Det är insidan som räknas!

Tid: 13:39:30
Datum: 2010-01-07
Kategori: Allmänt

Jag blir så arg på folk som enbart bryr sig om utseendet.
Dagens invånare i Sverige är tyvärr väldigt utseendefixerade. Ett tydligt tecken fick jag på det igår när jag läste en persons inlägg. Personen i fråga fokuserade bara till 100% på utseendet hos folk. Personen nämnde bl.a. att kvinnor med små bröst aldrig kommer få några pojkvänner för att inga killar tänder på små bröst! Har ni hört något så idiotiskt? Personen i fråga nämnde också tandställningar. Har man tandställning kan man inte få ett chefsjobb p.g.a. sina "fula" tänder.
Frågan är om människan har något innanför pannbenet över huvud taget? I så fall är det inte mycket.

Är inte det där ett tydligt exempel på utseendefixering så vet jag inte vad som är det.

Poängen med det hela är ju att hon har helt j*vla fel!
Vem bryr sig om tjejer har små bröst eller inte och vem går efter tänderna när man anställer en person som sedan befordrar sig till chef? Någon idiot finns det säkert, men jag är ganska säker på att majoriteten av er som läser det här, och ni som inte läser det här heller för den delen, håller med mig till fullo.

Tyvärr är det många i dagens samhälle som snöar in sig totalt på det här med utseendet. Man bryr sig bara om hur man själv ser ut och går enbart på utsidan när man letar efter en pojkvän/flickvän. Frågan är hur lyckat det förhållandet blir då, om båda 2 bara har gått på utsidan? Det håller nog inte speciellt länge skulle jag tro. Om man då dessutom kallar sig "kär" har man fått det där ganska rejält om bakfoten. Man kan tycka att personen är snygg, men man kan inte bestämma att man är kär i personen i fråga. Man bestämmer inte själv när och i vem man blir kär. Plötsligt kan det bara slå till och då är det inte mycket att göra något åt. Då går det inte att säga "Nejmen jag vill inte vara kär i honom/henne, jag vill bli kär i honom/henne." Blir man kär så blir man. För många kanske det är utsidan som ger det 1:a intrycket och det man fastnar för vid 1:a anblicken, men det är ju inte det som avgör i slutänden.

Det är insidan som räknas. Vad skulle ni välja:
En sexig blondin med perfekt kropp och solbränd hy, men med noll i empati och medkänsla och helt utan känslor
Eller en lite mulligare tjej som kanske inte är världens snyggaste, men med en fantastisk insida som är varm, empatisk och förstående?

För mig är valet solklart och jag skulle nog faktiskt säga att blondinen där har mindre chans att bli chef än en person med ojämna tänder.

Alla vill se ut på ett speciellt sätt, men var nöjd med dig själv! Du är unik för den du är. Ta vara på det och försök inte vara någon annan än den du i själva verket är.
Man ska vara sig själv. Man måste hitta sig själv, lära känna sig själv och ta reda på vad man själv vill med livet. Det är mycket viktigt. Kommer man bara underfund med att man faktiskt duger som man är har man mycket vunnet. Då kan man börja tänka positivt om sig själv, att man faktiskt duger som man är och att det finns folk där ute som tycker du är snygg trots att du inte ser ut som en supermodell.
Förövrigt så tycker jag inte ens att supermodeller är speciellt snygga. Vem vill ha en så trådsmal tjej?

Nu sa jag emot mig själv lite. Jag sa precis att jag inte vill ha en trådsmal tjej som en supermodell, men det vet man aldrig. Jag kanske blir kär i en sådan och då är det så. Det är lätt att sitta såhär och uttala sig om vad som är snyggt och inte, att man vill ha en speciell typ av kille/tjej osv. Så blir man plötsligt kär i en person som inte alls ser ut som man hade tänkt sig. Då är det så och antagligen vill man inte skippa den personen i fråga i ett sådant läge, trots att han/hon inte ser ut som man hade tänkt sig.
Vi alla har sannolikt flera tankar om hur vår drömpartner skulle se ut, men i de flesta fall slutar det inte alls så, men man blir lycklig ändå. Man blir kär i någon annan och så är man fast.

