Framme i Tallin!

Tid: 23:33:28
Datum: 2009-10-25
Kategori: Allmänt

Det här är exklusivt. Det här är riktigt exklusivt.
Ni läser just nu något som aldrig tidigare har skrivits av mig, så klart, men för 1:a gången någonsin bloggar jag från utlandet! =)

Jocke och jag är framme i Tallin. Jag sitter på hotellets trådlösa nätverk, som inte är det snabbaste, men vi får hoppas att det funkar i alla fall.

Jag åkte ju upp till Jocke i lördags morse.
I fredags kväll tänkte jag att jag skulle lägga mig lite tidigt för en gångs skull, men så blev det ju inte. Jag såg först på Idolutröstningen, sedan duschade jag, sedan såg jag på Efterlyst som jag spelade in i onsdags och till slut satt jag vid datorn ett tag. Så inte förrän 1 någon gång lade jag mig.

När pappa och jag var på väg till Linköping i lördags för att lämna mig kom jag på att jag hade glömt plånboken. Det kändes ju bra. Vi skulle inte hinna vända, för då hade jag missat bussen och Jocke, som jag försökte ringa, hade inte på telefonen. Så vi fick åka in till Linköping i alla fall och så fick pappa ta ut pengar åt mig utanför ICA. Vi var inte säkra på att vi skulle hinna det, men det gjorde vi. Sådan tur var hade jag de estniska pengarna i ett Forex-kuvert i väskan, så de hade jag i alla fall med mig. Det var de 900 svenska kronorna som jag hade glömt hemma. Detta trots att jag var uppe och hämtade lite godis i samma låda där plånboken ligger. Hade jag sett hade jag tagit den, för då hade jag sett att den låg där, men nu gjorde jag inte det.
En rejäl tabbe måste jag säga.

Det gick i alla fall bra till slut och bussresan gick utan några problem, förutom att busschauffören inte ropade ut några hållplatser förrän vi var framme i Stockholm.
Hos Jocke åt vi lite och kollade på aktiviteter, mat och dricka på nätet innan vi åkte ner till hamnen och gick ombord på båten.

Den här gången skulle vi ju ha Deluxehytt istället för en A-premium, som vi hade i somras. Den här låg framme i den avskilda korridoren framme vid sviterna och det. Den var även lite större än den vi hade i somras. Dessutom ingick minibaren och ett fruktfat. Ett Ilandsproblem var dock att TV'n var lika stor som i A-hytten =P

Till kvällsmat åt vi hamburgertallrik i Grilhouse, precis som vi gjorde i somras. Till det blev det Cola. Cidern de har där påminner för mycket om vin.

Resterande del av kvällen körde vi lite kort och gick runt lite på båten och kollade efter Visky till pappa, vin till mamma och så självklart på lite egna grejor också =) Det köper vi dock när vi åker hem.

Imorse var det upp 8:30 estnisk tid, samma som våran sommartid, eftersom att vi ställde om klockorna inatt. I och med att vi hade Deluxehytt ingick frukost i Grilhouse. Den var lite större än den vanliga och dessutom var det lugnare där.
Det blev 2 minibagetter, hur det nu stavas, ett glas juice, 2 koppar kaffe och 3 kakor =)

Efter frukosten var det bara att packa om lite i väskan och gå av båten.

Vi tog en taxi hit till hotellet och när vi kom hit kände de t.o.m. igen oss i reseptionen. Jag vet inte om det var därför, eller om det berodde på något annat, men vi fick i alla fall vårt rum direkt. Egentligen är incheckningen klockan 2.

Så efter att vi hade installerat oss på rummet och konstaterat att det inte fanns någon flaska vin här inne, som det gjorde i somras, gick vi ut och köpte Tallin-card 3 dagar och kollade runt i en ganska stor galleria där.

På väg tillbaka till hotellet tog vi en korv i en moj. Det blev en aning kallt där och stå och hålla i Colaburken, men det gick =)
Väl tillbaka på hotellet kollade vi lite i broschyrerna vi fick när vi köpte Tallin-carden och gick sedan ut på stan igen och letade oss fram till Tjocka Margareta, som är ett stort runt torn på 4 våningar som numera inrymmer ett sjöfartsmuseum. Där inne var vi i lite drygt en timme och kollade på massa gamla modeller av gamla båtar, gamla hytter, sjömanskostymer m.m. Lite utkikskort från taket tog vi också innan vi gick tillbaka till hotellet, bara för att vila några minuter och knalla vidare för att käka. Vi åt på det där stället vi åt på i sommras. Det där stället där man får ett kort, går fram till en av 3 olika diskar beroende på vad man ska ha, beställer, drar kortet, äter och betalar på vägen ut. Jag tog spagetti och köttfärssås idag med, precis som i somras.

När vi gick tillbaka till hotellet var det helt mörkt och när vi kom tillbaks gick vi ner till poolområdet och badade lite. Vi badade ute ett tag, vilket var ganska kallt över ytan, badade i någon barnbassäng som var jättevarm, bastade både vanlig bastu och ångbastu + att vi kollade vad som fanns i poolbaren.

En trevlig kväll var det och efter det har vi bara befunnit oss här på rummet, kört poker och lyssnat på Hans af Klas =)

Imorgon har vi inte så jättemycket inplanerat, men en sak har vi i alla fall och det är att åka och se på Tallins TV-torn där det är något speciellt.

Jag får se om jag hinner blogga mer innan vi åker hem. Svara på kommentarer hinner jag dock inte nu, för nu ska jag sova så jag orkar imorgon.

Ni får ha det så bra och längta inte ihjäl er nu ;) höhö

Vad håller ni på med!

Tid: 14:39:27
Datum: 2009-10-22
Kategori: Leksand

SÅ dåligt!
Fruktansvärt dåligt!

Igår var det dags för säsongens 1:a Daladerby, slaget om Siljan som man så fint uttryckte det förra säsongen.
Fullsatt, 7650 på läktarna, i Ejendals arena så klart, men sedan var det slut med det roliga.
Mora öppnade klart bäst, men Leksand åt sig in mer och mer i matchen ju längre perioden gick. 0-0 stod det efter 1:a.
I 2:a var det Mora som tog ledningen med 0-1. Det var också ställningen efter 2 perioder. Leksand stack upp ibland, men totalt sätt så var det helt rättvist.
I sista perioden gjorde Mora 0-2 efter mindre än en minut. Sedan var det ruskigt nära 0-3, men 0-2 stod sig, ända tills Leksand fick spela 5 mot 3. Då gjorde Mora 0-3! I spel 3 mot 5!
Sedan lyckades Leksand få in en reducering mot slutet varpå Mora satte 1-4 i öppen kasse.

3-2 mot AIK på Hovet är väl en sak. Vi hade problem med AIK hela förra säsongen och fortsätter ha det i år med.
Att förlora med uddamålet på bortaplan är ändå en sak, men 1-4 på hemmaplan mot Mora i ett Daladerby! Det förlorar man bara inte!
Det här var riktigt dåligt. Det måste bli mycket mycket bättre!
Nordström var inte ens med igår, Rodin produserar väl inte heller sådär överdrivet mycket, Prestberg missar alldeles för mycket, vi får väl hoppas det är en formsvacka, Grand Pierre kör Siklenkastilen och tacklar folk med en hand och Andreas Johansson, som gjorde debut igår, såg man inte mycket av.
De ända som gör det hyfsat bra är Jockeplocke och Kollar.

En sak kan jag i alla fall lova och det är att Troja kommer få sota för det här imorgon, var så säkra!
De fick förövrigt stryk igår igen, borta mot Bofors med 4-2. Därmed ligger Troja nu sist i och med att Björklöven faktiskt slog Örebro med hela 5-1. Bofors är ny 2:a i tabellen med 22 poäng, samma som Leksand, men med bättre målskillnad. Malmö är nya serieledare efter att man något turligt slog Oskarshamn med 2-3 igår. Oskarshamn kviterade med bara någon minut kvar, men strax efter gjorde Malmö ändå 2-3.
Almtuna fortsatte att slå topplag på hemmaplan. Igår var det AIK som åkte på däng med hela 5-1. Det var dock inte den största siffran igår, utan det var Växjö som slog Västerås med hela 7-2.

Skulle man få göra om sitt tips skulle jag definitivt flytta upp Bofors från jumboplatsen jag tippade dem på. Jag tror de kan vara med i allra högsta grad och slåss om en Playoff-plats. Däremot får nog Västerås det tuffare.
En sak är i alla fall klar och det är att serien är mycket jämnare i år än vad den var förra året. Ett exempel är AIK som slog Leksand med 3-2 för att sedan få stryk mot Almtuna med 5-1, ett lag som Leksand förlorade med 5-0 mot. Ändå ligger Almtuna bara på 8:e plats. Ett annat exempel är Växjö som Leksand slog med 4-0. Växjö förlorade sedan mot Sundsvall med 3-5 och vann nu med 7-2 mot Västerås.
Så det blir riktigt jämnt i år och inget lag kan ta något förgivet här.

Huddinge har avancerat upp till 2:a plats i Divition 1's Grupp D efter att ha slagit Nacka med 4-6 i senaste matchen. Wings HC leder fortfarande och Nacka har åkt ner till 4:e plats och Nyköping är 7:a.

Grupp E leds alltjämt av Skåre, trots vinst senast mot jumbon Västervik i sudden. Mariestad är 2:a. De slog Kumla med 5-1 i senaste omgången. Vita hästen är 3:a efter bortavinst med 3-4 över Tranås. Mjölby har tyvärr rasat ner till 9:e och näst sista plats efter en 11-4-förlust mot Skövde igår.

Grupp F leds fortfarande av Tingsryd med 31 poäng, 7 före Olofström på 2:a plats. Karlskrona är 3:a ytterligare 4 poäng bakom Olofström och Nybro är 4:a på 19 poäng. Därefter har Pantern 18 och Kristianstad 17 poäng, så där är det tätt.

I det här inlägget blir det dock inte bara hockey.
Jag har nämligen börjat fixa lite med min videokamera nu. Tyvärr är det touchscreen på den. För att lägga in filer på datorn måste man trycka på en grej på skärmen, vilket ju blir lite svårt. Dessutom är det en programvara, Everio Media Browser, till och den funkar inget vidare med Jaws. Menyerna läser den, men inte själva sidan. Så redigera film, exportera från programet, klippa och klistra osv. kan jag inte göra själv. Det måste någon annan göra, men jag ska se om jag kan hitta något alternativt program som funkar bättre...

En jättetråkig grej har också hänt. I tisdags sa Emma att det stod en polisbuss hos grannarna när hon kom hem. Vi visste inte varför, men igår hade mamma hört att en av deras döttrar hade hoppat framför tåget...
Hon blev 30 år. Fatta vad hemskt det måste vara, att förlora sin ena dotter på det sättet och tänk hur hon måste ha tänkt. Det är naturligtvis jättesvårt att sätta sig in i hur en sådan person tänker och resonerar, men bra kan man då inte må. Det är hemskt och tragiskt...

I övrigt hade vi 2 prov idag. Dels filosofi och dels muntligt i religion. Jag tror båda 2 gick hyfsat bra faktiskt.
Imorgon är det FN-dag följt av 2 lektioner innan det är lov och Jocke och jag åker till Tallin =)
Jag har funderat på saken och jag tror faktiskt jag tar med mig datorn dit, så då får ni exklusiva inlägg därifrån =)

Boom - How do you do

Tid: 15:25:00
Datum: 2009-10-20
Kategori: Musik

Då var det dags för ännu en låt i kategorin "Låttexter".

Den här gången är det en riktig kanonlåt just nu enligt mig, Boom - How do you do!

"How do you do, You like me and I like you,
Come and take me by the hand Cuz I wanna be your friend,
How do you do, You like me and I like you,
Say how do you do you do, How do you do you do,

When I'm going on a sunny holiday,
And my plane leaves to a place so far away,
I'm so happy cuz its time to celebrate,
Oh I feel like I could dance,
Different people all around the globe don't know,
What to say when there's a stranger I will show That there is a way you can communicate,
Everybody understands,

How do you do, You like me and I like you,
Come and take me by the hand Cuz I wanna be your friend,
How do you do You like me and I like you,
Say how do you do you do, How do you do you do (2x)

It's so easy when you want to make a friend,
When the sun is shining in a distant land,
There's a certain feeling that surrounds your mind,
And you feel like you can dance,
When you're going to the south of Africa,
To America or to Australia,
You'll see people of all colors and all kinds,
Everybody understands,

How do you do, You like me and I like you,
Come and take me by the hand Cuz I wanna be your friend,
How do you do, You like me and I like you,
Say how do you do you do, How do you do you do (2x)"

 
Där hade vi den. Texten är hämtad från http://www.lyricstek.com/BOOM-HOW-DO-YOU-DO-LYRICS/214935/, så det är bara att gå in och kolla. Dock tycker jag ni  ska lyssna på låten först. Det kan ni göra här nedanför! =) 
Det här är en Lucas One remix, för den är mycket bättre än originalet. Tyvärr hittade jag inte texten till den, så texten och låten kanske inte stämmer helt, men lyssna och säg vad ni tycker!



Nu har jag även uppdaterat Mike Oldfield - Moonlight shadow Niklas J - Studentsången 09 Whitney Houston - I will always love you Bangbros - Bangjoy the music Cecilia Wennersten - Det vackraste Baracuda - Where is the love och Coone - Words from the gang med ljudklipp, så nu kan ni lyssna på tidigare låtar också!


AIK vann...

Tid: 19:51:28
Datum: 2009-10-18
Kategori: Leksand

Idag var det då dags för matchen som jag kunde varit och sett. Tyvärr ville ju ingen följa med, så det gick inte.
Istället fick jag följa matchen från soffan via Everysports livereferat.
Det var ett piggt Leksand i början som pressade på riktigt bra. Kollar gav oss ledningen redan efter ca 3 minuter. Därefter missade bl.a. Eric Johansson ett friläge. Riktigt bra öppning, men när Leksand för en sekund tappade fokus lyckades AIK kvitera. Därefter blev matchen mer jämn.

I 2:a perioden var AIK lugnt bättre och det var där Leksand tappade matchen. Drygt 10 minuter in i perioden gjorde AIK 2-1 och sedan också 3-1. Det var resultatet efter 2 spelade perioder. Ett mycket rättvist resultat med tanke på perioden.

3:e började likadant som den 2:a slutade, men 5 minuter in i perioden lyckades Janne Huokko, som gjorde comeback idag, reducera till 3-2. Efter det pressade leksingarna på bra, men AIK's målvakt stod i vägen.
Mot slutet åkte en AIK'are ut. Leksand plockade då målvakten Jocke Eriksson, som även i denna matchen spelade riktigt bra och gjorde ruskit bra benparader, och fick spela 6 mot 4, men tyvärr lyckades man inte få in pucken.

AIK vann alltså, precis som 1:a mötet lagen emellan förra säsongen. Då var det Leksands 1:a förlust för säsongen. Det var det inte nu, men vi fortsätter att ha det svårt mot gnagarna. Leksands tifo var förövrigt just en gnagare i en fälla, snyggt  =)
Det är bara att komma igen på onsdag då säsongens 1:a Daladerby väntar! Då ska vi sätta våra ärkerivaler från övre Siljan på plats!

Björklöven fortsätter ha det tufft. Idag fick de stryk på hemmaplan med 0-1 mot det andra bottengänget, Oskarshamn. De gick i och med det upp på 12:e plats, förbi Troja, som förlorade i fredags hemma mot Växjö med 1-4. Även Malmö tog en storseger när man slog Almtuna med 7-3. Bofors har kommit in i en liten svacka och tappade poäng i fredags igen när Sundsvall vann i sudden med 5-4. Örebro fortsätter att gå bra och slog Västerås med 6-3 och till slut så tog Borås ytterligare 2 pinnar när man slog Mora i sudden efter att Mora nog backat tillbaka alldeles för mycket. Man ledde nämligen med 3-0, men förlorade med 3-4.

En omgång i Elitserien har det också varit i helgen.
Färjestad vann med 3-2 mot Brynäs som fortsätter ha det tungt. I torsdags blev det ju förlust mot LHC med 3-0 i en dålig match.
LHC fortsatte även de som man gjorde i torsdags och tog sin 1:a bortaseger för säsongen när man slog Modo med 3-1. Även Timrå fick stryk igen när Djurgården vann med 2-3.
Luleå stod upp bra mot HV, men Jönköpingslaget drog ändå det längsta strået och vann med 5-4.
Frölunda slog Rögle med 3-5 och SSK slog faktiskt Skellefteå i sudden med 3-2.

Åtvidabergs FF är också tillbaka i Allsvenskan efter 27 år. Det stod klart idag när man vann med 0-1 mot Väsby tror jag det var. Riktigt kul och Ralf Edström var rörd och grät nästan. Han var ju med och tog guld med ÅFF i början av 70-talet. Just nu ligger dessutom både Djurgården och Hammarby på nedflyttningsplats. Tänk vilken katastrof det vore om båda de åker ur Allsvenskan.

Brasiliens GP pågår just nu, men jag har inte en aning om hur det går.
Kvalet var i alla fall en spännande historia med riktigt mycket regn. Fisichella fortsatte att ha det tugnt i sin Ferrarisesion. Han snurrade så att Q1 fick avbrytas. Därmed fick han också avbryta sitt kval och startade sist i dagens race. 
Efter mycket om och men kom ändå Q1 igång igen, men där fick Mclaren det inte alls att funka. Båda bilarna slogs ut där och det var 1:a gången sedan man införde det här systemet som det hände. Även Vettel blev utslagen i Q1 och fick starta på 16:e plats.
Det skulle visa sig inte göra så mycket, för i Q2 blev nämligen Button utslagen och fick starta på 14:e plats. Efter kvalet fick dessutom Liutzi  i Force india-bilen, som erhöll platsen emellan de båda VM-kombatanterna, strafftillägg för att han hade bytt växellåda. Så Button och Vettel startade jämte varandra.
Till slut, efter nästan 3 timmars kval, tog ändå Barrichello pole före Webber.
Button har chans att avgöra VM här idag, så vi får väl se hur det går.

I övrigt så var det kul hos Albin igår. Taxin var dock sen. Den skulle ju komma 17:55, så jag gick ut och ställde mig. Klockan blev 18:10 och det kom ingen taxi. Regnade gjorde det också. 18:15 ringde jag och hörde var de var. Då sa hon i växeln att den skulle ha varit där 18:10. Det sa de inte när jag ringde i fredags. Hon i växeln sa i alla fall att han var på väg in i Skänninge då och några minuter senare kom taxin.
När jag skulle åka hem blev det också fel. 00:30 hade jag ju beställt taxi till. Klockan blev 00:30, men ingen taxi kom, trodde jag. De brukar ju alltid ringa när de är framme, men ingen ringde. Inte förrän 00:45 ringde det. Då hade han stått där nere i en kvart och väntat på mig. Han sa att jag skulle lämna mitt mobilnummer när jag bokar taxin om jag vill att de ska kunna nå mig, men det var ju just det jag gjorde. De frågar ju om man har något nummer man kan nås på. "Det är det här jag ringer från" sa jag då. Då trodde jag hon antecknade det, men det gjorde hon tydligen inte, för taxigubben hade bara mitt hemnummer. Jag fattar inte riktigt hur han fick tag i mitt mobilnummer då.
Hem kom jag i alla fall och själva vistelsen hos Albin var kul. Vi åt varma mackor, pratade, lyssnade på musik och drack lite =)

Typiskt

Tid: 16:25:12
Datum: 2009-10-17
Kategori: Goalball

Idag skulle det ha varit min sista träning innan Stockholm games om 2 veckor. Vi har ju träningen på onsdag också, men det här hade varit den sista matchträningsträningen för mig.
Det började med att först igår när jag beställde taxi kunde jag inte åka 10:10 och 13:30 som vanligt trots att jag har dispanns för de resorna, utan jag fick åka 9:55 och 14:10. Det kändes ju måttligt kul att få vänta där i nästan en timme efter att träningen var slut. Sådan tur var kunde mamma komma och hämta mig efter träningen istället, så jag slapp vänta där så länge.

När jag kom dit, något för tidigt, hade Clara glömt nycklarna, så hon och Jonas satt i Ryds centrum och väntade på Pelle, som även han skulle bli lite sen.

Clara och Jonas kom bort till mig så jag slapp stå där själv. Dessutom kom 2 gymnasieelever som läste någon kurs om handikappidrott dit också. De skulle se hur vi tränade och vara med och spela lite.

När Pelle kom låste vi upp och gick in.
Bäst som vi höll på att byta om där kom Pelle in och sa att någon hade gjort inbrott i hallen och att det låg massa krossat glas från lysrören på golvet. Vi hittade inga städgrejor och vi fick inte tag på någon vaktmästare eller något heller, så det var bara att gå därifrån. Det blev ingen träning. Inte alls bra med tanke på Stockholm games, men det får väl gå ändå.

Istället gick vi till Ryds centrum och fikade. LHIF eller laget bjöd, så vi behövde inte betala något. Tjejen och killen från gymnasiet följde också med och fikade med oss.
Det kändes ju lite typiskt med tanke på att de var där och skulle se hur vi tränade och så. Det är ju alltid kul med lite extra uppmärksamhet, men så blir det inget. Typiskt.

I onsdags blev det i alla fall en bra träning. Det var jag, Albin, Oskar och Jonas som var där.
Det blev faktiskt en riktigt bra träning med bra fys och lite kondition. Jobbigt och bra.

I övrigt i veckan har vi varit och tagit bort Fords stygn. Nu ska han få 3 matskedar mat om dagen portionerat på 3 tillfällen. En matsked parafinolja ska han också få. Nu får han inte gå ut på ca 10 dagar för att tarmen ska läka som den ska. Han är fortfarande lika kelig och hoppar upp på bordet när man äter. Förut fick han en räka av mamma och den högg han blixtsnabbt och var nära på att bita mamma i fingret på köpet. Han ligger inte i min säng om nätterna nu, men han har legat på datorn en gång i veckan så att jag inte kunde göra något, lilla Ford.

Hämtat min videokamera har jag också gjort. Jag vet inte om jag har skrivit det alls, men jag beställde ju en JVC GZ840 från Elgiganten i tisdags och fick den i torsdags. Riktigt bra och snabb frakt där =)
Jag har dock inte kommit igång med den riktigt än, men det kommer. Den får i alla fall följa med till Tallin och Stockholm games =)

Igår fick jag ett litet ryck och jobbade lite med min webbsida. Jag ökade all text med 5 PX och lade in utskriftslänkar på alla sidor + att jag lade in ett skript med datum och tid i vänsterramen över huvudlänkarna.

Nu håller jag på och går igenom massa musik jag inte har lyssnat på. Just nu är det Offspring, men dagens låt blir faktiskt NOFX - Murder the government, som jag tror att jag har haft som dagens låt en annan gång, men här har vi den exklusivt med video och allt! Dock tycker jag versionen jag har på skiva är bättre, men den hittade jag inte.



Ikväll blir det ¨20-årsfest hos Albin =)

Skön seger!

Tid: 18:43:05
Datum: 2009-10-15
Kategori: Leksand

Ytterligare 2 matcher har spelats.
I fredags var det Björklöven som stod för motståndet. Leksand tog visserligen ledningen med 0-1, men så har jag för mig att Löven vände till 2-1, om jag inte minns helt fel. Leksand vände dock tillbaka och drog ifrån till 2-4. Lite onödigt så blev det spännande på slutet i alla fall då Björklöven fick in reduceringen till 3-4, men Leksand lyckades avgöra matchen i tom kasse och fastställa slutresultatet 3-5. Övertygande var inte heller detta, men likväl 3 poäng.

Resterande matcher kommer jag inte ihåg, men i tisdags var det dags igen. Den här gången i en riktig toppmatch mot Malmö. Malmö har ju ställt till det tidigare, men lika som Malmös målvakter har varit ett spöke för Leksand har nog Ejendals arena varit ett spöke för Malmö. Bortsett från segern med 0-3 där förra hösten har de inte haft det lätt där. 3 år i rad har Leksand satt käppar i hjulen för dem precis på mållinjen, inte minst i våras när man gjorde så att skåningarna missade Playoff.
5108 personer hade letat sig dit och det var tydligen riktigt bra med tanke på att älgjakten pågår där uppe. Den är ju helig i Dalarna, så det var trots allt en bra publiksiffra.

Leksand inledde också riktigt bra och gjorde 1-0 genom Johan Hägglund. Malmö hade inte mycket att säga till om i den 1:a perioden och värre skulle det bli för skåningarna. I 2:a perioden var Leksand nästan ännu bättre och vassare. Bara en storspelande Markus Svensson i Malmökassen stod ivägen. Som han spelade! Riktigt grymt! Jocke Eriksson var inte dålig han heller och lika given som Svensson är framför Hurme i Malmö, lika given tycker jag Jocke är framför Leinonen i Leksand just nu. Han är så trygg och säker i sina ageranden. Där har vi en riktigt bra målvakt!

Tyvärr lyckades vi inte få in några puckar bakom storspelande Svensson. Hade han inte spelat som han gjorde hade det mycket väl kunnat stått 5-1 eller 6-1 efter den perioden. Nu blev det bara 2-1, för efter att Malmö, något snöpligt, hade kviterat efter en masiv Leksandspress lyckades Pelle Prestberg trycka in pucken i spel 5 mot 3 i slutet av perioden. Ett mycket viktigt mål.

I sista perioden spelade man dock inte alls lika bra. Man safade för mycket hemåt tycker jag och försökte bara bevaka ledningen hela perioden. Malmö ryckte i och med detta upp sig och fick ett antal bra målchanser, men Jocke visade att han är en målvakt av klass och räddade samtliga målchanser innan Jesper Ollas kunde slå in pucken i öppen kasse mot slutet av matchen.

Leksand vann alltså med 3-1. Malmö förlorade. Förlorade gjorde också AIK som något överaskande föll borta mot Borås med 4-3. Borås ledde med 2-0, men så vände AIK till 2-3, men Borås vände mycket starkt tillbaka till 4-3 och snuvade AIK på 3 poäng.
Även Bofors åkte på däng när Mora vann i Karlskoga med 4-5. Växjö förlorade även de, hemma mot Sundsvall. De låg under med hela 1-5, men snyggade till det hela mot slutet. Matchen slutade 3-5.
Så alla lag under Leksand förlorade, vilket innebar att Leksand blev omgångens stora vinnare och man leder nu tabellen på 22 poäng, 4 före Bofors, som fortfarande håller sig uppe i toppen. Malmö är 3:a på samma poäng som Bofors men med en match mer spelad. AIK är 4:a, en poäng bakom Bofors och Malmö. Sedan är det riktigt jämnt. Växjö är 5:a med 16 poäng. Mora 6:a med 15, Västerås 7:a med 14, Borås är precis utanför playoff med 13 poäng och så har Almtuna, Sundsvall och Örebro har 12 poäng på platserna bakom. Så från 2:a till 11:e plats skiljer det bara 6 poäng. De 3 sista platserna innehas av Troja med 9 poäng, Oskarshamn med 7 poäng, samma som Björklöven som ligger sist. De har dessutom en match mer spelad, så något bör hända i Umeå snart.

Elitserien leds alltjämt av HV som bara har förlorat 2 matcher hittills. Det är bara Skellefteå, som ligger 3:a bakom Färjestad, och Brynäs, som ligger 4:a, som har mäktat med och slå Jönköpingslaget.
Djurgården har halkat ner till 6:e plats efter att ha varit uppe på 3:e plats ett tag, men LHC ligger fortfarande utanför slutspel. Man har bara en ända poäng ner till kvalserieplats, men å andra sidan har man bara en poäng upp till slutspelsplats, så det är riktigt jämnt även i Elitserien. Här skiljer det bara 10 poäng mellan 1:an och 12:an.
Ikväll möter Luleå Modo, Skellefteå Timrå, Djurgården Rögle, LHC Brynäs, HV SSK och Frölunda tar emot Färjestad.
SSK kommer nog ligga kvar på sin jumboplats efter kvällens omgång, för slå hV i Kinnarps arena, det gör man inte. Lyckas Modo slå hemmastarka Luleå och Timrå lyckas slå Skellefteå ligger LHC lite risigt till, för de får det svårt mot Brynäs. Dock tror jag både på en Luleåvinst och en Skellefteåvinst, så LHC kan nog vara lugna där.
Vi får väl se vad som händer i kvällens omgång.

I Divition 1 ligger Huddinge fortfarande 3:a bakom Wings och Nacka. Nyköping har gått upp till 9:e plats, 2 poäng bakom Visby och på samma poäng som Vallentuna, som ligger bakom, men med bra mycket bättre målskillnad. Dock slog man faktiskt just Huddinge med 3-1 igår.

I grupp E har Mariestad och Skåre ryckt lite med 22 resp. 21 poäng. Vita hästen är 3:a med 15. Mjölby har lyckats ta sig upp från jumboplatsen till en 6:e plats med 11 poäng, 3 bakom Munkfors som ligger framför. Både Mjölby och Vita hästen vann igår. Hästen med hela 12-2 mot Västervik, som ligger sist, och Mjölby med 1-6 borta mot Sunne.

I Grupp F har Tingsryd ryckt lite i toppen och är 5 poäng före Olofström som är 2:a. Nybro har gått upp på 3:e plats och Karlskrona är 4:a. Pantern har rasat lite och är nere på 6:e plats.

Tillbaks till Leksand. Igår värvade man ingen mindre än Andreas Johansson som har spelat bl.a. i Pittsburgh, Nashwille, Calgary etc. Ingen dålig pjäs man har värvat och det här tror jag faktiskt på. Han fick ju inte vara kvar i Salavat p.g.a. sin fotskada, men den är läkt nu och vi får hoppas han får vara skadefri nu. Blir han det kommer han vara en enorm tillgång för laget.
Som man satsar nu. Nu har man bl.a. Peter Nordström, Pelle Prestberg, Thomas Rodin, Kimmo Lotvonen, Eric Johansson, Timo Leinonen, Andreas Johansson

 och mannen med det lite fräna namnet, Jean-Luk Grand Pierre, som gjorde debut igår. Han är jag däremot lite skeptisk till, men vi får väl se vad han går för.

Apropå nyförvärv så har ni här 2 minst sagt häftiga klipp när ingen mindre än Eddie "the Eagle" kom till Leksand. Lyssna och njut! Lyssna på klacken!



FN-rollspel 2009

Tid: 20:56:15
Datum: 2009-10-12
Kategori: Allmänt

Då är äntligen största delen av detta rollspel där jag, Natta och Wiktoria representerade Kuba, som jag har tjatat om den senaste tiden, över.
Visserligen är det halva rollspelet kvar imorgon, men största delen för min del är avklarad och jag kan faktiskt säga att det här var roligare än i Kalmar förra året. Visserligen var allt i princip lika strängt och strikt nu i år med klädsel och språk, men förra året var det nog ändå värre.
Nu var det bl.a. Josef, Linn, Victoria och Micha som höll i det hela, så nu behövde man ju inte vara lika extremt strikt som i Kalmar i och med att man kände dem som höll i det hela. De hade det här som projektarbete.

Det hela inleddes med upprop av samtrliga länder i Generalförsamlingen varpå alla länder höll sina inledningstal. Jag höll i vårat även i år. Jag tog mallen från det vi hade förra året och ändrade lite i talet, men även i år tyckte alla att jag var jätteduktig efteråt som kunde det där utantill och allt.
Eftersom att jag inte hittade någon fakta alls om Kubas flyktingpolitik så fick jag ta fakta enbart från Wickes resolution. Natta hade skrivit sin i något konstigt format som jag inte ens kunde läsa, så det fick bli fakta enbart från en resolution.
I talet gick vi till angrepp mot Israel och deras agerande i Palestinakonflikten. Vi tyckte att Palestina skulle få tillbaka sitt land, att Israel skulle häva sina avspärrningar och att alla länder skulle vara jämlika inför frågan så att inga beslut fattades med hjälp av länders maktposition.
Torbjörn var Israel och han skulle så klart ge svar på tal gällande det där. Senare blev han ganska ägd i frågan om Palestinakonflikten av en representant från Kalmar som hade åkt upp till oss för att representera just Palestina. Han är grym. Jag fattar inte hur han kan ha argument för allting. Torbjörn, som i vanliga fall brukar ha svar på det mesta och kunna det mesta, blev totalägd av den här snubben.
Detta missade jag dock eftersom att jag inte satt i samma utskott.

Efter alla tal var det dags för utskotten där alla länder skulle läsa upp sina resolutioner. Det hade jag inte tränat på, så Spike fick läsa upp min. Han fick vara min assistent även i år.
Eftersom att jag inte hittade någon information om vad Kuba tyckte i frågan fick jag skriva en resolution i alla fall. Den blev en aning kryptisk och oklar, men jag tycker ändå att jag fick till den ganska bra. Det blev en av de längsta resolutionerna i utskottet och det är riktigt bra med tanke på bakgrunden.
Här får ni också ta del av denna resolution.

FRÅGA RÖRANDE: FLYKTINGAR
FRAMLÄGGS AV: KUBA
STÖDS AV:
 

FN:S GENERALFÖRSAMLING

(1)Med önskan om
att fler länder ska följa vårt system gällande flyktingar,
(2)Tillfredställande nog finner vi vårt system fullt mänskligt,
(3)Med understrykande av de mänskliga rättigheterna anser vi oss vara fullt humana,
(4)Efter granskning av flyktingar finner vi dessa högst välmående,
(5)Övertygad om att fler länder kan inse detta,
(6)Hållande i minnet att vårt system inte anses fullt korrekt av alla länder,
(7)Djupt bekymrad över detta,
(8)Tillfredställande nog finner vi vårt system högst humant och riktigt,
(9)Medveten om att alla länder inte delar vår ståndpunkt i detta,
(10)Påminner om att vårt system anses högst diktatoriskt,
(11)Djupt upprörd över att vissa länder tycks anse detta,
(12)Väldigt angelägen om att andra länder bör studera vårt system närmre samt att studera
(13)hur välmående våra flyktingar tycks vara,,
(14)Övertygad om att fler länder kommer att ändra sin bild av vårt system efter detta,
(15)Efter begrundande av andra länders system finner vi dessa högst orealistiska,
(16)Välkomnande andra länder att samarbeta med oss,

(17)1, vädjar till att fler länder skall anta samma politiska system som oss gällande flyktingar
(18)då detta är ett högst realistiskt system;
(19)2, önskar att flyktingar i andra länder behandlas lika bra som i vårt land;
(20)3, Finner det helt naturligt att behandla flyktingar i enighet med gällande regler för vårt
(21)land och uppmanar så andra länder till att begrunda detta;
(22)4, Uttrycker största respekt för de länder som väljer att inte stödja vårt förslag;

Som ni ser är den en aning kryptisk och jag fick så klart följdfrågor på den. Albin, som var USA, tähnkte ställa dem, men Cilla, som

var Nicaragua, hann före.
Första frågan var så klart vad vårt s.k. system innebar. Jag svarade: "Vet inte Nicaragua vad vårt system innebär, ber vi Nicaragua att studera vårt system närmre och ta reda på detta". Då fick jag en följdfråga om jag inte i korta drag kunde redogöra för detta. Det kunde jag inte då Kuba ansåg att Nicaragua som ett av världens länder borde ha kunskap om detta.
Jag vet inte exakt vad jag sa, men något i den stilen var det och med tanke på att jag inte hade en aning om vad jag själv argumenterade för tycker jag att jag klarade det där ganska bra =)

Efter lunch var det lobby där jag joinade Venezuela, som var Gustav, och signade deras resolution tillsammans med ett gäng andra länder. Gustav sa att han trodde att Kuba kanske var lite på Venezuelas sida gällande flyktingpolitik, men han var inte helt säker. Jag hade ingen aning.
Är det någon som vet var Kuba står i flyktingfrågan?

14:30 var jag hemma. Vi var klara för idag och hade inget mer att göra. Imorgon är det utskott om vilken resolution som ska gå upp i Generalförsamlingen och röstas om där och så är det just Generalförsamling innan det hela är över. Jag behöver bara sitta och lyssna och rösta lite imorgon =)

Ford mår lite bättre nu tror jag. Han jamar inte så mycket längre och har gått tillbaka till att vara jättekelig, precis som han var förra helgen.
Nu har han legat i mitt knä 2 gånger på 5 dagar och han ligger i min säng nästan varje natt. Då ligger han inte nere vid fötterna som han brukar, utan nu ligger han uppe på ryggen, på bröstet/magen osv. Han är också jättekelig och kelar med huvudet hela tiden. Jag antar att det är för att han är så hungrig. Igår hoppade han upp på diskbänken och åt upp en halv schnitzel som var över från när vi åt. När han låg i mitt knä idag kunde man nästan få in ett finger under revbenen på honom. Det är nästan äckligt. Inte konstigt om han är hungrig när han har blivit så smal.

Idag köpte jag äntligen en videokamera som jag har sagt ett längre tag att jag ska göra. Det blev en JVC, men inte GZ-630, utan GZ-840, som är efterföljaren till 630:n. Jag ville ju egentligen ha en blå, för den var tydligen ganska snygg enligt pappa, men 840:n fanns bara i svart, så det fick bli svart.
4990kr kostade den. Den verkar faktiskt ganska bra för att vara en icke HD-kamera. Hade jag lagt till någon tusenlapp till hade jag kunnat få en HD-kamera, men det har ju inte jag direkt någon nytta av, så jag valde den här istället. Det är ju trots allt den och 630:n jag har kollat på och känt på, så då fick det bli den =)

Nu börjar det dock bli lite kärvt på pengafronten. Nu har jag bara 2500kr kvar. Jag ska växla ca 1500 svenska till estniska när Jocke och jag åker dit. SÅ ska jag köpa bussbiljett upp till Stockholm. Sedan har jag betalat medlemsavgiften för Tokiga Masar Götaland och så är det mobilabonnemanget. Sådan tur är får jag ju nya pengar på måndag, men det dröjer nog ett tag tills jag köper TV och minidator... Snart är det ju jul också =)

Imorgon smäller det. DÅ är det Leksand - Malmö i Ejendals arena. Vi hoppas på fulla läktare och ett enormt tryck!

Just nu är det Offspring som spelas här i högtalarna och därför får det bli en Offspring-låt som dagens låt. Den här är riktigt bra och en riktig klassiker tycker jag!


Inget VM för svensk del...

Tid: 22:41:36
Datum: 2009-10-10
Kategori: Goalball

Det känns bittert. Jag är ingen fotbollsnörd, men efter att Sverige hade 2 bollar inne, men fick båda bortdömda och Danmark sedan gjorde 1-0, det känns ju inget vidare.
Först ett mål som var offside med drygt 1dm och sedan Zlatans pass till Larsson som gjorde mål, men som dömdes bort eftersom att domaren ansåg att Zlatan hade varit utanför kortlinjen när han passade.
Därefter 1-0 av Danmark. 40 000 fick jubla åt en numera klar VM-biljett för danskarna.
Sverige har en minimalisk chans att fortfarande klara det här, men då måste Ungern ta poäng av Portugal nu ikväll. Den matchen håller på nu, men Portugal leder redan med 1-0. Dessutom har de Malta i sista omgången vilket de säkert inte förlorar mot. Vinner Portugal ikväll får Sverige förlita sig helt till andra nationer, men chansen är som sagt minimalisk. Så det blir nog inget VM i Sydafrika för svensk del.

Träningen idag gick sådär. Jag var jättesugen på att träna och hade massor energi, men skotten fick jag inte till något vidare och siktet ska vi väl inte ens prata om.
Först körde vi lite ny uppvärmning, jogga i 5 minuter + det vanliga med armhävningar, situps osv.
Därefter var det skottträning och sikte. Vi skulle skjuta ettor, alltså på vänstra stolpen från vårt håll sett. Det närmsta jag kom var 10cm ifrån. Jag märkte dock att det gick lite lättare att sikta när man tittade åt det håll man skulle skjuta åt, men det där är helt klart någonting jag behöver träna väldigt mycket mer på.

Försvar körde vi därefter och det gick väl ganska bra. Ett skott mellan benen släppte jag in, men annars var det bra. Det känns dock fortfarande lite osäkert på högerbacken och centern. Jag trivs inte riktigt där.

Till slut körde vi match där vi bytte platser lite hur som helst. Vi var ju hela 7 spelare idag, så en var ju avbytare hela tiden. Avbrytare trodde jag det hette när jag var liten.
En liten avstickare där, men det var ju jag, Albin, Jennifer, som vanligt, Oskar, Jakob, Ther och så lite nytt blod i laget i form av Jonas. Han är från Motala och har länge velat spela goalball, men visste inte att vi fanns. Albin hade träffat honom på en träff med arbetsförmedlingen i veckan. Han kommer bli riktigt bra om han fortsätter. Redan nu skjuter han enhandsskott och ganska hårt dessutom. Det är främst försvaret han behöver träna på, men det kommer.

Träningen i onsdags gick ganska bra efter förutsättningarna. Jag var, och är fortfarande, lite halvförkyld, så jag körde inte så jättehårt. Dessutom var det bara jag och Jennifer där, så Pelle bestämde att vi kunde träna i 1h och sedan gå hem till honom och fika. Så det gjorde vi. Kaffe, kakor, dricka och Kexchoklad blev det =)

Annars har jag bara skrivit fakta om Tanzania idag. Jag hittade en jättebra sida där det fanns massa information, så nu har jag en hel del. Nu gäller det bara att skriva ihop något och lära sig det utantill tills på onsdag.
Apropå utantill så ska jag lära mig vårat inledningstal tills på måndag. Det är inte så svårt. Bara 8 rader, så det går ganska snabbt.

Jag vet inte hur länge vi kommer få ha kvar Ford. Nu jamar han sådär när han skiter igen. Antingen är det för att han har ont i tarmarna efter operationen, för att tarmarna nu har börjat arbeta igen, eller så har han fått förstoppning igen, hur han nu kan ha lyckats få det. Vi får väl se. På onsdag ska vi in och ta bort stygnen.
Skulle vi få låta honom somna in nu är det klart jag skulle bli ledsen, men det skulle nog bli mest tomt. Det var samma sak med Nicolina. Först, i början, när jag fick reda på allt, att hon inte visste vad hon kände osv. blev jag jätteledsen, men sedan när det tog slut kändes det mest bara tomt. Det är lite samma sak nu. I början blev jag ledsen, men nu skulle det nog kännas mest tomt.
Om vi blir tvungna att låta honom somna kommer det nog ändå att kännas ganska bra. Tolka det rätt. Jag menar, har han så ont hela tiden är det nog skönast för honom att få somna in. Han har dessutom blivit jättesmal nu när han inte får äta riktigt.

Bofors fortsätter att överaska

Tid: 16:11:10
Datum: 2009-10-08
Kategori: Leksand

Ännu några omgångar av Hockeyallsvenskan är avklarade och Bofors fortsätter att visa upp samma fina form som man inledde serien med.
I 4:e omgången, som hade påbörjats med 4 matcher i förra inlägget, blev det dock ett litet nederlag för Karlskogagänget när Almtuna vann hemma med 3-2. Nykomlingarna Örebro överraskade dock och slog Mora hemma med 6-4. AIK fortsatte att ånga på och slog Sundsvall, men bara med 1-0.

I 5:e omgången hade Malmö det tufft hemma mot Björklöven. Minns jag inte helt fel var det Malmö som öppnade bäst, men Löven kom tillbaka och kviterade till 2-2. Malmö vann sedan på straffar.
Bofors hittade tillbaka till sin segerform och slog Oskarshamn med uddamålet, 2-1. Även Sundsvall vann med uddamålet 2-1 mot Mora som nu hade förlorat 3 raka matcher.
Efter Örebros fina insats på hemmaplan i omgången innan var det nu dags att åka upp till Leksand. En på förhand ganska svår match för dem, men de stod upp bra och Leksand var på inget sätt överlägsna. Kanske hade man underskattat nykomlingarna en aning, men det skulle man inte ha gjort. Det var dock Leksand som tog ledningen, men Örebro kviterade genom Markus Jonasén, som förra året spelade just i Leksand.
Leksand tog åter ledningen, men Örebro kviterade än en gång.
Så gick hela matchen ända tills Leksand utökade till 5-3 i sista perioden. Då slappnade nog många av, men Örebro kom tillbaka igen och gjorde 5-4. Leksand lyckades dock stänga matchen genom att sätta 6-4 i öppen kasse, men det var långt ifrån övertygande.
AIK fortsatte sin fina form och slog Troja borta med 1-3.
Almtuna hade nog gott självförtroende efter senaste segern mot Bofors på hemmais, men man gick på en rejäl nit nere i Borås när hemmalaget vann med 3-1.

I omgång 6 slog Växjö Björklöven med 4-3. Omvända siffrorna lyckades Malmö vinna med i ABB arena efter att Västerås pressat på riktigt bra mot slutet.
Örebro var nog ändå lite stärkta av sin match uppe i Leksand, trots förlusten. Nu förlorade man visserligen igen, men bara i sudden, mot Sundsvall som vann med 3-4.
Mora fick äntligen en vinst när man slog Troja med 4-2 och Borås fortsatte att vinna när man slog Oskarshamn med 1-2.
Leksand däremot gick på en rejäl mina nere i Uppsala mot Almtuna.
Efter 1:a perioden stod det 0-0, men Leksand kunde ha ledat både med 2-0 och 3-0, men det ville sig inte denna kväll. Istället var det Almtuna som tog ledningen med både 1-0 och 2-0 i början av 2:a perioden. Sedan blev det också 3-0, 4-0 och 5-0, vilket blev slutresultatet. Almtuna har ställt till det förut och nu gjorde man det igen. Spelar man sådär blir det ingen Elitserie för Leksand. Visserligen hade man lite otur, men 5-0 mot Almtuna är inte bra. Boforsmatchen i 4:e omgången tycker jag dock var sämre, även om man fick med sig en poäng därifrån lite turligt. Där var man verkligen inte med alls. Här var man i alla fall med i 1:a perioden, men sedan...

I och med detta trodde man ju att leksingarna skulle vara revanschsugna i nästkommande match, men icke. Alldeles för omständigt spel och ett Oskarshamn som spelade bra, främst målvaktsspelet, gjorde inte saken lätt för de vita och blå. 2-0 stod det visserligen efter 1:a perioden, men Oskarshamn åt sig in mer och mer i matchen och fick också en reducering i sista perioden. Några fler mål föll inte och matchen slutade 2-1. Visserligen en seger, men fortfarande inte övertygande. Dessutom var det 2:a hemmamatchen i rad som det var under 4000 på läktarna. Skärpning nu!

Tabellen ser nu ut såhär, efter att vissa lag har spelat 6 matcher och andra 7. Malmö har t.o.m. spelat 8 matcher.
Bofors leder serien på 17 poäng. Leksand har 16. Sedan följer AIK med en match mindre spelad. Vinner de den går de upp i serieledning. Malmö är 4 med en match mer spelad än alla andra. Mora är 5:a på 12 poäng, Almtuna 6:a på 11 och Växjö har den sista playoff-platsen med 10 poäng. Dock har de en match mindre spelad och kan alltså gå upp förbi Mora om de vinner.
Utanför playoff har vi Örebro på 9, Västerås på 8 och Sundsvall på 7. Sundsvall kan dock gå upp på playoff-plats om de vinner nästa match med mer än +6 i målskillnad. Borås är 11:a med 7 poäng före Troja med 6. Alla de 3 har en match mindre spelad. Sist och näst sist har vi Oskarshamn och Björklöven med 4 resp. 3 poäng efter 7 spelade matcher.

Imorgon är det AIK - Bofors, Mora - Växjö, Sundsvall - Västerås, Örebro - Troja, Björklöven - Leksand, Malmö - Borås  och Oskarshamn - Almtuna.
Såhär i början är det lite svårt att tippa, men jag tror ändå Almtuna slår Oskarshamn i en målsnål match och Malmö slår Borås. I övrigt är det svårt. Örebro kan nog ha en bra chans mot Troja. Västerås bör nog slå Sundsvall, men Sundsvall har varit ganska bra hittills, så man ska inte säga för mycket. Mora - Växjö kan sluta hursomhelst liksom AIK - Bofors, men där tror jag ändå AIK drar det längsta strået och vinner den matchen. Leksand bör slå Björklöven, men spelar man såhär vet man aldrig vad som händer. Laget måste bli mycket bättre och mer stabila än det här.

Vi tittar till hur det går för de f.d. Allsvenska klubbarna Nybro, Huddinge och Mariestad.
Huddinge spelar i Grupp D och ligger 3:a bakom Wings HC och Nacka. I senaste matchen blev det vinst efter sudden borta mot Väsby.
Nyköping, som spelar i samma grupp, går det däremot inget vidare för. De ligger 10:a på 6 poäng. Dock har man en match mindre spelad och kan gå upp till en 7:e plats om man vinner nästa match mot Visby imorgon. Just nu är det just Visby som har denna 7:e plats.

Mariestad spelar i Grupp E, samma som Mjölby och Vita hästen. Serien leds av Skåre före Skövde och Mariestad på 3:e plats. Vita hästen slog Mjölby igår med 2-5 och ligger just nu 6:a. Mjölby ligger just nu sist med bara 4 inspelade poäng. Samma som Västervik, men med 2 måls sämre målskillnad.

Nybro spelar i Grupp F där man ligger 5:a, bakom suveräna Tingsryd som redan har ryckt lite i tabellen, Kristianstad, Olofström och Pantern. Man har dock bara 3 poäng upp till 2:a plats, så det är riktigt jämnt där bakom.

Elitserien har ju också dragit igång och HV övertygar i år igen. 5/6 matcher har man vunnit. 1:a förlusten kom i tisdags mot Brynäs, som i och med det också tog sin 1:a trepoängare för säsongen.
Färjestad går bra trots att man har tappat så många spelare, men LHC har det tungt. I tisdags blev det förlust igen, borta mot Djurgården, som å andra sidan har gått riktigt bra än så länge och ligger 3:a i tabellen bakom HV och Färjestad.
Ikväll är det ny omgång och det blir bl.a. ett toppmöte mellan HV och Färjestad där det lag som vinner kommer att leda serien efteråt. LHC har en tuff match mot Frölunda, som å andra sidan inte heller har rosat marknaden. Faktum är att man har den sämsta målskillnaden av alla lag hittills, -6. Dock ligger man på slutspelsplats, vilket inte LHC gör. De ligger näst sist, på kvalserieplats. Man ska inte dra allt för stora växlar av det här redan nu, men vem hade trott det innan? Både SSK och Rögle ligger förövrigt även de på slutspelsplats.

Jag ska försöka skriva lite oftare, så blir det inte så stora och masiva inlägg med bara hockey hockey hockey. Det gillar vi visserligen, men lite mycket och en aning rörigt kanske det blir.

Nollningsfest!

Tid: 19:26:18
Datum: 2009-10-05
Kategori: Allmänt

Lite sent kanske, men bättre sent än aldrig.

Vi skulle vara där vid 6 i fredags och fixa i ordning lite och så inför det hela. Pappa skjutsade mig, men han hittade inte först. Sådan tur var kom Wikström, Bring, Louis och Klara precis, så jag gick in med dem.
Det var svinkallt inne i lokalen där vi skulle vara och luktade lite kyrka.

När ettorna droppade in runt 7 börjades det med lite lekar och så. Jag vet inte riktigt vad vi körde, för alla skrek medan några i klassen försökte förklara vad de skulle göra. Jag och Micha satt på 2 stolar och tittade på. Jag vet i alla fall att de körde Irländsk julafton utomhus, hoppade säck, balongleken och det där med en godis som ska vandra från mun till mun, som vi gjorde.
Tänk vad tiden går. Det är över 2 år sedan vi blev nollade. Treorna var riktigt snälla mot mig då kommer jag ihåg. Jag slapp bli hopbunden med stripes och jag slapp göra något pinsamt när vi fick fika.

Micha hade i alla fall sagt innan att han inte skulle dricka något, men lik förbannat hade han med sig en 1,5l flaska med något i som han blandade med vodka och svepte på 5 minuter. Därefter drog han 3 glas bål som ettorna egentligen skulle ha haft. Frallan och några hetsade honom ännu mer, så han drack ännu mer. Han blev dyngfull, så klart,  och fick skjutsas hem redan vid 8. Då hade han hunnit med att spy X antal gånger, bl.a. en gång där en tjej halkade i det hela, skrattat som en tjej och i princip somnat.

Jag tog det lite lugnt och hade bara med mig 2 öl, 2 grape och 2 50cl flaskor med juice och en med juice och vodka.

Jag, Spike, Cilla och Gustav åkte in till Mantorp efter ett tag och köpte korv åt dem. När vi kom tillbaka hade det börjat spåra ur. Då hade annat folk fått komma efter att vi hade lekt klart med ettorna. Problemet var bara att det kom alldeles för mycket folk. Det fick vara 125 pers i lokalerna, men vi uppskattade det till att det var uppåt 300. De lyssnade inte på oss när vi sa att de inte fick komma in, de skulle in i alla fall. Polisen kom, men jag vet inte vad de gjorde. Antingen åkte de och kom tillbaka igen lite senare, eller så var de där hela tiden.

Till slut hade vi i alla fall fått ut alla, men de var kvar utanför i alla fall, trots att vi hade stängt dörrarna, för de trodde att festen skulle komma igång igen, men det gjorde den inte. Så vi fick släcka ner där inne och börja städa.

Runt 12 var det klart och Emma och Alle skulle hämta mig. Jag hade ingen teckning där inne, så vi gick ut så att jag skulle kunna ringa Emma. Då ringde hon precis och frågade var jag var. Utanför ingången sa jag. Där var hon också sa hon. Så var det en bil som tutade precis framför mig. Jag frågade henne om hon hörde den. Det gjorde hon och kom dit. Då var det Alle som hade tutat. Så han stod precis framför mig, men han hade inte sett mig. Emma sa till mig i telefonen att "Vet du hur jobbigt det är att leta efter en blind full kille här eller?" Då glodde några väktare på henne =P

Hem kom vi i alla fall och dagen efter var det upp ganska tidigt för att åka in och hämta Jocke.

När vi kom hem spelade vi lite poker som slutade 2-0 till Jocke och lite fia som slutade 1-1.
På kvällen brännde jag ut några filmer vi såg på och igår pratade vi lite, lyssnade på Clas Eriksson och körde mer kort och fia =)
Vi pratade också om Tallinresan om knappt 3 veckor, samt om kryssningen vi ska på i sommar med Royal caribien =) Det kommer bli grymt kul och en rejäl upplevelse! =) 4 dygn blir det till Tallin och St.Petersburg.

Idag hade vi sovmorgon och eget arbete på Människan socialt och kulturellt, FN-arbete på Geografin och val av uppgift på Svenskan. Dagen avslutades med en rejält jobbig idrott där vi började med att värma upp varpå jag gymmade i ca 20 minuter. Sedan körde vi ett styrkepass med 2,5 minuters intervall. Först skulle man jogga 2,5 minuter, sedan göra 3x15 upphopp, jogga 2,5 minuter igen, göra 3x15 armhävningar, jogga igen, göra 3x15 situps, jogga igen, göra 3x15 "kissande hunden", jogga igen och slutligen göra 4x20 sekunder plankan. Det blev ganska jobbigt. Vi avslutade med lite gym innan jag fick åka hem.

Ford är hemma nu. Han mådde bättre i fredags, så vi fick hämta honom, men han har haft en sådan där tratt runt huvudet hela helgen. Idag tog vi bort den, men börjar han bita på stygnen får vi sätta dit den igen. Nu får han inte gå ut på 2 veckor, hur det nu ska gå. Han vill redan nu gåt ut, lilla Ford. 1 msk mat ska han bara ha också + 1 msk parafinolja varje dag. Torrfoder får han inte äta alls knappt. Bara någon gång ibland.
Nu får vi hoppas att han klarar sig länge tills nästa förstoppning. Då får vi nog låta honom somna in i alla fall, för det är ju synd om honom, men det tar ju emot... Lilla Ford.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, men dagens låt blir, apropå Clas Eriksson, Bengt Brunte Bondeblads, ännu icke påbörjade roman, Bara ben =)

Vandring

Tid: 22:20:28
Datum: 2009-10-01
Kategori: Allmänt

Igår skulle vi då ut och vandra.
Som kompensation fick vi i alla fall sovmorgon till 10. Jag skulle då åka 9:40 här hemifrån, men taxin var ju så klart sen och kom inte förrän 9:55. Då skulle han åka och hämta 2 till innan vi kunde åka till Mjölby, så jag kom ca 25 minuter för sent.
Då fick Micha hjälpa mig, för Spike var på sjukhus. Han, Albin och Gustav körde ju basket innan idrotten i måndags. Spike är latexallergiker, så han fick några små utslag efter det. Han trodde inte det var så farligt, men det blev värre och de spred sig upp längs armarna och började blöda och så. Så han åkte in till Linköping i tisdags och där fick han stanna kvar tills igårkväll för observation. Alltså skulle han missa vandringen. Han ringde och pratade med mig om det i tisdags kväll. Han ringde från sin mobil, för hans namn visades i min telefon, men själv sa han att han ringde från sjukhusets telefon och att han hade fått betala 40 spänn för att få in en telefon till rummet där han låg. Skumt värre tycker jag. Vad tycker ni? Det låter väldigt konstigt.

Micha fick som sagt i alla fall hjälpa mig. Vi ställde väskorna i reseptionen och sedan var det bara att försöka hitta fakta om Kubas flyktingpolitik igen och precis som i måndags hittade jag absolut ingenting. Dock var det lite coolt att min blogg kom upp som träff 1 när man söker på "Kubas flyktingpolitik" =)

Lunch var det efter det följt av religion som vi fick gå ifrån lite tidigare för att byta om och så. Det gjorde vi och gick sedan, med kängor, packning och hela kittet, ner till Lundby där kanoterna låg.
Vi låg lite efter i tidsplanen, men iväg kom vi i alla fall. Jag fick paddla med Micha och Janne. Janne satt längst bak och styrde, Micha i mitten och jag längst fram. Vi paddlade i 4 etapper. Första gick bra. Lite kändes det i armarna, men ingen större fara. Andra etappen gick hyfsat. Nu var man ganska trött i armarna. Tredje etappen var värst. Fjärde etappen gick ganska bra. Då hade jag gått förbi jobbighetsstadiet och bara körde på i alla fall. Min teknik var nog inte den bästa, för oavsett vilken sida jag paddlade på kändes det mest i vänsterarmen. När jag paddlade på höger sida kändes det i vänster axel, eftersom att man trycker på med den armen då. När jag paddlade på vänster sida kändes det också mest i vänsterarmen. Jag antar att jag tryckte för lite med högerarmen och drog för mycket med vänsterarmen.

Fram kom vi till slut i alla fall. Då hade vi paddlat ca 1,3 mil och skulle då vandra 5-6km i skogen med väskor och allt. Först gick det bra, för då var det vanlig väg. Sedan vek vi av på något traktorspår. Det är ju inte världens lättaste underlag att gå på, men värre skulle det bli. Vi kom in på stigar i skogen där jag fick gå bakom Micha och hålla i ett snöre till hans väska. Albin gick bakom mig och höll i min väska och Gustav gick framför oss och varnade för stenar, rötter osv.
Vi hade mörkret att kämpa mot, men mörkret vann. Innan vi kom fram var det bäckmörkt, så ingen såg något alls. Sådan tur var hade de flesta pannlampor.

När vi var framme var det bara att göra upp eld och börja grilla eller laga mat. Då var man skapligt hungrig. Klockan var runt 8 och jag hade inte ätit sedan lunchen.
Jag orkade dock inte grilla mina korvar, så jag åt 4 råa korvar och drack lite kaffe och vatten.
Sedan hjälptes vi åt att sätta upp tält åt Micha och mig. Det var bara vi som skulle sova i tält. Resten sov under ett vindskydd, men min sovsäck klarade inte så kalla temperaturer, så det var bättre att sova i tält. Vi fick upp det och lade oss strax efter 10.

Hela natten somnade jag och vaknade. Ändå var jag inte så trött när jag vaknade 5:50 imorse. Då spöregnade det och var allmänt dåligt väder. Under natten hade jag inte frusit i alla fall. Jag sov med underställ, fliströja, vanlig tröja, jacka, halsduk och sovsäck. Det blev ganska lagom.
Jag fick skoskav igår när vi gick och det var dels därför jag frågade Janne om jag kunde få åka med honom tillbaka till skolan vid 7, för han var tvungen att åka tillbaka och fixa lite med en aktivitet han skulle ha för lärarna idag på studiedagen.
Den främsta anledningen till att jag frågade var dock för att jag varken hade det minsta lust eller vilja att gå ca 8km i ösregn, mitt ute i skogen, på smala stigar, med blöt vegitation och med skoskav. Inte en chans. Även om jag inte hade haft skoskav hade jag vägrat. Det är nog så jobbigt att gå i skogen sådär i vanliga fall när man inte ser och nu var det minst tio gånger värre. Dessutom var det ännu längre än vad vi gick igår och det var nog så jobbigt.

Jag är glad att jag fick åka med Janne, för att vandra i det där kan inte ha varit kul. Regnet verkligen öste ner. Det skulle ju vara 6 grader idag, men jag vet inte hur kallt det var. Mamma hade i alla fall satt igång värmepumpen när jag kom hem och vid 5 idag var det 7 grader, så mycket varmare än så kan det inte ha varit. Jag lider med dem som fick vandra hem i det där, men samtidigt ska de ha ett jättetack för att de ställde upp och hjälpte mig så bra som de gjorde! Det var nästan tur att inte Spike följde med, för han hade gnällt som f*n och då hade jag gnällt ännu mer än vad jag gjorde nu. Nu försökte jag att inte gnälla så mycket, för det påverkar ju ändå bara andra och gör dem mer pesimistiska.

Det var den vandringen det och ALDRIG mer säger jag bara! Det här var once in a life time. Jag har aldrig varit någon friluftsmänniska, men nu har jag i alla fall provat på hur det är, men det här är absolut inte min grej. Jag var i alla fall med vilket det inte var alla som var och min kämpainsats var det inget fel på.

Ford är nu på sjukhus igen. Kanske måste vi låta honom somna in...
Mamma och de ringde ju i tisdags, men då hade de inte tid. Vi skulle höra av oss igår igen om det inte blev bättre. Det blev det inte, så vi åkte in med honom. Läkaren trodde att det kunde vara en del av ett fågel/musben som satt fast i tarmen och skavde.
Jag vet inte vad de gjorde mer, men hade det inte blivit något bättre tills idag skulle vi höra av oss igen. Det hade det inte och då fick vi komma in direkt. De skulle operera honom och försöka få ut det genom att klämma på tarmen. Gick inte det kanske de var tvungna att låta honom somna, för skära upp själva tarmen och börja gojsa i var tydligen inte så bra. Dock var det just vad de hade gjort i alla fall berättade de senare när de ringde. Operationen hade gått bra. Det hade varit ca 15cm med skit som satt packat där längst bak i tarmen. Ändå har han kunnat pooa, men det måste ha gjort fruktansvärt ont, lilla Ford. Det känns ändå lite konstigt, för han har ju inte fått alls mycket mat nu sedan senast han hade förstoppning i våras och dessutom har han fått parafinolja två gånger i veckan, men ändå blir det såhär. Allt är p.g.a. att han blev påkörd första gången han var med i stugan. De sa att inget blev brutet då, men något hände uppenbarligen i alla fall.
Nu skulle han i alla fall vara kvar där tills imorgon. Blir han bättre kan vi hämta honom då, men blir det inte något bättre, då är det nog tyvärr så att jag måste låta min lilla kisse somna in...:'(
Vi får hoppas på det bästa! Håll tummarna för det här nu!

Imorgon är det nollningsfest =)