Det gick väl ganska bra ändå

Tid: 22:35:00
Datum: 2008-05-28
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Ja, det gick väl trots allt ganska bra idag
Spike och jag åkte in till Linköping där vi fick byta taxi till någon buss som skulle till Vrinnevi. Taxichauffören trodde nog att Spike var blind han med, för han hade solglasögon på sig, så taxichauffören hjälpte honom med bältet och allt =P
När vi åkte hem åkte vi tillsammans med Albin som också var där. Han frågade om jag gillade Hardstyle och det var väl helt okej tyckte jag. Så han satte på en Hardstyle-skiva och taxichauffören drog upp ljudet och det var inget dåligt ljud i de högtalarna! Det var original, men det var ingen dålig bas där inte. t.o.m. bättre än i mina högtalare. Det var kul i alla fall =)
Sedan fick vi byta taxi i Linköping igen och så släppte vi av Spike i Öjebro. Det var inga problem, så jag fattar inte riktigt varför jag inte fick åka sjuktaxi ut dit och hämta honom för när det gick bra att lämna honom där..
Han i Peugeoten sa dessutom att om man har åkt en gång tidigare under dagen så behöver man inte betala något igen för det gäller i 24h om man har kvitto. Vi fick inget kvitto när vi åkte dit, men det gick bra ändå, så vi fick åka gratis hem. Det är ju sådant som man tycker att de borde upplysa om..

När vi var där i alla fall så pratade vi om arbetsförmedlingen och högskoleprovet bl.a. Arbetsförmedlingen var väl mest saker man redan visste, men det är ju aldrig fel med en förfriskning av saker och ting =)
Högskoleprovet kan man som synsvag få uppförstorat till A3-format bara genom att kryssa i en ruta på ansökan.
Är man gravt synskadad så kan man antingen få det på daisy eller i punkt. Vissa år kan man också få det på E-bok och USB, men det fick man inte nu senast. Då får man en egen kontrollant som sitter och kollar över axeln hela tiden så att man inte fuskar, vilket är ganska lätt på andra prov hehe =P man har ju alla anteckningar och allt i datorn redan.
En positiv sak med universitetet när man inte ser är att man får all litteratur gratis från TPB. Man bör dock se till att beställa nästa termins böcker ganska så snabbt eftersom att det annars kan ta ganska lång tid att få dem..

Detroit leder med 2-0 i matcher i Stanley-cup och Pittsburgh har dessutom inte gjort ett ända mål än så länge..