SM-guld och ett mycket bra läge!

Tid: 13:30:48
Datum: 2010-04-07
Kategori: Leksand

Först måste vi ju bara fira SM-guldet som gick hem till Dalarna i måndags! Leksand J20 tog hem guldet efter en rafflande final mot Brynäs och ni kan se tränaren Niklas Eriksson berätta om det längre ner i inlägget.

Man har gjort ett grymt slutspel. Först vände man 1-0 i matcher mot Frölunda och vann med 2-1 efter matchsiffrorna 0-4, 4-3 och 4-0. Därefter var det semifinaler och finaler nere i Stockholm. Leksand slog, ganska överraskande, Luleå, som var bäst i Topp 8-serien, med 4-1. Samma siffror slog Brynäs Skellefteå med. Vi ser alltså att det var de 4 lagen från J20 Superelit norra som till slut tog alla 4 platserna i semifinalerna.
Luleå knep sedan bronset och Leksand tog som sagt guldet, efter en grym laginsats. Erik Hanses i målet var riktigt bra och spelarna kämpade och stod upp för varandra. Extra stark blir insatsen när man ser Brynäs laguppställning. Jakob Markström i målet, Jakob Silfverberg och Calle Järnkrok som utespelare bara för att nämna några.
Riktigt kul och framtiden ser ljus ut för Leksand!

En ödesmatch väntade sedan A-laget under tisdagen. Hemmamatch mot Södertälje. En mycket viktig match och det var Leksand som öppnade bäst när Pesonen var nära på att få in pucken efter knappa minuten. Därefter åkte Stefan Bemström ut för tripping och Leksand fick PP direkt.
Powerplayet var dock inget bra och man tappade lite av det bra spel man hade haft innan.

Linus Klasen fick sedan en felpass från en leksing och var nära på att ge Södertälje ledningen, men Jocke räddade!

Isen gick sedan sönder vid sargen och det blev ett litet avbrott. Efter detsamma tryckte Leksand på lite mer innan SSK kom upp lite i banan och pressade tillbaka Leksand en aning.

Bergenström försökte sedan lobba in pucken från blå och den var nära på att gå in när den studsade framför Helenius.
Jocke fick göra några blockeringar och SSK tryckte på bra innan man åkte på en utvisning igen, ännu en gång för tripping och den här gången blev det mål i powerplay! Oliver Ekman-Larsson slog in pucken bakom Riko Helenius!

SSK var riktigt nära på att kvitera direkt genom Lehoux, men inget mål där. En jättechans till, men JLGP hann dit och körde över Södertäljespelaren så han missade skottet.

Bergenström var nära på att slå in 2-0, men Helenius var med på den. Han gjorde sedan några ruskigt bra räddningar och lyckades freda kassen. Riktigt nära 2-0 där igen, men SSK kontrade och var nära 1-1.
Johansson lyckades ta sig igenom och returen tog Hempa, men Helenius räddade igen. En riktigt bra start från Leksand. Precis då lyckades SSK naturligtvis göra 1-1 genom Patrik Yetman.

Hermansson åkte ut strax därefter och SSK tryckte på riktigt bra, men Jocke stod ivägen och man klarade av boxplayet utan några problem.
SSK sköt i masken på Jocke, utan åtgärd. Han lyckades blockera därefter och perioden rann ut i sanden.

SSK åkte på en utvisning direkt i upptakten av 2:a perioden. Pierre Hedin åkte ut för en holding, en tillsynes liknande grej som Linus Klasen råkade ut för i momentet innan.
Powerplayet var bra den här gången, Hempa sköt strax över och Johansson sköt, men Helenius räddade. Prestberg hade sedan ett jätteläge, men inget mål där.

Södertälje klarade av det hela, men strax därefter sköt Lassen strax utanför igen, pucken studsade ut till Bergen, som bara hade att slå in 2-1 till Leksand!

Hempa fick först ett fint skottläge själv, SSK vände och Hempa var där igen och stoppade Yetman från det. Tyvärr åkte Patrik Carlsson ut och SSK fick powerplay. Där rensade man först, men så sköt Hedin, rakt i mål. Samtidigt drog man på sig en utvisning till, så man blev inte fulltagliga och fick fortsätta i BP.
SSK pressade på ruskigt bra, men Jocke spelade riktigt bra i målet och man klarade av det.

Utvisning blev det direkt därefter igen, nu för SSK. Jens Olsson tacklade Patrik Carlsson i ryggen.
Kollar försökte med sin diagonalpass över till Prestberg på andra sidan målet, men den pucken gick inte fram den här gången. Helenius blockerade. Leksand vann tekningen och det var ruskigt nära 3-2. Hade Pesonen passat där hade Rodin kunnat slå in den.

Leksand pressade på grymt mycket och Helenius gjorde en grym räddning, antingen med benskyddet, eller med stolpen.
SSK lyckades klara av det där med hjärtat i halsgropen och strax efter var det en mycket tveksam icing där en domare friade och en dömde. Icing blev det, men Leksand klarade dock av den tekningen.
Virta fick sedan ett friläge, men skottet räddade Helenius utan att han visste om det, med handsken!

Jaakola åkte ut direkt efter tekning och Leksand fick spela PP igen. Nu var det inte lika bra och SSK kunde rensa gång på gång. Prestberg fick iväg en fladderpuck som Helenius fick problem med, men SSK redde ut det. SSK vände och fick ett 3 mot 1-läge, men pucken gick på en skridsko och Leksand vände igen. Lotvonen sköt i masken på Helenius och SSK vände igen. Det var läge efter läge och Prestberg missade helt öppet mål!
Istället åkte Pesonen ut med dryga minuten kvar av perioden och SSK etablerade tryck. Jocke kom ur position, men SSK sköt utanför! Ett riktigt rejält tryck, men Leksand klarade av det och ställningen var 2-2 efter den 2:a perioden, men det kunde ha varit 6-3.

Sista perioden började bra, slutet av boxplayet var bra och SSK fick inte till några vidare farligheter.
Några vidare chanser blev det inte därefter heller, spelet böljade fram och tillbaka och båda lagen fick några halvchanser. Leksand var dock närmast, men skottet gick precis utanför.

Bemström fick sedan in en rejäl tackling på OEL. Han låg ner en stund, men reste sig sedan upp igen och det verkade inte vara någon fara.

Prestberg var återigen nära, men han fick inte riktigt till det och OEL avstyrde sedan ett friläge. Nästa mål var oerhört viktigt.
Spelet var dock inte alls lika bra som de 2 tidigare perioderna och det var inga vidare lägen. Prestberg sköt återigen utanför, liksom Pesonen.

SSK sköt i masken på Jocke igen och han blockerade. Det var sedan riktigt nära för SSK igen i en kontring, men Jocke spelade bra.
Mot slutet försökte båda lagen avgöra, men det lyckades inte den här gången och förlängning väntade.

Jiri Bicek åkte ut för SSK och Leksand fick spela powerplay. I samband med det tog man timeout.
Prestberg sköt först i ribban, men sedan fick han upprättelse för alla missade skott i matchen när han sköt in 3-2 till Leksand! Ett mål som kan ha betytt väldigt väldigt mycket!

Dessutom lyckades AIK slå Rögle borta med 4-5 och Almtuna nollade Växjö med 4-0. Det innebär att Rögle fortfarande är 2:a med 14 poäng. AIK och Leksand är 3:a och 4:a med 13 poäng. Leksand har Växjö borta i nästa match. Rögle har Almtuna borta och AIK har SSK borta. Alla 3 lagen där har alltså bortamatcher, men det är Leksand som har den, på pappret, lättaste matchen. Dock har man inte haft det lätt borta mot Växjö under säsongen.
Rögle kan avgöra om både Leksand och AIK förlorar, men den risken är nog inte så stor. Det här blir ruskigt spännande!

I kvalet till Allsvenskan slog Enköping Nybro med 4-1, Sundsvall slog Olofström med hela 7-2 och Tingsryd åkte på en tung förlust hemma mot Oskarshamn med 2-4.

I måndags hände en lite kul grej. Mamma och pappa åkte ju till Sjösäter ett tag för att röja upp lite efter vintern. Inga större skador hade hänt, förutom taket på baksidan över tvättbänken som hade rasat.

I alla fall så skulle jag och Shep ta bussen in till Linköping, för vi skulle äta mat hos mormor sen efteråt.
Mamma sa till mig att hon lade mormors nyckel i trappen, men jag satt vid datorn och lyssnade inte riktigt, så när vi åkte tog Shep nyckeln som låg på skänken. Det var Nettes och deras nyckel, men det tänkte ju inte vi på. Det var bara en nyckel i den nyckelknippan, men jag tänkte att mamma kanske, av någon anledning, hade tagit bort våran hemnyckel och mormors ena nyckel från hennes knippa.

Vi tog hursomhelst bussen in till Mjölby och det var bara att konstatera att jag inte hade klarat själv. De hade inte ens hållplatsutrop. Det ända chauffören ropade ut var Stationen i Mjölby och då var det manuellt utrop.

På tåget fortsatte otillgängligheten. De har upprättat ett nytt system med chip på korten och grejer. På automaterna är det någon form av touchscreens, så man känner inte knapparna. Helt omöjligt att använda.

I Linköping åkte Shep som min ledsagare, för det vågade hon inte säga här i Skänninge. Snacka om att bussarna i Linköping är bättre än de här.

Fram till mormor kom vi i alla fall och märkte då att det var fel nyckel. Så vi ringde till mamma och de och frågade var de var. De hade inte åkt än, men åkte direkt. Det skulle ju dock ta en knapp timme. Så vi satt kvar där i trapphuset ett tag innan vi gick till Donken och åt. Jag fick bjuda Emma och Shep. De fick 2 Cheese var, men shep tog en glass och en cheese.

När vi kom tillbaka till mormor behövde vi inte vänta så länge tills resten kom. Då blev jag jättetrött. Jag låg nästan och sov i soffan. Tröttheten kom nog i efterhand. Natten till i söndags somnade jag runt 6 och vaknade 12 och natten till igår somnade jag runt 2:30 och vaknade 6.
Hungrig var jag, men när vi åt orkade jag knappt äta upp ändå.
Vi fick dessutom ett stort påskägg av mormor :)

På vägen hem sov jag lite i bilen och tänkte att jag skulle lägga mig tidigt, men det gjorde jag inte, somnade runt 2.

Igår var det jättefint väder. Jag och mamma satt på altanen och fikade lite. För 3 veckor sedan var det fullt med snö där ute.
Plugga gjorde jag också igår. Religionsuppsatsen är snart klar. Jag ska försöka fixa klart den innan jag lägger mig idag.

Vi avslutar med 2 rykande färska klipp som kommer från Leksands egen officiella kanal på Youtube. Först, Niklas Eriksson som intervjuas om SM-guldet, och sedan 7650 i Ejendals arena som bar fram sitt Leksand i början av matchen igår! Lyssna och njut!


br />

Kommentarer
Postat av: Jessie James

Fast det jag menade var juh att DU själv valt att du ska tex på "body pump" fast du sagt att du inte gillar det å så kommenterar andra att du e knäpp för att du ska dit, igen. Fast du sagt att du inte gillar det. Att dom liksom inte ger dig en chans att byta åsikt. Eller om man tex säger att man vill på museum och så tycker andra att "men det är inte hennes stil" sådant gillar jag liksom inte. Man vill ju själv bestämma vad man gillar och kunna byta åsikter ifall man nu vill de :)

2010-04-07 @ 13:46:21
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Jessie James

Nej men folket åker ju ner och är där över hela helgen :) är ju fest å event hela helgen å man hinner ju knappt kika igenom allt på en dag så det är mkt å kika på. Självklart kostar det lite grann men det äre värt om det är ens hobby&intresse. Sen var ju världens bästa bilbyggare på besök där osv. Och det kan man ju inte missa om man är intresserad :)

Vi åker ju oftast ganska mkt hit å dit för att kika på olika bilevent. Piteå, Lycksele, Stockholm, Mantorp osv :)

2010-04-07 @ 13:52:24
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: tess

Ja de verklar inte vara bara att åka buss och ta sig fram med synskada... de är igentligen hemskt va svårt de är...



Mysigt ändå att komma till mormor och sedan få njuta av de fina vädret som varit. Idag har vi inte speciellt fint väder... men som sagt det är inte kallt ute...



Kram på dig.

2010-04-07 @ 14:32:19
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Jenny

Haha, jag har faktiskt ingen aning. Men det hade varit jäkligt roligt att veta vad för "egenskaper" backen ska ha för att den ska få en viss färg. Det måste vi ta reda på ;)

2010-04-07 @ 15:07:14
URL: http://jennza.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Jag är 22 ;p

2010-04-07 @ 15:18:35
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: sophie

neej äter de flesta.

jag trivis kanon =)

2010-04-07 @ 15:19:35
URL: http://sophietornander.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jättedåligt att det är så svårt att åka buss för dig, verkligen. :(

DU är bäst!

´

Kramar <3

2010-04-07 @ 16:02:31
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: aamaandaa

sv : 12 år ee jag

hur gammal ee du ?

2010-04-07 @ 17:40:35
URL: http://afcb.blogg.se/
Postat av: Emmeli

hejhej :)

joda allt är bra med mig, självdå?:)

2010-04-07 @ 23:59:37
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: Anonym

Grattis till j20! :D



sv. Är det inte mr och mrs som man skriver det? ;) Haha, jag kanske har lärt mig fel det där.



Du hade i slutet av inlägget skrivit att det kan skita sig för leksand, att det int ser så jättebra ut just nu :9



Aha okej, haha då har jag lärt mig något nytt ord, metafysik!

2010-04-08 @ 10:32:39
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tess

va gullig du är tack :) spelar du eller+:)

2010-04-08 @ 15:05:12
URL: http://persikaaan.blogg.se/
Postat av: NATALIE

jag är väldigt dålig på sport men faktiskt så har jag varit och sett två hockeymatcher ;)



svar: jaha, jamen då är ju både din och min mormor ganska "unga" :)



haha ja facebook har jag ;)

2010-04-08 @ 18:30:37
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: anna

härligt att kunna sitta ute på altanen :)



Svar: Jag menar hallelujah med jeff buckley/leonard cohen och de andra låtarna var från u2 och coldplay.



Jag håller med dig, det är låtar som alltid är lika bra! Tidlösa låtar!



Okej, tur det :)



Precis!

2010-04-09 @ 11:45:14
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Sara

hahah ;) Man kan göra bil på vägarna fastän det är mycket snö, det är inge problem att ta sig fram. ;) Vi har lite bätttre resurser här uppe. Dom plogar vägarna jämt. Men skoter kör man mest på isen och uppe i fjällen ;D Typ som att köra motorcykel, samma underhållning ;)



Haha jag vet inte varför jag fick för mig att leksand var kvar för elitserien. Jag läste aftonbladet och dom hade formulerat sig som om det var klart redan. Fast nu ser den lite mörkare ut.. men fasen så jämt det är i tabellen



Jo CSS är svårt men jag kan bara dom enkla sakerna ;D

Åh men gud vad kul och göra en egen hemsida. Jag har gjort en när jag gick på gymnasiet men det var ett tag sen nu! :D

2010-04-09 @ 13:16:06
URL: http://saralindfors.blogg.se/
Postat av: tess

Reklamen är via bloggpartner... en spott och man tjänar pengar på besökare och klick... tänkte jag kanske kunde få in någon krona.



Alla sinnen verkar hemskt förstärkta hos personer med autism. Vad detta beror på vet jag inte.



//tess

2010-04-09 @ 15:13:58
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Grannens försäkring betalar dens tora delen av bilen men jag får stå för kilometerersättningen... men som sagt inte mitt fel att jag behöver en bil när han sabbat min bil.



Nej reklamen ligger ju under inläggen och det finns reklam på allas bloggar som kommer från blogg.se så nej de kan inte störa. Däremot har jag en grej som somar in sidan och tonar ut den kan det vara den som stör???



Här bryter solen fram emellanåt men de va gråkallt trots ca nio grader varmt.



//Tess

2010-04-09 @ 15:18:55
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

okeinte djurgårade med andra ord ;)

2010-04-09 @ 16:58:49
URL: http://persikaaan.blogg.se/
Postat av: aamaandaa

sv: yees , jag kan volt , hand volt jula stå på händerna och en massa till saker haha

2010-04-09 @ 18:19:30
URL: http://afcb.blogg.se/
Postat av: sophie

Ja jag fick tillbaka nästan 4000 =) skatt är bra ibland..

2010-04-09 @ 18:27:48
URL: http://sophietornander.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Örebro universitet.



Jag beklagar sorgen.. :/

2010-04-10 @ 09:41:39
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Jessie James

Ja precis, man vet ju själv vad man vill å kan. Och kan man inte men vill så brukar man kunna lära sig :)



Jo jag jobbade på mantorp typ 2006 tror jag det var. Blev miss gatebils babe nr3 där då hahaa ^^



2010-04-10 @ 09:59:16
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: ah så roligt! hon älskar ju hockey haha ;)

jaha ja det är klart att det blir ju lite problem om man måste åka långt för att få se matcherna.



jag gillar mest romantik/komedi/drama filmer :) förr såg jag jättemycket på film men det är mycket mer sälland nu. tycker du också om att se film?

2010-04-10 @ 10:35:38
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Anonym

Åh jag förstår.. så jobbigt det ska kännas :( Jag brukar alltid då försöka vara inställd på det värsta och se allting annat som ett stort, stort plus. I teorin finns det fortfarande chans för er!



Att inte juniorhockeyn kan dras ut lite mer så man i alla fall kan trösta sig med det när A-laget har spelat klart? ;P



Aha, haha har aldrig förut riktigt fattat det med missis, miss, osv ;)



Ja verkligen, mycket bättre att matchen slutade 4-1 !

2010-04-10 @ 11:58:24
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tess

jo älskar grapefrukt, namnam! aha va inet det, det är jag!

2010-04-11 @ 16:48:25
URL: http://persikaaan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: