Vilket taxisystem alltså...

Tid: 17:26:00
Datum: 2008-05-27
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Nu är jag förbannad! Eller jag var i alla fall det.
Vilket taxisystem det är här i länet alltså.. Man har ju ingen frihet alls nästan.
Jag och Dennis ska till Norrköping på en träff med arbetsförmedlingen och grejor imorgon. Han har ju ingen bil och pappa har tyvärr skrivit på försäkringen att ingen under 20 eller 25 får köra våran bil..
Så vi tänkte att vi skulle ta taxi. Jag sa att om jag ska ha med mig någon i taxin måste den betala lika mycket som jag. Det måste den också, om det inte är sjukresa. Då åker ledsagaren gratis. Så vi tänkte att vi åker som sjukresa då eftersom att vi ändå ska till syncentralen i Norrköping där träffen är. Det var ju smidigt tänkte jag, men never. Så lätt var det inte.
För det första fick jag inte åka sjuktaxi till Öjebro och hämta Dennis som vi hade tänkt. Då var jag tvungen att åka vanlig färdtjänst ut dit och sedan byta taxi där till länsfärdtjänsten och sjuktaxin. För det andra visste de på bokningscentralen inte ens var Öjebro Mellangård låg. Det fans inte i deras system. Dessutom måste man följa deras samåkningsschema när man åker länsfärdtjänst. Så nu får Dennis cykla hit imorgon och så får vi åka 10:40 härifrån när det börjar kl 13:00. Hem får vi åka kl 16:45 och är hemma runt 18:30.
Jag säger bara det, alla synskadade, håll er borta från länsfärdtjänst så mycket som möjligt tills de har ändrat systemet, för det här är bara så jättedåligt, enligt mig. Visst att de kanske inte har resurser och så, men någon frihet ska man väl kunna ha. Det hade nästan varit lättare att åka tåg.
Vanlig kommunfärdtjänst är det inga problem med, det är när man kommer utanför kommunen. Då blir det genast problem.

Vi hade föreläsningar om doping idag och så pratade vi lite och så. Ganska intressant faktiskt..

Taxichauffören undrade vad jag hade gjort i annsiktet imorse. Jag är ju så röd nu hehe =P
Jag solade ännu mer idag.. Det är ju såå skönt =) Speciellt när man har datorn eller musik =)