Utvecklingen..

Jag tänker ju en hel del och teknikens utveckling är ett av mina favoritämnen. Tänk vilken utveckling det har varit bara de senaste 5 åren, men innan dess, när jag var liten, då var det ju Amigadatorer med 32Mb i minne. En sån hade min gamla asistent sa han och det var ju värsta datorn då och 32Mb skulle ju ta hur lång tid som helst att fylla.
Nu, ca 15 år senare, kan man köpa USB-minnen med 2Gb, vilket är ca 30 gånger så mycket minne som Amigan, för bara någon hundring. Dagens datorer ligger väl på minst 500Gb vilket är 15625 gånger så stort minne som Amigan. Jag är inte helt säker på hur man räknar ut dedär, men något sånt är det i alla fall. Inte nog med det, det finns ju datorer med 1Tb minne numera.
Bara de senaste åren, vilken utveckling. Jag fick min första mp3 för 3,5 år sedan. Det var en på 256Mb och kostade bara 500 spänn. Då kunde man köpa mp3:er med 128Mb. Idag får du en mp3 med 1Gb som är 4 gånger så mycket som min 256:a för mindre än 500 spänn, kanske bara 300. Den jag har nu är på 4Gb. Det fanns väl typ inte för 5 år sedan. Då kostade väl 1Gb, som idag kostar 3-400 eller mindre, säkert 2000kr. Så det har ju blivit otroligt billigt.. För 2000kr kan man ju få över 8Gb.
Sen har vi SD-korten. De sjunker fruktansvärt fort i pris. Jag köpte en digitalkamera förra sommaren. SD-kortet på 1Gb till den kostade då 250kr, men jag fick det för 212 eftersom att det var någon som hade köpt fel och lämnat tillbaka en bruten förpackning. Några månader senare köpte jag ett till SD-kort på 1Gb. Då var de nere på 150kr. Idag vet jag inte vad de kostar, men speciellt dyra kan de inte vara.
På tal om mp3:er då så fick jag min första mp3 när jag var 15. Innan dess hade jag CD-freestyle och vanlig bandfreestyle. Syrran, som är 13 nu, är redan inne på sin andra mp3 nu. Den har 1GB. Min första mp3 med 1Gb fick jag när jag fylde 17. När jag var 13 fick jag min första CD-freestyle. Innan dess hade jag bara bandfreestyle. Nu är det väl typ ingen som har bandfreestyle. CD-freestyle är väl kanske inte fullt så ovanligt som bandfreestyle, men de flesta har ju mp3 nu.
Telefoner är en annan pryl som har utvecklats. När jag gick i sexan för 7 år sedan var det inte många som hade mobil och om man hade det så var det en 3210 eller 3310. Nu, 7 år senare, har småkidsen i lågstadiet telefoner som för 7 år sedan hade varit bättre än de bästa. De har färgdisplay, mp3, radio, kamera m.m. Det hade ju inte ens de bästa telefonerna då och det kommer ständigt nyheter. Vlan är väl en grej som börjar komma nu, trådlöst nätverk i telefoner för er som inte vet vad det är. Då kan man alltså surfa på vanligt nät istället för att wappa som är hur dyrt som helst. Touchscreens är ju också något nytt. Det fanns typ inte för 5 år sedan. Personligen så tycker jag att touchscreens är totalt värdelöst eftersom att det är helt omöjligt att använda om man inte ser. Så jag hoppas inte att de kommer ta över allt för mycket för då blir det svårt.

Sammanfattningsvis så kan man väl säga att utvecklingen går fruktansvärt mycket framåt numera och jag tror att i framtiden så kommer år 2000 vara starten för en ny tidsepok i historien, IT-revolutionen eller något liknande.
Man kan numera köpa små USB-minnen och mp3-spelare som har flera hundra gånger så stort minne som datorerna hade för 15 år sen.
Dagens billigaste mobiler är nästan bättre än de bästa för 5 år sedan.
På tal om datorer så var styrsystemet i den första rymdfärjan inte lika avancerat som dagens miniräknare. Det ni =P

En annan grej som har att göra med utvecklingen att göra hörde jag på P3 Star förut. De pratade om framtiden. Då var det en där som trodde att allt bara kommer att gå i en spiral och bli värre och värre.
Ett exempel var rulltrappan. Det tycker man ju är bra så att man slipper gå i trappor, men då dyker problemet upp att man blir slö eftersom att man inte går i trappor. Så då uppfann man rullbandet så att man ska kunna hålla kondisionen. Problemet då blir bara det att då tillbringar man all tid på gymmet och är aldrig ute. Så nästa uppfinning blir något som renar luften innomhus så att den blir lika ren som den utomhus, om man nu kan säga att den är ren =P och så kommer det att fortsätta tills man till slut kan sköta allt från sängen utan att röra sig.

Jag undrar hur samhället kommer att se ut om 50-100 år...

Jag åt någon köttgryta idag och det var ju mindre gott kan man säga. Jag skulle värma den lite på spisen, men självklart så värmde jag den för länge så hela skiten blev bränd. Det var inge vidare =P

Ännu mer musik lyssnade jag på idag. Johans mix 8-11. Där börjar den gamla epoken ta slut och technon börjar ta över, men inte helt än så länge.

Ikväll är det EM-final! =) Jag håller nog på Spanien faktiskt..

Äntligen lite sol =)

Ja! Det var länge sedan nu! Jag sitter ute på altanen, det är halvsoligt och blåser  men jag sitter ändå ute och det var ett bra tag sedan nu =)

Morsan och farsan åkte till stugan igår och Emma åkte dit med en kompis idag. Shep ska på avskedsfest hos en kompis som ska flytta uppåt till snart ikväll, så då blir jag ensam hemma..

Jag tänkte se på de avsnitt av Andra avenyn som jag ännu inte har sett igår, men det gick ju inte. SVT har tydligen inte rättigheterna till dem långre, så jag har missat 7 avsnitt =( men jag läste i alla fall lite på Wikipedia vad som hände i de sista avsnitten, så jag vet väl ungefär vad som har hänt.
Det verkar vara en hel del som inte kommer vara med i höstens avsnitt p.g.a. att de har flyttat till USA och Norge och så är det ju en som har dött också..
II alla fall så satt jag trots det uppe till runt halv 3 då jag gick och la mig. Sov dock ändå bara till 10:30..

Läste lite på Leksands hemsida för några dagar sedan att en tidning i Umeå redan har tippat Leksand som kvalserieklart. Det ska jag väl låta vara osagt, men förhoppningsvis så går det lika bra i serien som förra året + att det går lite bättre i kvalserien! Då är vi tillbaks! Jag tror att Leksand, Malmö och Mora kommer vara där uppe i toppen. Sedan blir det nog Björklöven, Västerås och faktiskt AIK + ett till lag som slåss om den 6:e och sista kvalserieplatsen. AIK blir nog faktiskt farliga i och med att de både har tagit hem Dick Ternström igen + Johan Ryno och Färjestads målvakt Heino Lindberg. Så de blir nog farliga, men de ska väl ändå inte rå på de 3 topplagen?

Lite mer musiknostalgi blev det igår. Johans mix 1 och 7 lyssnade jag på. 1:an var faktiskt ganska bra måste jag säga.

Gårdagens låt blev Driving one of your cars med Lisa Miskovsky. Den hade jag på hjärnan hela dagen igår och den är faktiskt bra.
Ska vi utse en dagen låt också så blir det nog faktiskt Another day in paradise med Phil Colins. Den spelade de förut på Lugna favoriter, så nu sitter den på hjärnan, men den är ju också bra.
Lugna favoriter är väl det bästa som finns att lyssna på i FM-nätet... Det vore ju kul om Playdio fick tillräckligt med pengar för att börja sända FM-radio, men det dröjer nog tyvärr..

Nu känns det mest som om jag bara skriver för att jag ska skriva. Inget vettigt alls här, så därför skiter vi i det här nu så får ni hålla er tills nästa inlägg =P
Jag drar ner rullgardinen för idag och hittar på något annat att göra, om det går.. Det blir väl dator ännu mer antar jag =P

Kan det aldrig ta slut?

Då har man varit på Ögon igen.
Jag vaknade redan 4:45 idag, så jag kanske ska sova lite snart..
I alla fall så visade det sig att jag har fått en blödning till. Trycket kunde ha varit högt i helgen när det verkte sa han, men blödningen hade de ingen förklaring till direkt. Jag fick en ny tid nästa onsdag igen och tills dess ska jag ta:
Cosopt-droppar 2 gånger om dagen för att sänka trycket
Xalatan 1 gång om dagen för att få ner trycket
Kortison 4-5 gånger om dagen för att hålla inflammationen i styr + någon salva 5 gånger om dagen för att dempa gruskänslan.
Så det är ju en del.. igen
Jag har tänkt lite på den senaste försämringen. Hur den har utvecklats och så. Ungefär såhär har det varit:
Det kan redan ha börjat vintern 06/07. Då märkte jag inget speciellt, men senare på våren 07 började jag märka att jag inte längre såg kontrasten mellan gräs och asfalt. Så har det varit tidigare också, på vintern, när gräset är brunt, men när det blir grönt har det blivit bättre igen. Så var det dock inte nu.
Sedan märkte jag att det kändes lite osäkert att gå vägen till min gamla skola helt själv när syrrorna hade avslutning 07. Det gick, men det var inte så tryggt.
Samma höst, hösten 07, började väl den stora förändringen.
Plötsligt märkte jag att jag knappt inte längre såg bilar och så. Jag gick in i taxin några gånger för att jag inte såg var den stod. Tidigare, ca 2 år tidigare, såg jag bilar ganska klart. Det gjorde jag säkert senare också, men våren 05 tar jag som exempel eftersom att jag kommer ihåg en grej jusr från den tiden. Jag praoade på biblioteket i Norrköping och åkte taxi. En dag hade den backat upp på garageinfarten för att jag skulle sitta bakom föraren. Det såg jag dock, så jag gick runt bilen i alla fall och tänkte sätta mig där fram.
Det klarade jag alltså inte av hösten 07.
I vintras blev det ännu sämre, men det var först i december/januari som jag började märka de stora skillnaderna.
Jag såg inte garderoben från min säng, jag såg inte listerna i taket och jag såg som sagt inte kontraster så bra längre.
Värre skulle det bli.
Före nästa försämring bleb det ett antal besök på Ögon och en operation för att sänka trycket i vänsterögat som troligen hade varit orsaken till försämringen.
Runt vecka 14-15 någon gång blev det plötsligt sämre igen. En dimma låg i synfältet rakt fram. Det kom över en kväll. Ena dagen var den inte där och nästa dag var den där.
Det åkte vi så klart och kollade, men de visste inte riktigt vad det kunde bero på. Bara att jag hade fått en inflammation efter operationen i februari.
Jag kunde dock fortfarande se lampor och så både i överkant och nederkant av ögat, men bara några veckor senare spreds dimman till överkanten av ögat också. Då såg jag fortfarande ljus, men inte själva ljuskällan.
Dimman spreds även till nederkanten av ögat och bara för några veckor sedan, som jag har skrivit i ett annat inlägg, blev det i princip helt svart när jag vaknade. Det varade bara i några dagar, men numera är det mörkt lite då och då och jag kan typ inte se ljus längre. Bara ute, men jag undrar om jag verkligen ser det eller om det bara är inbillning. Jag ser alltså inte om lampor är tända eller inte längre. Jag har börjat känna på lysknapparna har jag märkt för att veta om det är tänt eller släkt.
Under hela resan, och specielt nu i vår, har det varit ögonbesök hit och ögonbesök dit, droppar hit och droppar dit och så en operation på alltihop.
Så man kan väl säga att det jag ser nu är väl visst ljus, om det inte är inbillat.
Innan försämringen startade såg jag ljus och mörker, ljuskällor, färger, konturer i bra ljus, personer som skuggor, kontraster av olika slag m.m.
Så det är ingen liten försämring det här även om den förra för 5 år sedan var ännu större. Den gick dock mycket fortare. 2-3 veckor tog det och jag märkte för varje dag att jag såg sämre och sämre, men det ska vi inte gå in på nu.
Vad man känner behöver jag väl inte ens säga. Det säger väl sig självt, men jag kan säga att det är oerhört tufft och jobbigt. Att inte längre klara av att göra saker som man klarade för bara ett tag sedan. Det känns fruktansvärt. Ni som har varit med om liknade vet vad jag pratar om. För seende kan det nog vara lite svårt att sätta sig in i hyr det är, men man kan ju försöka förstå så gott man kan.
En grej är viktig att komma ihåg även om man inte ser. Alla är lika mycket värda oavsätt om man har något funktionshinder eller inte. Man ska inte dömma folk efter utsidan och efter om man är som alla andra eller inte. Det är insidan som räknas. Även om man har någon form av funktionshinder så betyder inte det att man är handlingsförlamad eller dum i huvudet. Säg att man är synskadad. Man klarar av att göra det mesta som seende kan, bara det att det tar lite längre tid och man kanske behöver hjälp med vissa saker, men man är inte dum för det. Tyvärr finns det många människor som tycker det. Till dem har jag väl bara en sak att säga, tänk efter en gång till! Prata och lär känn en person först innan ni dömmer ut dem! När man har ett funktionshinder är det lätt att man hamnar utanför och inte har så många kompisar p.g.a. sitt funktionshinder. Folk vågar inte prata med en eftersom att man inte är som dem, men so what? Det är väl inget farligt? Det är väl bara att gå fram och prata med personen i fråga. Jag vet att det inte är så lätt, jag är själv ganska blyg och går inte frram och pratar med vem som helst, men det finns modiga personer som verkligen vågar det och många av dem gör säkert det också, men grejen är den att fler borde göra det. Som funktionshindrad är det inte så lätt att gå fram och börja prata med någon. Man vill ju inte gå fram och börja prata med vem som helst. Därför är det lättare om den seende går fram och börjar prata. Det är inget att vara rädd för. Man blir väl knappast avsnäst med ett "Håll käften jävla ungdjävel och stick härifrån!" Jag skulle nog tro att det är fler seende som är oartiga än funktionshindrade, men man ska ändå aldrig bara komma fram och ta tag i en och göra något. Fråga om man behöver hjälp eller gå bara fram och börja prata lite. Det är inget farligt.

Oj, shit, det här blev långt =P
Nu får det räcka..

Tyskland vidare till final i EM också. Det var de inte värda tycker jag. Turkiet var bättre och som de har kämpat, både mot Kroatien och nu mot Tyskland så tycker jag att de var värda en finalplats.

Avlyssnat.se!

Nu har de startat en ny sida som heter Avlyssnat.se. Den är en protest mot FRA-lagen kan man väl säga.
Förut fanns ju Tjuvlyssnat och Tjuvtittat där alla som ville fick skicka in samtal o.d. som de hade hört på stan, på tunnelbanan eller vad som helst. Avlyssnat.se är samma grej fast med politikerna. I och med FRA-lagen så får de ju kolla alla mail och telefonsamtal och allt även om man inte är misstänkt för något. Då slår folket tillbaka med Avlyssnat.se. Håller de koll på oss så håller vi koll på dem! Allt man hör från politiker, bilder man tar, filmsnuttar man spelar in, ja allt, kan man skicka in till Avlyssnat så publiseras det.
En skitbra idé tycker jag! Vet de vad vi håller på med så ska vi veta vad de håller på med!
Så gå in på:
www.avlyssnat.se
och även:
www.tjuvlyssnat.se
www.tjuvtittat.se

Jag och farsan åkte till Linköping förut och bytte mina shorts. Jag hade absolut inte lust att åka dit, så det var inte alls något vidare kul. Inte nog med det så var batteriet i mp3n slut, så jag fick lyssna på radion hela vägen..

Jag och Shep gjorde mjölkmackaroner och korv idag. Det blev faktiskt ganska gott =) lite grötaktiga mackaroner dock, men ingen större fara =P

Ford kom och strök sig imorse när jag hade duschat. Jag lyfte upp honom och bar ut honom i köket och släppte ner honom. Då strök han sig ännu mer, lilla kissellikiss, och sedan la han sig på köksgolvet och ville bli klappad, min lilla disse =)

Imorgon är det Ögon igen kl 8:30. Jag tror jag har fått en infektion, igen. Nu är det lite bättre igen, men i helgen verkte det som fan. Nu känns det mer som om man har fått in något i ögat. Rött är det också sa mamma. Vi får väl se vad de säger imorgon. Antagligen får jag droppar igen.

Straight flush in da bush! ;P

Jag har hört en ny skitbra låt, på Playdio, som vanligt =)
Straight flush - Shes got that light
Riktigt bra och därav rubriken! Varför just "in da bush" vet jag inte =P det var väl mest för att det skulle rimma.

Fick mina Leksandsaker idag =) T-shirten var ganska stor, men det gör inget.

Igår var det astråkigt och idag var det inte mycket roligare. Det måste bli varmt!

Jag har i alla fall snart läst ut Harry Potter och dödsrelikerna, är i slutet nu vid striden på Hogwarts.

Just det! Jag fick grym inspiration till en ny låt imorse! Vet inte vad den ska heta, men texten bygger på ett rim:
Puss o hej söta tjej,
every night and every day
I love you, you love me,
together we're feeling free!
Skitbra ju! Jag har melodi och allt, måste fortfarande bara hitta ett soundmaker-program som funkar för mig. Någon som vet något bra där man inte behöver använda musen? Soundforge vet jag att några kompisar använder, men det är ju mer redigering och så..
Jag får se =)

Per-Anton Lundström är klar för Leksand läste jag på deras hemsida. Hoppas det blir bra.

Nej vad tråkigt det här kommer bli att läsa känns det som. Jag har ingen inspiration just nu.. Menmen, jag får återkomma back as usual imorgon istället =P

Mer presenter =)

Släkten var här förut.
Jag fick:
En stekpanna
En burk godis
En dosa mintsnus =P
En grön Champion-tröja, gillar ju egentligen inte grönt, menmen, den var snygg
4 vinglas
Ett papper där det stod att jag i veckan kommer att få en Leksand-T-shirt och en Leksandmusmatta =)
Det var bra saker det med =)
Vi åt kakor och tårta och grejor också, my special cake =) det är:
En "vanlig" tårta, alltså en botten, ett lager vaniljkräm, en botten, ett lager sylt, en botten och så chokladgrädde med bananer högst upp =) gott värre =)

Jag var tvungen att återställa datorn några dagar förut eftersom att internetanslutningen inte fungerade. Efter det gick det igen.

Massa vann Frankrikes GP före Reikkönen. Hans högra avgasrör lossnade och brände hål på motorkåpan. Han tappade fart, men kom ändå imål på andra plats. Trulli klarade tredjeplatsen. Det var hans första pallplats sedan Spanien 2005. Hamilton fick ett totalt misslyckat race då han först flyttades ner 10 platser på gridden och sedan åkte på ett drive through-straff efter att ha kört förbi Vettel på första varvet och då utnytjat ytor utanför banan som han tjänade på. Massa tog över VM-ledningen.

19 år tågspår! =)

Idag fyller jag 19! Nu är det bara 1 år kvar tills man får gå på "godisaffären" hehe =P
Det har varit en bra födelsedag än så länge.
Vi åt inte pizza för en gångs skull. Jag vet inte hur många år sedan det var vi inte åt pizza på min födelsedag, men eftersom att jag redan har ätit det 2 gånger den här veckan så tyckte jag att vi kanske kunde äta något annat, så vi åt kyckling istället =)
Jag vaknade 5:20 imorse och kunde inte somna om. Jag låg och läste, Harry Potter och dödsrelikerna, och lyssnade på musik tills familjen kom med paket och grejor vid 9:30. Jag ville ha chokladpudding och juice, så det fick jag serverat på en bricka. I paketväg så fick jag följande:
ett durkslag och en spagettislev av Emma och Shep
En svartvitrutig skjorrta, gillar ju inte rutigt egentligen, men mamma tycker att jag ska ha det, men den var säkert snygg =)
En smalrandig T-shirt, gillar ju inte randigt heller egentligen, men samma sak där, mamma tycker att jag kan ha det och den var också snygg
2 tröjor varav en är korthetsvarning på. Den köpte mamma i Ullared så det var väl inte så farligt, men det kommer nog bli liten ganska snabby tyvärr, för den var skön
Ett par svarta lite finare jeans som var för korta, så de ska vi byta
Ett par shorts som, lyssna noga nu, var för smala! Det är inte vanligt i mitt fall, men de ska vi också byta.
Det var väl det jag fick. Det var bra grejor. Resten av släkten kommer imorgon och firar mig.

F1-kval till Frankrikes GP har det varit idag också och det är dubbelt Ferarri längst fram följt av Alonso och Trulli i andra startled vilka båda var lite överraskande. Kubica är 5:a och Hamilton, som egentligen skulle ha startat 3:a får starta 13:e för att han fick 10 platsers degradering på gridden som straff för att han körde på Reikkönen senast i Kanada.

Vilket folk det finns i världen alltså. Man kan ju undra hur vissa är funtade och om de har någon hjärna alls. Jag läste i tidningen förut att i Tjeckien var det en mamma som tillsammans med några släktingar hade torterat sina barn. De var med i någon säkt. De hade bl.a. bränt dem med cigaretter, försökt dränka dem + att de hade fått sitta inspärrade i hundburar. De hade även skurit av kött från deras kroppar med gafflar och ätit upp. Hur kan man ens komma på idén?
Inte nog med det, i Polen var det ett par som hade hållit deras dotter instängd i en garderob i 13 år. Det är ju inte heller riktigt friskt.
I England har man hittat en mördad svenska i en brinnande väska.
Man fattar inte hur folk tänker. Det finns verkligen folk till allt..

Nu är det plump med familjen

Glad midsommar! =)

Då var det midsommar igen och vädret, det är väl nästan som vanligt =P
Det har varit en dag med familjen. Alla utan syrran. Hon är hos Alle i Mantorp. Vi andra åt, as usual, skinka och färskpotatis och sill + en nubbe efter maten =P till efterrätt var det glass med jordgubbar =)
Senare spelade vi Chicago (Johans version) hehe =P, man kör till 102 istället för 51. Mamma vann på 107, men jag kom i alla fall tvåa. Shep kom sist på 73.
Till kvällsmat grillade vi =)

Annars har jag varit asduktig idag =P, jag har både bytt lakan, dammsugit och dammat mitt rum =) och det behövdes kan jag säga! Det var fruktansvärt dammigt. Jag är ju inte direkt den som städar så ofta om man säger så =P i Stockholm förra året tror jag bara att jag dammsög 5-6 gånger på hela året =P lite äckligt kanske, men jag märker ju inte av smutsen på samma sätt som seende så för mig är det inte så farligt.

Nu lyssnar jag på Playdio, någon remix på Hold me tonight med Manian feat Aila =P inte så jättebra faktiskt..

Snart blir det film med familjen och imorgon fyller jag år! =)

Lilla Ford föresten, han hoppade upp på diskbänken förut när pappa höll på med köttet =P

Musiknostalgi

Hade inget att göra idag så jag tog en nostalgitripp innom musikens värld och lyssnade på lite gamla skivor från förr och "förr" är inte för kanske 10-20 år sedan, det är skivor från ca 2002-2003 =P
Jag lyssnade på Johans mix 2-6. Vilken musik jag lyssnade på då alltså =P
Det var tiden innan jag snöade in mig på technon. Bl.a. lyssnade jag på Björn Rosenström, Blümchen, Da Buzz och sånt. Sedan var det mycket skämtmusik eller vad man ska säga, typ Rally, Kebabrepubliken o.d. Inget vidare alls om jag ska säga vad jag tycker nu =P
Min musikstil har förändrats ganska rejält och det började någon gång 2005 när jag började lyssna på Alice DJ, Special D och Groove Coverage som väl var de första jag lyssnade på innom technon och sedan var jag fast. Innan dess hade det varit mer "vanlig" musik, typ sånt som spelas på Rix FM och Megapol, radiomusik alltså, usch =P det finns väl fortfarande vissa bra låtar de spelar på radio, hörde faktiskt Baby Alice en gång =) men det mesta är ju skit..
Däremot tycker jag en del 80-talare är bra, eller ganska många 80-talare.. Det är i alla fall bättre än dagens radiomusik och 90-talare.
Nu kom jag ifrån ämnet lite här, men så blir det ibland =P

Har lite ont i näsan idag med eftersom att jag fick ett ganska hårt skott rakt på näsan och läppen igår. Den sprack lite så att det blödde, men ingen större fara. Det är sånt man får ta och sånt man får räkna med. En spräckt läpp har ingen dött av =P

Jag sov ända till 13:10 idag, men ändå så är jag trött... kanske beror på att jag inte har haft något att göra idag och att jag har varit ovanligt sysselsatt de senaste 3 dagarna..

Goalball-camp, dag 3

Då var det slut, men det har varit oerhört roligt och lärorikt :)
Så mycket som vi hade utvecklats på det år vi hade spelat före de här 3 dagarna, lika mycket har vi nästan utvecklats på 3 dagar! Man märker verkligen att vi har gått framåt.

Idag började vi med uppvärmning som vi, dagen till ära, fick hålla i. Albin skötte den biten.
Efter det tränade vi lite skott som egentligen är en del av själva uppvärmningen. Jag fick lite ont i låret. Det hade jag igår med, men det gick över. Det gjorde det inte idag, men jag kämpade på =P
Sen körde vi en övning där 2 av oss spelade på planen. De andra 2, för vi var bara 4 idag, stod vid 9m-linjen, alltså mittlinjen och sköt på oss. Den som räddade skottet passade till den andre som snabbt sköt tillbaka bollen till de i mitten och så sköt de igen. Snabbt skulle det gå.
Nästa övning fick jag stå över för att jag hade så ont i låret. Det var en övning där man stärker vrister och handleder. Vi, eller rättare sagt de, tränade bara vristerna. Då stod också en eller två personer i mitten och sköt åt det håll man slänger sig med benen. t.ex. om man slänger sig med benen åt höger så skjuter de ettor och kanske tvåor så att man får rädda med fötterna/vristerna och på så sätt stärker dem.
Sen pratade vi lite om skydd och skor och så innan vi gick och åt, pizza, precis som igår =)
På eftermiddagen var det dags för match med alla regler och allt. 2x10 minuter. Det var jag, Jennifer och Stefan mot Albin, Kevin och Micke. Albins lag ledde både med 6-3 och 9-6, men vi kom ifatt och tog ledningen med 12-11, men det sista skottet i matchen släppte vi in till 12-12. Det blev sudden där jag sköt första skottet och gjorde mål till 12-13 =)
Den andra matchen körde vi 2x7 minuter och den blev målsnålare. Vi vann till slut igen med 4-3. Det är riktigt bra. Bara 7 mål på 14 minuter.
Till slut varvade vi ner och stretchade lite något som vi glömde igår och det märktes kan jag säga. Vi pratade lite om hur det hade varit och det var helt enkelt skitbra! Vi har lärt oss massor! bättre skott, mycket bättre försvar, bättre passar, bättre sikte och bättre.. ja, allting =) Pelle skrev ner massor övningar och så som vi kan köra i höst när vi börjar igen. Fortsätter vi såhär så kan vi nå hur långt som helst! Siktet är inställt på paralympics 2012 haha =P kanske inte så snart, men kanske någon gång i framtiden. Det vore ju grymt kul! =)

Nu ska jag gå och äta. Mamma har tjatat i över 10 minuter nu =PDå var det slut, men det har varit oerhört roligt och lärorikt! :)

Goalball-camp, dag 2


man hade ju lite träningsverk imorse =P och det har blivit värre nu.. Kan knappt böja mig ner, så jag undrar hur det ska gå att träna imorgon =P
I alla fall så började vi med samma uppvärming som igår. Sedan vet jag inte exakt vad vi gjorde på de olika passen, men vi har tränat mera skott, skottpresition när man står 2st mot varandra på varje sida om planen. Sedan ska man skjuta så rakt som möjligt på den andres stolpe. Säg att jag står vid min vänstra stolpe. Då står han på andra sidan vid sin högra stolpe. Då ska jag försöka skjuta ettor. Planen är nämligen indelad i 5 zoner, 1, 2, 3, 4 och 5 där 1 är längst till vänster och 5 längst till höger. Det var faktiskt ganska svårt, men det gick hyfsat i alla fall. Sedan har vi straffar, kört några matcher och gått igenom lite regler. Albin och jag körde mot varandra på straffarna. Jag ledde med 1-0 i bäst av 3, men sista straffen släppte jag in så att det blev 1-1. Den bollen nuttade jag t.o.m. med fötterna, men jag lyckades inte rädda. Man märker verkligen att hela laget har utvecklats bara under de här 2 dagarna. I sista matchen stod det 0-0 efter 5 minuters spel och det första målet i matchen gjorde jag på ingen mindre än Stefan. Han körde ju naturligtvis inte sitt bästa, men ändå. Jag har gjort mål på en landslagsspelare =) men det hjälpte ju inte. Vi förlorade med 4-2 i alla fall. Jag missade ett skott rejält. Micke och Stefan kan ju skruva skotten så att det låter som om de kommer på ett ställe för att sedan snurra över åt andra hållet. Jag slängde mig åt höger på ett sådant skott och bollen kom åt vänster, men det var ändå nära att jag räddade den. Den snittade vid händerna. Sedan gjorde jag ett gammalt misstag. Bollen flög över mig. Jag slängde mig inte helt korrekt.
Annars gick det bra idag också och kul är det med =)

Goalball-camp, dag 1

Det här var nyttigt, men jobbigt värre =P
Fick gå upp 8:20 imorse och fixa mig. Sedan kom taxin som naturligtvis, nästan som vanligt, inte hittade dit. De åkte till Rydshallen som är där vid hangaren och det. Sådan tur var stod Jennifer där och väntade föe hon trodde också att det var där, men det var det inte. Det var på det vanliga stället, så vi fick skjuts av taxin dit och så började vi.
vi började med att värma upp på vårat sätt, stepups och lite rörelseövningar. Sedan spelade vi 2 matcher för att Micke och Stefan som höll i det hela skulle se hur vi spelade. Efter det körde vi lite försvarsteknik och explosivitet när man ligger platt på golvet och på en given signal ska springa iväg m.m.
Efter det 2h långa passet gick vi och åt kinamat =) och sedan var det dags för ett 2h pass till, men den här gången med Micke och Stefans uppvärmning. Den var ganska så mycket jobbigare än våran. Det var alla möjliga övningar och man blev helt slut =P sedan tränade vi skott. Alla i laget utvecklades bara på den lilla stunden. Micke och Stefan tyckte att jag hade ett bra skott =) och det har jag väl.. Jag skjuter ganska hårt faktiskt, men är det något jag behöver träna på så är det nog försvar. Jag släpper in för många lätta mål. I alla fall så sköt vi en hel del med massor bollar och jag fick till riktigt fina rullskott som går längs med golvet utan att studsa i början. Det gör att bollen inte tappar fart, men både Micke och Stefan tyckte att jag ska börja använda skor. Jag gillar inte det riktigt. Man får sämre orientering då, men det kan nog vara bra. På tävlingar är det ju trägolv och det kan nog bli lite halt utan skor..
Efter det slutade vi, men taxin kom ju inte så klart. Jag och Jennifer gick och letade lite och då kom de. De hade varit borta vid hangaren och det igen..

Det var en bra och lärorik dag, men jag kommer säkert att ha träningsverk imorgon. Visserligen stretchade vi, men jag är ju så mjuk och rörlig så det känns knappt något =P

Micke och Stefan ska vara med i Paralympics i september. Det är deras första OS, men de var med redan inför Sidny och tränade med landslaget. Båda två har spelat i ca 12-13 år, så vi har ju en bit kvar, men det skulle ju vara riktigt kul! Tänk att få åka till Paralympics någon gång! =)

Skit!

Ja, vad ska man annars säga?
2-1 på övertid! Nästan samma sak som när Ryssland gjorde 3-2 på 5s kvar av matchen i hockeyVM..
SÅ surt! 1-1 tycker jag i alla fall att de var värda! Så mycket som de kämpade och stod emot hela 2:a halvlek.. menmen, nu är det som det är och vi får väl hoppas att det går vägen på onsdag mot Ryssland i alla fall..

Här har vi ett tydligt exempel på hur viktigt det är med ordning och reda när man inte ser.
Shep har ju tjejkväll ikväll. Så hade de käkat och jag skulle käka. Det stod tallrikar och glas på hela bordet, inte bra alls. Det stod skålar med tacotillbehör lite varstans i hela kylskåpet, inte lätt att hitta alls, och jag hittade inga bröd.
Till slut lyckades jag äta i alla fall, men det tog säkert 20 minuter innan jag hade luktat mig till vad jag skulle ta fram och inte ta fram, hittat och värmt bröden och tacofärsen m.m.
Så det är oerhört viktigt med ordning och reda när man inte ser. Ligger den på ett annat ställe, kanske bara på hyllan över eller under eller på bänken bredvid e.d. kan det ta hur lång tid som helst att hitta den. Seende sveper bara snabbt med blicken över rummet, får syn på saken och hämtar den. En synskadad letar och letar i flera minuter utan att hitta något. Jag har dessutom en förmåga att alltid lyckas hoppa över allt jag letar efter precis. Säg att den ligger precis framför mina fötter. Då känner jag runt om saken, men missar den ändå =P

Jag låg och tänkte inatt innan jsag somnade vid 3:40 eller något. Jag skulle ge vad som helst för att få se 100%. Allt utom levande objekt som släktingar o.d. Jag skulle ge lika mycket för att få se 10% som jag såg förut. Jag skulle ge minst 1 000 000 för att få se så som jag såg för ca 1½ år sedan. Det var visserligen bara ljust och mörker, färger och vissa konturer, men det är grym skillnad mot vad jag ser nu. Bara att få se så som jag såg i vintras när jag hade börjat se såhär skulle jag ge mycket för.

Att inte se är bland det värsta man kan råka ut för, i alla fall enligt mig.
Många säger ju att synskadade får bättre hörsel än andra, men det är fel. Man utvecklar den bara mer än andra.

Man får väl se om de kommer fram till något i framtiden, men det dröjer nog. Man kan ersätta mycket i kroppen, men ögonen och hjärnan, det är svårt. Det kommer säkert att gå någon gång i framtiden, men frågan är bara när..
Man skulle kunna operera in, antingen i pannan och sätta de riktiga ögonen helt ur funktion, eller ersätta ögonen med kameror som man kopplar med nervtrådar och synnerver o.d. till hjärnan så att kamerorna ser istället för ögonen.
Problemet är bara att även det kräver att man går in i hjärnan och grojsar runt..

Vi får se, men jag hoppas!

Vätternrundan =)

Japp, idag var vi hos Engvalls på Vätternrundan som vanligt.
Det var ju inget vidare väder kan man ju inte direkt påstå, det började regna när vi var och gick bland stånden. Sedan slutade det och vi tittade lite på starten i alla fall. Det var trevligt, som det brukar vara =)

Jag sov inte gott inatt. Jag somnade 5:30 och vaknade 11:30. Så det är nog dags att gå och lägga mig snart..

Jag var faktiskt och kollade på studenterna idag, men vi stod en bit ifrån så man såg inte så bra, men några kort lyckades jag ta i alla fall =)
Det kändes nog bättre för dem tidigare i veckan.. nu är det nog mest tomt, tragiskt och tråkigt att man ska skiljas..

Vi fick papper från försäkringskassan igår om handikapsbidraget. Det stod att om man hade skickat in alla papper och så korrekt så kunde det ta upp till 4 månader innan de första pengarna kommer in! Då sprack ju min plan att köpa en sub till stereon nu i sommar.. det kommer fattas över 1000kr efter junis studiebidrag.. men vi får väl se, det kanske inte tar 4 månader. Man kan ju hoppas =)

Jag funderar verkligen på om jag ser ljus i syne. Idag var det inte riktigt mörkt, jag såg lite ljus, ganska länge. Sedan när vi var hos Engvalls tyckte jag att det var mörkt när klockan bara var knappt 8. Senare när vi åkte hem ca 23:50 tyckte jag istället att det var ljust. Samma sak i bilen hem. Då såg jag att det var ljust rakt fram, men inte åt sidorna, men det gör jag inte på dagarna heller. Jag ser att det är ljust ut genom vindrutan, men inte ut åt sidorna. När vi kom hem tyckte jag att det var tänt i badrummet fastän att det var släkt.. så jag vet inte.. det känns ju inte så jättebra direkt..

På tal om "släkt" så hörde jag världens dåligaste skämt för ett tag sedan:
Du ser där i fönstret där det är tänt, där har jag släkt. SÅ dålig haha =P

En annan grej som bara östgötarna som läser det här kommer att fatta.
Vad är det för djur som springer runt i skogen, är rött med en vit svansspets och börjar på O?
En oäv, hahaha =P

Idag skrev Belemare på 2 år till för Leksand + att Erik Johansson, med amerikansk accent, skrev på 2 år igår eller när det var. Det var nog ett bra köp tror jag.

Imorgon åker morsan och farsan till stugan över helgen så jag och Shep ska vara själva hemma. Hon ska ha "tjejfest" imorgon, så jag får se till dem lite, men jag ska se på fotboll =P

Det var länge sedan det var något värdelöst vetande nu, så det är dags igen, wiii =)
I slutet av förra århundradet använde man mumier som tågbränsle i Egypten eftersom att kol och trä var för dyrt
Man förlorar ca 600 000 hudparticklar/h vilket ger lite mer än 1kg/år och en ny människa på 70 år
80% av hjärnan består av vatten
Ett öga kan uppfatta ca 7 000 000 färger
12 nyfödda barn ges i snitt till fel föräldrar varje dag
Det existerar faktiskt en internationell förening vars syfte är att bevisa att alla vetenskapliga fakta inte stämmer
Världens längsta tidsenhet är hinduernas Kalpa som är den tid det tar att nöta ner Himalaya med en cilkestråd. Kalpan är 4,32 miljarder år.
Källvatten på burk/flaska är ca 1000 gånger dyrare än vanligt kranvatten
Den ända månaden i historien som inte har haft en fullmåne är februari 1865
Ikonen i Word för "spara" har sedan början varit bakvänd mot en riktig diskett
Inget krig i världen har utkämpats mellan 2 länder som båda har McDonald's
Om man lade 1 riskorn på första rutan på ett schackbräde och sedan 2 på nästa, 4 på nästa osv. skulle det ligga 18 446 744 073 709 551 615 riskorn på schackbrädet
Alfons Åhberg heter Willi Wiberg på tyska
En hockeymålbur ska vara 122 cm hög
Stockholms tunnelbanesystem står för 20% av Sveriges alla rulltrappor
Det finns exakt 100 stationer i Stockholms tunnelbanesystem varav 48 är helt underjordiska
den nyaste stationen är Skarpnäcks station
Den längsta rulltrappan i systemet finns vid Västra skoggen på blå linje
T-centralen är den ända stationen där alla 3 linjerna möts
Om man har ett lexikon med 15 band och ställer de i alla tänkbara kombinationer och flyttar 1 band i minuten kommer det att ta 2 487 996 år innan man är klar med alla kombinationer
Det ni =) Roligt att veta va? =P

Sommarlov!

Ja, nu är det sommarlov igen! Det känns bättre än vad det gjorde förra året då jag inte ens ville att det skulle bli sommarlov. Det var så bra i Stockholm! Så bra blir det nog aldrig igen..

Det var en ganska speciell avslutning om man jämför med de i kyrkan här i stan.
Vi var i aulan och så var det massor som sjöng, jätteduktiga var de! =)
Treorna kom in mitt i allting och skanderade l.a. "Var är mössorna, chalalalala, var är mössorna chalalalalala!" Haha =P det var faktiskt ganska mäktigt..
Efter aulan var det klassrummet som gällde och vi fick, precis som i vintras, kakor av Linn och Vikström.
Sedan kom våra kära treor in och sjöng lite och frågade om vi kom ihåg de 10 budorden från i höstas när vi började. Det gjorde vi, till en viss del =P
Deras lilla sång har jag fått på hjärnan =P
"När SP3, när SP3, när SP3 studenten tar, då blir det fest då blir det fylla, när SP3 studenten tar hurra hurra!"

Det känns faktiskt lite sorgligt. De har ju varit så snälla, i alla fall mot mig =) på nollningen, jag slapp undan nästan allting. När vi fikade nere i kaffis och alla ettor fick en lapp framför sig med något de skulle göra. På min lapp var det massor hjärtan och så stod det att jag bara skulle sitta ner och ta det lugnt och njuta av fikat =)
Det är som sagt många bra minnen, nollningen, nollningsfesten, våran tackfest m.m.
Jag tror nästan att jag kommer sakna de lite.. men man kan ju träffas ändå =)

Det var en bra avslutning i alla fall och tack till alla treor som har varit så snälla och hjälpsamma mot mig! =) <3

Skolavslutning för många..

Ja, idag gick bl.a. syrran min ut 9:an. Det var den 3:e och 2:a sista i den här generationen Petterssonar som går ut 9:an. Nu är det bara Shep kvar.
Vad tiden går och vad det förändras. Visserligen så är det bara 2 år sedan jag gick ut 9:an, men då tyckte man att man var nästan vuxen. Ännu värre var det i 7:an och 8:an. Då tyckte man också att man började bli stor, men det är ju bara 13-14-åringar! Det är ju bara barn. Ändå ska de hålla på och festa och massor, men då, när man gick ut 8:an, tyckte man ju att man var stor.
Man tyckte att de som tog studenten var vuxna, men nu, när jag skulle ha tagit studenten, känns det inte alls så. Jag känner mig inte alls vuxen. Inte på det sättet. Till en viss dek kanske, men inte helt och hållet.

I alla fall så kom moster och mormor m.fl. och firade Emma. Vi åt varm och kall smörgåstårta följt av fika med jordgubbstårta =) jag var så sugen på tårta att jag åt 3 bitar =P

Regnat har det gjort idag också. Det var ett bra tag sedan sist och det var ju typiskt att det skulle bli just idag när det var skolavslutningar, men det är väl som det brukar.

En meningslös dag var det i skolab idag med. 8:00 började vi och 9:30 var jag hemma igen. 1 lektion hade vi och på den gjorde vi bara en utverdering och funderade på vad vi ska hitta på åt våra kära ettor i höst =) sedan körde vi någon liknade grej sm det vi gjorde på engelskan igår fast bara med 2 lag idag. Halva klassen i ena laget och andra halvan i det andra laget. Grejen var bara att vi knappt ens var halva klassen idag, så det blev ju inte så många i varje lag, men ändå. Mitt lag vann ganska överlägset.

2-0!

Ja, det började bra i detta EM för svensk del!
2-0 mot regerande EM-mästarna! Zlatan 1-0 och så Petter Larsson av alla 2-0!

Det var ingen vidare skoldag idag.. matten var inställd vilket ingen visste, så alla kom dit ändå. Jesper var på BB. Jag och Spike åkte till Donken och åt frukost istället. Eller han åt, jag hade redan ätit hemma, men jag fick i alla fall åka i hans nya Golf för första gången. En grön Golf är det, nersänkt med 17 tums fälgar och utan lister på sidan. Passagerarstolen sitter dock lite löst =P
Sedan på engelskan körde vi någon Jeopardyliknade grej med olika ämnen och så skulle man svara. Det gick väl sådär...

Ett möte med Peo lyckades vi få till i alla fall =)
Vi pratade om i höst. De hade tänkt att jag ska ha en assistent då med, vilket jag också tycker att jag behöver. Elisabet hade ringt och pratat med honom igår, om ledsagare antar jag, men han verkar fortfarande ha lite sama syn på det hela, att jag ska klara mig så mycket själv som det går och det ska jag ju också, men det handlar om trygghet också. Det känns ju mycket tryggare att gå med någon än att gå helt själv och för att jag ska kunna bli e aning mer självständig så måste jag känna mig trygg när jag går och det gör jag inte i dagsläget när jag går helt själv.
Jag tycker också att det både vore lättast och bäst om Dennis får vara kvar i höst. Det sa han t.o.m. själv idag att han gärna är kvar om han får, så om han inte får vara kvar nu, då är det riktigt dåligt.
Peo tyckte att jag ska ha en assistent, Dennis säger vi, som ska hjälpa till när jag behöver hjälp. Annars ska han göra annat, hjälpa till i kaffis, hjälpa till i bibblan m.m. men han ska ändå finnas där när jag behöver hjälp. Visst, det är väl helt ok för mig, bara det att Peo, även fast han inte säger det, tycker att Dennis ska pyssla mer med de andra sakerna än med att hjälpa mig som egentligen är huvuduppgiften. Dessutom tror jag, speciellt i början av höstterminen, att jag kommer behöva mycket hjälp med tanke på alla nya salar, alla nya ämnen och alla nya lärare.
Så visst, Dennis kan jobba med annat när han inte bejhöver hjälpa mig, men det blir nog inte så mycket sådan tid i början i alla fall.

Jag och Jocke fortsatte våra planeringar om att träffas alla 4 i sommar. Jag fick mail från Therese idag och hon var också på. Vi pratar om i slutet av juli början av augusti någon gång. Då ska The prepz återförenas =)
Problemet är bara vad och var vi ska ses och göra. Det vore kul att ses 2 eller flera dagar, men vi får se. Då måste vi se om vi kan sova hos Jessica och de i så fall.
Eller så drar vi på kryssning alla 4 som Jocke kom på. Det vore inte heller fel =)
Vi får se vad det blir av det hela =)

Alla treor verkar ha det så kul nu =) fester och klassträffar och ölbrännboll och en massa annat.. =)

Nu ska jag nog sova. Jag somnade 2 inatt så jag är ganska trött..

En grej bara, det går fortfarande skitsegt att logga in här och det tar dessutom ett bra tag innan det senaste inlägget publiseras..

Vad sur jag blir!

Okej, sånt här blir jag så otroligt förbannad på!
Jag läste ens blogg. Hon hade pratat med en kille som hade addat henne från Kamrat. När han fick reda på att hon inte såg blockade han henne och sa att "blinda kan väl inte skriva".
Vad är det för jävla puckon det finns!
Visst, det kanske inte är så lätt för seende att förstå hur det är, men sådant de inte vet något om ska de ge fan i! Han hade säkert bara en massa fördomar om synskadade och andra funktionshindrade också för den delen och det är han inte ensam om.
Det finns hur många som helst som tycker och tror att så fort man inte är som alla andra, har någon form av funktionshinder e.d. så är man CP-störd och klarar ingenting. De fattar inte att det finns olika grader av funktionshinder. Bara för att man är synskadad behöver det inte betyda att man är blind, men så är det för många. Antingen ser man eller så är man blind. Det är antingen eller vilket är helt fel!
Dessutom tror många att man inte klarar någonting alls och behöver hjälp med precis allt. Det är också helt fel. De flesta av dessa personer vill ju säkert bara vara hjälpsamma, men det är inte alltid så lätt när man inte vet vad personen i fråga vill att man ska/vill ha hjälp med. Det bästa tycker jag därför är att man frågar personen i fråga om man bwhöver hjälp och definitivt inte bara kommer fram och gör någonting som den funktionshindrade kanske inte alls vill ha hjälp med.
Men de jag blir mest förbannad på är personer som tror att de vet bättre i alla fall trots att man har sagt att så är det inte alls.
"Joo det är det visst" säger den personen då.
Och hur fan vet du det? Jag bara frågar.
Visst, seende kan läsa sig till viss kunskap om funktionshinder, men de kan aldrig sätta sig in i hur det är. Till en viss del kanske, men de har aldrig varit i den situationen själva så de vet inte hur det är. Ändå så säger de att "så är det visst". Inte konstigt att man blir sur!
Många seende verkar också gå väldigt mycket på utseendet. Visst, det är väl inte helt oviktigt hur man ser ut, men det är ju absolut inte hyvudsaken. Det är insidan som räknas.
En del säger att när de träffar någon de gillar är det utseendet de går på först. Det kanske stämmer, men det är ju inte utseendet som avgör. Inte enligt mig i alla fall.
Vad väljer man?
En snygg sexig blondin, men med IQ= 0
Eller
En lite mulligare korthårig tjej, men med ett hjärta av guld som aldrig sviker?
Det går inte att svara på. Det är olika från person till person, men poängen med det här är att är man riktigt kär så spelar inte utseendet någon roll. Du kan inte bestämma vem du ska bli kär i. Blir man kär så blir man.
Nu behöver man ju inte bli kär bara för det, men det gäller väl allting. I alla fall för mig. Jag går ju inte och blir kompis med klassens snyggaste tjejer som jag egentligen inte alls tycker om bara för att de är snygga.
Då umgås man ju hellre med de man verkligen tycker om oavsätt hur de ser ut.

Nu kom jag ifrån ämnet en aning här, men fördomar mot funktionshindrade är bara SÅ fel! De har väl lika stor rätt till allting som alla andra, gäller även homosexuella och andra.
Alla är helt enkelt lika mycket värda! Glöm aldrig det!
Tänk er för innan ni säger något säger jag bara, det kan så lätt bli fel annars, men var inte rädda att fråga saker. Förhoppningsvis är man snäll och svarar på frågan, om det inte är allt för privat förståss, men det skadar aldrig att fråga.

Premiärbad =)

Nu var det ett tag sedan jag skrev =P

Vi har varit i stugan hela helgen. Jag hade ändå inget att göra så jag hängde med dit. Det var typiskt, för igår var det inte alls lika varmt som det har varit de senaste veckorna, så det var ingen hitt, men idag badade jag för första gången 2008, wohoo! 2 gånger till och med. Det är över 1 månad tidigare än vad jag badade första gången förra sommaren. Då badade jag bara 2 eller 3 gånger på hela sommaren. Det var ju så dåligt väder. Hoppas det blir bättre i sommar!
Det var första gången jag var i stugan sedan jag började se såhär och det var ganska frustrerande. Jag såg inte huset längre och var till slut tvungen att gå med käpp i trädgården.. Jag gick snett och gick in i trädgårdesbordet och massor annan skit. Ni seende har nog svårt att förstå hur frustrerande det är att inte längre kunna göra saker som man har kunnat göra tidigare. Man blir så sur och förbannad. Man tänker att varför just jag? Kunde det inte ha varit någon annan istället? Dessutom när man har sett ganska hyfsat tidigare i livet och bara ser sämre och sämre. Då känns det riktigt hårt. Jag hade vant mig vid att se dåligt efter den första försämringen. Så kommer då en till försämring, inte lika stor, men klart märkbar. Då blir man ledsen och arg och självförtroendet sviktar något fruktansvärt. Man tycker att man väl redan har haft nog med problem i livet och att det borde räcka nu, men icke. Bara mer och mer skit.
Nåja, till slut gick det väl ganska ok ändå ocjh jag hittade faktiskt ner till bryggan helt själv =)

Jag tänkte skriva i fredags innan vi åkte, men då hade den gamla servern stängts ner. Så jag var tvungen att ställa mig i kö för flytt.
Nu när vi kom hem hade den flyttats, men det gick inte lite segt att logga in här på den nya. En sak är bra i alla fall, man behöver inte verifiera längre! wihii =)

I fredags var jag på Ögon igen för att kolla varför det var svart på morgonen för. Vi fick åka upp till avdelningen istället eftersom att den vanliga ögonmottagningen var stängd för helgen. I alla fall så visste de inte vad det kunde bero på. Jag skulle öa dosen Kortison till 4 droppar om dagen istället och så skulle jag komma tillbaka imorgon och kolla det. Så imorgon är det Ögon igen, men nu har det faktiskt inte varit svart på morgonen, varken idag eller igår =)

F1 var det förut också. Hamilton hade ett bra läge från poal för första gången sedan i Australien, men den chansen slarvade han bort. En rejäl tavla var det, både från honom själv och från teamet. Någon hade kraschat så det blev pacecar. När den gick in gick de flesta bilarna in i depå, men när de skulle köra ut var det rött ljus för att de som inte gick in passerade. Det uppmärksammade både Reikkönen och Kubica, men inte Hamilton. De 2 andra hade stannat i pitlane för att vänta på grönt. Då kom Hamilton och körde rakt på Reikkönen så att båda fick bryta. En rejäl tabe alltså. Det spelade ju dock Robert Kubica i händerna. Han var på en tvåstoppare mot bl.a. Toyotorna, som hade legat hopplöst efter hela helgen, som var på en enstoppare. De var väl i och för sig inget riktigt hot, men hans stallkamrat Heidfeld var däremot ett hot. Han var också på en enstoppare och gick in och gjorde sitt stopp, men då var Kubica redan för långt fram så han klarade sig och vann racet. Det var både hans och Polens första F1-seger i historien + att det var BMWs första dubbelseger i historien, Heidfeld kom nämligen tvåa före Coulthard i Red Bull-bilen, Glock, Massa, Trulli, Barrichello och Vettel tog den sista poängen. Det var år och dagar sedan David Coulthard var på pallen och båda Toyotorna med Glock och Trulli tog poäng. Det var strakt gjort.
Noterbart är att bara en av de förarna som startade på de 5 första platserna kom bland de 5 första i mål. 3 av dem bröt och den sista, Rosberg, slutade 12:a tror jag efter alla möjliga problem.
De hade en tävling på Viasats hemsida där man kunde vinna en exklusiv resa med Eje och Janne till ett officiellt test på Hockenheim och kanske få göra sin egen intervju med någon av förarna. Det skulle vara riktigrt coolt, men jag tror inte jag skulle vinna. Det ända man skulle göra var att skriva en racerapport om racet och så utsåg de en vinnare.

I fredags var vi också och firade min kusin efter studenten i torsdags. Han gick en musik/teaterinriktning i Norrköping och har varit med och satt upp både Fame och Trollkarlen från Os. Han är jätteduktig.
I alla fall så var det första gången jag var i deras nya lägenhet, men jag har varit där en gång tidigare om jag inte misstar mig helt. En gammal kompis brorsa bodde nämligen där förut har jag för mig...
Vi fick en jättestor bufé, det var rostbiffm 2 sorters potatissallad, Brioosttårta, kycklingben, bagetter, sallad, Västerbottenpaj, vårrullar med något "goffs" i m.m. Det var jättegott.

Ett kul sammanträffande har inträffat också. Dennis fick ju reda på vad han som slog ner honom hette. I torsdags var morsan och syrrorna och firade en vi känner i Motala på hennes student. Då frågade Emma om hon visste vem han var eftersom att de bor i Motala. Hon inte bara visste det, hon skulle på studentfest hos honom senare på kvällen trots att hon inte tycker om honom egentligen.
Inte nog med det, Madde, en som Dennis var med då när han blev nerslagen, var också där för det var Johanns, som hon heter, kompis.
Så han som slog ner min assistent skulle Johanna på fest hos och hon som Denis var med då var Johannas kompis. Ganska coolt =)

Det får väl räcka för idag. Får se om jag lyckas logga in imorgon eller om det går lika segt då med..

Detroit Stanley cup-mästare 08!

Ja, inatt vann de guld med 2-3 i matchen och 4-2 totalt.
Lidas blev den första europeiske lagkaptenen att lyfta bucklan =)

Jag ringde till Ögon idag. Jag ska in dit imorgon kl 10 och kolla trycket. Jag såg lika illa imorse som jag gjorde igår så jag ringde dit och såg vad de tyckte.
Så här blir det ingen sovmorgon imorgon inte =P

Idag redovisade vi våra Visk-projekt. Min grupp jobbade ju om Sydafrika och vi hade gjort en bra pjäs om vardagslivet i Sydafrika. Jag var en vit företagare som sköt en svart som gick över min mark i slutet. Tyvärr är det ju så. De vita skjuter svarta som går över deras mark, men de svarta har börjat komma igen mer nu på senare tid och skjuter vita de med..
Det är ju inte bra något av dem.. men så är det..
Efter alla 6 gruppers redovisningar dukades det upp mat och kakor från de olika länderna nere i kaffis. Albin fick agera servitör åt mig eftersom att Spike inte var där. Han fick en akuttid till käkkirurgen på US idag 10:30. Efter det hade han tänkt att komma tillbaka, men det hann han inte för han var tvungen att skallrötgas också så det var ingen idé att han kom tillbaka alls.
I alla fall så bjöd vi från Sydafrika på kanelpaj och frukt. Vi skulle ha haft te också, men vi hade inget vatten =P
Det godaste tycker jag utan tvekan var någon pannkaksrulle med banan och någon smet i. Det var jättegott =)
Så det var en lyckad dag. Alla gruppers lekar gick också bra även om jag inte var med på så många, men våran var jag med på. Ona keka meka lisa hette den. Man sitter i en ring och krokar i varandras lillfingrar. Sen säger man just "ona meka keka lisa" och gungar med armarna. Sen säger nån i ringen "aoa" och så säger den till vänster om den personen "like what?" och den till vänster om den bestämmer ett ämne och så ska alla i ringen säga t.ex. ett bilmärke. Kan man inte, då åker man ut.
Lite rörigt blev det, men det gick =)

Vi fick reda på betygen i drama idag också och jag fick mitt första MVG =D wihii!

Nej, nu är det nog dags att sova om jag ska orka upp vid typ 8:30 imorgon =P

Läskigt värre...

Imorse vaknade jag som vanligt. Jag drog på mig en T-shirt och ett par shorts och gick ner. Det var märkligt, tänkte jag. Det var så mörkt. Sedan kom jag in i köket och det var fortfarade mörkt. Jag kände på lysknapparna att ljuset var tänt. Då blev jag rädd. DEt var helt mörkt. Jag såg verkligen ingenting! Inte ens fönstren. Det gör jag i och för sig inte annars heller, men det var inte ens ljust. Helt mörkt var det. Jag tänkte ringa till Ögon och se om jag kunde få någon tid, men sådan tur var gick det över när jag åkte till skolan och jag såg som vanligt igen, d.v.s. ljus. Jag tror att jag ser ljus i alla fall, men jag kan inbilla mig bara för att jag vet att det ska vara ljust där, men det tror jag inte. Kanske till viss del, men inte helt och hållet. Ibland tycker jag nämligen att det är ljust fastän att det har blivit mörkt. T.ex. när man åker bil. Så blir det mörkt under tiden. Då tycker jag fortfarande att det är ljust i vindrutan, men inte åt sidorna...

Vi var på syrrans redovisning på Trojan förut. Jag har inte varit där sedan jag slutade 9:an och vilken skillnad säger jag bara! Då kunde jag gå själv där utan käpp eller något. Nu såg jag typ ingenting. Skulle jag ghå där nu så skulle jag behöva ledsagarhjälp där också. Förr såg jag också gränsen mellan väggen och golvet framme vid tavlan. Jag såg tavlan och ibland urskiljde jag läraren. Nu såg jag inte ens lamporna i taket. Jag såg bara att det var ljust, så det är ingen liten försämring sedan dess och den 1:a försämringen 2003 var ännu värre..
Inte för att skryta, men det var stor skillnad på oss och högstadiet när det gäller redovisningar. Vissa var duktiga, de hade ju bara jobbat med det sedan i torsdags, men många mumlade och nästan alla läste innantill och några tittade åt ett annat håll när de pratade m.m. Jag vet inte om man har blivit bortskämd med bra redovisningar nu för tiden eller vad det är, men stor skillnad var det i alla fall..

Dagens låt blir ingen mindre än.. Valentine - Ingen vet! Den är riktigt bra även om det är lite fjortistechno över den..
Sandra Gee har föresten varit med och gjort en EM-låt hörde jag på radion imorse när jag åkte till skolan..

Spike och jag var förövrigt hur trötta som helst idag. Jag somnade 1:30 inatt och han sov bara 1h.. Vi fick köpa oss en Cola var för att pigga upp oss lite..

Just det! Jag redovisade lokalhistorian idag om Vårfrukyrkan här i stan. Det gick väl sådär om jag ska säga vad jag tycker, men Spike fattade inte hur jag kunde memorera allting utantill =)

Sista halmstrået..

Pittsburgh grep verkligen efter det sista halmstråt inatt och lyckades fånga det. De ledde ju med 0-2, men Detroit vände till 3-2. Då steg Malone tror jag det var fram och kvitterade med 35s kvar av matchen. En lång och utdragen förlängning väntade och först efter 110 minuter i den 6:e perioden avgjorde Pittsburgh och fick därmed till en 6:e match.

Nu har jag klippt mig. Det var välbehövligt, mitt hår var hur långt som helst.. om man frågar mig i alla fall =P

Lilla Ford, jag vet inte vad han hade gjort igår, men på något sätt hade han lyckats få halsbandet under ena benet, lilla kissellikiss =) fick ta bort det och sätta på det igen =P

Idag hade vi "programbytardag". Det var faktiskt intressant. Speciellt kul var det väl inte, men man fick reda på lite vad folk har för fördomar mot andra program. T.ex. vi samhällare var med BF. vi trodde att de hade det ganska slappt och inte gjorde så mycket, men det gör de visst. HG tyckte att SP var en plugglinje som var onödig eftersom att den inte leder någon stans. Det är väl på sätt och vis sant, man kan ju knappt bli något efter samhäll, men det ger en bred utbilldning och det är därför många som inte vet vad de ska bli väljer just samhäll för att man har chansen att bli mycket efteråt om man bara pluggar vidare..
Jag själv hade ju tänkt gå media egentligen, men ljudteknik fanns inte i Mjölby, bara i Linköping som närmast och där orkade jag inte gå..
Tappade mitt färdtjänstkort i taxin imorse också, så vi fick åka förbi basstationen på väg hem och hämta det =P

Nu är det kvällsmat som gäller.. grillade hamburgare =)

Ajajaj

Nej, det var inte Sveriges dag idag. Stryk i fotbollen med 0-1 och förlust i handbollskvalet och därmed inget OS för handbollslandslaget..

Annars har jag och Shep varit hemma själva hela dagen, de andra var i stugan. Vi spelade Chicago och gjorde mat och lite sånt..

Imorrn är jag ledig! I alla fall från skolan. Det är mer orienteringsträning som gäller.. nåja, bättre än skolan i alla fall =)

Sov tills 12:40 idag. Var uppe och såg halva matchen inatt så jag somnade inte förrän runt 4 någon gång.. men så är det =)

Goalball! =)

Äntligen var det träning idag!
Själva spelet gick väl ganska bra förutom i slutet när vi var ganska trötta efter att ha kört ganska så hårt ett tag i mitten. Tränar man i 3h så blir man trött =P
Några från LHIF var där också. De ska ta över laget i höst. Vi ska då träna en gång i veckan istället för, som nu, en gång i månaden. Det är lite lite.. Träningen ska vara 2h istället för 3 som den har varit nu. Det är lite väl långt.. Om vi fortsätter att utvecklas som vi gör nu så trodde Peter att vi kan gå hur långt som helst. Vi ska sikta på att börja tävla fram emot nästa sommer eller så när vi har blivit ännu bättre. Det ska bli kul =)
Vi byter också namn till Sharpshooters LHIF =P

Senare på dagen åkte hela familjen till Motala och firade Janna på hennes 19-årsdag. Det var igår, men ändå =P
DEt var trevligt i alla fall. Jag drack både vin till maten, en sexa Lennart och 2 typ färdiga drinkar på burk som var asgoda. Mamma tyckte inte om det så klart, men när man är borta och blir bjuden så tackar man ju inte nej =P

Jag undrar när jag ska få flyttas över till den nya platformen...
Det är nämligen så, har jag märkt, att det är omöjligt att kommentera andras inlägg som synskadad eftersom att man måste verifiera varje gång och fylla i tecknen i bilden. Jag har varit i kontakt med blogg esse och de sa att på den nya platformen ska man inte behöva verifiera alls om man är inloggad i Sverige.
Så jag väntar på det så att jag kan börja kommentera andras inlägg =)

Nej nu ska jag sova tror jag.. eller kanske se lite på NHL som börjar kl 2.. jag får se =)

RSS 2.0