Nu kom vi ifrån ämnet en aning här, men det jag vill ha sagt med det här inlägget är att var nöjd med dig själv! Acceptera dig själv och gå inte bara på utsidan! Huvudsaken, i alla fall för mig, är att personen man träffar har en varm och go insida, en förstående och empatisk insida som går att prata med. Ja, inte insidan då, men personen som äger denna fantastiska insida.
Sluta helt enkelt bry er så j*vla mycket om ert utseende! Var nöjd med den du är, du är unik och tids nog kommer du hitta din stora kärlek utan att du behöver ändra på dig och skaffa silikonbröst eller fixa tänderna. Små bröst kanske inte är det 1:a man tänker på när man vill ha en sexig tjej, men vem bryr sig om sexighet? Man kan vara snygg ändå, även fast man inte har så stora boobs. Det är ju inte direkt så att det är det som avgör.

I övrigt så upptäckte jag att min externa håhrddisk är underlagskänslig igår. Den drivs enbart via USB och står den på ett mjukt underlag, t.ex. soffan, kopplas den ifrån. Ganska smart faktiskt =)

Min daisy slutade dessutom, helt utan anledning, att fungera igår. Igår morse läste jag lite, men när jag skulle läsa igårkväll ville den inte fungera. Den läser inte från skivan. Sådan tur är ska vi alldeles strax åka till mormor ett tag, så då kan vi svänga förbi Syncentralen och lämna in den och kanske få en ny. Jag funderar på om jag ska ta en Stream nu. De behöver man ju inga skivor till och inga batterier. Den drivs av ett litium-batteri och böckerna sparar man på minneskort. Vi får se vad det blir :)

Imorgon kommer Jocke hit, så i helgen kommer jag nog vara lite off här på bloggen, bara så ni vet =)

Vi avslutar det här inlägget med en låt. Den här gången blir det D-block & S-te-fan - The sound of the thunder!

Kommentarer
Postat av: emelie

Du har helt rätt insidan är mer värd, men det är klart att alla kolla någon gång på utsidan det är bara så! Vi alla är mänskliga, Och utsidan är det man ser först. Men jag menar att en tjej har små bröst är ju helt sjukt, hon kan ju vara döläcker i övrigt och då är det väl läckert med små bröst också!? Klokt av dig att tycka att den här personen som skrev så där inte har så mycket innan för pannbenet.

2010-01-07 @ 14:27:18
URL: http://emelieerika.blogg.se/
Postat av: Tessan

Svar: haha okej. Ja det ska bli kul att få åka epa. Men för min del blir det moppekort (cross)

2010-01-07 @ 15:14:34
URL: http://tessanaslin.blogg.se/
Postat av: STINA LINDBLAD

Håller verkligen med.. och dt känns bra att det inte bara är vi tjejer som reagerade på det inlägget personen gjorde. för hon fick mig nästan att bli pisst of förbannad. man säger inte så för det är bra skitsnack allt dt hon sa.



Bra skrivet verkligen.

2010-01-07 @ 16:06:34
URL: http://stinalindblads.blogg.se/
Postat av: Sara

Jaa vad kan det vara mellan Luleå och Boden, typ 4-5 mil. Så det är ju inte super farligt men det tar väl 30-40 minuter med bil dit!

Jahaja var tränar du?! :D



Jag har väl lirat innebandy i cirkus 6 år tror jag ^^,



Oj det visste jag inte, är det en ögonsjukdom?



Hehe jaaa krogerna kan verkligen ta betalt för drinkar må jag säga!!!

2010-01-07 @ 18:25:20
URL: http://saralindfors.blogg.se/
Postat av: Alex

Jättebra skrivit! Håller med dig helt!

2010-01-07 @ 18:59:18
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: kavehlhcbloggarn

Jaa! kan bara instämma! riktigt riktigt bra skrivet och i i ärlighetens namn så är det vel inte utsidan man dras till utan mer vad man har för utstrålning typ hur man är och om man låter trevlig på rösten och sånt.

ursekta språket men när man ligger på natten och ... så vem fan sitter och kollar då i mörkret hur stora brösten är..

usch blir så trött på allt såntdär skitsnack!

2010-01-08 @ 02:14:48
URL: http://kavehlhcbloggarn.blogg.se/
Postat av: kavehlhcbloggarn

Jaa! instämmer till 100 % på ditt mycket väl skrivna inlägg.

Jag tror i ärlighetens namn inte att man dras till t.ex. stora fina bröst utan mer till en härlig röst och en fin utstrålning t.ex.

2010-01-08 @ 02:21:25
URL: http://kavehlhcbloggarn.blogg.se/politik
Postat av: Jessie James

Bra skrivet! håller med dig helt. Man kan inte styra vem man blir kär i. Och de är både på gott å ont.

Jo det ska väl få ta sin lilla tid. Men jag vill bara spola fram tiden å vakna upp en dag å må bra. Men det är ett tag kvar tills den dagen, tyvärr...Dock ska man väl inte stressa heller. Någon dag blir man lycklig igen! :)

2010-01-08 @ 03:30:48
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: hanna

Du har alldelles rätt i det du skriver, helt och hållet! Jag tror inte att människorna skulle sluta bry sig om de ser ut, bara sådär. Nej, aldrig överhuvudtaget. Befolkningen är numera uppväxt i en omgivning där nästan alla bryr sig om sitt yttre. Det är så synd. Folk blir mobbade, folk blir utstötta pga deras "felaktiga" utsida. Jag själv bryr mig mycket om mitt utseende, men det betyder itne att jag stöter bort min insida och döljer den. Tvärtom. För att folk ska få ett bevis på att jag inte bara tänker på mitt yttre, utan även har en hjrärna och ett hjärta där inne, så förösker jag visa det så gott det går i min blogg. Vi har redan dioskuterat denna tjejen som skrev det hon gjorde om bröst osv, och du vet vad jag tycker om det.



Sv: Haha, jag kanske tog i när jag skrev att det tog max 5 minuter. Men okejdå, runt 3 iallfall.



Jag skriver 10 inlägg för jag har det som mål. Jag har lovat att hålla det, så nu står jag fast vid det. En blogg med bra uppdatering lockar läsare! =)

2010-01-08 @ 07:41:12
URL: http://hanshen.blogg.se/
Postat av: Alex

sv: Hon tänker säkert, mer än de alldra flesta dessutom. Men hon tänker fel tankar. Tankar där hon nedvärderar sig själv och andra, tankar som trycker ner henne. Är ganska säker på att den här tjejen och många andra tjejer och killar med henne har väldigt låg självkänsla. Därför behöver dem använda sin utsida som ett försvar bland annat. Känner dem sig lite snyggare än någon annan är den inte sena med att påpeka det, eftersom det får dem att verka lite bättre för en stund.



Jag förstår att du blir arg. Sånt här sprider negativ energi. Men försök att stå emot, spara din energi till andra situationer. Den här tjejen förtjänar den inte.



Människor som snackar mycket skit om andra, som trycker ner (mobbar, kränker o s v) andra personer har oftast om inte alltid låg självkänsla. Tyvärr.

Det borde verkligen satsas mer på det här. Överallt. Genom hela livet. :)



klart att jag kommer tillbaka till din blogg. Så fin som den är :). Och så bra som du skriver!



Hoppas du får en riktigt trevlig helg!

Ta hand om dig! :)

kram



2010-01-08 @ 09:09:20
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: emelie

JO men visst! så är det ju.

JO då dagen har just börjat tog sovmorgon i morse så otroligt härligt! :) Har den börjat bra för dig?



Ja en avklädd gran grejen är den att vi har en svart plast gran :P Så att den ska ut i förrådet men den får inte plats! SÅ jag väntar på att min sambo ska fixa det dära.. Du det planeras att dimpa ner en liten bäbis i slutet på juni så det är en väldigt lång tid kvar, men det är tur tiden går fort :)



Ha en bra dag

2010-01-08 @ 10:19:59
URL: http://emelieerika.blogg.se/
Postat av: NATALIE

Jag snabbläste bara, jag ska snart bort så jag hinner inte läsa hela, men det är helt klart så att det är insidan som räknas ja :)



svar: Jag åker skidor, fast jag har provat bräda också - utan större framgång haha..



Jag bor i norrland, vad har du för gissning? haha ;)



På vilket sätt ser du dåligt, om jag får fråga? :)

2010-01-08 @ 10:40:02
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Jättebra inlägg, håller med till 110! Man kan inte styra vem man blir kär i, och utseendet ska inte behöva spela någon roll. Fast det är ju i början som det kan påverka första intrycket man får av personen som du säger, innan man lärt känna han/henne! Men ja, det är helt sjukt att det finns personer som är så fixerade av uteendet... Har gamla kompisar (umgås med då och då) som tex kan säga en kommentar som "men han är ju skitsnygg, han är värd en snyggare flickvän än henne", eller tvärtom. Det kan göra mig så sur, fast jag säger oftast ingenting, är ingen som är så värst insatt i sånt där, och är inte heller den som har koll på prick alla i stan heller för den delen.



Hehe vi har ps1 och 2, men just det där går till play station 2 för det var då det var som nytt som vi köpte det! Haha, man tyckte det var såå coolt då ;)

Vad jobbigt, synd att du int kan spela själv :/



Precis, det är jag är mest nyfiken (och nervös) är över vem som kommer få ta Markströms plats!



Jaha haha, ja här brukar det inte vara så mycket folk inom rinkarna, hehe oftast får man isen själv om int en massa barn på kvarteret är där haha ;P Och då går det undan ! Haha ungarna åker ju typ bättre än mig ;D

2010-01-08 @ 11:18:41
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: anna

Måste bara först skriva, vilken korkad person som antydde det i början! Hahah! Varför skulle man inte kunna bli chef om man inte har helt raka och jämna tänder? Det är personligheten som du säger, som spelar störst roll där.



Bra skrivet! Det är klart att utsidan spelar roll, för man måste väl känna sig attraherad av personen i fråga, men insidan är också minst lika viktig! För vem vill ha en snygg men korkad person i sin omgivning? Ingen.



Svar: Okej, det låter spännande :) Jag är mer inne på Autralien eller USA, menmen..



Ja, det låter mycket enkelare :) Man borde ju kunna välja vilket program man vill använda själv..



Okej, så bra att ni redan vet det! Men det låter ju som ett riktigt bra schema ju, med sovmorgon och allt :) Vi gick från typ 8.10-15.50 tre dagar förra terminen, vet inte hur det blir nu, men min ekonomiska inrikning är sämst på att ge information i tid, haha! :)

2010-01-08 @ 12:46:06
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: tess

Ja du har så rätt. Visst är det väl så att man vid ett första intryck av någon kan säga att man kan säga att denna person skulle man kanske inte välja. MEN när man lär känna någon så kan ju den som har ett mindre fördelaktigt utseende vara just den som vinner i längden. det är så mycket mer än utseendet som ska stämma..Oerhört mycket mer som är viktigare. Sedan kan man fundera på vad som rä snyggt? Vem avgör de? Vi är som tur e olika och tycker olika där..



Sedan kan ju någon va hemskt snygg men inte ha stora bröst å jag menar man väljer väl inte bort en tjej som är trevlig och rätt på alla vis för storleken på brösten. Lika lite som jag som tjeje skulle välja bort en kille pga storleken på snoppen.



Yta yta yta... jag ahde alltid en speciell bild av kille i skallen som yngre. De fleta kunde säga vil,ken typ av kille jag föll för. Men ajg har i ärlighetens namn aldrig haft en kille som ser ut så. De har inte varit nära. Jag tycker fortfarande om en viss yta på killar då menar jag modeller idoler osv... men jaaaa de ser ändå olika ut idag och jag faller för så mycket mer än just de där.



Man ska passa ihop och är man sådär trög på de där kanske man får vara just ensam.



Men det finns alltid något vi faller för hos varann... de gör de. Men det kan vara något helt annat än just utseendet.



Du som är synskadad måste ju ha en helt annan bild av människor. Jag menar du kan ju aldrig dömma någon efter hur de ser ut utan jag tror att du känner in så mycket mera så lyckos den som träffar dig.



Ha en fin dag Johan...



//Tess

2010-01-08 @ 12:52:18
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Tessan

Svar: Nä jag vet inte vem Nicolina är :P

2010-01-08 @ 15:30:06
URL: http://tessanaslin.blogg.se/
Postat av: Tessan

Svar: Haha ja det är det ;) Att krachaa

2010-01-08 @ 15:31:52
URL: http://tessanaslin.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Nu minns jag inte vad vi snacka om , men aa.



jag vill att HV missar 3 poäng snart xD

2010-01-08 @ 18:22:18
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: madde

haha jag håller med dig johan!. Om man kallar sig kär i den situationen då paret har gått efter utseende, eller en av dem så är det nåt jävligt skumt med den personen haha. Nä. insidan är bäst, det är den som styr personen i helhet. Sen vet jag att utsidan kan vara jätteviktig i vissa fall faktiskt. Det håller jag stort i, men då ska det vara i rätt fall.



På tal om att byta ämne;). Jag ska flytta till stan, mitt i stan även lite utanför med där mamma ska bo. Men för det mesta kommer jag vara hos pappa. Har du sett båda Bert-filmerna? Den gamla med klädparad eller nåt och den "oskulden"? Vi har båda, och jag älskade dem när jag va mindre.



Hoppas det gick bra med videon från kameran:)



Förlåt för ett sent svar, har varit hos pojkvännen 11 månader du vet:)



Ha de bra!



Kram

2010-01-08 @ 20:39:35
URL: http://ohlssonmadde.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag läser upp min gymnasie matte, alltså matte a!!

Hehe gud så skönt det kommer bli när det endast är -15 grader, vi uppe i norr är ganska härdade med kylan ;)

Jaa goalball vet jag vad det är!! :) Jag hade en kurs där vi fick testa på olika sporter för synskadade.

Jag missbedömde verkligen vart bollen kom även man "hör" den!! :D



Hehe det är verkligen dyrt på korgen =/ Så man får ta sig en stor sluring i hemmet innan man går ut på krogen!! ;D

2010-01-08 @ 21:22:47
URL: http://saralindfors.blogg.se/
Postat av: Emmeli

hehe jo jag lyckades somna:D



Hehe okej:P

2010-01-08 @ 23:38:36
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: tess

Kikar in och säger trevlig lördag.... //Tess

2010-01-09 @ 11:14:59
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: sarah

JAG håller med DIG!

2010-01-09 @ 12:02:56
URL: http://thiindra.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: Jag vill nog helst att det ska vara 24-25 grader i ett rum. :)

Nä, hehe. Jag vill kunna åka dit jag känner att Gud kallar mig. Men jag tror verkligen, som jag skrev förut, att min stora kärlek kommer att vara missionär. So I'm not worried at all.

Mja, jag blir ju glad då det går bra för Sverige, om vi säger så. Och är det EM eller VM i fotboll så ser jag gärna Sveriges matcher, det är ganska kul faktiskt. :)

Men det om Gud är ju det viktigaste! ;) Haha! Och nu tycker du säkert att det om sport är det viktigaste på din blogg, lol..



Jättebra inlägg, Johan!!!



Kram! :)

2010-01-09 @ 19:07:48
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: jojje

fint skrivet johan:) personen som skrev så kan inte ha haft så bra självförtroende, och den måste varit rätt så omogen.

2010-01-10 @ 22:06:00
URL: http://minrottweiler.blogg.se/
Postat av: Jennii

Ja, själva resan med boende går på ungefär 2500:-...så det är inte så väldigt mycket, men sen är det oxå fickpengar. Men jag & de 2 tjejerna ska hyra en lägenhet medan vi är i Paris.



Har du några planer än inför sommaren? Kramar!!

2010-01-11 @ 20:57:41
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: Elina

En fråga: Är du helt nöjd med dig själv?

Bra skrivet av dig och du har rätt i allt men den här tjejen du kritiserade.. Är det inte mer synd om henne? Hon är ju en av dem som fallit offer för de ideal som finns. Klart att hon gör fel i att förespråka idealen och försöka eftersträva dem (och på så sätt förvärra saken) men i det hårda klimat som finns förvånar det mig inte.



Jag är övertygad om att alla på något sätt eftersträvar idealen oavsett om det är medvetet eller omedvetet men det är väl olika hur mycket.. Jag tex har opererat tuttarna. Det är givetvis ett resultat av idealet men i min värld var det ju för min egen skull jag gjorde det. Liknande är det för killen som går in och köper en GANT-tröja för 1200 kr ist för en från Dressman för 1/3 av priset..

:)

2010-01-12 @ 16:00:49
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: