Vårsäsongen är igång!

Tid: 18:10:23
Datum: 2010-01-18
Kategori: Goalball

Då var vårsäsongen äntligen igång!

Den inläddes i onsdags med en fysträning.
Numera blir det ju dock mycket skott även där. Så även i onsdags.
Det var lite uppvärmning som vanligt och sedan var det skott för hela slanten.
Vi sköt vanliga skott och skulle sedan sikta på Pelle, pressisionsskytte. Det gick väl sådär, men ändå hyfsat bra för att vara 1:a träningen efter jul. Generellt sätt Så gick det bra, men snurrskotten blev nästan bättre än de vanliga.
Jag frågade även Pelle hur man ska göra med skottarmen.

När vi var nere på Canon cup i november reagerade många på att vi sköt tvåhandsskott. Jag tycker inte det är tvåhandsskott, men tydligen räknas det som någon form av tvåhandsskott när man tar fram skottarmen och tar 1:a steget samtidigt som man stödjer med andra armen. Sedan släpper man den armen när man tar 2:a steget och drar bak armen.
Egentligen ska man på något vänster dra fram armen på 1:a steget utan att stödja med andra armen, men då tappar jag bollen. Det handlar antagligen om någon slags bollkontroll och styrka, men både Pelle och jag tyckte att jag trots allt ska fortsätta att stödja med andra handen vid 1:a steget eftersom att det blir mycket bättre.

Vi avslutade med att köra 45 minuter hård fys med armhävningar, situps, juckövningen, korset, stepups och springa på tjockmatta.

En riktigt bra träning blev det med tanke på att det var den 1:a, men sämre blev det i lördags.
Då fick jag inte alls till det. Dock var vi väldigt många på träningen. Det var jag, Albin, Jennifer, som vanligt, Oskar, Jakob, Andreas, som nu har börjat träna med oss igen, Jonas och jakobs kompis Oskar, som vi kallade "Nyoskar", för att hålla isär honom och Oskar. Dessutom var Sandra och Cicci där och tittade på.

Vi värmde upp genom att springa 10 varv runt hallen i ett ruskigt tempo. Därefter sköt vi en hel del och det gick inte alls bra. Jag får skippa min idé om att fullfölja rörelsen. Jag kommer alldeles för långt fram då. Jag måste ta kortare steg. Det lyckades jag med, men det känns inte bra. Det känns mer än någonsin som om det tar tvärstopp efter 3:e steget och all kraft försvinner. Dessutom får jag ett riktigt hårt nerslag på 3:e steget och det är ju inte alls bra.

Vi tränade även lite match, men avbröt då och då för att analysera våra ageranden. Personligen så tyckte jag inte det gick något vidare. Skotten blev inte så bra och försvaret var väl inte 100 heller, men det kommer väl. Det går nog bättre nästa lördag.

Vi avslutade med att skjuta straffar. Jag räddade straffen jag fick mot mig och lyckades sätta min straff jag sköt på en 1:a/2:a.

En lite tråkig grej var dock att ledningen nere i Malmö hörde av sig och meddelade att de hade missat att det var 21 lag anmälda till Malmö open. De fick bara ha 18, så 3 lag fick inte vara med och 1 av dem var vårt ena lag. Pelle sa då att det var taskigt att säga till 2 spelare att de inte fick följa med bara för att de nere i Malmö hade tabbat sig. Så Malmö kontaktade högsta ledningen innom goalball i Sverige och sökte dispanns för oss, vilket vi fick. Så vi blir 8 spelare i 1 lag istället för 4 spelare i 2 lag.
Tyvärr har det nu även kommit fram att Lisa inte kommer med oss. Hon tyckte det blev för dyrt och för lite speltid och det kan man ju förstå. Hon får ju betala helpris eftersom att hon egentligen inte tillhör vårt lag + att vi är 8 spelare som alla ska få spela. Då blir det ju tyvärr inte så mycket speltid, men vi får göra så gott vi kan nere i Malmö trots allt och hoppas på att vi inte blir gamade i lika många matcher som förra året :)

I övrigt var helgen bra. Jag såg på skidskytte och lyssnade på hockeyn i lördags och igår var vi i Linköping och firade Sofia. God mat, speciellt efterrätterna, och trevligt sällskap var det.

På tal om hockey så blev pappa bjuden av Håkan att se LHC - Djurgården i lördags. Han hade fått biljetter från jobbet, men så var det någon som inte kunde, så pappa fick erbjudandet att följa med.
Så de åkte in till Cloetta och skulle äta och allt. Problemet var bara att det inte var någon match. Den är idag. På Håkans papper stod det dock 16/1 och det var ju i lördags. Det var lite kul :P

Idag har jag varit hur trött som helst. Jag lade mig hyfsat tidigt igår och somnade ganska snabbt. Tyvärr vaknade jag igen efter, vad jag tyckte, inte var så länge. Det hade dock gått ca 2 timmar. När man vaknar sådär kan man ju inte somna om och det gjorde jag inte heller. Så jag låg och läste fram till 5 någon gång. Somna gjorde jag inte efter det heller. Jag tänkte att jag säkert skulle somna strax innan klockan ringde och det gjorde jag ju så klart. Så jag sov ca 2 timmar inatt.

I skolan var jag ändå inte så jättetrött och dagen var väl inte sådär jättejobbig direkt. På Människan socialt och kulturellt såg vi på en film och pratade lite och på Religionen skulle vi bestämma oss för en sekt vi ska jobba med. Sedan var det lunch fram till 12:30 då svenskan började, trodde vi, för den var inställd. Så det var bara att åka hem och se på Andra avenyn och dricka lite kaffe för att bli liite piggare i alla fall :)

Missa inte idrottsgalan ikväll! Nicolina är nominerad som årets handikappidrottare! :)

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad jag menar är att när ett sinne försvinner stärks de andra..



Ja tittar inte på de... här blir de film å lite annat sedan...



Nu ska Oskar å jag spela WII....



//Tess

2010-01-18 @ 18:30:11
Postat av: Anonym

sv. Okej hehe ;) Ja det är allt för ofta man inte förstår sig på domarens bedömningar. Men det med straff, det brukar nästan aldrig vara så att något lag får en straff som egentligen bara borde blivit utvisning för motståndarna! Alltid tvärtom, det kan vara solklart att en kommer där helt fri och tex hakas :O



Jo det blir ett tag på apu!

Jag vet faktiskt inte hur det blir, får prata med personalen imorn om när jag ska ta igen dom timmarna =)



Okej, alltså skador kan vara så eländiga... Att det ska måsta existera? ;)

Men lindströms skada var ju som sådär mystisk den också. Det var redan under försäsongen det började när han blivit knätacklad på träningsmatch. Han skulle vara borta några veckor, men dom där veckorna försvann ju mycket längre tid. Gissa vad som inte händer då han är på väg att äntligen få komma tillbaka? Knäet går av! Han bryter det utanför hockeyn, när han ramlar av cykeln. Haha alltså rolig säsong för den grabben :O

2010-01-18 @ 18:36:02
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: anonym

sv på kommentar: Alltså, jag är lost nu! Jag fattar itne vad du pratar om ? ;s

vilken devoteblogg? ^^



och nej jag har inte en aning om var 'statoil' kommer ifrån? XD

2010-01-18 @ 18:43:29
URL: http://tthisisourlife.blogg.se/
Postat av: Jennie

sv: tacktack! berätta mer i nya inlägget som kommer upp snart.

vadå inte ser? :O

kram

2010-01-18 @ 18:45:47
URL: http://jennsiii.blogg.se/
Postat av: Sofia [gaspedal.blogg.se]

ja verkligen :/



nice! han har väl gjort combeack i f1-serien eller ska eller är jag helt ute och cyklar?

vi beställde faktiskt ett viasat-paket bara för att kunna kolla på viasat motor ;)

jag följer främst stcc, men när jag är och kollar på det ibland så blir det att jag kollar på pro superbike, camaro cup och de serierna också.



jaadu..får jag drömma fritt skulle jag valt en 997 gt2, men det känns ganska avlägset. men audi/billigare porsche/bmw kanske? :) själv då?

2010-01-18 @ 19:07:22
URL: http://gaspedal.blogg.se/
Postat av: Alex

Skönt att du inte varit så trött iaf :). Andra avenyn är bra :D



sv: Haha okej :). Har också bara druckit en faktiskt :).



Kram :)

2010-01-18 @ 20:50:26
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Anonym

Du kanske borde sova tidigt ikväll? :)

Skönt, jag ligger massa avsnitt efter, har inte tagit mig tid till att kolla ikapp alla. :)Får ta och göra det snart :).



Åh, jag måste nog ta och hålla med dig på kaffe punkten ;).



Kram :)

2010-01-18 @ 21:35:25
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Emeliié

Jo över 100 000 är klart ... men aa, finns ju billigare med :D

Men hade tittat på samma bil i två år xD



Svår match men skönt att vi tog hem den :D

2010-01-18 @ 23:32:41
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: jessie james

Hehe ja det där vet du nog bäst själv. Kan som inte direkt kika på din statistik :)



Det som är bra är några få vänner å mkt kontakter ;)

Så överlever man å får veta alla bra å dåliga saker. Det är bra hehe =)



Helst ska man göra egna semlor så man kan fluffa grädden med lite choklad ^^

MUMS GOTT! :)



Tackar så mkt! Woho underbart att fylla år igen :)

2010-01-19 @ 00:26:22
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv: Ojdå, det får jag nog göra då :O.



Hoppas du har sovit gott! :D



Kram :)

2010-01-19 @ 06:27:04
Postat av: Jennie

sv: ajdå :/ det har jag inte hört... men det låter lite roligt, förlåt, men du ser allt jag skriver???



intervjun tog en halvtimme och jag hoppas jag klarade det :) vi får se!



detsamma!

kram

2010-01-19 @ 11:36:34
URL: http://jennsiii.blogg.se/
Postat av: tess

Tråkigt att hon inte vann MEN som du säger det är säkert jättehäfftigt att ha fått vara med.



Vi spelade baseboll och tennis....



Rätt skoj faktiskt.



Nu ska jag susa iväg till jobbet. ha en bra dag. //tess

2010-01-19 @ 11:50:33
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: anonym

sv på kommentar: VA? skrevjag in gamla blogen? xd

haha, ja min sovmorgon blev itne så bra trots allt :P

2010-01-19 @ 15:14:11
URL: http://tthisisourlife.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jo det gick bra! Känns som att det kommer bli en bra APU ;)



sv: Okej, jaa jag förstår det. Man får verkligen försöka bita i det sura äpplet när det blir sånadär domslut.... Nog för att man oftast bara släpper ut all ilska haha, eller ja, jag vet ju inte hur du är men ;)



Nej jag såg aldrig på idrottsgalan, jag såg lhc - brynäs igårkväll =) Fast galan kanske var senare? Haha jag brukar sällan se sånt där, är ganska dålig på det.

2010-01-19 @ 17:25:45
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: Praktiken gick jättebra! :)



härligt att det inte är så kallt :)

2010-01-19 @ 17:27:23
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: ja här har vi en hel massa snö!



haha ja jag har en väldigt hockeytokig kompis som heter Matilda ;) hur kunde du veta det? :)

2010-01-19 @ 18:14:31
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: haha smart där! ;)



nu ska det gå att kommentera det nya inlägget förresten :)

2010-01-19 @ 19:05:47
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv: Hihi låter bra :D. 14 timmar underbart! :D Skönt att vara ledig :D.



Jag har haft en bra dag :).



kram :)

2010-01-19 @ 21:19:54
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Anonym

Sv: Ojdå, hur kom det sig att du ville ligga kvar i sängen? :( Typiskt att dem förlora.



Kram :)

2010-01-19 @ 21:35:06
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Anonym

Ja, det är jättesvårt att inte stressa. Men man måste ju försöka göra det bättre :)

Man orkar inte alltid plugga jättemycket :). Om du inte har lust att plugga tycker jag inte att du ska lägga ner så mycket energi på det. :) Du kan ju plugga en liten stund bara? :)



Men varför ville du inte gå upp imorse? Fina du? :/



Fick mvg.



Kram :)

2010-01-19 @ 21:58:31
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Anonym

Usch för prov :(. Men det kommer säkert gå bra :). Lycka till! :) du behöver nog inte oroa dig så längde det går bra ändå :). Man kanske inte orkar med alla prov och sånt under vissa perioder :).



Haha, tack! :) Men är knappt nöjd, haha, störande. Men men, var samma sak när jag fick mvg i idrott och lite andra ämnen förra året. Jag kände mig bara lättad. Och jag vill inte känna så. Knasigt knasigt, men men :D.



Jaha, ja :) Ta en mysdag till helgen? :)



Kram :)

2010-01-19 @ 22:14:35
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Anonym

sv: Fast man kan iofs inte vara säker på att man får vg även om man hade pluggat mer. :) Tycker du ska vara nöjd med G :). Fast det är ju alltid skönare med ett vg :D.



Jag förstår mig inte heller på mig själv alltid :P.

1 mvg är väl inte så bara :). Åh, vad kul med drama :). Det har du inte sagt innan :D Men nu vet jag :D.



Tråkigt att det inte går i helgen :/. Nästa helg då kanske? :D Vilken film ska du se? :)



Kram :)

2010-01-19 @ 22:40:34
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Emeliié

Men det är pappas bilar men jag kör dom, så dom är "mina"

2010-01-20 @ 07:48:28
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv: Låter jättekul! :) Tycker drama är spännande, men har aldrig gått någon kurs i det eller så :).

Haha, ja, det lät faktiskt som det när jag tänker efter :).

Har sett och läst den :): Den är jättebra, verkligen :).

Hoppas det går bra på provet :) Och att du får en jättebra dag :) kram :)

2010-01-20 @ 09:26:37
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Anonym

sv: Låter jättekul! :) Tycker drama är spännande, men har aldrig gått någon kurs i det eller så :).

Haha, ja, det lät faktiskt som det när jag tänker efter :).

Har sett och läst den :): Den är jättebra, verkligen :).

Hoppas det går bra på provet :) Och att du får en jättebra dag :) kram :)

2010-01-20 @ 09:27:13
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: tess

Ja det är ett jättebra hjälpmedel. Jag är glad att de fungerar.



Nej jag harinte fått frågor men ja tänker som så att andra kan ta efter eller så tänkte jag att många säkert undrar och tror att jag tror att folk inte ser VAD de e på bilderna.... ler. Jag vill gärna OM jag kan beskriva för dig.



Allt är bara bra... jag är piggare än på länge så jag är helt glad. Idag jobbar jag kort dag och ska sedan få massage. Imrogn eftermiddag börjar jag min kurs... KUL.



Hur har du de idag? //Tess

2010-01-20 @ 10:15:31
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: marie

halloj! du hade skrivit fel adress i kommentaren så jag höll inte på att hitta hit.

men nu är jag här :)

hoppa på tjocka mattor, jag känner fortfarande hur jobbigt det var trots att det var en evighet sedan jag gjorde det.



ja, köp sådana hantlar de är jättebra.



Jag hade en lugn helg i helgen. En kompis var här och fikade och såg på tv på fredagen sen var det träning på lördag och sen var mamma och pappa hit på middag på söndagen.



ha det fint!

2010-01-20 @ 10:18:37
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: V I K T O R I A E - Självkänsla, läsvärt, tips och tankar!

Hej Johan! Jag har en fråga, du skrev att ni sprang 10 varv och jag hoppas du inte tar detta på fel sätt, men hur går det till eftersom du inte ser?



Vad knas att det inte var hockey men det stod det, känns som ett stort misstag ju..



Hoppas du kan sova bättre nu än den där natten, det är jobbigt att inte kunna somna om!

Kram

2010-01-20 @ 11:04:20
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: Sarah

hur gick det för Nicolina?

2010-01-20 @ 14:13:15
URL: http://thiindra.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: - Jag brukar ha grädde och hallonsylt, själv då? :)

- Jadu, bra fråga det där, haha. Men man kan ju se dans som en sorts sport också, och gör man det så kan man ju nästan vinkla det till att säga att jag har blivit lite sportintresserad. Haha.

- Jo, precis, vad du trodde om att jag är helt säker på att min stora kärlek kommer att vara missionär!?



- Jag brukar oftast kunna somna om. Eller det beror väl på i och för sig, men oftast om jag vaknar och inte har sovit klart så brukar jag somna om. :)

2010-01-20 @ 15:40:13
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Anonym

Okej haha, alltså mina utbrott är nog inte alltid så roliga att höra på, men det är oftast live som allting bara kommer ut från munnen och då hör ändå inte många! Haha hemma så blir det bara ett litet utbrott också håller jag resten kvar inombords och surar, annars skulle det bli stor risk för bråk x)



OJ, haha jag ser nu att jag skrev lhc - brynäs... Haha jag var säkert borta i mina tankar samtidigt som jag skrev och tänkte våran torsdagsmatch ;D



Tack detsamma!

2010-01-20 @ 16:02:55
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: anna

Jag såg på idrottsgalan :) Coolt att hon var med som nominerad!



Svar: Okej!



Det går väl sådär får jag väl säga, jag har aldrig tur i kärlek, haha! Själv?



Har varit hos doktorn förra veckan och fick något morfinläkemedel så är det bättre, rösten är tillbaka så imorgon blir det nog skola igen :)



Nu var det ju längesen det var helg, men i helgen hade vi släkten från tyskland här så det var kul, själv då? :) Händer denna helgen? :)

2010-01-20 @ 16:05:19
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: anonym

sv på kommentar: Jag hade glass, mjölk, lite socker och en hel banan och massa hallon i min smoothie, riktigt mumsigt :)



Jág hade kameran i sidofacket på väskan..



2010-01-20 @ 17:15:16
URL: http://tthisisourlife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: