Hemma och vänder =P

Ja, då var man hemma i Sverige igen, men jag är bara hemma och vänder en snabbis för imorgon ska vi till stugan i några dagar igen och kommer hem på lördag eller söndag. Vi får se.
Innan vi åkte läste jag faktiskt att hotellet hade gratis trådlöst nätverk, så egentligen så kunde jag ha tagit med mig datorn dit, men jag tänkte att vad fan, det är ju semester, då ska man väl inte behöva ha med sig datorn? Det behövde jag inte heller. Jag sammanfattar lite nu istället =)

Vi flög ju med Ryanair och man har ju hört hur de är. Slarv med säkerhet och inga garantier för någonting eller något, men mot alla odds så var de faktiskt jättetrevliga =) i alla fall i Sverige när vi åkte dit. Vi hade ju fått en påminnelse om att man skulle fylla i om det fanns någon synskadad/blind i sällskapet, men det skickade vi aldrig in för det har vi aldrig behövt göra förut. Man skulle dessutom ringa om det stod det och eftersom att inte Ryanair har något kontor i Sverige så skulle vi ha fått ringa utomlands i så fall. Istället så talade vi om det när vi checkade in och tjejen bakom disken sa att det inte var några problem och att vi skulle få recerverade platser längst fram för att det skulle vara lättare att få hjälp med något om man skulle behöva det. Det gick dock bara att recervera 3 platser och vi var 5, så vi fick splittra oss. Tjejen vid säkerhetskontrollen var också snäll och trevlig, hon såg t.o.m. att det var en käpp jag hade fastän att den var hopvikt. Det är det inte alla som ser. I alla fall så fick vi vänta och gå på sist och naturligtvis gick vi på där bak och de recerverade platserna var längst fram =P sen gick allt bra i alla fall. Jag fick lite specialgenomgång av säkerheten, precis som när vi flög till London.
När vi åkte hem däremot, då var det inte riktigt lika bra. Vi sa till vid incheckningen, precis som vi hade gjort hemma i Sverige, att vi hade en blind med oss, men det gjorde inget sa han bakom disken. Vi kunde sätta oss var som helst. I metalldetektorn, som inte var programerad lika som i Sverige, fick vi ta av klockor och allt och den pep ändå för mitt armband. Hon bakom disken där synade min käpp misstänksamt där den låg i en sån där låda och sa "What's this?" Hon hade aldrig tidigare sett en vit käpp verkade det som och trodde tydligen att det var ett vapen av något slag. Till följd av det körde de igenom min väska 2 gånger genom kontrollen för att vara på den säkra sidan.
På planet fick vi sitta lite längre bak och jag fick ingen personlig genomgång av säkerheten. Jag kände mig lite orolig under hela flygningen, vet inte riktigt varför, men det kändes som om något skulle hända vilket det lyckligtvis inte gjorde.
Nåja, när vi kom fram till Lettland i lördags tog vi en taxi till hotellet som faktiskt var helt okej. Jag, Emma och Shep sov i ett rum och morsan och farsan i ett annat. Vi hann inte göra så mycket den dagen, vi gick och tittade lite i en affär precis jämte hotellet och så åt vi ute på restaurang. Den maten var inte billig. 800 spänn gick det åt för oss 5 och då är ändå 1 Lat = 14 SEK, så man får ju ganska mycket för pengarna. Dessutom kunde knappt servitrisen engelska vilket inte heller hon i receptionen på hotellet kunde, men det gick ändå.
I måndags åkte vi till Jurmula där det fanns en strand som var 3 eller 6 mil lång. Vi åkte tåg in dit och det, det mina damer och herrar var billigt. 28kr kostade det för alla oss 5. Visserligen så var det inga vidare tåg, det var hårda bänkar att sitta på typ och stegen upp till själva vagnen var 3-4 loträta steg, men i alla fall. Fram kom vi och det var ingen dålig strand. Vi låg och glassade och badade hela dagen. Vattnet, Östersjön, var hur varmt som helst. Säkert uppåt 23-24 grader. När man hade doppat sig var det nästan varmare i vattnet än på land. Lite vågor gick det också som vi kastade oss i och hoppade och lekte i =)
På kvällen åt vi på en restaurang som inte ens var hälften så dyr som den vi åt på kvällen innan. Spagetti och köttfärssås åt jag =) sedan bar det av tillbaka till hotellet igen och så körde vi lite kort som vi gjorde alla kvällar.
I tisdags åkte vi in till Riga och åkte sightsing. Man kunde inte sitta ute för det var mer som en vanlig buss, men lurarna satt fast i taket och så var det bara att vrida på en ratt för att ställa in rätt språk. I England fick man bara en lur som man fick plugga in i olika linein-ingångar för att byta språk. Först fattade jag inte ett smack av vad guiden sa. Det fanns på svenska och det skulle vara på steg 4. Jag hade stegg 4, trodde jag. Det var steg 4 från andra hållet jag hade, alltså steg 2 egentligen. Det var ryska eller lettiska. Inte förrän vi hade stannat vid något museum i en kvart fattade jag att jag hade haft fel frekvens inställd =P så jag ändrade det och efter det fattade man ju lite mer i alla fall, men guiden hade ingen vidare engelska så man fattade inte allt och så var det lite dålig beskrivning av saker och ting. Det kunde ha varit lite bättre, så det var inte värt 560 spänn tycker jag. Kanske 2 eller 300, men inte 500.
Efter det vandrade vi runt på stan och gick i affärer hela dagen utan att hitta någonting alls av intresse.
Trafiken däremot är ett intressant faktum. De verkar inte ha några speciella hastighetsbegränsningar och folk kör lite hur de vill. Massor MC:er är det och de kör som galningar, på bakhjulet och mellan bilar osv. Fotgängarna har ingen respekt för utryckningsfordon, det var en ambulans som skulle förbi ett övergångsställe. Så blev det grönt och alla bara började gå över i alla fall. På tal om övergångsställen så är de inte lika bra som i Sverige. De tickar inte. När det är grönt piper det ganska energiskt och så står det hur många sekunder det är rött/grönt. Poliser finns det mycket också. De jagar mycket folk, men det är väl många som snor saker.. En piketbuss såg vi också när vi skulle tillbaka till hotellet från Riga. En annan polis åkte gatan fram och skrek något i en megafon och så kom en bil med tonade rutor och till sist 2 livvakter såg det ut som. Värsta kortegen.
Igår åkte vi tillbaka till Jurmula igen och solade på stranden. Jag brände mig dock ganska rejält i söndags, så jag fick ligga med en handduk över huvudet hela tiden, men det funkade det också.
Vi såg ganska många svenskar där faktiskt. Det var några som låg nedanför oss på stranden precis, en gubbe som gick ut ur en Nike-affär och så var det några fler. Emma och Shep gick in på ett sandmuseum där som bara kostade 10kr. De hade gjort en fot i en sandal, ett torn, ett huvud med solbrillor m.m. i sand. Ganska coolt.
Vi åt på samma restaurang som 2 dagar tidigare och jag åt samma mat, spagetti och köttfärssås. Det är ju så otroligt gott att äta ute sådär tycker jag =) Servitrisen blev helt stel när hon skulle ta våra beställningar för det var någon slags jättegeting där som säkert var 2-3cm lång. Hon sa att vi skulle vara försiktiga och akta oss för den. Blev man stucken fick man en stor svullnad. I alla fall så försvann den till slut. Vi åt t.o.m. efterrätt, en Irishcoffee blev det =)
Back on the hotel körde vi mera kort och så gick vi och lade oss, men jag var inte ett dugg trött och så var det några utanför hotellet som började spela hiphop på högsta volym och med högsta bas vid 00:30-tiden någon gång. Emma och jag blev lite suta på dem och tänkte skrika åt dem, men då kom det en gubbe och sa till dem. Jag somnade dock inte efter det heller utan jag somnade först vid 6-6:30-tiden någon gång. Så imorse var jag ganska trött =P
Vad kan man mer säga, Lettland är klackarnas land ;P inte alla, men majoriteten av tjejerna går i högklackat, oftast stilettklackar =) det är nice, men det måste vara svårt att gå i...
Just det, jag måste ju säga vad jag har köpt, för lite grejor köpte jag ändå. Lite godis, 2 burkar med någon drink jag inte vet vad den heter, men den är god, 1 flaska chokladlikör och 6 snapsglas för 10kr/st. Jag ville ha vaniljlikör, kokosnötslikör och en liten vodka i snygg flaska också, men det fick jag inte plats med och så tyckte, främst mamma antar jag, att det räckte med en likör, men i sommar, då ska jag, Emma och Alle åka dit =) kanske =P

Totalt så kan man väl säga aatt det var en bra resa. Faktiskt bättre än Tyskland måste jag säga och sanden i Jurmula, den var inte dålig den. Ännu finare än den i Varamon. Det var nog en av de finaste stränderna jag har varit på =)
Det största minuset blir nog ändå frukosten på hotellet. Den var ingen hitt. Det fanns ingen yoghurt eller juice, kaffet var svagt och mackorna var inte så goda. Igår och idag köpte vi egen yoghurt och juice istället och hade med oss. Chokladyoghurt hade vi iågr =P den var faktiskt god.
Det känns som om jag har glömt något nu, det har jag säkert, men det får jag ta när jag kommer hem från stugan på lördag eller söndag i så fall. Vi ska ta med Ford dit för första gången i sommar, han tycker ju inte om att åka bil, lilla Ford =) så var det tydligen några kattungar som var där ganska mycket numera också, vi får väl se hyr det går. Ford skrämmer antagligen iväg dem.

Hoppas ni har haft det bra alla läsare utan mig, nu får ni klara er utan mig i några dagar till =)

Utomlands =)

Japp, imorgon åker familjen, alltså jag också, utomlands i några dagar =)
Det låter kanske som om vi ska till värsta medelhavslandet eller något, men riktigt så långt ska vi inte, tyvärr.
Vi ska österut. Jag har bara åkt österut ett par gånger när jag tänker efter och båda 2 var till Finland, en gång när jg var 6 och en gång på lyxkryssning förra sommaren.
Nu ska vi dock inte till Finland. Vi ska lite mer söderut om jag tänker rätt, har ingen vidare koll på kartan över huvud taget och speciellt inte däråt till =P
Vi ska till de baltiska staterna och då har ni 3 länder kvar att välja mellan. Vi ska se om det är någon som är snabb och ringer in rätt svar här, eller skriver in det då =P
Det var det inte och den personen hade ändå inte vunnit något för det var inte ens en tävling. Vi ska till Lettland! Där har ni svaret. Tills på onsdag är vi borta vilket innebär att jag inte kommer att skriva något på några dagar nu.
Det är kanske inte ett paradisland, jag har aldrig varit där, men det man tänker på är väl ganska kallt och grått, fyrkantiga tegel eller betånghus, inga gröna områden, ganska smutsigt, mycket klubbar och spelställen, hög prostitution, ja, ett ganska dystert land helt enkelt, men jag tror faktiskt inte det stämmer riktigt. Vi får väl se, men det ska nog bli kul i alla fall. Vi kan dock knappt köpa med oss någo hem eftersom att vi flyger och väskorna bara får väga 15kg/st, annars blir det böter på det. Det är lite synd, men något kanske man kan köpa. Det ska ju vara ganska billigt där =)

Det blev ännu en dag i Varamon idag, men idag fick vi plats på stranden =)
Det var ännu varmare i luften idag och ungefär lika varmt i vattnet. Det är en riktig sommardag säger jag bara, ligga på stranden i Varamon, solen skiner och himlen är blå, man hör alla som badar och skriker, man hör musiken från kiosken, om man ligger där, man går i och svalkar av sig i några minuter innan man återvänder upp till solstolen och solar tills man måste gå i igen, det mina damer och herrar, det är riktig sommar det =)

Nu ska jag väl packa snart och så får vi hoppas att planet inte störtar =P Det märker ni i så fall för då skriver jag atagligen inte någon mer gång. Man kanske skulle författa något slagt tal till livet som varit, men sannolikheten att man störtar är inte stor. Det är fler människor som blir ihjälsparkade av åsnor varje år än som dör i flygolyckor. Det säger en del, men man kan aldrig vara helt säker.
Tänk föresten om man inte längre skulle få ha sina egna kläder på sig när man flög p.g.a. att man kunde ha vävt in sprängtråd i tyget. Då skulle alla få ha någon drekt som man fick ta på sig efter säkerhetskontrollen, alla skulle se likadana ut. Usch, hoppas inte att det blir så i framtiden, men i dagens samhälle är det väl inte omöjligt. Man kan ju ha sprängmedel eller vapen i alla möjliga former numera och i framtiden blir det säkert ännu värre, men så får vi inte hoppas att det blir.
Nu skrev jag en massa onödigt här, så nu får det räcka.
Ha det bra alla läsare tills jag kommer hem igen och lämna gärna en kommentar efter er =)

Varamon!

Idag var vi i Varamon! Det var nästan 2 år sedan jag var där senast nu. Förra året var det så dåligt väder så då var vi inte där en ända gång, men nu så =)
Det var första gången jag var där sedan jag började se såhär, så det var lite nytt. Jag hade inte klarat att bada själv kan jag säga i alla fall för jag hade näst intill ingen orientering alls åt vilket håll land var, men när jag badade med Emma och Shep gick det bra. T.o.m. mamma doppade sig och då ska det vara varmt för att hon ska göra det, så det var det.
Det var noh dock första gången som vi inte fick plats på stranden, det var så mycket folk. Vi fick ligga på gräset över strandpromenaden, men det gick bra det med =) men stranden är ju bättre =)

Efter det åkte vi till Engvalls och firade Adde och Danne. Vi åt grillat med klyftpotatis och en massa såser, spelade kort, lyssnade på när pappa och Mats pratade gamla Skänningebor och åt paj och drack kaffe. Vi satt ute ända tills vi åkte hem i princip vid 00:30. Jag fick en öl före maten, 2 glas vitt vin till maten + 2 glas vanlig cider, en Jäger efter maten och en Lennart när vi körde kort. På tal om kort så gick det inget bra för mig. Jag kom nest sist på 80 poäng på Plump med 7 kort. Vi var så många att det inte räckte till 10 kort var.

Det var en bra dag och igår hände det ingenting, därför skrev jag inget då. Imorgon skulle det bli fint igen så då blir det väl Varamon igen tror jag =)

Nu ska jag sova för nu är jag astrött.

Ska det här inlägget vara på "allmänt" eller på "ögonen"? Jag funderar på att sätta det på Ögonen, men i så fall så borde det andra inlägget jag skrev också ha varit på Ögonen för jag skrev väl ungefär lika mycket om ögonen här som där, men jag tror ändå att det här får ligga på "Ögonen". Det är ju med en mening om att bada som synskadad vilket kanske kan vara viktigt =P

Jaha, det var det det..

Nu har Jocke åkt hem =/
Vi fick gå upp vid 10 imorse och göra oss i ordning. Sedan åkte vi vid 11 och hjälpte honom på tåget som gick klockan 12. Det gick bra att komma hem sa han, ledsagarservicen han hade beställt funkade faktiskt den här gången vilket den inte gjorde senase gången han åkte tåg liksom den inte gjorde för en annan jag känner heller. Det där med ledsagarservice verkar lite sådär tycker jag faktiskt om jag ska säga vad jag tycker.
Efter att vi hade lämnat honom vid tåget åkte vi en snabbis ut till Tornby och kollade lite innan jag skulle vara på Ögon. Jag ska fortsätta med samma uppsättning droppar i en vecka till så ska vi på återbesök nästa torsdag när vi är hemma från Lettland igen.
Efter Ögon åkte vi ut till Tornby igen och åt kinamat, det var gott, men shit vad friterad kyckling är mättande alltså =P vi köpte även en ny brassestol, det fanns billiga för 50 spänn på ICA och så köpte vi en ny box med hårddisk.

Nu ikväll var det ju, som kanske bekant för de sportintresserade, DN-galan. Det var ju tänkt att bli comebackarnas kväll med både Christian Olsson och Sanna Kallur, men så blev det inte riktigt. Christian Olsson comebackade visserligen och fick till ett riktigt bra hopp på exakt 17 meter, men sedan var det stopp. I det fjärde hoppet tvingades han avbryta p.g.a. en känning i baksida lår, igen. Det var exakt samma skada som tidigare och därmed så krossades hans OS-drömmar och kanske också resten av hans kariär. Det beror väl på om han orkar komma tillbaka en gång till. Nu har han tränat och rehabiliterat för det här i över 1 år och så går det såhär. Frågan är om han orkar komma tillbaka en gång till. Personligen så tror jag att han lägger av. Det är ju lite synd. Speciellt när man inte väljer det själv.
Sanna Kallur comebackade inte ens. Hon kände sig lite stel på warmupen och bestämde sig för att avstå tävlan eftersom att hon så gärna vill till OS. Skulle det hända något nu så skulle det nog vara kört med den saken.
Mostafa Mohamed var nära på att vinna 4000 meterloppet i alla fall, men han orkade inte riktigt de sista 100 metrarna och kom trea.
Stefan Holm vann i alla fall höjdhoppet, men bara på 2:30 före Linus Törnblad.
Jag vet inte hur det här kommer att arta sig till OS. Jag tror inte det blir något vidare OS, i alla fall inte från friidrottssynvinkeln. Christian Olsson är borta, Kajsa Bergkvist har lagt av och Klyft har börjat med längdhopp istället för sjukamp. Där ryker ju 3 givna medaljer känns det som. Klyft är ju visserligen kvar, men jag tror inte hon tar medalj i längdhopp. Emma Gren räcker nog inte heller ända fram till medalj. Johan Vissman kan kanske ha en liten chans, men jag tror det blir svårt. Musse har väl också en chans, men det blir nog också svårt mot de allra bästa. De ända riktiga hoppen är väl Stefan Holm och Sanna Kallur om hon lyckas få i ordning på sig själv till OS.

Jag hittade en helt sjuk hemsida förut. Det var på Tjuvlyssnat som någon hade kommenterat något om självmord och så. Han hade länkat till en sida som hette
www.sjalvmord.com
Nu blir säkert det där en länk också, men i alla fall, har ni svagt psyke, gå INTE in och läs där. Sidan är nämligen främst tillägnad de som har tänkt eller tänker ta sitt liv. Sidan är på svenska och det finns alla möjliga varianter att välja på och läsa om. Det finns vanliga sätt som hängning, överdos av tabletter/mediciner t.o.m. receptfria mediciner, förgiftning av olika slag, både med avgaser, med desinfektionsmedel, bakpulver, olika metaller m.m. Det finns alltså hur mycket som helst. Hoppa framför tåg, krascha med bilen, hoppa från höga byggnader/broar, skjuta sig, sprängmedel och t.o.m. någon slags hemmagjord pistol tror jag det fanns ritning till.
En helt totalt sjuk sida som man INTE bör besöka om man har lite svagt psyke. Själv tyckerr jag att det är helt bisarr, menh det är ändå kul att läsa, så jag ska nog läsa lite i alla fall, men observera kära läsare att jag absolut inte planerar att dö. Då skulle ni ju inte få något att läsa. Jag tänker på omvärlden =)
Jag lovar, ni ska få mer att läsa här på sidan, håll ögonen öppna =P

Det här inlägget borde egentligen ligga under kategorin "ögonen", men jag vet inte. Det känns inte riktigt rimligt. Jag skrev bara någon rad om ögonen här och ganska mycket mer om en massa annat, så det blir nog "allmänt" ändå..

En grej bara, har ni hört den här:
"Fåren går över min sommaräng, som maräng ser de ut"
Hahaha, så jävla bra alltså =) Det är Clas Eriksson, han är grym =)


Tiden rann iväg =P


ja, idag har tiden bara runnit iväg. Vi vaknade vid 12, la över lite musik till Jockes USB, lyssnade igenom Johans mix 24-28 som han inte har lyssnat på än. Sedan körde vi Fia med knuff, som vi alltid brukar göra =) det blev en klassiker våren i Stockholm. Sena kvällar med en massa snack och fia =P
Sedan var det mer poker och då var klockan helt plötsligt 6 :O
Jocke slog nytt rekord i segerdifferens idag, 22-6 vann han med =P så det gick inget vidare för min del..
Till kvällsmat åt vi hamburgare och till middag var det schnitzel =)
Mycket mer har det inte hänt idag, men tiden sprang som sagt iväg.. det är tråkigt att han ska åka hem imorgon igen =/ men vi har pratat om att han kanske ska komma hit en gång till inan skolan börjar igen.. usch, det vill man inte tänka på..

Det har varit skitkul att ses i alla fall och nu ser vi på fotboll, Hälsingborg - Djurgården, det står 2-0 till Hälsingborg tyvärr..

Jay Gee is here! =)

Ja, nu äntligen är Jocke här! Min ända riktiga kompis som jag inte har sett sedan höstlovet. Det var ett tag sen, men det är oerhört kul att träffas igen. Vi pratade om att vi måste ses oftare. Det får inte gå nästan 1 år mellan gångerna, det är för mycket..

Vi hämtade honom på stationen i alla fall, åkte hem och såg på F1 som började nästan precis då. Vi sket i att käka middag idag, åt bara lite jordgubbar som inte var så jättegoda och några mackor. Istället åt vi pizza ikväll och då var vi hungriga kan jag säga =P men så äter man för fort naturligt vis så att man knappt orkar hela pizzan ändå hehe =P
Efter F1 körde vi poker, som vanligt =) vi kör en specialversion där man får en poäng för sticket och en poäng för högst par eller tvåpar eller vad det nu är man har. Sedan kör man till 21. Vi körde 2 gånger. Första gången vann jag med hela 21-10. Det är den nest största segermarginalen någonsin när vi har spelat. Jag har fört protokoll alla gånger vi har kört, förra sommaren, i höstas och så nu. Den största segermarginalen har Jocke. Han vann med 21-9 en gång.
Andra gången vi körde var det jämnare. Det stod 19-20 till Jocke. Jag var alltså tvungen att ta både sticket och par-poängen och det gjorde jag och vann med 21-20 =) Det blir nog mer poker imorgon skulle jag tro =)

På F1, som var på Hockenheim, blev det ett händelserikt race till slut i alla fall. Det trodde man inte i inledningen då Hamilton drog ifrån från sin poal med Massa på andra plats. Sedan kraschade dock Glock kraftigt ut på start och mål så att det blev pacecar. Efter att säkerhetsbilen hade samlat ihop hela fältet öppnade depån igen och alla gick i depå. Alla utom Hamilton, Heidfeld och Piquet i sin Renault som låg 3:a av någon anledning. När säkerhetsbilen gick in igen hade ju Massa ett guldläge eftersom att han var den som låg först av de bilarna som hade varit inne för sitt andra depåstopp. Heidfeld gick in i depå, men klarade faktiskt att komma ut framför Kovalainen som låg 4:a. Hamilton gick även han i depå, men han kom dock ut bakom sin teamkamrat som dock fick, trots att det är förbjudet, någon typ av stallorder och bromsade nästan demonstrativt mycket för att släppa förbi Hamilton som var helt överlägsen honom i fart. Han susade även förbi Heidfeld och Massa. Sedan var det bara Nelson Piquet junior kvar där ute framför honom som ännu inte hade varit inne för sitt andra depåstopp. Hamilton kom dock ändå ifatt honom och gick förbi och vann racet, men Piquety slutade sensationellt nog på en andra plats, för han gick aldrig in för något andra depåstopp. Han körde på en enstoppare och klarade andra platsen i mål vilket säkert också kommer att rädda hans framtid i Formel 1. Massa slutade 3:a och Heidfeld 4:a. Reikkönen fick inte till det på hela helgen. Han startade 6:a och slutade också 6:a. Alonso fick inte heller till det trots att han startade 5:a. Han och Vettel gick jämsides ut ur depån vid safteycaren och Vettel trängde nästan Alonso ut utanför den vita linjen. Efter det var han nog lite arg och gjorde många misstag och förhastade manövrar och slutade till slut 11:a, klart distanserad av sin stallkamrat Piquet.
Under hela racet låg Ford på min mage, lilla dissen =)

Jocke och jag såg nyss klart på Nattbuss 807 och drack varsin grapetonic. Nu ska vi nog se på en till film =)

Leksand 08/09

Ja, jag har kollat lite på laget inför kommande säsong. Hela laget är ju inte spikat än, men 24 spelare är klara än så länge + 8 spelare i skuggfemman som kommer följa laget under säsongen.

Räven i laget, alltså den spelare som är äldst, är Karlberg som är förr den 9:e maj 1971, alltså 37 år. Utöver honom har de 6 sjuttitalister. Det är Manne Fredriksson, Prestberg, Vopat, Per-Anton Lundström, Huokko och så Ric Jackman.

De har 3 spelare i A-laget som är yngre än mig. Det är Oliver Ekman Larsson som faktiskt fyllde 17 i förrgår, den 17:e juli, Markus Persson som fyller 19 den 25:e augusti och Kenny Källström som fyller 19 sista juli. Sedan är 7/8 spelare i skuggfemman yngre än mig. Det är bara Johan Skinnars som är några månader äldre.

Nog om ålder nu. Längst i laget är nyförvärvet från Modo, Markus Jonasén som är 193cm lång, men han är inte tyngst. Det är Vopat som väger exakt 100kg. Jonasén ligger dock bara 2kg efter honom på 98kg. Han är 192cm lång, lika lång som Eddie Läck som dock är hela 21kg lättare än Jonasén, 77kg.

Tar man istället den kortaste spelaren i laget så är det Karlberg som är 177cm, 1cm kortare än Prestberg som är 178cm lång. Räknar man med skuggfemman så är dock Stefan Högberg kortast med sina 173cm och Emil Setterman är lika lång som Karlberg.
Lättast i A-laget är Oliver Ekman Larsson, 75kg, men det kanske inte är så konstigt. Han är ju bara 17 bast. Räknar man med skuggfemman så är Stefan Högberg även lättast med sina 70kg. Det är 3 spelare som väger under 80kg i skuggfemman.
Ser man på hela laget så verkar de ha satsat på lite tyngre forwards, det är hela 5 av de totalt 13 forwardsen som väger över 90kg och 1 som väger över 100.

Jämför man det här med lilla mig så kan man se att bara 2 spelare som är kortare än mig. Det är Karlberg och Prestberg. I skuggfemman så är Högberg och Setterman kortare än mig.
Vikten däremot så är det ingen som är lättare än mig, men det är ju inte så konstigt. Den lättaste i laget, inkl. skuggfemman är ju Stefan Högberg. Ändå väger han 10kg mer än mig. Vopat, som är tyngst, väger hela 40kg mer än mig och är ca 13cm längre.
De som är kortare än mig, Setterman, väger 25kg mer än mig, Högber som jag sa 10kg mer, Prestberg 17kg mer och Karlberg 25kg mer än mig.
Slutsats: jag är ingen hockeyspelare =P

Medellängden i laget är i alla fall 184,95cm och medelvikten är 86kg. De har 7 högerskyttar, Huokko, Nielsen, Persson, Jackman, Jonasén, Ollas, Prestberg och Ullman. De har 9 ddraftade spelare än så länge och 2 som har spelat i NHL, Jackman och Vopat.

Den här infon har jag hämtat från:
www.leksandsif.se

Bäst rubrik, bli stenrik! =P

Ja, tänk om det var så.. men så är det inte, men jag kom inte på någon bättre rubrik =P

I Aftonbladet idag stod det om olyckor på Liseberg. Det var näst intill parodi på "olyckor". De flesta av dem var självförvollande eller vad det heter. Bl.a. så var det någon som hade rivit upp ett sår på benet i Jukebox på den där balken mellan bilarna. Då måste han ju ha satt ut benet med flit, annars ska inte det kunna hända eftersom att man sitter inne i bilen. Så det var hans eget fel.
En annan "olycka" var en som hade gått in på Gasten utan skor och skadat foten på något vasst. Då får man ju skylla sig själv om man går in i ett mörkt spökhotell utan skor.
Det var någon som hade slagit i huvudet i taket på Farfarsbilarna, hur man nu kan göra det.. det måste också vara självförvollat eftersom att Farfarsbilarna bara åker runt runt i sakta mak. Han måste ju ha rest sig upp eller något och då får han också skylla sig själv.
En annan tjej hade flugit fram och slagit i bröstkorgen i det sista stoppet på Lisebergsbanan. Då måste hon antingen ha fällt upp bygeln för tidigt vilket int ens går eftersom att de sitter fast. Alltså så kan hon inte ha haft bygeln på sig alls under hela resan. Då hade det inte kunnat hända. Om den inte var trasig på något sätt då..
En annan tjej hade slagit i huvudet i nackstödet i Colorado. Hmm, undrar hur allvarligt det var.. inte speciellt skulle jag tro.
En grej som faktiskt var lite olycksam var en tjej som skulle gå i eller gå ur någon grej som åkte, typ Flumride eller något, men det var inte Flumride. Hon ramlade och skadade höften och ett ben. Det var ju i alla fall lite allvarligare, men den allvarligaste grejen var nog ändå det som hände med Rainbow för några dagar sedan när den tippade över och folk ramlade ur och fick föras till sjukhus. Det var en riktig olycka. Annars tycker jag mest att det var töntigt det där inlägget i Aftonbladet.

Mina kategorier blev bra igår. Ögonen fick en egen kategori också. Så nu blir det så att allt som har att göra med Leksand hamnar där, det som har och göra med ögonen och synskador hamnar där, värdelöst vetande hamnar där och allt annat hamnar på allmänt.

What to write more?
Jag vet inte..
Över halva juli har redan gått och jag har inte varit i Varamon en ända gång! Det var jag inte förra året heller.

Det var väl intressant att veta? Inte mycket va? =P

Nej nu får jag nog sluta innan det blir för långrandigt här.. randigt är föresten inget vidare snyggt tycker jag, men det tycker mamma. Hon tycker att jag ska ha randiga tröjor, men det vill jag inte alls ha =P Det var också nödvändigt att veta. Det var bara något år sedan jag fattade att det hette "nödvändigt". Innan det skrev jag alltid "nödvänligt" haha =P

Back again =)

Yeah, I'm back on track again =)
Nu är jag typ frisk igen.. men i tisdags, då lät jag som en gubbe på 50+ som har rökt i minst 30 år =P

Har väl inget speciellt att skriva, men dagens låt blir en klassiker som aldrig blir dålig, Gigi D'Agostino med låten L'Amour toujors eller I'll fly with you, vad man vill =)

Nu ska jag fixa lite med kategorier här på bloggen.. den blåvita delen av mitt hjärta ska få en alldeles egen kategori och så ska nog värdelöst vetande få en också...

Ha det bra alla läsare! =)

Jaha, ska man bli sjuk nu också?


det känns nästan så. För en gångs skull så är jag förkyld, det brukar jag aldrig vara annars, men nu..
Jag hostar och snorar och är tjock i halsen och fan och hans moster =P
Igår skulle jag gå och lägga mig tidigt tänkte jag eftersom att jag inte mådde så jättebra. Somnade jag tror ni? Nej, naturligtvis inte. Jag gick och lade mig vid 9, men somnade inte förrän 3:30. Låg och läste och läste hela tiden. Läste ut Män som hatar kvinnor och halva Heder av Christina Waldén. Jag tänkte börja läsa Flickan som läste med elden, Stieg Larssons andra bok, men så tyckte jag att det kanske var bra att läsa en bok emellan dem. Heder handlar om 2 studentskor som har fått låna den ena tjejens mosters lägenhet i Stockholm över sommaren. De planerar att vara där och "leva livets glada dagar", men så blir det inte riktigt. Dana, en tjej från deras klass, dyker plötsligt upp och söker skydd från sin farbror och bror. De tycker att hon är en hora och har dragit skam över familjen bara för att hon dansar och nu har kommit in på någon teater i Stockolm. Hon har inte ens haft någon kille, men att springa runt på scenen och "vifta med benen" är lika illa enligt dem.

Där kom jag ifrån ämnet en aning. När jag väl somnade sov jag till 8 då Ford ville gå ut. Sen somnade jag om till 12:20.
Vi får väl hoppas att den här skiten släpper så snart som möjligt, för det är ju inget vidare att vara sjuk på sommaren =P

Igår var vi och firade Emmas kille Alle på hans 18-årsdag. Det var trevligt. Vi åt smörgåstårta och fikade och pratade.

Det var väl liite tack vare att vi åkte dit som jag slog rekord igår. Vill ni veta vad det var?
Jag satt inte vid datorn någonting alls på hela dagen igår! Det är fan ett rekord värt notera =) Jag vet inte hur länge sedan det var jag var hemma en dag och inte satt vid datorn alls... länge sedan är det i alla fall..

En annan bidragande orsak till det var att jag var på Ögon igår igen. Blödningen har minskat lite, men inflammationen är fortfarande kvar och det är därför det värker och ömmar lite. Den där salvan slipper jag nu i alla fall, men istället ska jag ta någon annan receptfri salva 4 gånger om dagen + Kosopt 2 gånger, Xalatan 1 gång och kortison 6 gånger istället för 4 för att få ner inflammationen. Återbesök igen nästa tisdag. Det blir, få se nu, jag vet inte för vilken gång i ordningen det här året, men minst 14:e eller 15:e gången är det i alla fall. Dessutom har jag uppnått gränsen för mediciner på 1800kr sedan i oktober och får därmed rabatt på dem nu, men jag vet inte hur de räknar det där och varför det just är från oktober för..

Info om mig själv (om man inte har något annat att göra)

Jag har:

X snott den här listan från nån
rökt en cigarett
rökt en cigarr
X snusat
X varit full
varit hög
hånglat med någon av samma kön
X varit kär
blivit dumpad
dumpat någon
fått sparken
rymt hemifrån
X haft känslor för någon som inte känt samma sak
blivit aresterad
hånglat med en främling
gått på en blinddejt
X ljugit för en kompis
varit kär i en lärare
X skolkat
legat med en medarbetare
sett någon dö
X varit kär i en av mina internetkompisar
varit i Kanada
varit i Mexico
varit i Afrika
X flugit
spytt i en bar
sett en del av mig själv brinna
ätit sushi
crowdsurfat under en konsert
varit i ett våldsamt förhållande
X tagit smärtstillande
X älskar eller saknar någon just nu
X legat på rygg och sett molnen flyga förbi
X gjort en snöängel
haft ett te-party
X byggt ett sandslott
X hoppat i en vattenpöl
X lekt uppklädd
X hoppat i en lövhög
åkt släde
fuskat när jag spelat spel
X varit ensam
X somnat i skolan/på jobbet
använt ett falskt id
X tittat på en solnedgång
varit med i en jordbävning
X rört en orm
sovit under stjärnorna
X blivit kittlad
blivit rånad
X blivit missförstådd
tagit hand om ett råddjur/get
vunnit en tävling
X gått mot rött
blivit avstängd från skolan
varit med i en bilolycka
X haft kramp
X känt mig som en utstött
ätit ett helt glasspaket på en natt
dansat i månljus
X hatat mitt utseende
varit vittne till ett brott
X ifrågasatt mitt hjärta
varit besatt av post-it lappar
X gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
X varit vilse
X varit på andra sidan landet
X simmat i havet
känt som om jag håller på att dö
gråtit mig själv till sömns
X lekt polis och rånare
sjungit karaoke
betalat för mat med bara mynt
X gjort något med mig själv som jag inte borde ha gjort
X busringt
fångat en snöflinga på tungan
dansat i regn
skrivit ett brev till tomten
tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
X blåst bubblor
gjort upp eld på en strand
förstört en fest
X åkt rullskridskor
fått en önskan inslagen
haft sex med en apa
burit pärlor
hoppat från en bro
ätit hund/katt-mat
sagt till en främling att du älskar honom/henne
kysst en spegel
X sjungit i duschen
burit en svart klänning
X drömt att jag gifter mig med någon
limmat fast min hand i något
fastnad med tungan i metall
kysst en fisk
varit en cheerleader
X suttit på ett tak
skrikit så mycket att jag inte fått luft
byggt en kärra
pratat i telefon i mer än 6 timmar
X stannat uppe hela natten
inte duschat på en vecka
X plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
X klättrat i träd
haft en träkoja
är rädd för att titta på skräckfilm ensam
X tror på spöken
burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
spelat kyckling
blivit puttad i en pool med kläderna på
blivit tillsagd av en främling att du är vacker
brutit ett ben
X brutit en arm
fångat en fisk och sedan ätit den
fångat en fjäril
X skrattat så mycket att jag grät
gråtit så mycket att jag skrattade
X haft en Britney Spears-skiva
X glömt någons namn
X sovit naken
svimmat
gråtit på tunnelbanan/buss/spårvagn/tåg
snattat
X pratat med en främling i mer än 5 minuter
gett ytterligare mer än 50kr
spottat på någon jag ogillat
hoppat fallskärm
varit otrogen
X varit svartsjuk
X jag kan skriva utan att titta på tangenterna
sjunga en låt för nästan varje tillfälle
X varit på hockey
varit på fotboll
X slagit sönder något
X sett Lutande tornet i Pisa
varit uppe i Eiffeltornet
varit med om en brand
X simmat under vattnet mer än 20 meter
X opererats
ätit bulldeg/pepparkaksdeg så att du fick ont i magen
träffat en kändis
kört för fort
X varit med i en klubb/förening
X sträckläst en bok
varit i en annan världsdel
X tagit mediciner
X åkt Autozug (biltåg)
hackat en dator
X blivit tagen för en annan person
X kommit på några egna påståenden


Sommarhitts

Ja, jag tänkte lite på det här med sommarhitts.
De senaste årens officiella sommarhitts är väl ganska klara. I år är det väl utan tvekan I'm yours. Förra året var det Ingen sommar utan reggae och Umbrella. 2006 var det Who's da man, 2005 var det Schnapi och 2004 var det den hemskaste av de hemska Hej Monika, men det tyckte man ju inte då =P

Sedan funderade jag över mina sommarhitts.
Om vi börjar med 2005 så var det L'Amour toujours med Gigi D'Agostino, Will I ever med Alice DJ, Come with me med Special D och Scooter med Nessaja. Egentligen så var det bara L'Amour toujours av de här låtarna som var en äkta sommarhitt. Den hade jag på Johans mix 13. De andra 3 hade jag på Johans mix 12 som jag brände någon gång i maj har jag för mig och därmed så var de alltså försommarhitts egentligen, men man räknar de ändå som sommarhitts.
2006 var det lite klarare. Då var det Cascada med låten A neverending dream, Sonic med låten They call me Sonic ocg en riktig fjortislåt, nämligen Do you wonna be my fjortisboy som var sommarhitts. Alla dessa hade jag med på Johans mix 19 som jag gjorde den sommaren.
2007 är vi dock tillbaka i samma spår som 2005. Sommarhittsen för förra året var:
Vinylworxx feat. Lincy Cartella - Stop loving you
Lé bandmask - Vi sitter här i källarn
Jan Wayne & Scarlet - I touch myself (Hands up club mix)
Groove Coverage - The summerrain (Rob Mayth remix)
Genomgående för alla dessa låtar är att jag hörde de och laddade ner de i slutet av maj/början av juni, alltså också försommarhitts. Ändå blev de sommarhitts. Såhär i efterhand har även några till låtar som jag förknippar med förra sommaren blivit sommarhitts, men det skiter vi i nu. Johans mix 19 var förövrigt den första skivan jag gjorde som spelades med mina nya högtalare.

I år då. Jag tycker inte att jag har några riktiga sommarhitts än så länge. Det är vårlåtar som fortfarande håller i sig. Bl.a.
Coverfield - Together 4 ever 2.8 som jag hörde första gången i april
Discocrew - Här kommer Rebecca som jag också hörde i april
Sandra Gee - If you want me, även det en april-låt.
Den ända som kanske kan tänkas vara en sommarhitt är Valentine med låten Ingen vet som jag, liksom förra årets och 2005 års sommarhitts, laddade ner i maj.

Slutsatsen av det här blir alltså att de låtar som blir sommarhitts laddar jag ner på försommaren.
De låtar som jag hör någon gång under den verkliga sommaren och laddar ner då bränner jag inte ut på skiva förrän i augusti/september eftersom att jag då redan har bränt en ny skiva och de låtarna då får vänta till nästa skiva. De blir alltså eftersommar/hösthitts istället trots att de egentligen borde ha blivit sommarhitts.

Lite rörigt det där kanske, men jag hoppas ni läsare, om jag har några, hängde med =)

I övrigt så har jag nästan läst ut Stieg Larssons första bok Män som hatar kvinnor nu. Den är faktiskt riktigt bra. Det händer inte så mycket i början, men det hela utvecklas till ett nät av gamla mord och personer. Synd att Stieg inte fick uppleva sin framgång.. men har ni inte läst den så tycker jag att ni ska göra det =)

Gamla tider & framtiden

Jag och Shep har precis sett klart på Tomb Raider II, men ingen av oss fattade något =P vi pratade om massor annat. Om framtiden och gamla hederliga tider.
Jag tänkte på vilka jag gick i samma klass med på lågstadiet. Bl.a. så var det Emeli Stedt som dessutom gick ut trean nu. Hon kom ihåg mig från den tiden sa hon på nollningsfesten i höstas. Hon kom ihåg att jag var vig då och det är jag fortfarande. I alla fall så sa Shep att hon är kusin med hennes kompis Lisa. Ett lite roligt sammanträffande =)
Min gammla kompis Dennis Pihl kommer jag också ihåg. Det är alltså över 10 år sedan vi var bästa kompisar nu. Vi brukade säga att vi cyklade till Vadstena, men egentligen var det bara Väderstad och inte ens det. Bara till skyltarna som visar att man har kommfit dit hehe. Det fick vi så klart inte egentligen, men det gjorde vi i alla fall och sedan sa vi att vi bara hade cyklat lite.
Vilka minnen alltså från lågstadietiden.

I framtiden då. Jag funderade på vad mina barn ska heta, om jag får några. Det känns väldigt långt bort just nu.
Jag har ju sagt länge att min son ska heta Steeeve med 3 E. Det är coolt, men mer allvarligt så tror jag att det kommer att stå mellan Mattias, David, Niklas eller Fredrik. Blir det en tjej så är det värre. Det finns många fina tjejnamn, men de som ligger bäst till just nu är väl Jenny, Malin, Sara, Hanna och kanske Linn. Jennifer har jag gillat tidigare, men det har ramlat tillbaka lite, men det är ju fortfarande fint.
I vilket fall som helst så känns det där med barn väldigt avlägset för tillfället..

Kommer man bo i lägenhet eller villa då?
Jag är nog mer för lägenhet faktiskt, men en positiv grej med att bo i villa är ju att man kan spela hur högt man vill utan att grannarna klagar. Eller klaga kan de väl göra ändå, men det blir ju inga åtgärder förutom en försämrad grannvänskap =P

Jag och pappa var faktiskt ute och cyklade lite idag. Det var ett tag sedan jag cyklade nu.

Mamma var i Jo med sin syster och kusin idag.
När man hör "Jo" är ju det första man tänker på den gamla glassklassikern Banana Jo. Shit vad god den var! Bananglass i med ljus choklad utanpå =) formad som en banan var den också =P

Blåvitt slog Djurgården på stopptid idag. Jag är inte så mycket för fotboll, men ska jag hålla på något lag så blir det Djurgården, så det var ju inte s åbra, men jag håller mig nog till hockeyn och där finns det bara ett lag. "Hela Sveriges lag", de vita och blå, Leksand såklart! =)

Servern hittades inte..

Det är ett meddelande som jag får upp väldigt ofta just nu eftersom att internet muckar med mig och inte vill ladda sidor eller logga in på msn.
Ibland vore det kanske bättre med trådbundet nätverk ändå, men trådlöst är ju smidigt när man har en laptop =)

Engvalls var här förut och firade ingen mindre än mig. Ett presentkort på Intersport fick jag. Det blir nog en tröja eller något =)
Jag och Tina pratade lite om min synskada och så. Hon sa, vilket nog många i släkten och så håller med om, att man ibland inte ens tänker på att jag är synskadad. Det kan vara både positivt och negativt. Negativt när de kanske glömmer det och pekar på något eller säger "Såg ni!" och positivt då jag utför något som vilken person som helst vilket gör att man inte tänker på att jag har ett funktionshinder.
I hemmiljön kan det nog vara så och det är ju bra. Man kanske t.ex. sitter och spelar kort eller pratar. Då märker man inte att jag inte ser, men det är i skolan och på allmäna platser som det märks då man är mer beroende av andra eftersom att man inte hittar och klarar sig lika bra som hemma. Det är då som många avskräcks och tycker att man är udda bara för att man behöver mer hjälp och inte riktigt är som alla andra, men skulle de vara med i hemmet så skulle de märka att man är som vilken seende person som helst.

Nu över till lite lättsammare toner =P
En bra reklam är ju den där om digital-TV.
En grabb och hans pappa sitter och ser på TV.
Grabben: Pappa, kan vi inte skaffa digital-TV?
pappan: Digital-TV, varför det?
Grabben: Men det finns fler kanaler.
Pappan: Fler kanaler..
Grabben: Men kolla här (häller ut en godisskål) ibland är du sugen på salt, ibland på surt, ibland sött. Det är därför det finns massor olika sorter att välja på. Och så blir det bättre bild, nu kollar vi utan parabol (tar av pappan glasögonen) och nu kollar vi med parabol (sätter på glaslgonen igen). Utan parabol, med parabol. Så får man bättre ljud. Nu hör vi på vanligt ljud och nu hör vi på surroundljud (Håller upp 2 skålar/tallrikar vid pappans öron och skriker). Fattaru?

Lite rörigt blev det med alla parenteser och så, men jag tror ni fattar vilken reklam jag syftar på =P

Till sist så vill jag bara säga att det är lågt att spruta vatten på sin granne, men inte lika lågt som Glokalnet ;P haha

Home again

Japp, då var man på hemmaplan igen då =)

Jag hängde med till stugan i alla fall trots vädret, men det blev ju ganska bra väder sen i alla fall =)
men i måndags, då var det hemskt. 12 grader var det hela dagen. Emma hade med sig Lollo dit så alla vi 4 körde kort en hel del. Jag tvingades även att bada trots den 12-gradiga luften. Av någon skum anledning luktade jag svett, trots att jag redan hade duschat en gång den dagen, vilket alla klagade på. Så jag slängde mig i i alla fall och tvättade mig och det var inte varmt kan jag säga även om det var 21 grader i vattnet..
I tisdags var det lite bättre väder så jag badade faktiskt en gång och idag var det riktigt fint, eller igår då eftersom att nu när jag skriver det här så är det imorgon emot vad det var igår som egentligen är idag nu eftersom att klockan är över 12. Jg låg nere på bryggan och solade utan solkräm eller något i flera timmar vilket resulterade i att jag har bränt mig som fan på hela ryggen. Illröd är jag, men så är det =P
Så helt misslyckat var det väl inte att hänga med dit i alla fall.
Jag hoppade också studsmatta för första gången i år igår. Det var läskigt. Jag ser inte alls kanterna eller något längre och näten var slut på Sagoland senast vi var där och på Toysarus fanns det inte ens några. Jag lyckades i alla fall göra en volt =) och 81 ryggen och upp.

Det är väl inte mycket mer att skriva.. jag håller just nu på att snacka med en om internetbanken för synskadade. Det är ganska svårt. Man kan ju ha en kod på en speciell dator istället för den där dosan man har, men då gäller den koden bara på den datorn och dessutom är det inte lika säkert eftersom att det bara är att hacka datorn och scanna av vad man skriver och sedan tömma kontot. Sådana där dosor är ganska svåra att använda när man inte ser. Får man hjälp så är det väl lugnt, men det är omöjligt att klara det själv..

Dagens låtar blir faktiskt 2 riktiga sommarklassiker:
Gyllene tider - Sommartider
Thomas Ledin - Sommaren är kort
Inte direkt min musik, men sommarlåtar, det är det definitivt =)

Dilemma

Jaa, det här är svårt. Ska jag följa med till stugan eller ska jag inte följa med till stugan?
Vädret är ju det stora mennet. Det skulle bli sånt här väder resten av veckan också. När det är såhär dåligt väder är det ingen hitt att vara där kan jag säga, men å andra sidan så är det väl inte mycket bättre här hemma heller.
Tar jag med mig datorn, hårddisken, mp3:n och daisyn så kan man ju göra i stort sätt samma saker som här hemma, förutom att gå ut på nätet.. Det är ju en stor brist är klart. Man kanske skulle ha skaffat mobilt bredband i sommar, men det känndes lite onödigt eftersom att jag nästan ändå inte är något i stugan.
Ett plus för att hänga med dit är ju att man får socialt umgänge i alla fall. Det bliur det ju sämre med här hemma eftersom att farsan jobbar till 15:30 varje dag.
Jag vet inte! Jag får se.. Bada lär man ju inte kunna göra i alla fall och inte sola heller, men det kan jag ju inte här hemma heller..

Mamma var hos veterinären med Ford imorse p.g.a. hans bruna tänder. Det var inget farligt alls sa veterinären. Det var bara lite pigmentförändringar.

Vi får väl se hur det blir med stugan. Hänger jag med skriver jag inte förrän på torsdag/fredag, annars blir det mer redan idag eller imorgon =)

Englands GP

Vilket race det var, igen =) det har varit många bra race den här säsongen.
Det var blött inför racet så alla satsade på intermidiets. Kovalainen lyckades inte alls från sin plats längst fram, utan det var Lewis Hamilton som i sitt hemma-GP gjorde den bästa starten och avancerade upp till 2:a plats från sin 4:e startposition. Han låg på Kovalaien hårt och tog sig förbi redan efter några varv. Reikkönen gick även han förbi Kovalainen som inte fick det att funka i vädret som rådde. Reikkönen hängde med Hamilton bra ända tills de första depåstoppen. Då bytte man framdäcken på Hamiltons bil, men inte på Reikkönens. Mclarens val visade sig vara rätt för Hamilton drog ifrån Reikkönen med nästan 10 sekunder/varv. Reikkönen tappade flera andra bilar liksom andra förare gjorde som hade gjort samma misstag som Ferrari.
Hamilton drog ifrån framme i täten, men bakom honom var det fight. Jag kommer inte riktigt ihåg vad som hände, men det började regna ännu mer så vissa förare satsade på fullweats istället, där bland Heidfeld som fick upp en rejäl fart och tog in på Kovalainen och Reikkönen som hade en fight om 2:a platsen. Det här kan dock ha varit tidigare, för Reikkönen tappade ju massor efter sitt depåstopp. I alla fall så kom Heidfel ikapp finländarna och samtidigt som Reikkönen tog sig förbi Kovalainen passade Heidfeld, i kraft av så mycket bättre bil, på att ta sig förbi båda finländarna i ett svep.
De flesta var fortfarande på intermidiets när det regnade som värst. Teamen hade uppgifter om att det skulle torka upp om några varv så då ville man ju så klart inte gå in och sätta på fullweats bara för att få gå in igen några varv senare och sätta på intermidiets igen. Så nästan alla körde på intermidiet trots att det nästan inte fanns något grepp alls. Många snurrade och fick vattenplaning, men det torkade upp. Jag vet inte om det kom mer regn en gång till eller om det var vid det här tillfället, men Barrichello i Hondan var på fullweats. Därmed hade han mycket bättre grepp och speed än de andra, tog nästan 10 sekunder/varv på en del. Han körde som en galning upp genom fältet och tog sig förbi Heidfeld som låg 2:a. Han drog ifrån honom och gick sedan i depå och satte på intermidiets, men han hade inte tillräckligt stor lucka ner till Heidfeld som tog tillbaka 2:a platsen, men 3:e platsen höll han in i mål och stod därmed på pallen för första gången sedan USA:s GP 2005 som man egentligen inte kan räkna som ett riktigt GP. Det var ju då som alla Micheline-bilar vägrade att köra racet. Det var bara 6 bilar som genomförde racet, Ferrari, Jordan och Minardi. Det blev överlägsen dubbelseger för Schumacher och Barrichello den gången, men nyu stod Barrichello återigen på pallen.
Webbers race gick snett direkt. Han snurrade på första varvet och sedan vet jag inte exakt var han slutade.
Inte heller Massas race var någon hitt. Han snurrade även han på första varvet, men inte nog med det, han snurrade sig igenom hela racet, men imål kom han tillslut, sist på 13:e plats närmare minuten efter 12:an.
Nu är det 3 förare på 48 poäng. Det är Hamilton, Reikkönen och Massa. Hamilton och Massa ligger dessutom exakt lika när det gäller antalet segrar, andraplatser, tredjeplatser, fjärdeplatser och femteplatser i år. Exakt lika med andra ord. Reikkönen lyckades komma upp på 48 pinnar efter att ha gått förbi Alonso upp på 4:e plats mot slutet av loppet. Även Kovalainen gick förbi spanioren som slutade 6:a. Bakom de 3 i toppen skuggar Kubica, som tyvärr fick bryta dagens race, på 46 poäng. Så det är tätt och jämnt, precis som det ska vara. Det har bara hänt 2 gånger tidigare i F1:s historia att det har varit såhär jämnt vid den här tidpunkten av säsongen. Det var förra året då Hamilton, Reikkönen och Alonso låg väldigt tätt och så 1950 när det var Farina och grabbarna. Den säsongen vann förövrigt Farina från en 3:e plats i VM inför sista racet, precis som Reikkönen mäktade med förra året.

Igår sa jag att jag skulle gå och lägga mig klockan 8, men gjorde jag det? nej. Jag var uppe till 1:40 =P

12 grader är det ute idag. Det ska vara sommar? På våren när det är 12 grader har jag nästan dunjacka.

Vi får nog ändra planerna för The prepz igen. Jag kollade upp Svartkrogen igår och jag har missuppfattat det lite. Jag trodde att det var typ en vanlig krog i Stockholm, men icke. Det är mer som en vanlig restaurang som Iris Hadar har som ligger ute vid Almåsa. Man får tydligen boka bord och så. Det vore ju kul, men det blir nog som sagt svårt, så vi får hitta på något annat...

En liten trip

Familjen tog en liten eftermiddagstrip ner till Hästholmen i eftermiddag och åt glass och kollade på utsikten =)
Det var ju trevligt =)

Igår brände jag en massa filmer. 13st närmare bestämt. 8 Jönssonligan-filmer fördelade på 2 skivor + Bert den siste oskulden, Götakanal 2, Jalla jalla, Naken och Nattbuss 807 på en skiva. Dessutom brände jag min mix 28 som, precis som 26:an, är i mp3-format.

Nu blir det lite sport, så ni som inte gillar det kan hoppa över ett stycke =P
Kovalainen har poal inför morgondagens GP på Silverstone. Australiensaren Mark Webber startar 2:a före Reikkönen och Hamilton som visade pro på nerver när det väl gällde igen. Kvalkungen såhär långt i år, Filipe Massa misslyckades helt och startar 9:a, endast före Kubica i Q3. Han satte inte ens någon tid p.g.a. tekniska problem.
Inför det här racet är det Massa som leder och det är första gången sedan 1993 som en brasilianare leder VM.
Det råder Hamiltonyra i England för tillfället. Alla vill se honom. För första gången sedan man började köra F1 på Silverstone 1948, t.o.m. före det att F1 blev ett officiellt VM, är det slutsålt alla 3 dagar. Totalt 240 000 besökare, 80 000/dag.

Idag öppnade nya Starshop inne i Leksand med 10% på allting. Dessutom kom flera kända spelare som Jens Nielsen och Johan Hedberg dit.
Till slut kan jag säga att det bara är 74 dagar kvar till nersläpp säsongen 08/09 =)

Jag funderar allvarligt på att köpa en bil. Även om jag inte kan köra så vore det ändå kul. Antingen ett stylingobjekt eller en redan stylad bil ska det vara i så fall =P

Jag och Jocke diskuterade lite om återträffen med The prepz senare i sommar idag. Det blir nog svårt med kryssningen.. i så fall blir det på höstlovet, men jag tyckte att det skulle vara kul att göra något innan också, så jag föreslog Svartkrogen i Stockholm. För er som inte vet så är det en krog där det är helt mörkt. Grejen med det är att man ska få uppleva hur det är att vara helt blind. Om jag inte missminner mig så är det bara blinda personer som jobbar där, eller i alla fall synskadade.
Det vore kanske något tyckte Jocke så jag har mailat till tjejerna så får vi se vad det blir av det hela =)

Högtalare för hela slanten

Ja, det kommer det bokstavligt talat att bli för mig när jag får råd. Jag håller ju på att spara till en sub till stereon just nu.
En B&W ASW610 ligger närmast till hands, men nu kollade jag på HIFI-klubbens hemsida och blev lite sugen på ASW610XP som är samma som ASW610:an, men med 2 klass D 200W-förstärkare istället för en som i ASW610:an. Den är dock 2700kr dyrare, 8500kr kostar den. Det är ju en del pengar och så vet jag inte om min förstärkare klarar av att driva en så kraftig bas. När det gäller högtalare så är ju en liten tumregel att förstärkaren klarar högtalare som är ungefär dubbelt så dyra som förstärkaren, men när det gäller basar vet jag inte riktigt hur det är..
Det vore ju kul med en ASW610XP i alla fall, men det tycker nog inte morsan haha =P

Dahli har börjat ta efter B&W nu också. De har någon ny sub som också är slutet kabinett med 10 tums long throw-element.
Dahli har förövrigt den dyraste basen på HIFI-klubben, 46 000 kostar den, men hade jag pengar så skulle jag nog ändå köpa B&W:s dyraste ASW855 tror jag den heter. Den har en klass D-förstärkare på 1000W och går ner till 14Hz vid 6db! Det är inte dåligt det =) då skallrar fönster och porslin utan att man hör något.
ASW855:an är väl först och främst tänkt för B&W:s exklusiva 800-serie. Den dyraste modellen i den serien kostar 180 000 och väger 150kg! Det är inte dåligt, men de kan man ju inte ha i ett vanligt vardagsrum =P de är alldeles för stora..
B&W har föresten tagit fram någon högtalare nu som heter Signature diamond. Den kostar 148 000 tror jag och finns i vit eller någon skum färg som skiftar från svart till guld eller grön. Diskanten sitter i ett hus av ren marmor. Det är ganska coolt =)

Jag var på Ögon imorse igen. Jag skulle vara där 9:20, men ungefär kl 11 fick vi komma in, så ca 2h tog det. Blödningen var fortfarande kvar så jag ska fortsätta med dropparna och det i 10 dagar till, men jag kan minska salvan till 3 gånger om dagen. Om 10 dagar ska vi dit igen.

Vi skulle ha åkt till veterinären med Ford idag för hans bruna tänder och tandkött, men han smet ut. Han fick inte gå ut, men när jag gick ut och satte mig på altanen smet han ut och kom inte tillbaka förrän det var för sent. Då kom han faktiskt nästan direkt när det var för sent. Nästan som om han kände det på sig, min lilla Ford.
På måndag klockan 10 ska vi vara där nu istället.

Igår var det en lastbil som välte i Motala.
Zimbabwes inflation är hela 1 600 000% om året läste jag på Aftonbladet! Det är inte dåligt det. Undrar hyr det kommer gå för det landet..

Äkta sommardag =)

Det här är verkligen så som en sommardag ska vara.
Man sitter där på altanen, bakom dörren i hörnet där det är som allra varmast, utan T-shirt och med musiken i öronen. Man hör fläktens vinande ljud och det är varmt som fan, men det är så det ska vara =)
Det ända som fattas är att farsan står och steker mat i köket, då är det som det ska vara =P
Ett dopp i Varamon hade ju inte varit fel heller, men det fanns ingen som ville åka dit, bara mamma och det kanske inte är värdskul direkt, men..

Följde med henne till Citygross istället och handlade lite.. inte direkt jättekul det heller, men jag behövde komma hemifrån. Jag har inte varit borta någon stans sen.. ja, när var det? Över en vecka sedan är det nog i alla fall...

28 grader var det i mitt rum förut.. det är ju mindre skönt när man ska sova.. datorn står på där också så det är en bidragande faktor, men det är inte bara den. Jag kanske borde köpa en fläkt ändå som jag har tjatat om i flera år men som aldrig blir något av =P

På tal om datorn så har jag fyllt upp hela hårddisken nu. Den är full. Visserligen så är det en 02:a, så den ligger bara på 75Gb, men ändå. Jag fick ta bort lite filmer, som jag ändå har på externa HD:n, för att det jag håller på att ladda ner skulle få plats.

Det verkar vila någon förbannelse över mig det här sommarlovet. Jag har inte sovit till efter 10:30 en ända dag. Det kvittar hur sent jag går och lägger mig, jag vaknar ändå före 10:30.
Det är säkert så att utan att jag vet det så räknas mina dagar ner tills Tutankamon kommer och tar med mig till sitt underjordiska rike där Cobraqueen från Freakazoid väntar på mig med sina ormar.. hmm, hoppas inte det =P

7 miljonärer

Såg på 7 miljonärer förut och det var en rikigt bra film måste jag säga. Jag är ingen vidare filmmänniska, men den här var faktiskt bra. Lite rörig, det var ganska många karaktärer, men annars var den bra.

Försökte göra några mixar på Syx låt Fly with me förut idag, men det gick ju inte. Jag gjorde som jag alltid har gjort, körde lite speedup och så, men när jag hade sparat dem gick det inte att lyssna på dem i Media player. Skumt alltså..
Jag trodde också att jag hade laddat ner FL studio 8 igår, men det hade jag ju inte. Det var bara något programtillägg. Istället tänkte jag ladda ner Soundforge idag, men det ville inte laddas ner.. Får försöka med det imorgon igen.

Det här blev ju ett ganska onödigt inlägg =P

Fluginvasion!

Ja, det är nästan äckligt! Här är det inte mygginvasion, här är det fluginvasion! Det är hur mycket flugor som helst och man får inte ihjäl dem heller. De är på en hela tiden. Köket är nog värst, men vardagsrummet är inte heller dåligt..

Idag har jag skrivit på min bok. Det var länge sedan! Jag har inte haft någon motivation eller lust att skriva alls, men idag hade jag det.
För er som inte vet, vilket säkert är de flesta, så skriver jag på min andra bok om 30-årige Hallvor Hasselsson i Göteborg. Den första boken skrev jag hela högstadiet och den blev exakt 100 A4-sidor. I den boken kan jag säga att han bl.a. åkte till Grekland på semester, åkte till Sydamerika för att upptäcka Inkafolket efter att ha blivit inspirerad av en bok, var med om ett rån, träffade en tjej m.m. I den här andra boken ska jag inte avslöja vad som händer, men mycket händer i alla fall, det kan jag lova ;P
Det vore ju kul om man någon gång fick ge ut en bok =)

Läst har jag också gjort idag. Vinterstaden heter boken jag läser nu, kommer inte ihåg vad författaren heter, men den är inte så jättebra tycker jag. Ska jag lista några av de absolut bästa böckerna jag har läst så blir det nog..
Forrest Gump av Winston Groom, den är ju så otroligt bra!

Dollar av Lee Child, alla Lee Childs böcker om den före detta militärpolisen Jack Reacher är ju hur bra som helst, men främst Dollar och Bränd. De är riktigt bra och våldsamma ;P

I samlarens spår av Jeffery Deaver, samma sak med Jeffery Deaver som med Lee Child, alla hans böcker om den numera förlamade brottsplatsundersökaren Lincoln Rhyme är riktigt bra, men även hans första bok Tyst gisslan är riktigt bra.

Solen är en fet gud av Jon Ewo är också grymt bra. Lite mer åt humorhållet. Den handlar om Adam som ska bli vuxen över en sommar och gör upp en lista på vad han måste göra för det. Det finns även 2 till böcker i den serien, Månen suger och Jorden är tuff och naken, men de är inte alls lika bra tycker jag.

Sen är ju så klart alla Walanderböckerna och alla Bertböckerna riktigt bra.
Jag läser ju en hel del, så det finns många bra böcker att läsa =)

Känns lite som att rubriken här borde ha varit "boktips!" eller något liknande =P

RSS 2.0