2:a laget att ta 3 poäng i Ejendals...

Tid: 15:47:42
Datum: 2010-01-29
Kategori: Leksand

Mora har gjort det. AIK har inte gjort det. Malmö har inte gjort det. Växjö har inte gjort det.
Nej, det var Troja, av alla lag, som lyckades med det!

Var 0-6 borta mot Sundsvall en grym insats i söndags var det här inget annat än katastrofalt dåligt! Ett riktigt bottennapp helt enkelt.

Det började dock bra när JLGP fick 2 bra lägen och Troja sedan åkte på en utvisning. PP-spelet var dock inget vidare till en början, men så blev det lite rörigt nere vid Bengtsberg i Trojakassen och det blev tek där nere. Hermansson sköt då ett skott som Peter Nordström styrde in till 1-0 för Leksand!

Leksand fortsatte sedan att pressa på bra och fick med sig ännu en utvisning. Den här gången ledde det dock inte till något. OEL var närmast när han bröt sig in framför mål, men Bengtsberg blockerade.
Därefter jämnades spelet ut en aning, men det var fortfarande Leksand som tryckte på mest. Troja hade knappt haft ett skott på mål. Det 1:a kom efter drygt 10 minuter.
3 minuter senare var det 1-1. Jag vet inte hur det gick till, men så var det.

Leksand var sedan nära på att återta ledningen, men istället åkte Rodin ut för en holding.
BP-spelet fungerade dock bra och Troja fick inte till något nämnvärt. Det fick man däremot 26 sekunder från paus när det helt plötsligt blev 1-2. Ingen fattade vad som hände.

2:a perioden började slarvigt från Leklsands håll, så att Troja fick ett bra läge direkt. Jocke var dock med bra i målet. Hermansson sköt sedan i masken på Bengtsbertg och det blev tek.
Leksand fick till lite press, men Bengtsberg och övriga Troja stod emot bra.
Mål blev det dock, men det blev bortdömt. Bengtsberg räddade pucken nere vid ena stolpen, men Markus Persson och Martin Karlsson var där och slog tills pucken var i mål.
Man gav sig dock inte, utan tryckte på mer efter det med flera bra målchanser och dubbelskott, men Bengtsberg var riktigt bra i målet. Han räddade skott efter skott och hur mycket Leksand än försökte fick man inte in någon kvitering. Istället var det Troja som var nära 1-3 efter drygt halva matchen, men Jocke redde ut det.
Troja åkte sedan på en utvisning, men powerplayet funkade inte alls. Det närmsta man kom var när Lotvonen lyckades skjuta ett skott rakt på en Trojaits klubbskaft.
Rodin fick sedan misconduct med mindre än 2 minuter kvar av perioden. Då gjorde Troja så klart 1-3 efter flera försök där pucken bl.a. tog i stolpen.

Sista perioden började med att Prestberg åkte ut. Hermansson fick sedan en rejäl slashing så att klubban gick av, men det blev ingen utvisning för det. Istället blev det en dubbelutvisning och 1-4 till Troja.

Troja tog över lite efter målet, men så fick man en utvisning mot sig. En utvisning som dock inte ledde till något alls, mer än att tiden gick. Leksand fick inte alls till det. Riktigt dåligt spel var det med felpassningar osv.
En ytterligare Trojautvisning blev det i alla fall och nu blev det mål. För Troja. 1-5 i boxplay. Då var det faktiskt t.o.m. supportrar som gick hem! Dåligt! När Leksands supportrar går hem innan matchen är slut, då är det illa! Nog för att det var tamt från läktarhåll hela matchen, inte ens Superstars höll igång något vidare, men man stannar ändå kvar matchen ut. Det var 10 minuter kvar vid målet. På 10 minuter kan det hända mycket i ishockey.

Hände saker gjorde det också. 2 skott i stolpen innan Peter Nordström, återigen, gjorde mål fram till 2-5.
Strax därefter åkte dock Tony Virta ut och det blev BP igen. Där missade man öppet mål.
Mycket mer hände inte och Troja vann med 2-5.
Då är det alltså Mora och Troja som har lyckats ta 3 poäng i Leksand, förutom Leksand då så klart, den här säsongen.
Det här hoppas jag verkligen var en tillfällughet. Spelar man såhär kommer man ingenstans. Då blir det förlust mot Sundsvall på fredag också. Det måste bli flera klasser bättre! Det här duger inte! Vann skotten gjorde man t.o.m. men förlorade matchen. Jockes räddningsprocent hamnade på svaga 81,4%. Ett riktigt bottennapp som sagt.

I övriga matcher vann Växjö med 2-4 borta mot Bofors och Almtuna fortsatte att ånga på på hemmaplan när man slog Sundsvall med 5-1. Mora tappade däremot poäng borta mot Oskarshamn, som vann i sudden med 4-3. Malmö hade det tufft hemma mot Örebro, som såg ut att gå mot en seger, men med 3 minuter kvar gjorde McLean 3-3 och Calle Söderberg avgjorde på straffar till Malmös fördel.

Tabellen ser då ut så att Leksand alltjämt leder med sina 81 poäng. AIK är nu 2:a med 77 pinnar följt av Växjö på 3:e med 76. Mora är 4 poäng bakom på 4:e plats med 72 poäng. Därefter följer Almtuna med 70, Malmö med 69 och Bofors med 64.
Borås närmar sig lite. Man är nu bara 6 poäng bakom Bofors. Det kan gå snabbt, så Bofors ska nog inte känna sig allt för säkra där.
Örebro fortsätter att segla ifrån Västerås. Nu är man 4 poäng före dem och 7 bakom Borås. Björklöven är kvar på sina 43, Sundsvall har 42 och Troja 40. Det är tätt där kring strecket. Oskarshamn är väl i princip det ända avsågade laget med 29 poäng.

Ikväll spelas 4 matcher. Det är AIK - Borås, Leksand - Sundsvall, Malmö - Björklöven och Växjö - Bofors. Lyckas något av Löven eller Sundsvall ta poäng av Leksand eller Malmö vore det en rejäl fördel för dem, men de 2 senare får nog ändå hållas som favoriter.

I Allettan Norra stormar Asplöven mot nästa steg mot Allsvenskan. Man har vunnit samtliga 5 matcher och är 4 poäng före 2:an Kiruna och sedan ytterligare 3 före 3:an Kovland.

I mellersta gruppen leder Huddinge på 17 poäng, 2 före Arboga och 3 före Enköping. Det kan alltså svänga snabbt där. Arboga har ett jätteläge att ta över serieledningen i nästa omgång när man möter Borlänge hemma. Enköping och Huddinge möts och vinner Enköping den drabbningen och Arboga slår Borlänge är man i serieledning.

I södra gruppen har Tingsryd och Vita hästen seglat ifrån de övriga med 18 resp. 16 poäng. Nybro är 3:a med 11. Därefter följer Olofström och Skåre på 10 poäng. Mariestad ligger fortfarande sist, men nu med 4 poäng. Det är dock 3 poäng bakom nästjumbon Skövde.

Mjölby ligger alltjämt sist i grupp E's fortsättningsserie, men nu med 3 poäng efter att man slog 4:an i serien, Munkfors, borta med 4-5.

Annars har det varit mycket att göra den här veckan.

I måndags fick jag plugga som en tok till tyskaredovisningen jag hade, eller rättare sagt, skulle ha haft, i tisdags om das Wiener Riesenrad. Det visade sig nämligen att jag inte hann redovisa det, så det fick jag göra igår istället.

På tisdagseftermiddagen var vi på en mässa med massa universitet och högskolor nere vid Arbetsförmedlingen. Det var inte direkt optimalt för min del när det står massa skolor vid olika bord och man går runt och frågar och har sig. Jag vet ju inte ens vad jag vill göra i höst, så det var lite svårt. Vi var i alla fall på några seminarier med Linköpings och Jönköpings universitet. Så ville Spike se Kyl och ventilation, som Alle och Jens går, här i Mjölby. Det känns nästan som hela grejen gav mer för spike än för mig. Spike hittade flera grejer han var intresserad av. Han vill antingen gå kyl och ventilation eller sjuksköterskeutbildningen nere i Växjö.

När jag kom hem var jag helt nere hela kvällen. Jag vet inte varför, men jag antar att det var för allt med framtiden och det. Det kändes nästan som en mindre deprition. Nästan som när Madde slutade i Stockholm eller när det tog slut med Nicolina.

Bra kändes det i alla fall inte och så skulle jag plugga mitt upp i allt det där, för i onsdags var det prov i Människan socialt och kulturellt. Provet gick i alla fall riktigt bra tror jag. Apropå det så är det nog bäst att jag mailar in det till läraren snarast möjligt, för det har jag glömt bort =P

Vi var även på en grym föreläsning av Jonas Hassen Khemiri, ni vet, han som har skrivit Ett öga rött, i onsdags. Han var riktigt bra som föreläsare och sa bl.a. att vi nog inte hade lyssnat så mycket de första minuterna eftersom vi hade kollat på hans grej han hade på fingret. Han berättade att han hade spelat basket med en kompis. Så skulle han blocka honom, men kompisen fintade skott, så Jonas landade på sitt lillfinger och fick en stödgrej på det. Hans morbror, som ville vara lite ungdomlig, frågade vad han hade gjort, men innan Jonas han svara sa han "Ah, det är en sån där bluetouth!" XD

Riktigt göddig snubbe var det och dessutom fick jag sluta 1h tidigare eftersom att jag hade gjort mitt prov innan föreläsningen istället för efter. Jag ansåg att jag inte skulle hinna det efteråt, som de andra gjorde, så jag fick göra det före.

Träningen gick inget vidare på kvällen, men det tar vi i ett senare inlägg.

Igår var det som sagt tyskaredovisning. Den gick nog ganska bra, men jag kan nog ha pratat lite för snabbt. Annars gick det bra.
Svenskaredovisningen vi hade senare under dagen gick däremot riktigt bra. Vi skulle ju prata om samhäll för antingen dagisbarn, niondeklassare eller pensionärer. Jag valde dagisbarn. Vi delades in i grupper och så skulle vi göra ett gemensamt framträdande. Jag gillar ju parodier, så det blev ganska så överdrivet, som om det var 2-3-åringar som lyssnade. Bra gick det i alla fall och folk skrattade =)

Idag hade jag den sista grejen för veckan, min naturredovisning om Ebola. Det gick också bra, även fast jag inte hade övat så jättemycket på den. Det finns ju inte så mycket att säga om den, den är ju ganska mystisk. Man vet inte exakt var den kommer ifrån, men man tror att den sprids via djur, typ apor och gnagare. Något botemedel finns ju inte heller. Det ända man kan göra är att ge smärtstillande och extra näring åt de drabbade. Smittorisken är extrem och dödligheten hög. 50-90% av alla drabbade beräknas dö.

Nu ikväll är det som sagt hockey och då debuterar alla 3 av Leksands nyförvärv. Man har värvat en målvakt i form av Tom Lawson. Han har spelat i KHL tills nu och är en transatlant. Jag hade nog hellre sett en back eller en center som transatlant, men nu blev det en målvakt. Han kommer att stå ikväll då Jocke har fått ledigt. Jag hoppas bara att alla inser att Lawson kommer vara given 2:a så länge inte Jocke darrar totalt.
2 finnar har man också värvat. En back i form av Antti Hulkkonen, som spelade i Brynäs för några säsonger sedan.
Även en center i form av Jussi Pesonen har man plockat in. Båda 2 kommer närmast från finska Ilves. Båda 2 har också skrivit på för resten av denna säsong och hela nästa. Det är bara att hoppas att det inte blir som med ett gäng andra spelare, som har lämnat klubben i förtid, men som man ändå får betala för.

Nu ska jag fixa lite med min webbsida tänkte jag =)
Hoppas ni alla har haft en bra dag! :)

Vi avslutar med en klassiker, "Oh my god, they killed Kenny! You bastards!" =)


Kommentarer
Postat av: MATILDA

Haha ja den är gammal, var ironisk ;D

Låten är från 1978, då vi tog guld !

2010-01-29 @ 16:40:38
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Publiksiffran är inget att skryta över, seriöst 99% av dom man känner sitter hemma och latar sig å ser framför tvn istället :O (Och många gör det gratis via internet bara.) Tex resten av min familj ser nästan alla matcher på tv hemma.

Hmm.. jag skulle gissa att det ligger början på 5000, kanske 5 och 2 :)



Jaa, 1-3 > 5-4... Inte kul :/ Sen att dom skulle få kvitteringsmålet gratis av domaren var ju ingen höjdare, det gör saken ännu värre nu i efterhand...

2010-01-29 @ 16:49:10
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Tessan

Svar: Ja vad kan det vara? 3m snö kanske;)

Nej inte vad jag vet, haha, närå jag är inte släkt på något sätt med Peter eller David ;)

2010-01-29 @ 17:39:03
URL: http://tessanaslin.blogg.se/
Postat av: Hanna

ooh, du har hittat tillbaka till mig :)! Vad glad jag blir nuu.



Jag ska till Växjö och shoppa lite hade jag tänkt mig. Det behövs verkligen =)!

2010-01-29 @ 17:39:39
URL: http://hanshen.blogg.se/
Postat av: Sarah

Mitt näshår fryser vid -7. En liten parentes bara!

2010-01-29 @ 18:45:21
URL: http://thiindra.blogg.se/
Postat av: marie

Hej!

hur har det du det. Verkar som det varit en ganska tuff vecka. Nu är det helg och det känns mycket bra tycker jag.

2010-01-29 @ 20:52:45
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Aha =) Ja jag kan också ha lagt ut låt med Demi Lovato tidigare, hon är bra iaf! Är ju skådis också, är med i humorprogram ;)

2010-01-29 @ 21:17:05
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Alex

Tycker inte du ska oroa dig så mycket för framtiden, vännen. Det kommer fixa sig :)



Webbsida? :) Berätta mer! :)



Sv: Haha, ja, får försöka logga in snart! :)

Härligt med en bra dag! :)

Jag har haft fullt upp hela dagen, bakat och grejat sen jag kom hem vid tre :). Så nu är jag väldigt trött, men mår rätt bra, inte hunnit äta något bara, så det borde jag väl kanske göra..



Åh, vad snällt av dig! :)



Kramar :)

2010-01-29 @ 22:35:45
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: NATALIE

svar: Ja barn är så söta! Hur gick framträdandet då? :)



Ja om du bor utanför Linköping så är det ju en bit! men då är ju 40-50cm snö ganska mycket snö! känns det som i alla fall.. :)

2010-01-29 @ 23:22:59
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Har frågestund =)

2010-01-29 @ 23:24:45
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Alex





Sv: Vilket intressant projektarbete :). Något som verkligen behövs! :) Bra insiativ, verkligen.



Haha, ja, precis! :)



Är för trött för att äta nu dock, tar det imorgon :). Och det är imorgon jag ska ha festen :).



Kram :)

2010-01-30 @ 00:01:57
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Alex

Sv: Förstår att det är mycket att tänka på. Men det går säkert bra ska du se :). Så duktig som du verkar vara :).



Haha, jag står nog över! ;)



Tack så mycket. Haha, ja det är ju en bit.



Sov gott vännen och lycka till på träningen! :)



Kram :)

2010-01-30 @ 00:20:35
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Jessie James

Jag skulle gissa på att vi har typ 60cm kanske :)

jo det kommer nog ta ett tag innan de försvinner. men tids nog så blir de vår ^^



2010-01-30 @ 02:54:53
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Hanna

Precis, haha! Men du lyckades ju ;)?



Jag hade jätteroligt fast kom hem rätt tidigt med tanke på att jag redan är uppe nu vid 08:00. Bussen går om två timmar liksom... Växjö ligger i Småland nånstans haha :)

2010-01-30 @ 08:11:47
URL: http://hanshen.blogg.se/
Postat av: MATILDA

sv: Jaha ! De var ju tråkigt.. men ja, man kan ju inte ha topp-stämning varje match ;)



Njae, en frölundait slår av Skrbek klubban och den går av mitt itu (solklar, inget att diskutera om), men ingen åtgärd från domaren så man blir ju arg, så Skrbek får åka runt utan någon klubba. Ca 4 sek efter det sätter dom självklart pucken, och självklart var det ett kvitteringsmål. Det gör en inte gladare... Men det var ju inte bara det som gjorde en sur på domaren, många saker som hände, men det var väll det värsta eftersom det ledde till kvitteringsmålet :P Väldigt ojämn i sin bedömning var han..

2010-01-30 @ 10:50:16
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Tessan

Svar: haha ah. Ja Peter stod väll målvakt i landslaget eller liknande :P

2010-01-30 @ 13:24:15
URL: http://tessanaslin.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: Japp, nu har jag mer koll på Descartes.. hehe.. ;p

Kan kolla på Spotify sen annars.. du får påminna mig.. hehe.. :)



Jobbigt att inte veta vad man vill göra sen.. men det löser sig alltid!

2010-01-30 @ 13:31:46
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Alla Svaren är uppe =)

blev lite tidigare än väntat =)

Hoppas du är nöjd med svaren =)

2010-01-30 @ 15:14:06
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Sarah - finlandssvensk

Vilken hemsida?



Okej. Nä, jag mette då näshåret frös. -7.

2010-01-30 @ 15:21:44
URL: http://thiindra.blogg.se/
Postat av: Sara

Heheh joo jag räknade ut en mattebok på 12 veckor :O men då har man ju lektioner varje dag. Nu har jag en lektion i veckan ändra fram tills i juni :O Men jag ska inte klaga ^^,



Åhh men då låter det ju som en drömlektion, jag hatar och läsa i böcker för jag vill hellre att någon förklarar för mig, då förstår jag bättre :D



Jahaja dåå förstår jag! :) jag är också 89:a!



Ha en bra dag!

2010-01-30 @ 19:45:33
URL: http://saralindfors.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv. Det tror jag säkert ;)

Grattis till segern !



Haha tack så mycket, ja glad är jag verkligen, speciella dom matcher man krossar lule! ;) haha



Okej :S Tråkigt att domarna ska vara så ojämna ibland...

2010-01-30 @ 20:14:50
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Anonym

På psykologin jobbar vi just nu mycket kring känslor och hur olika människor reagerar (både psykiskt och fysiskt) på olika saker och ting =) Har uppsats som ska skrivas!

2010-01-30 @ 21:14:03
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: I D A :)

allt bra med dig? :)

2010-01-30 @ 21:46:49
URL: http://idaelfs.blogg.se/
Postat av: Tessan

Svar: Ja det tänkte jag faktiskt på ;) haha att jag skulle slå rekord någon dag :P

2010-01-30 @ 22:02:38
URL: http://tessanaslin.blogg.se/
Postat av: Tessan

Svar: Ja det är klart jag har koll ;)

2010-01-30 @ 22:02:59
URL: http://tessanaslin.blogg.se/
Postat av: Tessan

Svar: ohh låter inte kul att ha gips i 7veckor. Fast jag ramlade och bröt handleden för några år sedan. Men jag skrattade bara när jag bröt den. Det var först efter 2 dagar som jag började inse att den kanse var av. Fick ha gips i 6 veckor :P

2010-01-30 @ 22:04:18
URL: http://tessanaslin.blogg.se/
Postat av: livsstilar.se

hej! ny blogg tävling att vinna iPhone 3gs 16gb vit.

Delta helt gratis och få gratis telenor kontantkort inkl 400 kr att ringa för.

Lycka till <3<3

2010-01-30 @ 22:40:35
URL: http://livsstilar.se
Postat av: Tessan

Svar: Nej du! Jag är verkligen inte hockey intresserad.



Jag gjorde en piruett och tog emot mig med handen.

2010-01-30 @ 22:40:36
URL: http://tessanaslin.blogg.se/
Postat av: I D A :)

föe en gångskull vet jag inte. det är en kattunge och vi har typ haft den i 1 månad. jag vet inte. haha :D

2010-01-30 @ 23:34:07
URL: http://idaelf.blogg.se/
Postat av: I D A :)

jag vet inte ens för pappa ska snart visa den för mig. den anndra skiter jag i eller ja jag bryr mig inte om vad det är för en. :D

men det kommer komma en bild på den datorn jag ska ha ;)

2010-01-30 @ 23:45:05
URL: http://idaelfs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: