5 mycket viktiga poäng!

Tid: 23:02:21
Datum: 2010-04-04
Kategori: Leksand

Chans för Leksand att ta revansch när serien vände efter 5 omgångar och Leksand åkte ner till Ängelholm.

Matchen började med lite Rögletryck, men Jocke öppnade starkt och styrde ut.
Kollar åkte ut, men återigen var Leksands box riktigt bra. Det var visserligen väldigt nära 1-0, men skottet täcktes ut och det blev inget av det.
Rögle pressade på bra, men Leksand redde ut det och blev fullt manskap.

Leksand hade inte mycket att komma med. Man hade nästan inga skott på mål alls och Rögle tryckte på, men inte heller de kom till några större farligheter.

Leksand åkte på ännu en utvisning och i boxplayet blev det slagsmål. Simon Hjalmarsson drog på sig en misconduct och Sjögren och OEL åkte ut vardera 2 minuter. Powerplay för Leksand alltså, men det gav inte mycket den här gången heller. Johansson blev intacklad i Nilstorp, som flög in i buren, men han var på benen efter en stund och spelade vidare. Lite seg såg han ut, men räddade ändå Pesonens följande skott.
Rögle pressade, trots underläge, på bra och hade ungefär lika många skott som Leksand på mål.

Powerplayet gav inget och istället åkte Virta ut för en billig hakning e.d. bakom mål. Jocke tvingades till en ganska svettig räddning med 3 sekunder kvar. Han räddade pucken högt upp i bröstet och såg inte ut att ha sett den speciellt bra. Rögle hann med ett sista skott på de 3 sekunderna och det var nära, men perioden slutade 0-0.

Rögle bytte målvakt till 2:a perioden. Ut med Nilstorp och in med Penker. Nilstorps smäll var tydligen allvarligare än man trodde.
Man var riktigt nära direkt, men Röglespelaren valde att passa istället för att skjuta. Tur för oss blåvita fans.

Hägga åkte i alla fall ut och det var boxplay igen. Rögle pressade på bra och Jocke var helt borta vid ett tillfälle, men Leksandspelarna täckte undan bra. Ett skott precis över hade man också, men Leksand redde ut även det här underläget.

Spelet böljade fram och tillbaka efter utvisningen och båda lagen hade några hyfsade chanser. Rögles övertag fanns fortfarande, men det hade krymt.

En dubbelutvisning blev det och mot slutet av perioden åkte Virta ut igen, för något som knappt var en utvisning. Hermansson var då nära på att ge Leksand ledningen, i boxplay, men pucken gick strax utanför. Tyvärr lyckades Mario Kempe ge Rögle ledningen istället, dryga minuten från paus...

3:e perioden började i powerplay och Virta ordnade en offensiv tekning direkt. Rodin lade en kanonpass till Prestberg som slog in kviteringen, 26 sekunder in i perioden!

En kanonstart för Leksand och Rahimi i Rögle åkte sedan ut 2 minuter för kneeing. Ollas hade redan ont sedan tidigare och nu var det Lassen som fick ta emot en smäll.
Powerplayet gav dock inte mycket. OEL fick iväg några hyfsade skott, men Rögle kunde reda ut det relativt enkelt.
Istället åkte Lotvonen ut, igen. Han drar på sig alldeles för många onödiga utvisningar.
Rögle var ruskigt nära på att ta ledningen direkt efter teken, men Jocke fredade kassen. Patrik Carlsson var nära på att få ett friläge, men fick inte riktigt till det. Man klarade i alla fall av boxplayet igen. Virta kunde därefter ha styrt in pucken, men han såg den inte. Abid missade sedan pucken i ett jätteläge, varpå Johansson gjorde samma sak i en kontring.

Porseland åkte ut för Rögle och Leksand fick spela powerplay. Rögle rensade 2 gånger innan Hempa fick ett bra skott som var nära på att gå in på returen. Patrik Carlsson sköt tätt utanför och Hägga drog iväg ett skott som Penker tappade, men som kunde rensas och Rögle klarade av det.

Rögle sköt över, liksom Hermansson. Carlsson var sedan nära på att styra in pucken, igen, och Rögle sköt över, igen. Man bytte chanser med varandra, men så tog Rögle över lite och pressade på.
Leksand kom dock tillbaka och Patrik Carlsson var återigen nära på att styra in den och OEL var ruskigt nära på att slå in segermålet med sekunder kvar, men icke.

Förlängning väntade alltså och där var det Rögle som öppnade bäst, men det var Jussi Pesonen som slog in segermålet för Leksand, 2:02 in i förlängningen! 2 mycket viktiga poäng alltså!

AIK slog tyvärr Almtuna i returmötet i Uppsala med 1-2, men den stora skrällen var Växjö som vände mot Södertälje och vann med 7-6 efter sudden! Man låg under med 2-5 ett tag, så det var riktigt starkt gjort av dem.

SSK ledde fortfarande tabellen, då med 16 poäng. Det var 5 före Rögle som hade 11 och 6 före AIK på 10. Leksand var 2 poäng bakom AIK och Almtuna var ytterligare 2 poäng bakom Leksand. Sedan hade Växjö klättrat upp på 3 poäng.

Matchen idag blev alltså ruskigt viktig. Då åkte Leksand ner till Stockholm, Rögle åkte upp till Växjö och Almtuna gästade Södertälje. Södertälje hade stora chanser att gå upp på 19 poäng efter 7 spelade matcher, men något överraskande lyckades faktiskt Almtuna ta en poäng efter förlust i sudden. Växjö hade 1-0 på Rögle, men en rejäl målvaktstavla av Johan Talberg, som står i Växjö nu eftersom att både Fasth och Alsenfeldt är skadade, gjorde att det var kviterat och Rögle kunde sedan vinna med 7-3.

Så matchen i Stockholm. Ett nästan fullsatt Hovet ville se sitt AIK vinna. Leksand hade inte vunnit på Hovet under hela säsongen. Var det dags nu?

Leksand öppnade bra och pressade på bra. Lawson i AIK, som inte är släkt med Tom Lawson i Leksand, körde sedan över Jocke, men Wolmer Edqvist, han som blev hjälte i höstas när en Örebrospelare blev livlös på isen, tog ingen utvisning för det.
Leksand fortsatte dock att trycka på och Bergenström var centimetrar från att ge Leksand ledningen när pucken dansade på mållinjen. Därefter var det utsida stolpe. Istället kunde Tobias Eriksson ge AIK ledningen när han drog iväg ett skott som inte såg otagbart ut för Jocke. En liten tavla alltså.

AIK var sedan nära 2-0, men Jocke räddade med axeln. Leksand kontrade, Virta passade en fri Kollar, men han sköt rakt på Holmgren i AIK-kassen.
AIK sköt en icing och direkt efter teken slog Hermansson in kviteringen för Leksand! Inte heller det såg otagbart ut när Holmgren faktiskt tappade in pucken.

Dick Ternström åkte ut för en fasthållning direkt efter målet och för en gångs skull var Leksands powerplay bra. Virta sköt dubbelskott och man nitade fast pucken nere i AIK:s zon. Lotvonen sköt, Holmgren räddade med skridskon, Pesonen sköt, Holmgren räddade med stöten.

AIK klarade alltså av boxplayet trots bra press av Leksand och istället åkte JLGP ut för charging efter att ha mosat en AIK:are. Boxplayet var dock bra. AIK fick till ett bra tryck, men Leksand försvarade sig bra och klarade av det.

Leksand började i PP i 2:a perioden efter att Engblom i AIK åkt ut mot slutet av 1:a. Man fick dock inte till några större farligheter, men Henrik Eriksson var nog närmast när han kontrade för AIK, men Jocke räddade.

Leksand fortsatte dock att pressa på efter att AIK blivit fullt manskap och Dick Ternström åkte återigen ut för AIK.
Nytt PP alltså och man tryckte på bra, men Holmgren stod ivägen. Prestberg serverade Virta, men Holmgren blockerade. En trippelchans blockerade han också och AIK kunde reda ut det hela.

Spelet böljade sedan fram och tillbaka och Leksand hade riktigt tur när ett skott smet mellan benen på Jocke, men gick precis utanför. Han fick sedan göra en trippelräddning även han.

Virta åkte ut och Leksand fick spela boxplay. AIK bet sig fast i offensiv zon, men Jocke spelade riktigt bra och räddade och blockerade det mesta.

AIK fortsatte att trycka på efter att Leksand blev fullt manskap, men så plötsligt slängde Virta in en puck i offensiv zon och den gick mellan benen på Holmgren och det var Leksandsledning!

Leksand tog dock inte över alls efter målet, utan det var AIK som fortsatte att trycka på och Jocke hade lite tur när han tappade pucken och kunde inte blockera, men skottet som följde gick utanför.

JLGP åkte ut när en AIK:are ramlade lite enkelt. BP igen alltså, men återigen var det bra. Det hann dock inte fortgå så länge innan Jonas Liwing åkte ut, tillsammans med Kimmo Lotvonen.
En kvittad utvisning alltså, men Leksand klarade av boxplayet. Kollar var faktiskt närmst när han kom fri i en kontring, drog ner Holmgren, men lade pucken rakt i plocken på honom. Riktigt nära där.

AIK öppnade starkt i sista perioden, men ingen utdelning. Leksand stack upp efter ett tag och Holmgren fick göra flera kvalifiserade räddningar, + att Hägga sköt i stolpen.

Rodin åkte ut för "Puck out", riktigt klantigt, men boxen var återigen bra. Lotvonen gjorde ett riktigt bra jobb och när Virta kom fri drogs han ner av Viktor Ahlström och det var spel 4 mot 4.
När Rodin kom tillbaka in på banan igen var han riktigt nära på att utöka Leksands ledning, men istället var det AIK som, efter några minuters mitzzonsspel, kunde kvitera efter en rörig situation framför mål.

Skulle Leksand komma tillbaka igen? Det är svårt att komma tillbaka och börja spela offensivt efter att ha spelat ganska defensivt hela perioden. Bergenström fick iväg ett bra skott direkt efter målet och Holmgren räddade, med lite tur, med skridskon. Patrik Carlsson var sedan nära på att få in pucken, men Holmgren räddade återigen, nu med benskyddet.

Kimmo Lotvonen drog på sig ännu en riktigt onödig utvisning, "Puck out", med dryga 5 minuter kvar att spela. Leksands box var dock bra och man klarade av det utan några större problem.

När det endast återstod 70 sekunder att spela dribblade Jussi Pesonen av 3 AIK:are och lade sedan pucken under Holmgrens plockhanske och det var 2-3 till Leksand!
AIK tog så klart timeout, men det hjälpte inte, Leksand vann och tog 3 mycket, mycket viktiga poäng!
Tyvärr är man fortfarande 3 poäng efter Rögle, eftersom att de vann med 3-7 mot Växjö, men hoppet lever kvar! Det är 3 matcher kvar och nu blir även nästa match, den på tisdag hemma mot SSK, ruskigt viktig!

I kvalet till Allsvenskan var Tingsryd de stora vinnarna i fredags när man slog Olofström med 3-2. Idag vann man med 1-2 borta mot Nybro, som i förra matchen slog Oskarshamn med 0-1. Oskarshamn fick revansch idag när man slog Sundsvall borta med 0-3. Något överraskande. Sundsvall, som även tappade poäng borta mot Enköping i fredags när man förlorade med 3-2 efter straffar.

Påsken har bjudit på både bra och dåliga saker. Det braa var hockeyn idag och att det blev utgång igår. Det var högst oplanerat. Oskar hade skrivit det på fejjan, så jag frågade vem han skulle ut med och det var Albin och Louis. Så jag frågade om jag fick hänga med och självklart fick jag det. Så vid 4 igår åkte jag in till Albin. Vi satt och lyssnade på musik och grejer i några timmar innan vi såg på en film och började med maten. Albin och Louis åt lax och jag och Oskar åt thaimat. Till maten blev det jordgubbscider. Efter maten bjöd Louis på Doolies och Albin bjöd på vodka som vi blandade med juice. Jag bidrog med Grape som jag och Oskar delade på + att jag tog en burk själv.

Runt 22:30 började vi röra oss utåt.
Väl framme i stan fixade och trixade vi med SMS-biljetter till Plaza. Albin hade en, men vi andra hade ingen. Så han fick skicka den till oss efter att vi hade bytt namn på honom i kontaktlistan.

In kom vi i alla fall utan några problem, och väl inne kom han vid baren fram och frågade om vi ville ha något att dricka. Vi behövde inte ens gå fram till baren. En öl blev det för min del. Albin och Louis tog varsin Orgasm. Den var faktiskt god.

Tiden bara sprang iväg och runt 1 gick vi ut för att se när sista bussen gick. 1:35. Så vi väntade på den, åkte hem, drack några fler cider, pratade och lade oss runt 5:15. Konstigt nog var jag inte så trött imorse när jag vaknade runt 12. Annars har jag ju sovit i 11-12h både natten till igår och natten till i fredags. 
Nu var det i alla fall bara att fixa i ordning lite innan mamma kom och hämtade mig och berättade ett jättetråkigt besked... :(
Det tänker jag dock ta i ett separat inlägg lite senare...

Idag var kusinerna på pappas sida här, som vanligt  varje påskdag. Det var väl trevligt, men stämningen blev lite avslagen i och med det tråkiga besked som drabbade hela släkten på den sidan...

Just nu känns det inget vidare. För det 1:a för att jag och A inte kunde träffas nu på lovet, hade verkligen behövt henne nu, och för det 2:a det tråkiga besked som nådde oss imorse, + att det kan skita sig för Leksand. Gör det inte det blir det i alla fall lite bra, men gör det det blir den här våren t.o.m. ännu värre än förra våren när N gjorde slut och det sket sig för Leksand. Nåja, vi får väl hoppas på det bästa... :)

Hoppas ni alla har haft en bra påsk!
Ett påskägg har jag fått. Det innehöll 100kr och lite godis. Helt okej tycker jag och inget att klaga på :)

Kommentarer
Postat av: tess

det gick jättre bra :D hur är alllt själv?

2010-04-05 @ 00:23:37
URL: http://persikaaan.blogg.se/
Postat av: tess

hel del festande, själv?:)

2010-04-05 @ 00:47:39
URL: http://persikaaan.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Skönt att Leksand vann igår va ;)

2010-04-05 @ 08:54:29
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: tess

Ja han fanns.... å försvann. Så är det med vänner har jag upptäckt.



KUL med lite Plaza hörrö.... kul verkligen att du kommer ut lite... de e skoj när det inte är planerat och bara blir. Det är då det blir som roligast.



//Tess

2010-04-05 @ 09:37:57
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Erica

Lät inte kul med ett tråkigt besked. :(

2010-04-05 @ 13:43:07
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Sara

Hehe att köra skoter är helt underbart... Man har väl skoter för underhållningen och för att kunna ta sig runt på fjäll och på ísar så man kan göra utflykter ;D Man kan ju inte köra bil på isen precis ;)



jaa det känns när man har utrusningen på sig, men det gick hur bra som helst!! :D



Då hoppas vi att det armen håller på tisdagsträningen då ;)

Jaa men det lät ju som en mysig påsk ändå, och jag antar att du är glad eftersom leksand gick upp till elitserien och kan kriga mot luleå nu ;)

Jag har varit i Arjeplog och åkt mer skoter och så ;D



Jo jag har använt mig a tt ccs... fast jag har varit bättre i webbdesing tidigare när jag gick på gymnasiet.. nu börjar man bli gamal och glömsk ;)

2010-04-05 @ 13:56:56
URL: http://saralindfors.blogg.se/
Postat av: sophie

Jag flyttade i årskiftet.

Du hittar både husmanskost och festmat, drinkar o annat =)

2010-04-05 @ 16:33:48
URL: http://sophietornander.blogg.se/
Postat av: Elina

Trevligt med utgång!

Hoppas du är ok ändå trots tråkiga nyheter och att allt löser sig hur som... :(



SL försökte luras att dom i samband med svininfluensavaccinet hade sprutat in ett microship i armen på alla som kunde aktiveras som en slbiljett (man skulle alltså bara behöva gå igenom spärren) :P Dom 1000 första som aktiverade sitt kort fick en månad gratis och för att aktivera skulle man luta armen mot de blåa access"dosorna" vid tunnelbanespärren. Hahaha, troligt!

2010-04-05 @ 17:07:17
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.seari
Postat av: anna

Låter inte kul med det tråkiga beskedet :(



Svar: Ja, jag gillar påskmat faktiskt, inte sill och det där men ägg, sallad och påskskinka älskar jag, du då? :)



Okej! Det är något nytt, som går igång i år eller nästa år, våra lärare tjatade på oss så att vi skulle välja kurser så att vi får full meritpoäng :)



Jaha okej, men det kan nog stämma, haha :)

2010-04-05 @ 20:14:06
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Jenny

Tack så mycket i efterhand. Jag hade tur denna gång och bröt inga ben ;) Haft en bra påsk?

2010-04-05 @ 21:17:48
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: oh så roligt!



haha jag känner igen det där att inte våga ringa på hos folk, så var jag också :)

2010-04-05 @ 23:35:47
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: tess

Jag har kollat på lösenordsgrejjet osv... det måste va min designer som har något kopplat till min blogg. Tror de fungerar nu....



Katten är en liten skogkattsblandning. Sådär randig hrm... svart och lite ljust och rödbrunt. Toffsar i öron och riktigt ullig och söt...



//Tess

2010-04-06 @ 06:46:44
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja man ska hålla i de vänner man har.... Jag har inte heller många och jag försöker hålla i dom oxå. Å jag håller med det är inte lätt att hitta nya vänner när man blir äldre och för dig kanske det rent av är svårare för dig?? Du tar dig ju inte ut på samma sätt ensam så det kan nog va svårt sedan är folk rädd för allt de inte förstår.



Jag är sällan ute och festar eller är ute men de få gånger man är det så brukar det bli skoj. Tror inte jag skulle uppskatta de om det blev var å varannan dag inte...



Hoppas du får en bra dag.



//tess

2010-04-06 @ 08:44:23
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Jenny

Ja, vi har haft det skitbra :) Hmm skönast tycker jag är de röda backarna, svarta blir så jäkla jobbiga för låren, haha :) Vad brukar du köra på för backar?

2010-04-06 @ 09:51:50
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: tess

haha eller hur :P allt bra med dig annars?

2010-04-06 @ 10:49:11
URL: http://persikaaan.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: 64 år blev mormor igår:)



haha ja vi gör en klubb! eller en grupp på facebook ;)

2010-04-06 @ 11:38:45
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Haha, ser du inte på bilden under att vi är liiite finare på den? ;D Vi har varit tillsammans i ungefär 14 månader.



Det där var nog det längsta inlägget jag sett ;p

2010-04-06 @ 12:34:04
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Ja, det är mig han pratar med i kondiset..visst ser jag annorlunda ut? Jag tror att det är frisyren. Ser ut som om att jag har page haha

Men det var inte mycket man fick se, men det var kanske lika bra det =)

2010-04-06 @ 19:06:49
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: anna

Svar: Okej! Förrutom soulmate så är det väl beutiful day, hallelujah och fix you :) De måste du väl ha hört? :)



Sen finns det ju en del låtar som betyder mycket för mig men det är ju inte världens bästa låtar bara för det :p



Ja okej, det låter jobbigt iaf :( hoppas det inte är för allvarligt bara..



Okej, men det är typ inte många som gillar jul/påskmaten :p men tradition är tradition, haha!



Okej, men det blir säkert bra, tror inte det med meritpoängen gör någon stor betydelse faktiskt :p

2010-04-06 @ 22:00:16
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Alex

Tack! <3

2010-04-06 @ 22:10:40
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Jessie James

Eftersom jag är från västergötland å uppvuxen med elmia tycker jag inte att det är något konstigt :)

Sen är ju bil intresset väldigt stort här uppe och dom som är intresserade är inte rädda för att åka en bit för upplevelsen :)

2010-04-07 @ 08:40:01
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: aamaandaa

cool blogg ,kolla in min blogg ,komentera den gärna oxå tackk <33333

2010-04-07 @ 09:19:13
URL: http://afcb.blogg.se/
Postat av: Jenny

Blåa kan faktiskt vara riktigt sköna att åka med, det håller jag med om :) Om de är låånga ;)

2010-04-07 @ 09:46:57
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: tess

Inget fint väder idag heller...



Hjälmen är en så där som alla ungar har nu när de cyklar men jag tror de är till inlines eller skate.... den är grå.... sedan är det en dödskalle som tappar ett öga... lite häfftig sådär. Ja han va så modig som bara knalla iväg och bad om hjälp. Med tanke på hans svårigheter är det ett otroligt framsteg.



Albin köpte skydd för att kunna åla skateboard så handledsskydd armbågar å knän.



Hon är randig med svart och rödbrunt och lite ljusare... ganska mörk med andra ord å sådär rödbrunt... hon är väldigt läcker...



Nej de e svårt att ta sig ut de förstår jag... men som sagt ibland e de ju kul å det är ju mer för att umgås som sagt....



//Tess

2010-04-07 @ 10:10:17
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tråkigt det i slutet, med leksand och att du int kan träffa din kompis ( eller vem det är?=) ).



sv. Tack så mycket, det hade jag!



Oh, haha där kommer det upp frågetecken i mitt huvud. Vetenskapsfilosofi, metafysiken... För krångligt för min hjärna att fatta x)

2010-04-07 @ 10:47:32
URL: http://matildasodergren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: