Vilken match!

Tid: 22:33:32
Datum: 2010-01-16
Kategori: Leksand

Vilken match det blev igår! Speciellt 1:a perren var riktigt händelserik.

Det började med att Robin Alvarez delade ut en rejäl tackling mot Johan Hägglund direkt efter nersläpp. Hägga låg i princip medvetslös på isen. Publiken buade. Ambulans med bår kördes in på isen och Hägga lyftes upp på båren med nackkrage. Han rörde dock på benen, men kördes så klart iväg till sjukhus. Senare fick man besked om att han hade hjärnskakning.
Alvarez fick inte ens en utvisning för det, men både Kollar och JLGP delade ut rejäla tacklingar på honom strax efteråt, vilket gjorde att han fick kliva av med knäproblem.
Leksand passade även på att göra 1-0 direkt efter omstarten genom Tomas Kollar som serverades av Pelle Prestberg.

Kort därefter var det dock kviterat genom Lukas Sandström, men direkt efter åkte Damgaard ut och Leksand fick spela PP, som ju har lossnat rejält på senaste. Man fortsatte även i samma stil här när Johansson sköt. Markus Svensson lämnade retur som Pelle Prestberg var där och tryckte in. Ordningen var alltså återställd, Leksand i ledning. Dock kom ännu ett sådant byte, som man gjorde uppe i Umeå i tisdags igen, då Björklöven gjorde 1-1, men nu lyckades Jocke Eriksson göra en fin räddning, varefter Leksand hade flera bra lägen att utöka ledningen, men Markus Svensson spelade bra i målet.

Malmö skaffade något hyfsat läge därefter, men Jocke var stabil i målet.
Leksand tappade lite av intensiteten i spelet och Tomas Rodin åkte ut. Dock var det ett riktigt bra BP av Leksand. Malmö kom knappt in i zon. Därefter åkte Staal ut för roughing och innan hans utvisning var fullbordad åkte Damgaard ut igen. Det blev alltså 5 mot 3 för Leksand, som inte var sena att utnytja det då man utökade ledningen till 3-1 genom samme Pelle Prestberg som klippte till direkt på passet från Weinstock.

Mycket mer av det PP:t blev det inte, men precis när Damgaard skulle åka och byta stod JLGP ivägen och det blev lite gruff. Båda 2 åkte ut för det, så Damgaard hann inte vara inne många sekunder.

Innan perioden var slut skulle det dock hända mycket. Först slarvade Leksand i uppspelet och Anton Blomqvist kunde sätta 3-2. Direkt därefter fick Malmö straff. Olsson i Malmö kom fri efter ytterligare slarv av Leksand. Jocke gick ut för att tecka och hann inte riktigt tillbaka. Olsson rundade honom och skulle lägga in pucken, men där var Lassen som slängde sig och blockerade pucken! Dock tyckte domaren att Lassen antingen hade blockerat pucken med hjälp av handen, eller att Jocke Eriksson hade fällt Olsson. Kommentatorerna på TV8 tyckte i alla fall inte det var straff, men straff blev det likväl och Calle Söderberg gjorde en "Espen Knutsen-straff" och satte pucken fram till 3-3.
Så hastigt och lustigt var det kviterat inför periodpausen.

2:a perioden bjöd inte på lika mycket dramatik, men Leksand inledde hyfsat och hade några hyfsade chanser, men Svensson räddade. Den f.d. leksingen Morten Green åkte sedan offside, vilket var tur, eftersom att han kom med ganska bra fart.
Malmö fick sedan ett bra läge, men Jocke räddade. Leksand kontrade, men Svensson räddade. Efter avblåsning blev det lite bråk mellan Martin Karlsson och Lukas Sandström. Båda åkte ut, men Sandström även för en crosschecking strax innan avblåsning. Så det blev alltså PP för Leksand igen. Johansson fick då ett rejält läge när han kom fri, men lyckades träffa stolpen. Stefan Lassen hade också ett bra läge, men pucken tog i utsidan av målburen. Sedan blev det i alla fall mål och det var Martin Karlsson som gjorde det efter en pass av Jens Bergenström, som gjorde sin 1:a poäng den här säsongen.

Direkt därefter åkte Hermansson ut direkt på teket. Norda var trots boxplay nära på att bli fri, men hölls fast av en Malmöspelare, dock utan åtgärd.

Innan perioden var slut hade Norda haft ett skapligt läge och så även Lotvonen. En av linjedomarna hade dessutom fått en klubba strax över ögat och fått plåstra lite.

I sista perioden tog Malmö över helt. Det var bara Malmö de första 12 minuterna. Leksand hade 1-2 bra byten, annars var det bara Malmö. Söderberg hade ett jätteläge direkt i inledningen av perioden, men Jocke klarade det. Sedan gick JLGP bort sig, men Jocke klarade även det, men det var för mycket slarv. Green fick till ett bra skott, men Jocke var där.  
Till slut kom ändå kviteringen och för en gångs skull var det en tavla av Jocke. Patrik Hersley sköt utifrån kanten någon stans och det blev mål. Direkt därefter var McLean nära på att göra 4-5, men den här gången var Jocke med på noterna.

Istället åkte Malmö på ett lagstraff för för många spelare på banan. Leksand hade inte haft något alls på hela perioden, men nu fick man PP och det utnytjade man så klart. Pelle Prestberg sköt, pucken studsade på Weinis och gick in!
Det var drygt 5 minuter kvar och shit vilka nervösa 5 minuter det blev! Malmös tryck avtog dock en aning i samband med målet och man lyckades inte riktigt få till det. Så Leksand höll undan och vann toppmatchen med 5-4!

Publiksiffran var dock en liten besvikelse. Bara 5102 åskådare. Förra gången Malmö var här var det 5170, men då var det jaktsäsong, så det var förlåtligt.
Mora är det ända laget som har dragit fullt hus, 7650, och det lär nog bli fullt även nästa fredag skulle jag tro. Andra lag som har lockat mer publik än Malmö är faktiskt Västerås och Örebro som båda har lockat en bit över 6000 åskådare. Malmö och AIK ligger runt 5000-5500, men resten är 3500-4500 ungefär.

Resultaten i de andra matcherna gick också leksands väg kan man säga. Bofors slog Mora i sudden med 3-2 och Sundsvall lyckades faktiskt slå Växjö på bortaplan efter straffar med 2-3. AIK var väl det ända lag där bakom som vann när man gjorde det avgörande målet ca 1,5 minuter från slutet. Stackars Borås. De hade behövt de där poängen. Västerås vann nämligen med 3-0 mot Troja och knaprade således in på dem, men än så länge är det ganska lugnt.

Nu har alltså Leksand 75 poäng. Sedan har AIK och Växjö 68 och Mora 67. De 4 har ryckt lite. Sedan har Malmö, Bofors och Almtuna 61 poäng. Borås står kvar på sina 50, Västerås har 45 och Örebro 42. Därefter har Björklöven 39 och Sundsvall 36. De har 4 poäng ner till Troja och 9 ner till Oskarshamn, som vann en oerhört viktig seger mot Örebro med 5-3.

I övrigt så var Spike och jag på Systemet igår. Det var 1:a gången jag handlade där. Lite sent kanske, men bättre sent än aldrig! :)
Dock blev det bara 2 öl, men jag har ju så det räcker här hemma...

Idag var 1:a lördagsträningen efter jul och det gick väl sådär. Det märktes att det har varit uppehåll kan jag ju säga, men resten tar vi i ett specifikt inlägg.

Pappa skulle dessutom på LHC - Djurgården idag. Håkan hade fått biljetter från jobbet, men när de kom dit var det ganska dött. Håkan skulle bjuda på mat och allt, men så visade det sig att det inte var någon match! Det stod den 16:e på informationen Håkan hade fått, men den måste ju ha varit fel, för matchen spelas på måndag :P

Nu sitter jag här och pysslar lite med min webbsida...

Vi avslutar med en låt och vad passar då bättre än Stiko-Per Larssons Bröder! Leksand grymma intro den här säsongen! Lyssna och känn rysningarna! :)


Kommentarer
Postat av: tess

Jag sökte ett jobb som biblioteksassistent.... skulle ju va såååå kul.



Ha nu en bra söndag //Tess

2010-01-17 @ 10:15:54
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: Ja det blir nog absolut mycket mycket lättare att acceptera det om man gör som du säger :) starkt av dig! :)



Ja jag har faktiskt lite planer inför sommaren, jag ska till Gotland och Stockholm tillexempel! :D har du hunnit planera något än? :)

2010-01-17 @ 10:32:28
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Jennie

sv: :)

jag har hört att boken är bättre och att filmen med var bar. jag ska läsa böckerna för att se ^^. man får ju veta så mkt mer i boken än ad filmen säger ;)



jadu, mahonybrun stod det på förbackningen tror jag. vi får väl se vad det blir för nått ^^.



usch för sport ;)



neej, den har jag ite hört talas om :P

kram

2010-01-17 @ 10:45:00
URL: http://jennsiii.blogg.se/
Postat av: madde

Hej Johan!



Tack för din kommentar. Nya filmerna för mig är alltid den senaste menade jag xD.



Hur har din helg varit?

Min helg har varit lugn, har hunnit med mycket. Vart hos Schpong, vart med kompisen Frida och idag ska jag handla med pappa och plugga. Eventuellt hitta på något med en killkompis om han nu orkar komma in till stan.

På tal om Sch-ljudet så använder vi inte det så mycket här i Halland. Inte vad jag tänker på. Mest om man ska överdriva något eller fjanta till orden.



Ha de bra!



Kramar!!

2010-01-17 @ 11:41:57
URL: http://ohlssonmadde.blogg.se/
Postat av: Emeliié

haha majonäs är ju typ ett måste, men räkorna kan man ju ta bort xD HAHAHAHAH

2010-01-17 @ 12:23:33
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: tess

Ja du det vet jag ärligt inte. Jag säger ju att något tornar upp sig men jaaaa du jag kanske säger fel???



Ja vi får hoppas.



//tess

2010-01-17 @ 14:27:30
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: madde

haha det var roligt att lyssna på honom, han verka helt korkad i huvudet! xD Måste lyssna på fler klipp från honom nu bara för det haha.



Jag tycker att Bertfilmen är ny eftersom den är nyare än den andra med kaniner och klädparad. Därför säger jag att den är ny:). Smart va?;)



Jag funderar på färgen, men man ser så mycket mer mesig ut med ljust hår än med mörkare. Sen så ser man för deppig ut med mörkt hår också. Så det tar ut varandra, vet inte riktigt än vad det blir för nåt. Har brunt som orginalfärg annars på mitt hår.



Nu blev jag lite förvirrad här. Heter du Johan eller Anders?. Johan står det där man kommenterar men Anders på din email. Fan vad pinsamt om du inte heter Johan så har jag skrivit det hela tiden :$. Berätta nu!!.. Blir nyfiken nu haha.



Det ska mycket till innan jag läser din långa text om hockey. ÄR helt ointresserad av Sport så det blir inte mycket läsande där. Men läser gärna allt annat du skriver:). Hoppas att träning blir bättre för dig nästa gång. Det blir det alltid nån gång.



Plugg blir det för mig också idag.. tyvärr.



Kram!

2010-01-17 @ 14:28:03
URL: http://ohlssonmadde.blogg.se/
Postat av: anonym

sv på kommentar: Hehe, bra de :P

JA det lät faktiskt som att du var riktigt gammal xD

2010-01-17 @ 14:31:13
URL: http://tthisisourlife.blogg.se/
Postat av: Emeliié

okeej, nej jag ska lacka LHC lejonet på den :D

2010-01-17 @ 14:37:44
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Japp två "egna" bilar :D

2010-01-17 @ 14:38:14
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vi är först 6 veckor (på fritids nu för min del), och sen har vi +1 vecka till där vi kan passa på att testa på något lite mer annorlunda=) Haha så det är ett tag det, men vi har skola onsdagar somvanligt, och vissa även på fredag då vi har individuella på morgonen. (Synd att vissa som tex jag måste på individuella kursen. Man förlorar då timmar på jobbet och måste ta igen dom)



Okej haha ;)



Jajamen det såg jag!

Joo jag läste om första perioden =)

...Synd det med skadan :/

2010-01-17 @ 16:15:46
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Alex

sv: Haha, ja det är klart man måste se det så :D. Tråkigt att du inte var nöjd :/. Men det är bra att du har något att skylla på :D.



Haha, jag var på bättre humör :). Och hade en bra kväll tillsammans med en fin vän. Har du haft en bra dag? :D



Kram :D

2010-01-17 @ 17:16:33
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: madde

vilken hemsida är det du håller på med?(A

2010-01-17 @ 18:00:26
URL: http://ohlssonmadde.blogg.se/
Postat av: Sofia [gaspedal.blogg.se]

ja det kan man lugnt säga. jag är en riktig nörd när det kommer till bilar och motorsport :) och själv då - gillar du schumacher med tanke på ditt namn? :)

2010-01-17 @ 18:42:53
URL: http://gaspedal.blogg.se/
Postat av: jojje

sv: jo det är bra med mig har verkligen ingen anledning att klaga sj då? skolan har väl gått sådär. har riktigt mycket rester kvar sen förra året men ska ta igen dom det här året. har dock världens bästa schema eftersom jag inte har matte, nv och individuella val:) hur ha de själv gått?

2010-01-17 @ 19:13:08
URL: http://minrottweiler.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: hehe, "endel" text ;) och ja, proppmätt heter det! jag råkade visst skriva fel hehe (A)



Oh inte illa! det blir nog grymt!



Idag har det faktiskt inte varit så kallt här uppe, kring 2 minusgrader faktiskt! :)

2010-01-17 @ 21:26:28
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Alex

Haha, jag gillar inte semlor alls :). Ja, hon är nog ara orolig. Men det är ganska jobbigt när hon inte litar på mig. Men jag är inte otrevlig mot hennes, så det är ganska lugnt :D.



Så skönt :). Ja, tiden bara springer iväg! :D



kram :D

2010-01-17 @ 21:57:14
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Emeliié

En ford mustang GT och en volvo 855 =)

2010-01-17 @ 23:16:57
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: tess

Där ser man... jag hade rätt. Ja ibland säger man ju saker fel utan att man faktiskt är medveten om det bara för att man alltid sagt så. KOnstigt hur de kan bli.... nåja.



Jo jag såg allt Falk igår. Jag har sett dom redan men de e bra. Igår var de Vapenbröder.



Ny dag nya tag... LER... ha de gottis. //Tess

2010-01-18 @ 08:52:11
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Jennie

sv: tack så mkt för dina positiva tankar, det får gå hur de vill ;)



nu är det ganska mörkt jaa, men inte svart. mer åt mörkbrunt och lite mörkare. med lite nyanser av rött. hehe. det kommer in en bild senare ;)

jag är egentligen inte brunett, jag har egentligen mörkblond hårfärg ;) hehe



tack detsamma!

2010-01-18 @ 10:46:50
URL: http://jennsiii.blogg.se/
Postat av: jessie james

Nej man blir listad ändå oavsätt hur många besökare mm man har. Dock kanske man inte kommer med på listan som mest besökta om man inte har över 100 i veckan. Men det beror mkt på stad osv också :)



Mötet gick bara bra så det var skönt!

Nja jag gillar inte kola :P

hehe!

Vänner är komplicerade saker. men jag klarar mig alltid. dom som är sanna vänner stannar alltid kvar!

men klarar sig med dom man har, även om fler inte skadar :)

Bra håll hår i honom! Ibland kan avstånd bara göra kompis förhållandet bättre :)

Tro mig! Mina bästa vänner är 100mil ifrån :)

2010-01-18 @ 14:00:27
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: - Mm, diciplin blir ju väldigt viktigt. Jag bestämmer t.ex. att jag inte ska sitta inne på msn eller läsa bloggar medan jag pluggar. Det får jag göra senare istället. Sen har jag speciella tider då jag ska plugga med, en vanlig dag börjar jag åtta och slutar halv tre t.ex. :)

- Jo, säg du vad du tror om det, haha. ;p

- Har lagt till dig på msn nu.



- Jag är 21 och jag har aldrig varit inne på systemet ens. Dricker inte alkohol. :)

2010-01-18 @ 14:04:00
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Neej inte mustangen, det är orginal så neej ingen lack på den, mustangen är en 95:a :D

2010-01-18 @ 14:42:01
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Alex

Studiedag är skönt! :) Ja, den ligger efter :P.



Haha, varför gillar du inte chilichoklad då? :D

Jobbigt att du sov så dåligt :(.



Hur mår du idag? :) trött då eller? :(



kram

2010-01-18 @ 16:20:11
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Alex

Haha förstår det :). Okej, vilken tid är det? :D

Jag mår bra :)



Kram :)

2010-01-18 @ 16:34:25
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: tess

De blir höstlöv vet du.... i granna färger.



Jo jag känner oxå men vi hade inte kryddat med sånt på flera dagar hemma... å sedan så har Autister helt annat luktsätt MEN jag förstår att även ditt luktsinne stärks när du inte använder några av de andra sinnena. Det är ju ganska naturligt.



//tess

2010-01-18 @ 17:11:49
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

De blir höstlöv vet du.... i granna färger.



Jo jag känner oxå men vi hade inte kryddat med sånt på flera dagar hemma... å sedan så har Autister helt annat luktsätt MEN jag förstår att även ditt luktsinne stärks när du inte använder några av de andra sinnena. Det är ju ganska naturligt.



//tess

2010-01-18 @ 17:11:50
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Alex

Okej :) Tack! :) Ja, det blev den :). Haha, gjorde några med mjölkchoklad också :)



2010-01-18 @ 17:34:01
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Alex

Haha, självklart! :D

Druckit massa kaffe idag eller? :D Eftersom du sovit så dåligt :/



Kram :)

2010-01-18 @ 18:06:33
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: