflammation till följd av operationen för ett tag sedan vilket gjorde att jag fick ännu mer droppar. 8 droppar om dagen tror jag jag tog som mest, men nu är det bara 3. Nu slipper jag faktiskt Cosopt-dropparna =)

Tack vare detta slapp jag skolan idag =).
När jag kom hem såg jag på 5 avsnitt av Andra avenyn. Jag började inte följa det förrän i vintras så jag har kollat på alla avsnitt på nätet och ligger fortfarande några avsnitt efter, men avsnitt 95 har jag i alla fall kommit till =P

Sverige spelade ju visst inatt. Det hade jag ingen som helst koll på =P. De vann i alla fall och efter ryssarnas seger mot Schweiz ikväll får Sverige möta Tjeckien i kvarten.

Jag var faktiskt ute och gick lite med morsan och Shep idag. Det var välbehövligt för mig =P det blir ju inte så mycket motion för min del =P
Jag skulle gå hem själv för morsan och Shep skulle till ÖB. Tänk vad det går bakåt. Jag ser inte ens konturer längre. Det är svårt att förklara, men tänk er en enorm dimma som man inte ser något alls i. Det är ju inte svart, men man ser inget ändå. Ungefär så är det för mig. Nåväl, hem kom jag i alla fall även om jag lyckades med att komma ut på vägen istället för cykelvägen som går paralellt med vägen.
Jag tycker att jag är ganska begränsad att röra mig utomhus p.g.a. mitt funktionshinder, men å andra sidan så tror jag inte att det skulle vara så många seende som skulle våga gå ut och gå med bindel och käpp. Det skulle nog kännas ganska läskigt skulle jag tro, men det gör det för mig med. Jag har ju inte sett såhär dåligt speciellt länge. Det är baraa lite över 1 år sedan som jag kunde gå själv i hela stan utan käpp. Never, säger jag bara nu. Det skulle jag aldrig klara nu.
Nu låter det ju som om jag sätter gränser för mig själv, men det är så det känns. Jag kanske skulle klara att gå själv i stan, men aldrig utan käpp, och även om jag hade den så skulle det kännas otryggt..

Dagens värdelösa vetande då =)
En krokodil blir aldrig större än poolen som den är i
En guldfisk kommer bara ihåg de 3 senaste sekunderna av sitt liv
En gurka innehåller procentuellt sätt mer vatten än Atlanten
Koalor sover 22h/dygn
Myror ramlar alltid över på höger sida när de dör
Intressant va? =P