Canon cup = succe!

Det kan man minst sagt säga =)
Det var våran första tävling, men vi tar allt från början.

Det var 3 lag, vi och 2 lag från FSBU, göteborgarna som var med i Stockholm på träningshelgen. Det var alltså LHIF, FSBU Salt och FSBU Peppar.
Vi spelade våran första match mot Peppar, om jag inte blandar ihop dem.. De hade redan spelat en match innan, mot Salt och vunnit den. Jag vet dock inte med hur mycket. Det var jag, Albin och Jennifer som började.
Jag som vänsterback, Albin som center och Jennifer på högern. Det gick bra, men min klocka gick sönder, eller armbandet. Det är ju ett metallarmband och när jag slängde mig gled jag över en linje och det var antagligen sådan kraft i rörelsen, för spännet fick sig en rejäl knäck och blev snett. Det var ju tträgolv där och det var en ruskig skillnad jämnt mot vanligt plastgolv som vi är vana vid. Man gled mycket bättre när man slängde sig och hade dessutom mycket bättre grepp i skorna.
I halvlek, när vi ledde med 5-2, gjorde vi ett byte och jag gick ut och Andreas gick in, för att alla skulle få spela. Det gick bra det också och vi vann matchen med 8-6.
Sedan var det våran andra match, mot Salt. Det gick inte riktigt lika bra. Ther hade kommit in och Jennifer gått ut. Ther har ju ett visst handikapp i och med sin arm, men han gjorde det ändå hyfsat bra, men vi förlorade ändå den matchen. Kommer dock inte ihåg resultatet.
Sedan var det Salt mot Peppar igen där Peppar vann ännu en gång. Vi hade spelat klart för dagen och hade alltså 2 matcher idag + en eventuell final. De andra 2 hade bara en match kvar.

Vi började med att spela första matchen klockan 10 idag. Det blev en aning stressigt efter att vi hade gått upp 7:45, käkat frukost vid 8:20 och vi skulle vara borta från stället där vi sov 9:20. Vi sov på ett ställe, i ett hus jämnte goalballhallen, på en judomatta i en stor sal. Lite hårt, men det gick =P
I alla fall så var det mot Peppar igen och det var jag, Andreas och Jennifer som spelade den matchen. Nu har jag fått lite blackout och kommer inte ihåg vilka som spelade när, men jag spelade hela den matchen och Albin kanske kom in i pausen.
Vi vann i alla fall även den matchen mot dem, men jag kommer inte ihåg siffrorna. Jag vet i alla fall att jag satte spiken i kistan när jag satte ett skott med 13 sekunder kvar så att vi ledde med 3 bollar. Direkt efter "play" sköt jag och det gick bra.
Sista matchen var mot Salt, men då spelade inte jag. Det var Albin, Jennifer och Ther som började den matchen och i pausen bytte Jennifer och Andreas varpå jag och Albin bytte en bit in i andra halvlek. Vi låg under då och vi kunde inte göra mycket åt det och förlorade den matchen med. Pelle gjorde en liten tabbe där, han tog en fjärde timeout med bara någon sekund kvar. Han trodde det var mer kvar och dessutom trodde han inte att det var våran fjärde timeout. Det resulterade i en straff som jag, för en gångs skull, inte tog. Annars var jag som en vägg när det gällde straffar hela helgen. Jag fick rädda många straffar för jag sköt ganska många höga bollar. När jag skjuter kommer jag lite långt fram så det blir hög boll, men sjhälva skotten är riktigt bra. T.o.m. domarna och funktionärerna, som var med i Peking vissa av dem, sa att jag hade ett bra skott och att jag räddade många straffar. Det såg inte ut som om jag skulle ta dem för jag såg lite långsam ut, men på något sätt lyckades jag ändå ta nästan alla. Den straffen tog jag dock inte för jag slängde mig för långt och bollen gick över mina fötter och in i mål. Tror det var Nicolina som sköt. 

Det blev mycket jämnt. Alla 3 lag hamnade på 6 poäng och det gick inte att avgöra på inbördes möten vilka lag som skulle till final i och med att vi hade slagit Peppar  2 gånger, Peppar hade slagit Salt 2 gånger och Salt hade slagit oss 2 gånger. Så det blev målskillnaden som avgjorde. Peppar gick vidare på +6 och vi på -1. Salt hade -5, så vi gick vidare till final på 4 färre insläppta mål. Snacka om tight, men det är så det ska vara =)

Så var det då final och det var jag, Albin och Jennifer som matchades för den och sedan fick vi se om vi skulle göra något byte i paus. Det var målsnålt och vi ledde bara med 2-1 i paus, men Peppar hade ju Lisa i laget och hon är grym på försvar. Vi gjorde inga byten i paus för vi tyckte att det gick så bra, så vi behövde inte ändra på något. Jag hade dock lite ont i vänsterlåret. Jag tror att jag gjorde något på en träning för ett tag sedan för förra helgen fick jag ont på samma ställe efter träningen och det hade jag nu med, men det var bara att bita ihop och kämpa på.
Andra halvlek började bra och vi gick ifrån till 4-1 innan de gjorde 4-2. Fler mål fick de inte in utan vi gick ifrån ytterligare och vann finalen med 6-2! =)

Så i våran första riktiga turnering vann vi och inte nog med det, jag och Sofia, en i Peppar, fick ta emot pris för flest gjorda mål under turneringen, 14 var på 5 matcher! Det är inte illa =) en sådan där liten kanon på en platta var det och så står det något på. Alla i laget fick dessutom en medalj var, vet inte om den var i guld, men det borde den ha varit =) + att vi fick varsin Cola zero-keps. Det vet jag inte om alla lag fick, jag tror det.
Jag, Jennifer och Albin fick också våra glasögon från Targe, men vi har inte betalat dem än. På tal om glasögon så fick jag inte använda mina under turneringen för man såg för mycket genom dem. Eyecheck-gubben såg t.o.m. siffrorna på målen sa han, så de fick jag inte ha. Jag fick ta ett par Targe då och idag hade jag Jennifers glasögon.

Det var en lyckad turnering och nu kanske vi kommer i tidningen igen. Pelle pratade om det, så ni kan ju hålla utkik på http://www.corren.se/. Man kan ju hoppas i alla fall =)

Nästa stopp blir Malmö open i februari då vi ska vara med i den öppna klassen. Den stängda klassen, eller vad den heter, blir för svår än så länge. Det är ju landslagsspelare och så där. I öppna klassen kan det både vara nybörjare och gamla avdankade landslagsspelare som är med, så det kan vara väldigt blandat, men det ska bli kul =)

Vad gjorde vi då utöver att spela?
Igårkväll hade varje lag fått i uppgift att hitta på någon aktivitet. Vi bestämde att vi skulle krama balonger samtidigt som man skickade runt ett papperskort från mun till mun. Samma sak som vi gjorde på våran nollning fast med ett kort istället för en godis. Man delades alltså in i respektive lag, stod mitt emot varandra och kramade sönder balongerna samtidigt som man skickade runt kortet.
De andra lagen hade det där med 4 ämnen, fast de hade 5. Man rabblar alfabetet tyst och säger stopp och så ska man komma på ett land, en stad, ett vatten osv. på den bokstaven, you name it. Det var exakt samma sak som det sista laget hade tänkt göra, så de fick improvicera lite ljudcharader istället =P
Efter det låg jag och lyssnade på Albins och Jennifers hyperintressanta samtal om bl.a. huruvida man kan knyta en knut på ett hårstrå, hur och om magar låter, fördelar och nackdelar med att öppna fönstret m.m. Riktigt underhållande faktiskt =P
Senare på kvällen körde vi pingis. Det var jag och Albin mot Jennifer och David. David tyckte att jag var mästare på det =P egentligen var jag sämst, men det är inte så konstigt med tanke på att jag inte ens såg bollen =P men man kanske ändå skulle satsa på en kariär innom det haha =P
Tror inte det, goalballen får gå före, för där ska jag bli riktigt bra =) Jag, Albin och Jennifer, vi är spetsen i laget. Nu gäller det bara att bredda laget en aning och självklart för oss att bli bättre.

Passar kanske inte in så bra just här, men Albin, Jennifer och jag lekte tåg hela tiden. Jennifer först, Albin höll i henne och jag i Albin. Ibland hängde Ther på med. Igår var det The evening-train, idag var det först The morning-train, sedan The lunch-train och sedan The afterrnoon-train =P 

Nu funkar Jaws igen helt plötsligt =Jag har inte ändrat någonting alls sedan i fredags, bara startat upp datorn nu och då funkade det. I fredags testade jag ju att starta om och allt, men inte hjälpte det, men nu hjälpte det, så det är ju bra =)
Hoppas inte att det börjar krångla nu igen..

Slaget om Siljan, 2/3

Det var det som gälde ikväll =)
Mora - Leksand i FM-Matsson arena inföer hela 4428 åskådare. Hemma i Ejendals var det faktiskt nästan lika mycket folk, 3800 ungefär =) Superstars uppnådde alltså inte riktigt sitt mål, men att vara 3800 pers i en arena där det inte ens spelas någon hockey för kvällen, det är inte illa =)

I alla fall så var det faktiskt Mora som tog ledningen med 1-0 efter en ganska tung Leksandsdominans. Inte så rättvist tyckte jag, men i andra kom de blåvita tillbaka och kvitterade efter att Mora hade haft en bra period där 2-0 hängde i luften. Sedan tog Leksand också ledningen med 1-2 genom Morten Green som också hade gjort 1-1. Han var inte nöjd med det utan ångade vidare i sista perioden och satte 1-3 efter att Mora hade slitit fruktansvärt för en kvittering i slutet av andra, men Läcken läckte inte och höll kvar Leksand i matchen. Sedan gjorde Hägga 1-4 och det såg avgjort ut, men så drog Leksand på sig en lite onödig utvisning och Mora gjorde 2-4 och sedan också 3-4, men närmre än så kom de inte utan Enekvist avgjorde i öppen kasse och satte slutresultatet 3-5 till Leksand! =)
Alltså 2 av 3 Siljansderbyn den här säsongen och Leksand har vunnit båda två med 5-3 och 3-5 =) Det ser bra ut =)

Dagen har väl varit sådär annars.
Spike ringde imorse och sa att han hade mått illa hela natten och nog skulle bli hemma idag, men så ångrade han sig och sa att han kunde försöka gå ändå, men på vägen ringde han igen och sa att han hade ångrat sig för han hade spytt i en korsning.. Ändå, trots det, gick han ändå till jobbet. Det ska han ha en eloge för. Det hade inte jag gjort kan jag ju säga. Jag mådde inte heller världsbra imorse, men det gick över. Sedan förflöt dagen som vanligt, samhäll, håltimme, tyska, lunch, engelska och utvecklingssammarbete. Där fick vi sluta lite tidigare för Kagg redovisade bara om Konflikt och så kollade vi på www.gapminder.org som är han den där snubben som vi lyssnade på förra veckans hemsida. Den handlar om världen och så. Vi slutade ca 15:10, så jag ringgde taxin, men mitt batteri tog slut så jag fick låna Spikes mobil. Jag fick stå i kö i typ 5 minuter innan jag kom fram och då sa de att det nog var omöjligt att få en bil tidigare än 16:10 som jag hade beställt till för det var så mycket att göra. Så det var bara att vänta. Vi gick till macken och köpte korv istället och sedan fick vi sitta och vänta i nästan en timme till innan taxin kom nästan 16:30. När jag kom hem blev jag skittrött och somnade nästan. Kände mig nästan sjuk, men så åt vi och efter det blev jag piggare. Jag tackade faktiskt nej till pizza för jag var inte hungrig. Efter det blev det att packa inför imorgon då vi ska ner till Göteborg på Canon cup =) ska bli riktigt kul och se hur bra vi kan mäta oss med FSBU som har spelat lite längre än oss. I alla fall några av dem, men när vi var i Stockhokm på träningshelgen före höstlovet tyckte jag ändå att vi klarade oss bra mot dem. Vi får se, wishh me luck =)

Nu vet jag inte vad som har hänt, men Jaws läser ingenting längre. På msn läser den inte historiken, bara om man kör med kortkomandona för senaste replik och så. När man ska skriva personligt meddelande läser den inget alls. Säger bara "blank" hela tiden. Inte ens i Textview läser den. Det är bara blank hela tiden och i boklistan säger den bara "Inga markerade objekt". Skitskumt. Det var något skumt på tyskan idag med, Jaws ville inte läsa i dokument, men jag startade om datorn och sedan funkade det, men det gör det inte nu. Det är som om det inte står något i dokumenten. Jag vet inte vad det kan vara, men irriterande som fan är det i alla fall. Skriver jag fel här nu måste jag räkna backspace, annars kan jag inte ändra det för Jaws säger bara "blank" om jag suddar. Så var det inte igår och jag har inte gjort något, så jag vet inte vad som kan ha hänt..
Får försöka fixa det, annars får jag höra av mig till Torbjörn på måndag eller något..
Är det någon som vet vad det kan vara för fel??
Dagens låt blirr Syx nya låt Pelle. Den är inte så fruktansvärt bra, men jag har haft den på hjärnan sedan hockeyn slutade =P

Nu ska jag nog sova så att jag orkar upp imorgon. Ska åka från Mjölby ca 8:30. Inatt somnade jag dessutom inte förrän 1, så jag bör vara ganska trött..
Hoppas det går bra i Göteborg i alla fall =)

Det är inte lätt när det är svårt =P

Då är det det första inlägget på den här datorn =)
Jag har börjat få ordning på den nu, men det är som sagt Jaws 8.0 och det är lite annorlunda jämnt mot Jaws 6.20 som jag hade förut. Ni som ser fattar säkert ingenting av det här, så antingen läser ni och inte fattar något alls, eller så kan ni hoppa till nästa stycke =P
I Jaws 8 har de försökt få den svenska talsyntesen och kunna uttala vissa engelska ord som t.ex. girl, bluetooth, graphic, google, think, hate och english. Det låter lite kul.
Så har den inte riktigt samma uttal som 6.20 + att jag har IE 7 på den här datorn. Senast jag testade det, som någon kanske kommer ihåg från ett tidigare inlägg, funkade det inte alls med Jaws 6.20. När man skulle skriva i formulär på nätet hoppade den över en massa bokstäver och grejor. Det gör den faktiskt inte nu, men om det beror på Jaws 8 eller IE 7 vet jag inte, men vissa sidor och så ser inte riktigt likadana ut som de gjorde förut. Inga större skillnader, men lite smått sådär.
Annars funkar det bra än så länge förutom det att på vissa hemsidor står det att det är ett okänt skript och så stängs nätet ner..
Än så länge känns det lite ovant, men man vänjer väl sig.
Jaws ska hålla på och mucka lite på msn också. När man läser historiken läser den inte det som står ibland osv. Jaja, man vänjer väl sig.

Torbjörn var på skolan idag också. Klockan 10 kom han. Ändå hade jag åkt dit som vanligt för att ha svenska, men jag kunde ju inte göra något i alla fall, så det var ju lite onödigt. Han hade i alla fall lyckats rädda alla dokument och det, men själva Windows kom han inte åt för hårddisken var skadad, så alla böcker och favoriter försvann..
En ny dataväska fick jag i alla fall, för jag märkte igår när jag skulle packa ner datorn i väskan, att det var precis att den fick plats. Den nya är lite större och klumpigare, men datorn får i alla fall plats.
Eftersom att jag inte hade några böcker letade Spike och jag igenom mitt skåp där jag har ett antal E-böcker och vi hittade faktiskt alla, utom tyskan och engelskan, trodde vi. Vi letade upp Elisabet och hon skulle höra med Camilla och Klein om de hade tyskan och engelskan. Jag och Spike åkte hem och jag installerade böckerna och där låg engelskaboken också. Så det är bara tyskan som fattas. Jag får höra med Camilla imorgon och se om hon har den, annars får vi skicka efter en ny och det kan ju ta ett tag..

Igår var det studiedag och jag gjorde ingenting.
Snön smälte och det började blåsa vilket det fortfarande gör.

Inatt somnade jag inte förrän 2:30. Jag var inte trött och låg och läste istället. Imorse var jag däremot trött =P

Imorgon smäller det. Det andra Siljansderbyt för säsongen i Mora. Jag vet inte riktigt om Superstars har lyckats med sitt mål än, att få fler åskådare i Ejendals arena än i FM-Matsson arena. Vi får se. Tack vare att vi åker till Göteborg på lördag istället för imorgon kväll så kan jag se matchen =) Det hade jag inte kunnat annars, men Angerfist missar jag imorgon. De ska tydligen spela i Norrköping.

På tal om spelningar så ställer tyvärr Millencolin in 6 av de 10 spelningarna på deras turne p.g.a. för få sålda biljetter. Det var riktigt synd för de hade jag gärna sett i Linköping. Jag och Chris pratade t.o.m. om att vi skulle gå. Han har jag inte träffat på snart 2 år. Det är lite synd för han var en grymt bra assistent, ibland t.o.m. barnsligare än vad vi var =P En riktigt skön typ =)

Ny dator =)

Idag fick jag den, den oerhört viktiga och betydelsefulla, guldklimpen =P
Av guld är den dock inte även om det vore coolt, den är gråsvart tror jag.
En HP, precis som den gamla.
Hårddiskarna är större, men D-disken är större på den här också. Den ligger väl på ca 110Gb mot den gamla som låg på typ 60.
Snabbare är den också, men en dålig grej är att 1394-anslutningen, eller nätverksanslutningen, sitter bak på datorn och eluttaget sitter på sidan. Alltså tvärtom jämnt mot den gamla, men annars är den bra.

Jag kunde dock inte testa den ordentligen idag, för Torbjörn hade glömt att installera antivirusskydd =P det ska han fixa på torsdag. Innan dess blir det inget internet på den datorn.
Vi fick inte igång den gamla datorn heller, inte i felsäkert läge heller, så vi kunde inte kopiera över någonting alls, varken dokument eller böcker.
Han skulle försöka fixa med hårddisken och försöka spara ner allt på skiva och skicka till mig, eller om han har gjort det tills på torsdag. Vi får se.

Igår var det sortera ny musik för hela slanten och idag har jag inte gjort så mycket känns det som. Läst lite engelskabok faktiskt =) nu är det bara lite mer än halva kvar =P

Just nu är det så att Oskarshamn leder med 2-0 mot Växjö =O

Dagens låt blir en riktigt bra en, Starstylerz feat. Michy - Keep on moving (Hixxy mix)

Ops, höll ju på att glömma, Jaws 8.0 är det på den nyas datorn också. Lite annorlunda mot 6.20 som jag har haft förut.

Jocke has left.. =(

Japp, nu har han åkt hem igen =/
Det var riktigt kul att ses igen.
Det var ju första gången sedan i juli vi sågs och det var också första gången sedan i juli som jag var med någon över huvud taget.

Morsan och farsan fick ju hämta honom på stationen igår när jag var på träningen och sedan fick de komma dit och se slutet av den.
När vi kom hem fick jag en DVD av honom. Han hade köpt någon annan film och så ingick den här, som han redan hade, så den fick jag =)

Vi tänkte fixa min dator i mitt rum, för den är så seg. Visserligen är det en 02:a, så den börjar ju bli lite gammal och det har ju hänt en hel del sedan dess, men mitt AVG funkar inte riktigt som det ska, så vi tänkte scanna datorn med Fsecures online-scanning, men det gick inte så bra, så vi testade Windows live onecare istället, men det gick inte heller. Det bara avbröts, så vi kunde inte göra något åt det. Så istället körde vu lite poker, som man måste göra när vi ses =) jag vann =)
Sedan var det kvällsmat, hamburgare, och sedan försökte vi med Windows live onecare igen och nu gick det. Vi körde inte en fullständig datorgenomgång, bara skydd. Det stod att det kunde ta upp till 2 timmar beroende på hur mycket skit man hade. Det tog typ 4-5 timmar att gå igenom min dator hehe =P snacka om mycket skit ;P det var typ 15-20 objekt och 10 problem, alltså ca 10 virus och spionprogram... inte bra..
Under tiden som datorn scannades såg vi på Bert den siste oskulden och drack punsch =)

Idag körde vi lite mer poker, men nu vann Jocke. Fia körde vi också, som är en klassiker från Ågesta-tiden när vi ses =) jag vann 2 gånger, men sista gången förlorade jag.
Jag har tur i spel och otur i kärlek... =(

Så åkte han hem, men vi ska försöka att ses över nyår och se på hockey som också har blivit en tradition de senaste åren. Djurgården - Södertälje är det den 30:e december. Han visste inte, men han skulle kolla om det var ok att jag kommer upp till dem över nyår. Annars får vi vänta tills den 24:e januari då han kommer ner hit igen, det har vi redan bestämt =) det ska bli kul =)

Det var det roliga den här helgen.
Nu till det dåliga.

Min dator pajade igår..
Jag vet inte vad det är. Den bara startar om sig hela tiden, man kommer ingen stans.
Jag ska försöka få tag i Torbjörn imorgon och se om han kan komma tidigare än på torsdag, för på torsdag ska jag ju ändå få en ny dator p.g.a. strecken som är över hela min skärm. Mig gör det ju inget, men alla som ser blire ju störda och nu ser det tydligen t.o.m. ut som en tapet =P
Så det är ju tur det i alla fall, men nu när inte datorn funkart alls så kan jag ju inte göra någonting alls i skolan vilket innebär att jag i alla fall är hemma imorgon och kanske på tisdag.

Hoppas Torbjörn kan få igång den, annars är allt jag har gjort i höst borta. Lite av det jag hade på den har jag ju sparat på HD:n, men ingenting av det jag har gjort i höst. Det är ju inte bra. Då måste alla böcker ominstalleras o.d. men allt jag har gjort är ju ändå borta i så fall. Vi får väl vänta och se...

Serieledningen kvarstår

Japp och då förstår ni alla att Leksand vann mot Växjö vilket innebär att deras svit på 6 raka matcher utan förlust är bruten, men Leksand har nu vunnit 7 raka matcher mot just Växjö de senaste åren.

Det var dock Växjö som tog ledningen i andra perioden. Därefter skulle Leksand ha kviterat för pucken var i mål, men domaren hade blåst för blockering som inte var någon blockering. De gav sig dock inte för det utan kvitterade lite senare i alla fall och gjorde sedan 1-2 som stod sig tills det var ca 10 minuter kvar. Då gjorde Granat en riktig tabbe och lade in pucken mitt framför Läcken som inte heller var beredd på det. Där stod en Växjöspelare som bara hade att slå in pucken och kvitteringen var ett faktum.
Leksand gab sig dock inte för det trots att Växjö tände till rejält och skapade flera bra chanser. I en kontring kom Ollas helt fri och satte 2-3. Några minuter senare var det Prestbergs tur att näta 2 gånger och fastställa slutresultatet 2-5, som egentligen skylle ha varit 2-6, men ändå en seger och nu har den negativa trenden vänt. Nu har man 8/9 poäng och +6 på de 3 senaste matcherna. Så formkurvan pekar uppåt och nu är dessutom Karlberg tillbaka och Huokkos armbågsskada är inte lika allvarlig som man först trodde, så han är nog också tillbaka innom någon eller några veckor =)

Nog om det.
Spike var i Linköping och kollade hjärtat idag. Han får hjärtrusning ibland och i helgen hade han fått svårt att andas. Det var bara tur att hans mamma var hemma hos honom då.
Jag har ingen aning om hur det gick. Han skulle höra av sig, men det har han inte gjort än. Hoppas det gick bra i alla fall.
Micha fick ta hand om mig idag istället, men jag klarade mig själv in från taxin till deras skåphall. Visserligen sa jag åt taxin att köra ända in idag, så jag behövde knappt gå något, men ändå, jag klarade mig själv. Det gjorde jag igår med för då hade Spike försovit sig lite, så jag klarade mig själv in från taxin och bort till korridoren där vi var.
Idag hade i alla fall Micha stått ute och väntat på mig i 10 minuter hehe, kanske inte så lyckat =P
Först var det ju samhäll då vi skulle redovisa i aulan med mikrofon och allt. Vi fick prata om vad vi ville i 1-2 minuter och jag pratade om goalball. 2 minuter är inte alls svårt att prata i så jag hade inte ens tränat på det, men det gick bra ändå.
Efter samhällen skulle Micha ha spanska så då fick jag vara med Julia, Henny, Linn och Josef som var i aulan och donade ett tag. Sedan satte vi oss i deras skåphall och pluggade lite tills Micha kom tillbaka igen. Då stack vi och åt för Henny hade sagt att vi inte hade någon tyska för att vi skulle läsa våra böcker. Jag hade för mig att vi skulle komma dit i alla fall, men det gjorde vi inte. Så vi åt, hamburgare, god mat för en gångs skull.
Sedan var det engelska då jag gjorde klart det gamla nationella provet som vi började med igår. Det tog ganska lång tid och det var ganska svårt. Det tog sådan tid att jag och Micha kom lite sent till utvecklingssamarbetet som var sista lektionen där vi egentligen inte gjorde så mycket. Lyssnade på ett gamalt Sommar i P1 med någon jag inte kommer ihåg vad han hette, som pratade om världen och U och I-länder och så. Ganska intressant. Kanske ska skriva om det någon dag, menm inte nu för då blir det för mycket.

En glad eller dålig nyhet, beroende på vad man tycker, kan jag i alla fall meddela. Det snöade här idag =) inte så jättemycket, men i alla fall snö. Får se hur länge den ligger kvar nu då.

Imorgon kommer Jocke =)
Det är första gången sedan i somras jag träffar honom, men ändå känns det inte så länge sedan tycker jag, men det ska bli riktigt kul =)


Ursäkter =)

Det var vad Spike och jag kom på idag =P

Vi hade varit och käkat på Donken för att han inte ville äta strömming...

När jag bytte om efter idrotten var det 50 minuter tills nästa lektion började.
När vi var på Donken och inte hade fått våran mat än var det 20 minuter kvar.
När vi gick därifrån var det 5 minuter kvar.
Skulle vi göra det omöjliga och hinna tillbaka på 5 minuter? Svaret var nej. Vi försökte inte ens. Istället kom vi på en massa ursäkter till varför vi skulle vara sena.

Först var det klassikern, att vi var på möte hos Peo. Det tycker Spike alltid att vi ska skylla på om vi blir sena =P
Sedan kom vi på att 311 där vi skulle vara ligger ut mot fotbollsplanen som man genar över när man ska till Donken. Alla andra kunde alltså se oss, så det vore kanske inte så lyckat om de såg oss där och sedan sa vi att vi hade varit på möte hos Peo. Så då sa vi att vi hade varit på möte hemma hos Peo istället =P

När vi hade gått en bit kom vi istället på att en gammal tant hade ramlat och brutit båda nyckelbenen. Vi hade stannat och ringt ambulansen som tog 2 timmar på sig att komma. När de väl kom ville de inte ta tanten, så Spike fick springa med henne på ryggen till Linköping, ca 3 mil, med mig på släptåg. På väg tillbaka fick han bära mig på ryggen för att jag inte orkade gå mer.

Det i sin tur övergick till att vi hade varit ute och gått. När vi kom tillbaka kom vi inte fram till mitt skåp eftersom att Greenpeace hade ställt upp en blockad utanför det för att det luktade så konstigt. Helt plötsligt hade dock Greenpeace bytts ut mot polisen som av någon anledning hade blockerat mitt skåp för att gripa mig. Spike sa då att jag skulle ta ett sitat ur en film "You don't get me alive!" eller något i den stilen. Så höjer jag käppen och kastar mig ut genom ett fönster. Tyvärr så var det inget fönster där utan en vägg. Då uppenbarar sig tanten som vi bar till Linköpings ande, för hon hade dött, och tar bort väggen för mig och sätter dit ett fönster så att jag kan hoppa ut. Grejen var ju bara att det fanns en yttervägg också som hon inte hade tagit bort, så jag hoppade in i den istället.

Den sista ursäkten vi kom på var att vi inte hittade mitt skåp för att någon hade flyttat på det och ställt det någon annan stans.

Det var riktigt kul, men till slut sa vi ingenting. Det var ingen som sa något ens trots att vi var en kvart sena. Inte ens Niklas, men han brukar väl inte direkt säga något om man råkar vara lite sen, men jag tror inte han var så glad.

Leksand - Västerås var det ikväll som följdes via webbradion. Leksand öppnade uselt och Västerås ägde matchen och tog också ledningen med både 0-1 och 0-2 efter 2 självmål av Leksand. 0-1-målet studsade på Jackmans skridsko och in i mål och 0-2 studsade på Läcken själv. Sedan kom Leksand tillbaka en aning och reducerade till 1-2 innan perioden var slut. I andra gjorde de 2-2 och i tredje 3-2. Västerås tog ut målvakten i slutminuterna och efter att Weinstock missade att lägga pucken i öppet mål kvitterade Västerås istället och fick till en förlängning där Leksand dock drog längsta strået och vann med 4-3. Det var Jackman som gjorde det avgörande så han fick upprättelse för missen i första perioden.

I övrigt så fortsatte Växjö att överraska och slog Malmö, i Malmö arena, med hela 1-5. Därmed leder Leksand bara tabellen med bättre målskillnad än Växjö nu. De på webbradion sa fel för de sa att Växjö ledde, men det gör de alltså inte, men efter fredagens match kan de göra detr. Då är det nämligen Växjö - Leksand, en ren seriefinal. Det ska bli spännande. Det lag som vinner den matchen kommer att leda serien efter fredagens omgång. Vi hoppas på bortaseger där =)

Nybro slog Mora på straffar och reportern där levde sig verkligen in i det hela. Jag gillade inte hans dialekt, men själva referatet var det inget fel på =)

Till sist så kan jag meddela att jag inte har pluggat någonting alls idag.. Det var inte bra. Jag får försöka mig på den biten imorgon istället =P

LHC - Rögle

Det var den matchen jag och farsan var och såg igår =)
Det var första matchen för säsongen för min del och första matchen sedan jag började se såhär också..

Jämför man med första matchen vi såg mot Timrå säsongen 04/05 och igår var det rejäl skillnad. Då satt vi någon stans på mitten av långsidan. Jag såg inte spelarna och kunde inte följa med vad som hände, men efter ett tag såg jag faktiskt att det var lite större mörkare där målburen och målvakten var. Jag såg även lite mörkare sträck eller vad man ska säga ibland.

Senaste matchen vi var på med Engvall förra vintern mot Färjestad var också ganska mycket bättre synmessigt sätt. Då hade jag visserligen börjat se lite sämre, men jag såg ju fortfarande isen och det helt klart.
Det gjorde jag inte igår. Då såg jag ingenting, eller jag såg att det var ljusare där när isen borde ha varit, men egentligen gjorde jag inte det. Det var bara inbillning.
Det var lite svårt att hänga med också för vi satt i ett hörn och jag tror att målet nedanför oss var snett ner till höger. LHC-klacken var snett bort åt vänster, så det stämmer ju i så fall om de stod bakom det andra målet. Grejen var bara den att när det laget som gjorde mål där borta gjorde mål tyckte jag att det var snett bort åt höger. I så fall skulle målet vid oss ha varit snett ner åt vänster.
Hade jag sett som jag gjorde förut hade det inte varit några problem för då hade jag sett var planen var.

Nog om det. Matchen var kanske inte den bästa jag har sett, men inte den sämsta heller. Pappa sa att det såg halvfullt ut, men det var faktiskt 6500. Det lät det inte som.
LHC vann med 3-1. Det var bra gjort av Rögle att bara förlora med 3-1. Både pappa och jag trodde att det skulle bli mer.

På tal om publik så har Leksand listat de 20 mest publikdragande lagen i Sverige så här långt på deras hemsida. Den är som följer och det är snittsiffror den avser.
1 Frölunda 11 101
2 Linköping 7 176
3 HV 71 6 954
4 Färjestad 6 417
5 MODO 6 408
6 Brynäs 6 069
7 Djurgården 5 979
8 Skellefteå 5 436
9 Timrå 5 291
10 Leksand 5 263
11 Rögle 4 838
12 Luleå 4 739
13 Malmö 4 351
14 Södertälje 4 025
15 Karlskrona 3 056
16 AIK 3 000
17 Björklöven 2 926
18 Västerås 2 648
19 Växjö 2 484
20 Mora 2 175

Ser ni? Leksand har det tionde bästa publiksnittet av alla lag i Sverige såhär långt, bara 28 färre än Timrå som är nia, men ca 400 mer än både Luleå och Rögle och hela 1200 fler än SSK. SSK som t.o.m. Malmö ligger före, men Malmö är ändå bara på 13:e plats trots publikfesten förra onsdagen. Frölunda har ju ett ganska överlägset snitt trots att det går som det gör. Där har vi trogen publik. Även HV, Färjestad och Modo har mycket publik trots att det går lite mindre bra för dem. Att Rögle har så dålig publiksiffra är lite förvånande tycker jag med tanke på att det var så många år sedan de var uppe i Elitserien och dessutom nu när det går så otroligt bra för dem. LHC är tvåa där på listan med ca 7100, så det var en bra bit under snittet igår.
Leksand är som sagt det bästa Allsvenska laget före Malmö, men Leksand har hela 912 personers bättre snitt än Malmö. Nästa Allsvenska lag hittar vi på 16:e plats i form av AIK med exakt 3000, men före dem hittar vi ju den stora överraskningen. Karlskrona =O De vet jag knappt ens var de spelar. Div 1 borde det väl vara, men ändå. De har bättre publiksnitt än t.ex. Västerås, Växjö som det går så bra för nu, Björklöven och Mora som faktiskt ligger sist på den här listan. Där ser man vad Elitserien gör, men frågan är hur mycket de hade dragit om de hade varit kvar i Elitserien. Mer så klart, men hur mycket mer?

På tal om Mora så är det Mora - Leksand den 28:e november. Superstars har påbörjat ett projekt där de ska visa matchen på en 144m^2 stor duk i Ejendals arena. Målet är att få fler besökare som följer matchen hemma än borta så att säga, alltså fler besökare i Ejendals arena än i Mora isstadion. Det målet kan de nog nå =) Allt det här har jag hämtat från www.leksandsif.se.

Igår var det studiedag och jag vaknade kl 9 och satte mig och började göra läxor kl 10. Hur ofta gör man det på en ledig dag? Inte ofta..

Idag kunde jag ha haft sovmorgon för vi hade ju ingen psykologi. Man fick ju göra provet idag om man ville, annars får man göra det nästa måndag. Så jag kunde ha haft sovmorgon till 9:40 om jag hade tänkt på det, men det gjorde jag ju inte, men slutade i alla fall kl 1 idag så det var ingen större fara förutom det att några timmar av mitt liv som kunde ha utnytjats till annat slösades bort nere i kaffis =P

PQ-formeln

Nu har jag lärt mig den skiten också =)
För er som inte vet vad det är så är det ett sätt att lösa andragradsekvationer, alltså en ekvation med en x^2-term och en vanlig x-term.
De andra har varit inne på det ett tag nu, men jag har inte kommit så långt än, men nu när det bara är en vecka kvar till provet så tänkte jag att det väl var bäst att räkna på lite.
Bara för att så ska ni få en mattelektion hära, wiiie =P
Ta t.ex. x^2+6x+5= 0.
Då tar man först hälften av den vanliga x-termen, alltså 3x och byter tecken framför den så att det blir -3. Samma tal, -3, tar man i x^2-termen och sätter +/- före det eftersom att man kan ta både + och - i lösningen senare. 3^2= 3*3= 9. Sedan tar man 9-5= 4, man byter tecken på den konstanta termen också, alltså femman. Sedan tar man roten ur 4 som är 2 eftersom att 2*2 är 4.
Då får man -3+/-2. Den har 2 lösningar, en som är -3+2= -1 och en som är -3-2= -5.
Så löser man dem =) fattar ni något? =P
Man skriver inte exakt såhär, men jag skriver såhär:
x^2+6x+5= 0. -3+/-(3^2-5). 3^2= 9. 9-5= 4. Rot= 2. -3+/-2= 0. x\1= -3+2= -1 x\2= -3-2= -5.

Det är faktiskt inte så krångligt som det ser ut hehe och jag är ju inte världsbäst på att förklara heller =P fattar inte heller när fan man ska ha nytta av det här?

Hände en lite tråkig grej förut också. Jag skrev ett inlägg om det, men det tog jag bort för det blev lite väl personligt.
Kort sagt så kan man väl säga att det var bråk.. Emma och mamma och pappa som vanligt. Emma har skärpt till sig rejält emot hur hon var för några år sedan, då bråkade hon och mamma och pappa nästan jämnt, men nu bråkar de nästan aldrig, men hon har ju sitt temprament. Kan bli syrack för ingenting.
Nu hade hon kommit hem från Alle efter att ha mer eller mindre bott där de senaste veckorna eftersom att hon har praoat i Linköping. Vi skulle käka kvällsmat och hon ville inte ha värmd potatis från middagen vilket hon inte heller fick. Kött och sås fick hon, men det ville hon inte heller ha för köttet var segt. Det var det inte alls det sa pappa och då blev hon sur och sprang upp för det tyckte ju hon att det var. "Vad kul det är när du kommer hem!" ropade pappa efter henne. Lite senare kom hon ner och tänkte dra ut med väska och allt för att vi inte ville ha henne där sa hon. Då bröt skiten ut. Ska inte gå in på vad som hände,men fan vad jag hatar sådant där. Jag blir så arg. Jag som annars brukar vara så lugn och aldrig bli arg blir skitarg när de håller på. Jag antar att det är någon slags försvarsmekanism som gör att jag blir arg istället för ledsen när familjemedlemar bråkar. Jag har nästan lust att slå till henne då eller kasta något i väggen eller så. Det bästa sättet att lugna ner sig på då är att låsa in sig och dra igång stereon på öronbedövande volym vilket jag också gjorde förut. DEt kanske inte är så bra för jag vet inte riktigt vad basen och högtalarna klarar... efter ett tag är man lugn i alla fall och Emma och mamma och pappa lugnar ner sig.
Det är svårt det där. Huvudansvaret ligger ju ändå på föräldrarna. Tonåringar är ju som de är och då gäller det för föräldrarna att behålla lugnet även om man kanske är svinförbannad innombords. Vad än barnet gör så får man inte tappa kontrollen för då är det kört. Vad tonåringen vill är ju att få vara i fred, men föräldrarna vill ju lösa det hela så snabbt som möjligt, men det är kanske inte alltid så bra att göra det. Låt barnet vara i fred ett tag och lugna ner sig lite istället för att direkt gå in och försöka lösa det hela när barnet är som mest arg. Efter ett tag när man har lugnat ner sig är det kanske lättare att prata med dem. Det gäller bara som förälder att klara sådana grejer. Att inte bryta ihop eller få ett utbrott. Man måste vara lugn hela tiden även om barnet skriker och har sig och det är inte alltid så lätt. Det märker t.o.m. jag. Jag skriker som fan när de håller på och låser in mig för att inte slänga sönder något. Annars blir jag typ aldrig arg. Jag är mer en sån som håller ilskan innombords.Så gäller det att vara som förälder också. Man måste kunna tygla sin ilska för egentligen så älskar man ju sitt barn och det gör barnet också även om det kanske inte syns så tydligt.

Det går att diskutera det här hur länge som helst, men jag tror att nyckeln ändå är att föräldrarna är lugna. Går det verkligen inte att prata med barnet just då, låt det vara i fred ett tag innan man pratar med det.
Det kommer ju från rätt person =P jag som skriker och allt haha =P

Nu är det nog sova som gäller, vi har studiedag imorgon, men ändå, jag är trött..


Ny design =)

Ja, som ni ser så har jag fått en lite ny design =)
Det är ingen mindre än *trumvirvel* Nicole som har gjort den åt mig =)
Hon var så snäll och fixade en länk till sin blogg längst ner också märkte jag =P och så la hon in en frän grej där man kan se var ifrån folk kommer som är inne och kollar på ens blogg. Inga namn, men ort. Lite fränt sådär =)
Så ett stort tack till Nicole för det =)

Masinvation var det i Borås idag =)
Borås högsta noterade publiksiffra innan dagens match den här säsongen var 1600 någonting. Idag var det 2880 åskådare och Leksand började mycket bättre än de senaste matcherna. Istället för att släppa in mål i början av matchen var det de som gjorde både 0-1 och 0-2 innan det hade gått 5 minuter. Borås reducerade dock i boxplay ca 5 minuter från paus, men Leksand höll undan och gjorde även 1-3 i sista perioden och vann äntligen igen =) därmed så leder de serien igen, en poäng före Växjö som faktiskt tillfälligt ledde serien i knappt ett dygn efter att ha vunnit i sudden igår. Malmö fick däremot stryk av Västerås igår och AIK slog Mora. Mora ligger nu utanför playoff. Leksand har just Västerås på onsdag och sedan Växjö borta på fredag. Det blir 2 tuffa matcher.. men idag blev det 3 nya poäng i alla fall =)

Öppet hus gick bra idag. Jag skulle ju ha pratat först, men en i trean ville hålla sitt först så det fick hon göra. Sedan skulle Eve håll sin grej, så jag fick vara som trea, men det var ingen fara. Jag fick dock inte prata klart. Jag tror det blev för långt =P det var det förra året med när jag pratade om mitt liv. Då fick jag inte heller prata klart. Jag kanske skulle arbeta på att försöka korta ner mina föredrag lite =P
Efter att jag hade pratat gick vi och kollade lite på FN-rollspelet som skulle vara en imitation av Kalmar. Så var det väl inte riktigt, inte riktigt så strängt som det var där, men nästan.
Sedan åkte vi till Dacke och kollade hur Emma har det i sina lokaler och så serverade de blåbärsglögg och äppleglögg. Blåbärsglöggen var faktiskt helt okej, men äppleglöggen var väl sådär. Vi hälsade också på min morbror Mikael som jobar där och så fikade vi. Gick igenom fordon lite snabbt gjorde vi också för det luktar ju så gott där =P Bilwax och så, det luktar ju asgott ;P

Ostkaka åt vi idag också istället för igår. Igår fick vi ju det i skolan, men idag åt vi det hemma också. Spike orkade inte hämta det åt mig igår, så han tyckte att Lollo och de, som vi satt och åt med för en gångs skull, kunde gå och hämta det åt mig. De kunde få en femma =P till slut gick Johanna och hämtade åt mig, snällt =)

Jaha, vad har ni haft för er idag då?

Mycket att göra...

Ja, nu är det en del att göra...
Vi hade tyskaglosor tills idag som jag kom på igårkväll. Jag hade pluggat på dem till i måndags eller tisdags, men så hade vi dem inte tills då och sedan glömde jag bort dem, men det gick faktiskt ganska bra ändå. Engelskadebatt hade vi idag också, men jag läste bara igenom texten. Egentligen skulle man ha tagit ut 5 frågor, men vi var i grupper, så det gjorde inte så mycket. Imorgon är det öppet hus och då ska jag hålla en föreläsning om hur det är att leva som synskadad i dagens samhälle. Ni kommer att få läsa det jag har skrivit här på bloggen snart också för jag ska kopiera in det också. I alla fall så hade jag tänkt att köra med stödord för en gångs skull, men det är jag ju sämst på, så jag gjorde som vanligt istället, skrev ner allt och lärde mig det utantill. Grejen var ju bara den att jag började med det igår, så det var ganska ont om tid, men nu kan jag det hyfsat bra ändå. Det blir ju ofta så, i alla fall för mig, att när man skriver något lär man sig det mesta redan då eftersom att man vet vad man skriver. Spike har klagat hela veckan på att han måste jobba en lördag, men det är ju bara några timmar. Han har sagt att han skulle och fira sin morfar i Småland för att slippa det, men det trodde jag inte på. Han sa det dock till Ulla och Elisabet också som skulle försöka fixa det på något sätt. Nu skulle han faktiskt bort i helgen, till Stockholm. Så han pratade med Ulla som kunde gå med mig till 217 där jag ska prata. Klockan 9, när det börjar, bestämde de med Claes att jag kunde få prata och sedan sluta, men då tyckte jag att eftersom att morsan och de ändå ska kolla på mig så kan jag lika gärna åka med dem, hålla mitt föredrag och åka hem. Vi kanske kollar lite på FN-rollspelet som de flesta i klassen ska hålla på med också och sedan åker vi till Dacke och köper glögg av Emma föe det skulle hon servera hela dagen. Så Spike slapp undan ändå...
Till nästa vecka har vi ett gammalt nationellt prov i engelska B på torsdag och engelskaglosor tills på fredag. tyskaläxa har vi också. V 48 har vi psykologiprov på måndagen och matteprov på tisdagen. De måste jag plugga till nästa vecka för nästa helg kan jag inte göra något för då kommer Jocke hit =)
Till V 49 ska webbsidan vara klar och vi ska ha bokredovisningar i engelskan. Den boken har jag inte ens börjat med. Jag hatar engelskaböcker... 2 böcker i svenskan ska vi också läsa och så har vi tyskaprov V 50.
Så nu är det en del och det tillkommer säkert mer saker också..
Nu börjar det märkas lite att man går samhäll =P men jag tycker ändå inte att det är så jättefarligt...

Igår fick jag ett ryck och lyssnade på 3 gamla Markoolio-skivor =) det var länge sedan... men han är skön den mannen =P fast han var bättre förr. Hans gamla låtar är bättre än de nya. Så är det med Madonna med. Hennes gamla hitts, Frozen, Woge, Material girl, Like a virgin osv. är mycket bättre än hennes nya skit...
Jaja, nog om det, nu ska jag sova och förbereda ,mig inför imorgon =) wish me luck ;)

Inte bra...

Det här duger inte.
Förlust igen och återigen för dålig öppning. 1-0 till Malmö efter 3:07 och 18 sekunder senare 2-0, precis som i måndags då det var 19 sekunder mellan 1-0 och 2-0.
Några minuter senare lyckades Weinstock peta in 2-1 på en studsande puck. Det blev också slutresultatet. Inga fler mål trots att Weinstock hade en stolpträff och Malmö hade en stolpträff och en ribbträff i samma sekvens. Ganska bra ttryck fick de till mot slutet och var riktigt nära vid något tillfälle, men icke. Så nu är det 0 poäng och -6 i +/- de 3 senaste matcherna. Det duger inte. Visserligen är Huokko och Karlberg borta och de gör ju en del, men de kan inte betyda allt. De kanske kan vara tillbaka i spel nästa vecka och det är i så fall välbehövligt.
För tabellen innebar det här att Leksand fortfarande leder med 38 poäng, men bara med bättre målskillnad än Växjö som hänger med ruskigt bra. Malmö är en poäng bakom, men med en match mer spelad. Det är de 3 som har ryckt lite. Sedan är Sundsvall fyra, 6 poäng bakom Malmö men med en match mindre spelad än Leksand och Växjö. Även Mora och AIK på femte och sjätte plats med 30 poäng vardera har en match mindre spelad. Västerås har just nu den sista playoff-platsen på samma poäng som Troja som ligger åtta. Huddinge är fortfarande sist på 9 poäng, men sämst målskillnad har Mariestad som ligger på kvalplats tillsammans med Nybro med -35 i +/-. Nybro som var nära på att skrälla lite mot Växjö ikväll, men Växjö vände och vann. Bofors som låg på kvalplats innan kvällens matcher gick upp till 13:e plats, en poäng före Nybro efter att man slog Mora med 4-2.
Nästa match är mot Borås på lördag. En riktig höjdarmatch från publiksynvinkeln i och med att det kommer 6-7 bussar + lite annat folk bara från Tokiga Masar Götaland =)
Borås började ju inget vidare, men man har ryckt upp sig nu och ligger faktiskt på 12:e plats i tabellen med 48 gjorda mål och 65 insläppta mot Leksands 86 gjorda och 36 insläppta. Så rent statistiskt sett så bör det inte vara några större problem, men med den här formkurvan så vet man ju aldrig, men vi får hoppas på det bästa =)

Det har blivit väldigt mycket hockey nu på senaste här =P så nu blir det lite annat =)

Vi skulle ha åkt till veterinären med Ford idag, men han var ute, trodde vi, så vi kunde inte åka dit och vaccinera honom. I själva verket hade han legat i mammas garderob hela tiden =P

Jag, Spike och Micha åt på Donken idag. Det var faktiskt nästan en månad sedan nu =) så det var gott. Vi kom dock försent till samhällen, men Niklas sa inget. Det var många som kom försent då. Spike betalade maten åt mig, men jag måste ha med mig 60 spänn imorgon för annars ska han ha 70. Hög renta eller? Nästan 20% =P

Bytte kod till telefonbanlen gjorde jag idag med. Det ska man ju göra innan på lördag eftersom att de håller på att förbättra säkerhetssystemet och grejar, men det hade jag totalt glömt bort. Sådan tur var kom jag på det imorse =)

I boken jag läser, Levande begravd, är det några typer som har dött lite mystiskt efter att ha varit på ett ställe. De typ kvävs utan någon speciell anledning, typ som av någon innre kolaps eller något, ganska creepy faktiskt =P

Dagens låt blir *trumvirvel* Highstreet allstars med låten Rock that beat =)

Karjala kupp

Då var säsongens upplaga av Euro hockey tour igång.
Sverige mötte Ryssland i torsdags och det var en ganska jämn match, men i tredje perioden, med bara några minuter kvar, gick ryssarna till anfall, en svensk ramlade i mittzon och Ryssland gjorde 1-0 som också blev slutresultatet. Ett slumpmål avgjorde. Jag tycker Sverige var värda minst en poäng i den matchen efter den kämparinsatsen.
Sedan var det Tjeckien i lördags och även det blev en målfattig match till en början. Sverige lyckades dock ta ledningen i slutet av andra perioden. Man trodde att det skulle bli gnistan som tände elden, som det så fint heter, men så blev det inte. Snarare tvärtom. Det var Tjeckien som tände till ordentligt i sista perioden samtidigt som svenskarna gjorde en riktigt dålig period. Tjeckerna kvitterade och vände matchen och vann med 4-1. En riktigt dålig sistaperiod där Gustavsson, som debuterade i landslaget, var den ända spelaren som var värd beröm. Han fick inte mycket hjälp från sina utespelare vilket var riktigt dåligt.
Avslutningsvis Finland igår. Även det blev en målsnål tillställning där Sverige tog ledningen med 1-0 i andra perioden och utökade och fastställde slutresultatet i tredje till 2-0. I och med den segern så slutade Sverige på tredje plats i tabellen det här året med 3 poäng och -2 i +/-. Ryssland vann kuppen på 7 eller 8 poäng.
Noterbart är att Sverige inte släppte in ett ända mål under de första två perioderna på hela turneringen. Det är bra gjort =)

Allsvensk hockey var det idag med, Troja - Leksand. Leksand vann ju första matchen mot dem med 10-2, men ikväll gick det tyngre. Det var Troja som tog ledningen och ledde med hela 3-0 efter första perioden. 1-0 och 2-0 kom med bara 19 sekunders intervall och 3-0 med 53 sekunder kvar av perioden.
I andra blev det också 4-0 innan Leksand reducerade till 4-1, men därefter ökade Troja på till 5-1.
Till slut vann de med 5-3 efter att Bergenström satte 5-3 med 5 sekunder kvar.
Det var ingen vidare match och om man kollar på de 3 senaste matcherna så har Leksand bara gjort 8 mål och släppt in 7 och ligger således bara pöå 3 poäng och +1 i +/-. Inget vidare.
Ska man se något positivt så var det väl att Malmö också åkte på stryk av Oskarshamn borta med 4-1. Det var Malmö som tog ledningen, men Oskarshamn vände.
Det kan vara så att både Leksand och Malmö laddar inför stormötet på onsdag... Det ska bli kul att se =) Malmö är ju hemmalag då och det kan både vara positivt och negativt. Positivt i och med att de har publikstödet, men negativt eftersom att de har pressen på sig, precis som Leksand hade förra fredagen när det inte alls gick bra. Då, precis som ikväll, öppnade de alldeles för svagt. När de var i Elitserien senast hade de problem att hålla ihop de sista 10 minuterna. Nu har de svårt att komma igång. Det är nästan som det var för Reikkönen den gångna säsongen. Det tar tid innan de kommer igång, men när de väl kommer igång går det bra. Fast nu har det ju inte gått så bra de senaste 2 matcherna, men ändå.
Går vi tillbaka till onsdagens match så kan nog Leksand ha en fördel i och med att de inte har lika stor press på sig nu som senast, men å andra sidan så kommer de med 2 förluster i ryggen. Det gör ju visserligen Malmö också, eller en förlust i alla fall.
Det kan nog bli jämnt och det är nytt publikrekord för säsongen. Malmö inviger ju sin nya arena som tar 13 000 någonting och det är fullsatt på onsdag =) så det lär ju bli ett rejält tryck från läktarhåll.
Malmö har nog ändå gjort bort sig lite där som inviger nya hallen i mötet med Leksand. Hade de mött ett annat lag hade det varit storpublik till premiären och storpublik när Leksand skulle ha kommit eftersom att de alltid drar mycket folk. Nu är det premiär och Leksand kommer samtidigt vilket innebär att det bara blir en publikfest istället för två.
Vi får se.

Kan ju rapportera att det förra inlägget var det första på vääldigt länge som jag inte fick en ända kommentar på.. =/ kom igen nu läsare, om jag har några, kommentera!

Nu är det sova som gäller, hämtade ett gäng nya böcker idag så jag ska börja med en ny bok =) Levande begravd heter den av Michael någonting. Det var en annan bok som också hette Levande begravd som jag tänkte låna från början. Hade fått tips om den från en vi känner. Den lånade jag också, men så fanns det en annan bok som hette exakt likadant. Så jag lånade den med. Jag trodde inte att man fick ha samma titlar på böcker...

Sista träningen före Canon cup

Japp, det var igår det =P
Lite försenat hära men hoppas att ni har överseende med det, om inte så får ni ha överseende med det i alla fall för ni kan inte göra något åt det =P

Det gick ganska bra. Vi var faktiskt hela 7st =)
Det var jag, Albin och Jennifer, som vanligt, Andreas, Jakob, Ther och Johanna.
Pelle fick åka hem för han började få migrän tror jag han sa, så Klara fick hålla i det hela och då blev det ju lite drygt från vissa håll. Jag nämner inga namn, men vissa har ju lite svårt att lyssna och ska prata hela tiden så att hon får säga till dem hela tiden och så blir de sura för det. Konstigt? Nej. Klart att om de inte lyssnar så ska hon ju säga till dem.

I alla fall så gick uppvärmningen bra och sedan var det skott-träning, men jag tycker att jag fick till skotten bättre förra veckan även om jag fick till några igår.
Precissionen gick väl sådär, många skott utanför högerstolpen, men 1 mitt på i alla fall.
Mera skott-träning och sedan försvarsövningar. Jag, Albin och Jennifer började att försvara. Det gick bra. släppte bara in ett mål och det gick mellan mina ben när jag drog ut dem åt höger från vänsterbacken. Jag får inte riktigt ner dem tillräckligt snabbt. Sedan var det vi som sköt och de andra läckte som ett såll. Nästan alla bollar gick förbi dem och Klara fick tjata som en dåre på dem finnan de började skärpa till sig lite.

Efter försvaret körde vi match, samma lag. På förhand kanske man skulle tippa att det skulle bli en aning ojämnt med tanke på försvarsövningarna, men förvånande nog var det de som gjorde första målet och tog ledningen med 1-0, men sedan kvitterade vi och gick ifrån till 2-4 i halvtid. Andra halvlek gick ännu bättre och vi vann den med 3-0 och vann med 2-7. Jag fick till ett rejält bra skott från centerpositionen som träffade Andreas rakt på det härliga =P så han kunde uinte vara med mer sen haha *skadeglad* ;P

Det var som sagt sista träningen för mig innan vi ska ner till Göteborg om 3 veckor för nästa helg är det öppet hus som jag inte vill gå på och helgen efter kommer Jocke =)

Det var väl allt.. nej, en grej till.
Igår skulle jag testa Windows live onecare, deras säkerhetsverktyg på nätet. Jag har testat förut, men det har inte funkat då. Jag har inte kommit in på det över huvud taget eftersom att jag har haft Google toolbar installerat och det där i finns en popup-blockerare som jag inte vet hur man avaktiverar. I alla fall så har jag tagit bort Google toolbar nu, så nu går det. För er som inte fattar problemetr så är det ju så att en popup-blockerare blockerar alla nya fönster som man försöker öppna i ett redan öppet fönster.
Nu gick det som sagt i alla fall, ända tills jag skulle sätta igång skanningen. Då öppnades ett nytt fönster där jag tror att man skulle trycka på "Nästa" eller något som fanns i en ram. Den typen av ramar vet jag inte hur man kommer åt med Jaws, min skärmläsare, bara på ett sätt och det är om man går in i formulärläge som man måste göra när man ska skriva något på nätet. Då går det att tabba sig dit, men annars vet jag inte. I det där fönstret fanns det inget skrivfält alls, så jag kom inte åt den där ramen. Så jag kunde inte använda det. Dåligt. Jag får ta hjälp av någon som får trycka på "Nästa" där eller något...

Troligen inget Borås...

Nej, det ser inte så ut, tyvärr...
Det handlar ju om nästa helg. Masinvation mot Borås, 6-7 i princip fullsatta bussar + självresande leksingar kommer att gästa Borås. Det hade varit hur kul som helst att åka dit, men vi har tvekat för länge, eller pappa har tvekat. Han visste inte om vi kunde åka dit eller inte och nu är bussen som går från Söderköping och via Mjölby full, så det går inte. En chans till finns det dock och det är att man bokar en biljett där det ingår mat, men då får man ta sig dit själv och vi har inte satt på vinterdäcken än. Så p.g.a. det så ser det ut att skita sig. Skit! Det hade ju varit den roligaste hockeymatchen jag hade varit på i så fall, men vi får väl se vad de anordnar för resor efter nyår. En hockeyhelg till har de, men den kostar 1500 spänn. Synd var det här i alla fall =/ Nu får jag väl komma på Öppet hus som vi har just den dagen istället och snacka om det jag skulle prata om, en reflektion över att leva som synskadad i dagens samhälle.

I alla fall så var vi och simmade med klassen i onsdags och det gick väl sådär. Spike hade inte med sig badkläder för han ville inte bada, men det ångrade han sedan =P
Det var första gången jag var i en simhall sedan jag började se såhär. Förut har jag simmat efter lamporna i taket och fönstren, men nu går inte det, men det skulle inte vara några problem ändå tyckte jag, men det blev det. Inte p.g.a. synen utan p.g.a. resten av klassen och att vi var så många. Det var folk i hela bassängen, men Spike och jag kom fram till att jag kunde simma fram och tillbaka längs ena långsidan bara så skulle det funka. Det gjorde det också, ett tag. 400 meter hann jag simma. Sedan blev det för mycket folk överallt så jag kunde inte simma mer. Lite dåligt tycker jag. Visst, de ska väl också få bada, men bara för att jag inte ser så ska jag väl också kunna simma om jag vill det? Nu har vi i alla fall bestämt att jag och Spike ska dit och simma på några fler idrotter innan jul. Då lär det ju vara mindre folk i alla fall.

Vårterminens schema har kommit ut på nätet nu och det är väl ganska likt det jag har nu. Nu slutar jag 1 på tisdagar. I vår kommer jag att sluta 13:15 på torsdagar. Nu slutar jag 2 på torsdagar. I vår kommer jag sluta 2 på tisdagar, så de tar ju ut varandra. 8:00-16:00 går jag ju på fredagar nu, om man inte sticker hem på utvecklingssammarbetet. I vår kommer jag att gå 8:00-16:00 på onsdagar istället. Det dåliga där är bara det att före webbdesignen, som är sista lektionen, har jag en timmes håltimme. Annars hade jag slutat ca 13:30 den dagen. Sovmorgon har jag ju haft på onsdagar nu tills kl 10:00. I vår blir det sovmorgon på fredagar istället, till 9:40. Då går jag till 4. Utvecklingssammarbetet ligger på fredagar där med, men inte sist. Efter det har vi tyska. Det är lite surt, så då är det kört att dra hem då. Den stora förändringen tidsmässigt sett blir att jag går till 16:00 på måndagar också istället för 14:00 som nu, men det är inte säkert att det blir så varje vecka för psykologin ligger sist där och halva den kursen är typ projektarbete sa Ajö, så då kanske man kan dra hem innan den. I så fall slutar jag vid 2 eller något där.

Idag var jag även astrött. Jag somnade vid 12 igår tror jag, men det ger ju skillnad om man har somnat vid 10 hela resterande veckan..

Jocke ringde förut också och nu har vi bestämt att han kommer ner hit den 24-25 januari också. Det var något specialpris på biljetter då, 50 spänn tur/retur! Så det gör ju inte så mycket om jag inte kan då. Hockeyhelgen då är ju körd i så fall.

På tal om körd så har vi skrotat vår idé med en sportcamp som projektarbete. Det var inga klubbar som svarade på våra mail. Så nu ska vi istället ha en fotbollsturnering om ca en månad om det går som vi har tänkt oss. 8 lag, 4 från Dacke och 4 från Kungshöga. 35 spänn i deltagaravgift samt 40 spänn i lagavgift. 10kr för åskådare och så ska vi ha kiosk och grejor =) det blir nog bra =)

Vänner genom åren

Trots att jag hade sovmorgon imorse vaknade jag kl 7:30. Då tänkte jag lite på mina vänner genom åren.
Jag har inte kvar en ända vän från min barndom. Att jag inte har så många vänner nu kan nog till viss del ha att göra med att jag inte ser. Jag är inte så pratsam själv och börjar inte gärna prata med folk. Tycker det är lättare om folk börjar prata med mig och det säger sig väl självt, när man inte ser är det inte så lätt att bara gå fram och börja prata med någon. Tyvärr kommer ju inte folk fram och börjar prata med mig heller. Det kan bero på att de inte vet riktigt hur de ska bete sig och de blir osäkra och så och därför undviker de det, men det är inget att vara orolig för. Bara för att man inte ser så är man väl inget konstig för det? Tyvärr så kan folk tycka det. Har man något som gör att man inte riktigt är som alla andra, enm synskada, hörselskada, rörelsehinder e.d. blir de osäkra och vet inte riktigt hur de ska bete sig och hur mycket man ska hjälpa till osv. Det är inte lätt att veta, alla vill ha olika mycket hjälp, men börjar man inte prata med en över huvud taget får man aldrig veta och då står man kvar på samma ställe hela tiden och så händer det inget. Man struntar hellre i att ta den konfrontationen vilket gör att man inte får lika många vänner. Det här har jag redan skrivit om en annan gång, så leta i min "Ögonen-kategori" om ni vill läsa mer om det.

Vad gäller mina vänner i livet så började det ju på dagis. Då var det främst Jocke och Sebastian Ax som jag var med, men även Dennis och några andra. På den tiden lekte jag som vilket barn som helst och det var inga problem att skaffa vänner.
Det var det inte heller när jag började lågstadiet. Dennis hade ju börjat där ett år tidigare, men nu hamnade vi i samma klass igen och blev bästa kompisar i 2 år tills han började fyran. Då gled vi isär och slutade helt att umgås. Numera vet jag att han har varit i Tanzania på något utbyte eller något.
Vidare så blev jag kompis med Pontus när de började ettan och jag tvåan. Jocke var jag fortfarande kompis med och även Mattias och de kom med där.
När vi började fyran höll Pontus och jag ändå kontakten trots att vi inte längre gick i samma klass. Vi umgicks på rasterna och hemma. Min kusin Niclas hade jag ju självklart också. Han och jag hade hållit ihop hela livet. Jocke och Mattias och de började sakta men säkert glida ifrån mig då, men än så länge höll vi ihop ganska bra, men det var ju främst Niclas och Pontus som gällde då.
I sexan kom Pontus åter till min klass då de började femman. Då blev alla vi killar i femman + jag ett stort gäng. Det var jag, Pontus, Fegge, Bebbe, David, Erik, Emil, Magnus och Chriffe på ett hörn. Niclas tyckte inte om David och när jag blev bästa kompis med honom gled Niclas och jag ifrån varandra och slutade i princip att umgås någon gång i sexan.
Året efter gick jag om sexan ett år för att jag hellre ville gå upp till sjuan med mina kompisar som då skulle börja sexan. Jocke och Mattias och de ansåg jag inte som mina kompisar längre även om de var schysta och så, men när de försvann upp till sjuan tappade vi kontakten helt.
Under gå om-sexan gled även David och jag, som hade hållit ihop som 2 bröder i lite över 1 år, isär mer och mer. Han började vara med lite annat folk som jag inte gillade så mycket. Resten i gänget hade jag ändå kvar.
Det var där, på våren i gå om-sexan som min första kraftiga synförsämring kom. Det gick på några veckor och efter det tyckte jag inte att jag såg något alls och det gjorde jag inte heller om man jämför med hur mycket jag såg innan (10%). Nu såg jag ljus, mörker, färger och vissa konturer. Mitt självförtroende var dock i botten och mitt i allt det bröt jag armen och fick ha gips i 7 veckor, precis när skolan slutade. Så den sommaren blev förstörd av operationer, både för armen och ögat.
Efter sommaren skulle jag dessutom börja sjuan och då hade jag bara hamnat i samma klass som Chriffe från det gamla gänget. Jag hade aldrig haft assistent i hela mitt liv innan det, men nu behövdes det, men innan han kom fick Chriffe ta hand om mig i ca 2 veckor. Det var också tack vare Chriffe som jag blev kompis med Jens och Beach. Vi 4 höll ihop ända tills i slutet av åttan. Då började Chriffe vara med Patte, Emil, Jonas och Anders, de lite coolare grabbarna från EF, en av 4 klasser i vår årskurs. Jag började också att vara med dem, men de blev aldrig några riktiga vänner som man var med på fritiden. Det var mer i skolan även om jag var med Patte några gånger med Chriffe. Jens hade jag dock kvar och vi höll också ihop då. Problemet var ju bara det att Jens hatade typ Patte och dem och de gillade inte Jens heller. Jag stod någon stans mittemellan och visste inte vem jag skulle välja, men nu vet jag, nu har jag valt Jens.
Alla de andra från det gamla gänget i sexan hade jag i princip tappat kontakten med. Bara Pontus och jag höll kontakten tills ungefär halva åttan. Då bröts våra förbindelser också.
Efter nian, där jag hade varit med Chriffe och dem samt med Jens, var det som att tvärt bryta alla tidigare band. Jag började i Stockholm, i en helt ny stad, på en helt ny skola där jag inte kände en själ. Det var då jag träffade Jocke och där har jag en kompis för livet, det kan jag säga redan nu. Det tog visserligen ett tag innan vi började prata med varandra, men det var ju som gjort för att vi skulle börja göra det. Vi var bara 4 i klassen, jag, Jocke, Jessica och Therese. 2 tjejer och 2 killar. Det var perfekt och inte nog med det, jocke och jag hade i princip samma intressen. I och med att vi bara var 4 i klassen, det var ju en liten speciallinje, ni får fråga om ni undrar, så blev man ju mer eller mindre som en familj eftersom att man bodde på skolan och allt. När vi slutade det året var det första och förmodligen ända gången i mitt liv som jag inte ville ha sommarlov. Jag ville gå kvar där. Jag ville inte sluta. Jag hade gärna gått 1 eller 2 år till, men tyvärr så var kursen bara ett år och efter den blev det gymnasiet. Då hade min andra stora synförsämring börjat smyga sig på mig, men det var inte förrän efter ett halvår på gymnasiet som det stora försämringen kom där. Den här gången var det dock lite mer utdraget än första gången, det tog nästan ett halvår innan försämringen var fullständig och jag inte såg någonting alls, bara inbillat ljus. Det är så jag ser nu. Fråga om ni undrar något.
På gymnasiet lyckades jag inte få några riktiga vänner. Alla i klassen är schysta och så, men det är ingen som jag är riktigt kompis med. Det är fortfarande Jocke. Nu är det bara lite synd att det är 25 mil mellan oss, så det blir ju inte att man ses så ofta. Jens och jag har hållit kontakten hyfsat bra sedan vi slutade nian, men nu var det länge sedan vi sågs.
Det är väl i princip så det ser ut nu, Jocke och Jens är mina ända riktiga kompisar, men det är ingen man är med på fritiden och så. En till kompis har jah, men hon bor i Skellefteå, så det är ju ännu längre. Vi har aldrig träffats, men det kanske blir av till sommaren, hoppas det =)
Ingen annan av de jag var med på högstadiet har jag någon kontakt med och alla andra har jag också tappat kontakten med.

Det kanske låter som om jag är ensam och inte har några vänner och det är väl delvis sant, men jag tycker ändå inte att det blir så ensamt. Visst, det skulle ju inte skada att ha någon att vara med såhär på fritiden, men man klarar sig, men allt blir ju tuffare och man får stå upp själv utan stöd från nära vänner, men det går det med. Jag har ju dock några stycken som jag skulle kunna vara med, men ingen som bor här i närheten. Det är lite synd.

Så har min vänskapskrets sett ut under mitt liv...

En sorgens dag...

För alla som håller på Ferrari är detta en sorgens dag.

Vilket race det blev igår. Lika spännande, om inte ännu mer spännande som förra året.
Precis före start började det ösregna så att starten blev framskjuten 10 minuter tills regnet hade lagt sig en aning. Istället för slicks blev det intermidiate som gällde.
I starten gjorde Kovalainen sitt jobb och stängde bakomvarande bilar från att köra om Hamilton som höll fjärdeplatsen, men Kovalainen fick offra sig och tappade både Vettel och Alonso. Vettel var uppe och högg på Hamilton men lyckades inte ta sig förbi. Trulli som hade startat tvåa snurrade efter några varv och halkade ner några platser. Jag kommer inte exakt ihåg hur det gick till, men Alonso tog sig upp på andraplatsen.
Depåsroppen gick och inget mer regn kom, men när det bara var några varv kvar mörknade det rejält över Intelagos och regnet kom igen. Med bara 5 varv kvar fick i princip alla gå i depå och sätta på intermidiates igen. Innan det tillfället låg Hamilton 4 med Vettel bakom sig som jagade och tog in och Kovalainen på 6:e platsen som en extra trygghet där i och med att Hamilton bara behövde komma femma för att bli världsmästare. Vettel hade varit uppe på andraplatsen ett tag, men han var tvungen att göra ett depåstopp mer än alla andra och åkte ner till femteplatsen. När regnet kom och alla gick in stannade Glock och Trulli ute på banan och chansade för att komma så högt upp som möjligt. Massa gick i depå och kom ut som ledare efter att alla hade gjort sona stopp. Vettel var fortfarande efter Hamilton, men med bara 3 varv kvar gick han förbi och Hamilton var nere på sjätteplatsen som gjorde att Massa blev världsmästare! Glock hade ju, i och med att han inte hade varit i depå, tagit över fjärdeplatsen och Kovalainen hade tappat lite. Hamilton hade inte en chans att hänga med Vettel och då, i det ögonblicket, trodde nog vi alla att Massa och Ferrari skulle klara det och Hamilton skulle tappa VM igen.
Så såg det också ut när Massa gick över mållinjen som segrare i Brasiliens Grand Prix 2008. Publiken var som tokiga, de hade fått en hemmavärldsmästare, i några sekunder, för än var det inte slut. Vettel drog visserligen ifrån Hamilton, men Glock på fjärdeplatsen orkade inte hålla ihop det hela och bröt på sista varvet, bara några kurvor från mål vilket innebar att Hamilton återigen var uppe på femteplatsen som gjorde honom till världsmästare. Så blev också fallet. Vettel var på väg att fixa VM åt Ferrari, men tack vare Glock klarade Hamilton av det i alla fall. Det var 6 sekunder från mål sa de. 6 sekunder! Stackars Massa. Närmre än såhär går det inte att vara utan att missa VM. Han var ju t.o.m. världsmästare när han gick över mållinjen, men så går Hamilton förbi Glock ändå och vinner VM med en poäng. Snacka om att publiken blev förbannad och det rök sittdynor o.d. sa Eje och Hamilton blev, något osportsligt, utbuad när han hade gått i depå. Jagg tror det var första gången Massa vann sitt hemmagrandprix, men en ledsnare segrare har jag nog aldrig sett. Han grät nästan på presskonferensen och det är förståligt. Jag, och alla andra Ferrarifans, lider med honom och sörjer idag. Jag tänkte faktiskt ha ett sorgband, men så blev det inte. Man kan inte låta bli att tycka synd om honom. Det var så nära så nära, men ändå går det inte hela vägen. 6 sekunder, eller bara några hundra meter från mål, var det. Hela teamet jublade och hoppade och dansade, men så blir det såhär.
Alla som håller på Mclaren och Lewis Hamilton är nog glada nu i alla fall. Det var så nära att det sket sig för honom, men han behöll lugnet och klarade det, men hade Glock bara hållit i några sekunder så... då hade det sett annorlunda ut och jag hade varit betydligt gladare, men sådant är livet. Det är bara att komma igen nästa år och då, då ska Massa bli världsmästare i Formel 1!
Det kommer jag nog dock att missa, för det här var nog det sista F1-racet jag kunde se om inte Viasat Motor tillkommer i Boxers utbud, men det ser inte så ut för tillfället...

I alla fall, Lewis Hamilton, världsmästare i Forel 1 år 2008 och Ferrari vinner konstruktörs-VM.

Bara för skojs skull så tar vi här alla värlsmästare de 10 senaste åren:
1999 - Mika Häkkinen Mclaren
2000 - Michael Schumacher Ferrari
2001 - Michael Schumacher Ferrari
2002 - Michael Schumacher Ferrari
2003 - Michael Schumacher - Ferrari
2004 - Michael Schumacher Ferrari
2005 - Fernando Alonso Renault
2006 - Fernando Alonso Renault
2007 - Kimi Reikkönen Ferrari
2008 - Lewis Hamilton Mclaren

Det är skön statistik och kolla på om man gillar Ferrari och framför allt, Michael Schumacher, historiens största legend innom F1, om man ser till statistiken. Ingen kommer slå hans rekord de närmsta 50-100 åren i alla fall skulle jag tro, eller vad säger ni? Jag har lite statistik på hans bedrifter någon stans, men det orkar jag inte ta fram nu. Det får bli en annan gång =)

Det var F1 2008 det och nu ska jag sova för jag är astrött =P

Hos Albin =)

Japp, igår var vi hemma hos Albin, men först tar vi lite om träningen igår.
Det gick mycket bättre än förra veckan och dessutom invigde jag mina nya skor och suspensoaren jag köpte i fredags. Det var inget lätt köp av skor. Vi var säkert inne på Stadium i en timme eller något =P
Jag hade ju hört att Adidas Special skulle vara bra eftersom att de har tunn sula och man därmed känner linjerna bra. Stefan, som jag pratade med om det i Stockholm, hade ju några andra Adidas-skor, men de kommer jag inte ihåg vad de hette. Adidas Special hittade vi i alla fall. Jag provade dem och de var hur sköna som helst! Satt asbra! Grejen var bara den att det var storlek 42. Jag brukar ha 42 i skor, men de här var stora. Vi frågade om det fanns några andra på lager, men det fanns det inte. Inte av den Adidas Specialen i alla fall. Det var de vita i skinn jag testade då. De blåa, som är föregångare eller eftergångare, jag vet inte riktigt vilket, rill de vita, fanns i 41. Så de testade jag, men de satt inte riktigt lika skönt, men en avgörande detalj blev att de hade platt sula. På de vita var det lite upphöjt i hålfoten vilket innebär att om man trampar på linjen där känner man den inte medan om sulan är platt kan man inte missa dem. Så trots att de blåa, i mocka, inte var riktigt lika sköna som de vita köpte jag dem i alla fall och det var inget dåligt köp. Jag testade dem på träningen igår och det var ganska stor skillnad mot att spela utan skor, men det lär ju ta ett tag att vänja sig vid att spela med skor om man har spelat utan i nästan 2 år, men det går nog ganska fort ändå, för redan igår tyckte jag att det gick nästan lika bra med som utan skor. Så det går nog snabbare än vad jag tror att vänja sig.
Träningen gick som sagt mycket bättre än förra veckan. Corren, Östergötlands morgontidning, var där och gjorde reportage också, så är det någon östgöte som läser det här på måndag så är jag med i tidningen då =)
De frågade oss lite frågor och tog lite kort när vi spelade match och så tog de ett gruppkort =)
Den matchen på 5 minuter som vi spelade där för att de skulle få se var den ända matchen vi spelade igår. Sedan var det fokus på skottteknik och försvar. Jag fick till mina skott bra mycket bättre igår än förra veckan, men fortfarande så är tvåhandsskotten bra mycket bättre och det är dem jag kör med på matcherna även om jag testade enhandsskott där med igår. Det gick faktiskt ganska bra.
Försvaret behöver jag ändå fortfarande träna på. Jag slänger mig för mycket bakåtlutad och inte helt rakt, så bollarna kan studsa och så. Det är inte bra, men det är bara att träna =)
Taxi åkte jag dit också och det gick bra. De brukar ju ha svårt att hitta dit, men han hade kört mig förut, så han hittade.
Efter träningrn åkte jag, Albin och Jakob hem till Albin där vi åt lite och lyssnade på musik hela eftermiddagen tills Jennifer, Oskar och Ther kom. Ther var lite sen. Han kom när vi andra hade ätit klart, så han fick äta själv inne på Albins rum =P
Vi lyssnade ännu mer på musik, åt en massa godis, chips, popcorn och Cola så klart ;) Albin DJade lite för oss också. Det kanske inte låter så kul, men det var det =) och det var förstar gången jag var med någon sedan i juli.. så där ser ni hur sällan jag är med någon, tyvärr...

F1-kvalet till säsongens sista VM-deltävling var det igår också och det var Massa som tog pole igen, tredje året i rad som han har pole där, före Trulli, Reikkönen och Hamilton. Trulli är en liten överraskning. Han har inte stått i första led sedan Japans GP 2005, 55 race sedan, så det är ett tag sedan. Just nu är Hamilton ändå världsmästare med 2 poäng före Massa. Racet är senare idag, men det får jag se i efterhand för då är vi hos Mikael och firar honom. Det ska bli spännande i alla fall. Man har ju förra årets race i minnet då Hamilton också ledde med 7 poäng före Reikkönen, men lyckades inte knyta ihop säcken och Reikkönen vann VM. Man kan ju hoppas att samma sak händer i år igen fast med Massa, men Hamilton har ju helt klart ett övertag och han kanske har lärt sig av sina misstag från förra året.
Vem vinner tror ni? Hamilton eller Massa?

Det var en här och lämnade ljus till mamma nyss och hon sa att någon gång nu i veckan hade det varit en tjuv här hos några av våra grannar. Inte på samma gata, men på gatan på andra sidan cykelvägen. En lång ljus karl hade det varit. Han stod i deras trädgård. Deras hundar hade börjat skälla, de har flera jakthundar, och då hade de tittat ut och sett honom i trädgården. Så gick de ut på altanen och då blev han bortskrämd, men lite senare hörde de ett billarm och då hade de/han försökt bryta sig in i en bil takt över gatan hos några vi känner. Det är ju lite obehagligt.. Tänk om de kommer hit. Det värsta är ju om de kommer in i huset när man är hemma, fy fan, jag ryser nästan bara jag tänker på det.. vi får hoppas att man slipper det.. tjuvjävlar!

RSS 2.0