Decenniet inleddes med en seger!

Tid: 18:31:23
Datum: 2010-01-02
Kategori: Leksand

Årets och decenniets första inlägg!
Det blir ett hockeyinlägg, men misströsta inte ni som inte gillar det! Läs längre ner i så fall, för det blir en del annat också! :)

Leksand avslutade förra året som sagt på ett bra sätt. 2 matcher spelades i mellandagarna. Först ut var Bofors borta. Bofors som ju var det första lag Leksand tappade poäng mot den här säsongen. Det var då Bofors vann efter straffar. Även den här matchen skulle bli riktigt jämn och ingen vidare match sett till spelet. Den rycktes sönder av alla utvisningar och Leksand fick spela en del boxplay inledningsvis. Det var även Bofors som tog ledningen med 1-0 genom Tobias Termell. Innan 1:a perioden var slut hade dock Markus Persson sett till att ställningen var 1-1.

I 2:a perioden tog dock Bofors åter ledningen genom Martin Telander, men JLGP kviterade återigen.

Några fler mål kom inte i matchen, så den gick till förlängning. Inte heller där kom något avgörande, så det blev än en gång straffavgörande lagen emellan. Där satte Pelle Prestberg Leksands 1:a straff. Bofors missade. Ollas, som gjorde comeback efter sin fotskada, missade sin straff, men det gjorde även Bofors. Sedan var det dags för Daniel Hermansson att kliva fram. Han satte pucken i mål och såg till att Leksand i alla fall fick med sig 2 poäng hem från Karlskoga.

Mora fortsatte sin fina kurva uppåt när man fullkomligt krossade AIK hemma med 5-1! AIK hade inte en chans!Växjö revanscherade sig efter storförlusten mot Leksand före jul när man nu vann på hemmaplan med 3-1 mot Almtuna. Vann hemma gjorde även Västerås, som har värvat Daniel Sperrle. Han, om det var han som stod, höll nollan, när Västerås slog Oskarshamn med 2-0. Örebro gjorde en bra bortamatch och fick faktiskt med sig 2 poäng hem från Borås när man vann med 2-3 efter straffar. Björklöven fortsatte sin långsamma färd uppåt när man slog Troja med 1-2.

Årets och också decenniets sista match spelades hemma i Ejendals arena mot Borås. 6-2 blev det senast Borås var på besök om jag inte minns helt fel. 3-5 vann Leksand med senast nere i Borås och nu öppnade man också på ett bra sätt när man fick PP efter drygt 6 minuter. Tomas Kollar lyckades då slå in pucken bakom Pontus Hansson i Boråskassen. Därefter bjöds Borås in i matchen, men Jockeplocke stod i vägen!

Även i 2:a perioden var det Borås som höll i taktpinnen, men Jocke stod fortfarande i vägen. Strumpan tog en timeout och strax därefter gjorde Daniel Hermansson 2-0. Pelle Prestberg ville inte vara sämre han, så han gjorde 3-0 bara några minuter senare. Peter Nordström gjorde sedan 4-0 genom ett riktigt snyggt mål. "Hans mål var inte av denna värld. Han fick pucken i mittzon och avancerade in längs vänsterkanten innan han sköt ett rappt handledsskott i skäret, rätt upp i det bortre krysset."
Saxat från Leksandsif.se.

4-0 blev också slutresultatet och därmed är Jocke bara en ända nolla från Eddie "The eagle's" rekorde på 7 hållna nollor från säsongen 07/08. Borås vann också skotten med 30-31. Jocke var alltså än en gång "Kungen i djungeln". Han fick även en ass på Nordas 4-0-mål.

I övrigt kan noteras att Moras svit bröts av Örebro när dessa vann med 2-1 på hemmaplan. Malmö var med om en riktig rysare när man gjorde 2-3 med bara någon sekund kvar, trodde man, för klockan hade passerat 20:00, så målet dömdes bort och sudden väntade. Där var det dock Malmö som gjorde segermålet.
AIK avslutade året med att krossa Sundsvall med 7-1. Dock var det Sundsvall som tog ledningen med 0-1, men AIK vände sedan.

Idag spelades Leksand - Örebro och det var Örebro som, kanske något stärkta av segern mot Mora, tog ledningen bara efter 57 sekunder. Pisar i Örebrokassen höll sedan Örebroarna kvar i matchen i 1:a perioden. Han gjorde några ruskigt bra räddningar, men fick till slut kapitulera när Markus Weinstock tryckte in kviteringen. Innan perioden var slut hade man också gjort 2-1 genom Patrik Karlsson.

I 2:a perioden fick Leksand flera bra lägen att utöka ledningen. Kollar missade ett friläge i slottet och samme Kollar, Prestberg och Karlsson gjorde ett bra jobb, men skottet tog i ribban. Örebro pressade lite i slutet av perioden, men inga mål föll.

I sista perioden var det Örebro som tog över mer och mer. Man pressade tillbaka Leksand ganska rejält, men lyckades inte få in någon kvitering.

I övrigt så kan man ju nämna matchen mellan Frölunda och Färjestad som spelades ute på Ullevi i förra veckan inför 31 144 åskådare! Grymt! Där skulle man ha varit! Det lär ha varit ett rejält tryck, men någon vidare match var det kanske inte. Frölunda vann till slut med 4-1. Nytt Europarekord publikmessigt sätt blev det i alla fall. Det gamla innehöll Österrike som sattes för några år sedan.

J-VM måste man ju också nämna, så klart! Gruppspelet är slut och Sverige är direktkvalifiserade till semifinal efter att man i 1:a matchen krossade Tjeckien med hela 10-1! Ett Tjeckien som på pappret skulle vara ganska bra, men efter 1:a perioden stod det 4-0. 6-1 efter 2:a och slutresultatet skrevs alltså till 10-1.

Andra matchen spelades mot Österrike. 3-0 gick Kronorna upp till, men sedan släppte man in Österrikarna i matchen och en rejäl skräll var nära när Österrike gick ifatt till 3-3, men Sverige la i en högre växel och vann till slut med 7-3.

Ryssarna var nästa motståndare och de besegrades till slut med 4-1.
På nyårsafton spelades sista gruppspelsmatchen och den började inte bra för svenska del. Ingen bra 1:a period alls, men trots det stod det 1-0 efter den samma.
I 2:a kom man ut som ett helt nytt lag och slutresultatet skrevs till 7-1. Det gav alltså en totalt målskillnad på 28-6, +22 på 4 matcher.
Nu vänntar antingen USA eller Finland i semin beroende på vem som vinner kvartsfinalen. Finland blev 3:a i Sveriges grupp efter just Sverige och Ryssland. Utslagna blev Tjeckien och Österrike. Den andra gruppen vanns av Kanada före USA och Schweiz. Slovakien, som överraskade rejält förra året när man slog ut USA i kvarten, om jag inte minns fel och sedan var nära på att ställa till det för Sverige i semin, blev nu utslagna tillsammans med Lettland som kom sist i gruppen.

Ska jag tippa så tror jag USA slår ut Finland och Ryssland slår ut Schweiz. Då blir det Sverige - USA och Kanada - Ryssland i semifinalerna. Riktigt tufft, men vi kan ju hoppas att Finland mäktar med något riktigt stort och slår ut USA.

Nog med hockey nu.

2009 års sista kväll tillbringades här hemma med Engvalls. Det blev god mat bestående av några slags räksnittar till förrätt som väl var lite sådär eftersom att jag inte gillar skaldjur, men förhållandevis goda i alla fall. Till huvudrätt blev det oxfilé/fläskfile med hasselbackspotatis och senap/ostsås och någon slags chokladmossaktig grej till efterrätt. Riktigt gott!

Efter maten spelade vi Sant eller falskt. Ett spel där man har en bricka och ett kort som det står "sant" på och ett där det står "falskt" på. Någon läser ett påstående från ett kort. Det kan vara helt sjuka påståenden som lika gärna kan vara sanna som falska. Man kan ha nytta av värdelösa fakta, som jag gillar att ta reda på. Det ända påståendet jag kommer på just nu är att flygplansbesättning som flyger över polerna utsätts för mer strålning än folk som jobbar vid ett kärnkraftverk. Jag vet svaret. Vad tror ni?
Man ska hursomhelst satsa antingen sant eller falskt och lägga kortet på brickan tillsammans med pengar som är som pokermarker som man satsar. Har man rätt vinner man tillbaka sin insats + lika mycket från banken, men har man fel förlorar man insatsen. Så gäller det att få så mycket pengar som möjligt.
Det var faktiskt ett kul spel. Ett spel som däremot inte var kul var TP, som vi spelade senare under kvällen. Det var nog ett av de absolut tråkigaste spel jag någonsin har kört =P

Annars blev det en del prat och fika. Till fikat öppnade vi min Amaryllo, som jag köpte på båten hem från Tallin i höstas. Riktigt god! :)
Vid tolvslaget gick vi ut och skålade, precis som vanligt.

2010 började slappt. Igår sov jag till 13:30 efter att inte ha kunnat sova på natten. Jag somnade runt 5. Resterande tid av dagen spenderades framför datorn med att se på Andra avenyn, som jag ligger några avsnitt efter i. Jag låg 11 avsnitt efter från början. Nu är det bara 6.
Igårkväll låg jag även lite på spikmattan, som jag faktiskt måste erkänna att jag har ändrat åsikt till. Förut var jag ju emot dem, men nu måste jag faktiskt säga att det är ganska skönt att ligga på dem, men jag måste ligga utan tröjor, för annars känns det inget.

Konstigt nog gick jag ändå och lade mig tidigt igår. Redan vid 00:45. Sedan sov jag till 11 idag och dagen har även idag spenderats vid datorn med att skriva av en Adam och Daniel, mina monologer jag spelar in och sedan skriver av. De handlar om Engvalls, som var här på nyår, men här i en rejält parodiserad version. Jag funderar på att lägga upp någon av dem på Youtube och publicera här på bloggen, vad skulle ni tycka om det? :)

Till slut så måste jag ju bara nämna att idag är det exakt 1 år sedan som jag var nere hos Nicolina 1:a. gången. Vad tiden går snabbt...

Kommentarer
Postat av: jojje

sv: nej dom har inte hittat hunden tror jag.

2010-01-02 @ 20:22:14
Postat av: Matilda

Ja.. det vore konstigt om jag hade dålig kondition. Haha

2010-01-02 @ 20:23:54
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Matilda

Ja.. du är ju vis som bara den.

2010-01-02 @ 20:26:03
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Idjjaa,<3

Hon e en katt ja! :)



okejj ja tycker dom e skit söta:]



Japp jag var hemma :]

2010-01-02 @ 22:03:17
URL: http://idjjaa.blogg.se/
Postat av: anna

Andra avenyn kollar jag med på, har dock missat rätt många avsnitt nu på sistonde..



Måste också testa en spikmatta någonstans, haha! Är lite kluven, men man vet väl inte förren man testat :p



Svar: Ja, vintern har sin charm, men inget slår sommaren! Jag längtar så mycket.



Okej! Jag är inte så mycket för remixer annars faktiskt, men det finns väl en del bra :)



Nej ingen utgång, det blev en förvånandsvärd lugn kväll faktiskt :) Nöjd med ditt nyårsfirande? :)

2010-01-02 @ 22:33:41
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Emeliié

okeej, Hlinka kanske gjorde ett mål i öppen :P kan nog stämma xD

2010-01-03 @ 12:27:08
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Sarah

ja men har man Norrena i mål kan man inte förvänta sig annat.

2010-01-03 @ 13:13:58
URL: http://thiindra.blogg.se/
Postat av: Jennie

sv: njaa, jag tycker inte om polkagris och glass :P men daim i är jättegott!



jaa, jag tror att findus är ett ganska vanligt namn. dock är denna katten väääldigt speciell ;)



vi har jakthundar bara, drevrar och gråhundar...



2010-01-03 @ 13:16:43
URL: http://jennsiii.blogg.se/
Postat av: Matilda

Jadå, gårdagen bestod av skidor och lavinras.. det var en upplevelse!

Hur var din dag igår?

2010-01-03 @ 13:30:06
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: MATILDA

sv. Aa, synd att det skulle sluta som det gjorde.. Men det var som vanligt kul ändå! ;)



Ja verkligen! Jo Finland känns på något sätt enklare (inte för att dom är dåliga dom heller), så ja skulle nog hellre vilja möta dom!



Jaha! Hehe ;)

2010-01-03 @ 14:51:58
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Ja, det va ett snyggt mål :D

2010-01-03 @ 19:34:15
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: MATILDA



Hoppas verkligen det, blir att försöka få lite sömn innan klockan blivit 3 i natt! Jag är sjukt laddad inför matchen!



Jaa, imponerande av Schweiz! Inte illa alltså, får se hur det går för dom mot Kanada nu. Inte det lättaste ;P

2010-01-03 @ 19:43:53
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Sarah

Jag hade kul. Nej , jag gillar inte Norrena..

2010-01-03 @ 22:46:14
URL: http://thiindra.blogg.se/
Postat av: Matilda

Nej. 129 julkort är en del... hm.



Japp, lavinras var det i Åre. Men nu är jag hemma! Ska du se hockeyn i natt?

2010-01-03 @ 23:49:20
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Matilda

Vad härligt!



Jo, jag var där då.. det var en rejäl upplevelse!



Japp, killen tvingar mig se, haha!

2010-01-04 @ 00:25:18
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: madde

Du nämde att du fick en videokamera när du fyllde år som du önskade dig. Jag undrar hur du kan ha nytta av den när du inte kan se och hur det fungerar?

2010-01-04 @ 00:32:29
URL: http://ohlssonmadde.blogg.se/
Postat av: Emeliié

om den inte hade funnits hade man ju aldrig vetat att man kunde ta så kul kort xD

2010-01-04 @ 05:39:05
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: jessie james

Gott nytt år får jag väl börja med ^^

hehe jo jag har tatuerade ögonbyn. Låter kanske knas men det e snyggt :)

Jo nu har man latat sig ganska länge. Blir till att ta tag i sysslor mm imorgon skulle jag tro.

Börjar lite lätt med tvätt idag bara haha!

Yeas en snug rug från coolstuff! hur underbar som helst :)

2010-01-04 @ 10:35:48
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Jennie

sv: nej, jag gillar inte mintsmaken och glas... inte heller i choklad... mint ska vara mint.



han är en speciell katt bara. rycker och sliter efter allting. han ska ALLTID vara med när amn äter och så. han gör udda saker helt enkelt. pratar en massa med en.



hehe, jakthundar är jakthundar.

2010-01-04 @ 12:34:57
URL: http://jennsiii.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: tack ska du ha :) God jul och gott nytt år lite i efterskott! hehe :)

2010-01-04 @ 13:21:04
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: - Den slutade med att några austonauter plus två experter fick åka till månen för att spränga lite. För månen skulle annars kollidera med jorden inom ungefär en månad. Deras uppdrag lyckades och allt blev bra. Den påminde lite om Armageddon, har du sett den filmen?

- Det kan vara skönt med små klasser ibland. :)

- På tal om det så kan jag nog känna igen mig lite i det där på ett sätt. Jag kommer ju att åka ut som missionär sen och vill jobba med det för resten av livet, och det innebär att det skulle bli väldigt svårt för mig att vara tillsammans med någon som inte är missionär själv. Jag känner att jag nog vill jobba på lite olika platser, åka omkring, kanske stanna ett eller två år. :) Om jag måste så skulle jag välja missionen före kärleken. Fast jag tror inte att jag måste, jag tror helt enkelt att min one true love är missionär han med. Det måste han vara. :D



Jag har spelat TP några gånger hos en kompis, och det är ganska kul, hehe.. ;)

2010-01-04 @ 13:58:38
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Åh vad tungt det känns nu efter förlusten :(

USA var riktigt bra, och det var inte våran dag/natt igår... Men jag hoppas dom klår Kanada nu, då visar det att det inte var ett dåligt lag vi åkte ut mot!



Men nu är det slaget om bronset som gäller. Det ska vi ändå ta! Hmm.. Skulle den matchen vara samma dag som finalen eller hur var det nu igen?

2010-01-04 @ 14:39:56
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Tessan

Tuff blogg :P

2010-01-04 @ 14:53:15
URL: http://tessanaslin.blogg.se/
Postat av: Boris

Kan du vara med på min Tävling på bloggen:)?



skulle vara kul med fler folk :)

2010-01-04 @ 15:18:58
URL: http://boriiisjeliiic.blogg.se/
Postat av: jennii

Att börja året med en seger...det är en bra början vill jag lova =0))

Jag har börjat träna igen nu efter julen...det har blivit väldigt dåligt med det den senaste månaden. Vilket har resulterat 1 plus på vågen...inte så mkt att bråka om skratt

Några Nyårslöften? Kramar!!

2010-01-04 @ 21:05:22
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: Louise

Sv: Mysig dialekt haha. Njaa det är inte så himla svårt att lägga över bara man har rätt sladdar och program:D lycka till, hoppas du tittar förbi flera gånger :)

2010-01-05 @ 19:11:01
URL: http://louisemedkjol.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: