Jasså? :S

Tid: 17:49:00
Datum: 2008-05-30
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Nu får man minsann höra..
Det här har ingen sagt tidigare till mig..
Jag fick mitt intyg från Ögon till Försäkringskassan idag och vad såtr det där? Jo, att jag tydligen har sätt 0,2 som bäst när jag var 5. Sedan har det legat runt 0,05 hela tiden. Jag ha trott att jag har sett 0,1, alltså 10%, hela livet fram tills jag var 14 när det blev sämre 1:a gången.
Sedan stod det att jag som bäst hade haft gränsfall till ledsyn. Vad räknar de som ledsyn egentligen? Jag menar, jag kunde ju cykla, springa, läsa böcker med förstoring m.m. förut. Det måste väl ändå vara ledsyn? Det är det enligt mig i alla fall. Enligt mig hade jag viss ledsyn fram tills i vintras när det blev sämre för 2:a gången. Innan det såg jag ju ljuskällor och färger o konturer och så, men nu gör jag inte ens det längre. Det stod i intyget att "patienten är nu helt blind". Det kan man väl i och för sig säga att jag är eftersom att jag inte ser ljuskällorna längre, men jag ser ju ändå att det är ljust.. om det inte är inbillning..
Sedan har jag tydligen haft näthinneavlossning vilket, vad jag har förstått, gör att man blir helt blind, men det har jag ju inte heller blivit. Det är väl först nu i så fall, men näthinneavlossningen var tydligen när jag var liten.
Nu har jag i alla fall fått intyget så nu är det väl bara att hoppas att allt går smidigt så jag kan få de första pengarna redan i juni =)

Imorgon är det träning. Det var länge sedan. Förra träningen blev ju inställd så det är nästan 2 månader sedan nu.. det ska bli kul =)