Låste mig ute! :O

Tid: 22:02:08
Datum: 2010-01-12
Kategori: Allmänt

Jaha, då var skolan igång igen. Sista terminen innan studenten. Det känns lite overkligt, men än mer overkligt känns det att jag egentligen skulle ha varit arbetande i drygt 1,5 år nu, om min skolgång hade varit som den skulle.
I alla fall så har folk redan börjat prata om balen. Jag har ingen aning om vem jag ska gå med. Jag lär säkert få gå med Spike...

I alla fall så gick 1:a dagen bra igår. Jag var så klart inte trött natten till igår, så jag somnade runt 1:30.
Trots det gick det ändå hyfsat att gå upp. Jag har faktiskt märkt att jag har blivit lite mer morgonpigg på senaste. Kanske blir jag en morgonmänniska i framtiden trots allt? Hoppas inte det :P

Lektionerna var väl däremot lite sådär. På människan socialt och kulturellt fick vi bara jobba själva med några uppgifter om socialisation o.d. Det var i och för sig ganska okej, men lite segt sådär på morgonen.

Geografin bjöd på ett nytt arbetsområde i form av klimat och klimatzoner. Inte så jättekul och lite svårt när man inte ser, men jag kommer få läsa mycket i boken istället för att hålla på med kartor och grejer.

Till lunch var det pyttipanna som jag aldrig har gillat. Jockes och deras hemgjorda är väl den ända jag gillar hyfsat bra, men sådan här som man får i skolan är inget vidare.

Efter lunchen var det svenska. Sista lektionen i svenska B och därmed också sista lektionen med Claes. Han har varit en av de absolut bästa lärarna jag har haft under min skoltid. Han fokuserar mer på det vi kan ha nytta av i framtiden än massa gramatik och skit. Jag tror faktiskt bara att vi har haft ca 2 veckor gramatik på 2,5 år på gymnasiet. Istället för att fokusera på ordklasser, böjningar, satsdelar och annat man inte har någon nytta av, om man inte läser språk, fokuserar han på det skriftliga. Vi har verkligen lärt oss att skriva. Det har varit allt från debattinlägg och krönikor till noveller och reportage. Han har startat upp ett område, men sedan har det varit vi som har fått produsera. Hans ända brist är att han är lite för snäll när det gäller deadlines. Har man sagt ett datum, då gäller det tycker jag. Han tar inte så hårt på det utan låter en jobba en vecka till om det behövs. Bättre att se ett bra resultat tycker han och det är i och för sig rätt, men risken finns ju att folk utnytjar det bara för att få mer tid därför att de inte orkar jobba.

I vilket fall så hoppas jag att den nya läraren, som vi ska ha i svenska C också blir bra. Först sa ju Wikström i höstas att vi skulle ha Klein. Snacka om total förändring det hade blivit då. Han har precis nyligen gått en snabbkurs i svenska. Vi har haft honom i engelska 2 år förut och han är nästan raka motsatsen till Claes. Visst, han är också bra, men strängare på ett annat sätt och ger mycket läxor osv. Nu har vi inte haft en ända läxa eller ett ända prov i svenska under hela gymnasiet.

På nya schemat står det dock att vi ska ha "Th", vilket är Claes, men nu ska ju han gå i pension, så nu blir det tydligen någon Helen som jobbar mest på HG. Vi får väl se hur det blir.
Det blev hursomhelst inte mycket till lektion igår. Vi fick bara reda på resultat för nationella och slutbetyget. Jag fick VG i båda. MVG hade ju inte varit fel, men VG är klart godkänt.

Därefter var det drygt 1h kvar tills idrotten skulle börja. Då tänkte jag att jag kunde läsa naturkunskapen så länge, så det gjorde jag. Efter en stund såg vi plötsligt Gustav och Albin som var på väg hem. Vi frågade om de skulle skippa idrotten och då sa de att Janne hade dragit av hälsenan tidigare under dagen när han visade en grej. Så det blev ingen skidåkning, vilket Janne hade messat om föregående dag.
Jag och Spike hade kunnat vara hemma 1h tidigare än vad vi nu kom hem. I och för sig fick jag lite plugg gjort, men det kändes ändå lite surt.

När jag klev ur taxin här hemma kom jag på att jag ju hade glömt nycklarna. Jag tror aldrig tidigare under hela min skoltid att jag har glömt nycklarna hemma, men igår gjorde jag det och ingen var hemma. Jag messade till Emma och Shep och frågade när de slutade. Emma slutade 4 och skulle sedan till körskolan. Jaha, tänkte jag, det här var ju kul. Det fanns inget annat att göra än att gå in i förrådet. Där passade jag på att ringa JVC som jag hade tänkt göra. Han jag pratade med sa att man skulle göra så som vi hade gjort. Antingen kunde man använda programvaran, eller så kunde man öppna den som en flyttbar enhet i Windows. Det var ju det senare jag ville åt och det jag lyckades med 1:a gången jag satte i kameran. Då var filmerna dock i mod-format och det trodde jag var något konstigt, men det var det tydligen inte. mod och mpg är tydligen samma format, så det är bara att byta filtyp så funkar det.

När jag hade ringt dem satte jag mig i en solstol där inne i förrådet och läste lite tills Shep kom hem drygt 45 minuter senare. Hon hade lämnat mobilen hemma, så det var därför hon inte svarade alls.

En upplevelse var det hursomhelst och resterande del av dagen svarade jag på kommentarer, trots att jag egentligen borde ha läst natur.

Somnade sent gjorde jag inatt med, vid 2 någon gång, men sådan tur var hade jag ju sovmorgon idag. Dock var jag hur trött som helst när klockan ringde. Där fick jag för att jag sa att jag började bli morgonpigg...

Skoldagen innehöll bara en tyskalektion där vi pratade lite och diskuterade lite om Wien, dit vi åker om 5 veckor idag =)

Sedan jag kom hem har jag bara läst och suttit här. Egentligen borde jag ha pluggat lite, men det får väl gå ändå. Får väl ta och läsa lite nu innan jag går och lägger mig...
Vi avslutar i alla fall med en "Dagens låt" och idag blir det Martijn de Vries - Wipe away my tears!


Kommentarer
Postat av: Jessie James

hejje! sorry att jag inte svarat. har helt enkelt inte haft lust, tyvärr. men nu så!



nä man kan ju inte styra sina känslor, även om man vill. bara å ta en dag i taget å hoppas på att det blir bättre. det har ju knappt gått en vecka å vi har varit ihop i 2år i mars så nej jag kommer nog inte komma över det så lätt. det kommer nog ta ett tag. helt klart :)



för att stiga på bloggportalen måste man registrera sig å lägga in någon kod i bloggmallen som läser av statistiken. ju fler besökare desto högre stiger man :)

2010-01-13 @ 03:34:54
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: emelie

Okej ja men ljusa färger är snyggt, jag kan nog också vara så men just nu är det lite mörkare, eller alla mina möbler är typ vita :P



Du då pluggar man lite allt möjligt känns det som, men mycket psykologi, psykiatri, missbruk och droger. Behandlingsmetoder och samtals tekniker! Jätte kul och riktigt spännande! Alltså som behandlingsassistent så jobbar man med missbrukare, har samtal och försöker vägleda!

Det går bra att plugga på distans, lite drygt är det väl när man ska dit och tenta av och så där eller åka på någon föreläsning, men det går! :)



Hoppas din dag kommer att bli bra. :)

2010-01-13 @ 09:08:22
URL: http://emelieerika.blogg.se/
Postat av: Alex





Hoppas du somna tidigare i natt! :)



kram



2010-01-13 @ 09:38:42
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: tess

Jo då de va helt okej... önskar de hade kunnat komma till oss och gjort vår övervåning. Vi sökte nämligen.



Ja du mina ungar har låst ut sig massa gånger. Gud Albin har varit expert på de å suttit på trappen i timmar ibland... de e ju hemskt men sant. Tur du kom in i förrådet...



//Tess

2010-01-13 @ 11:34:06
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Malin

Oh, jobbigt o låsa ut sig...



SV: Hade faktiskt tänkt svara för längesen på din kommentar men det blev inte av. =P Men hoppas julen o nyåret va/är bra. Julen spenderades hemma. Själv då?

2010-01-13 @ 12:18:08
URL: http://bloggtjej.blogg.se/
Postat av: Jennie

sv: hehe, jag är tevegalen. hur ska man annars hänga med i världen? hehe



jaa, visst ka jag hjälpa dej, vi hörs ju på msn ;)



jag älskar ford mustang!! haha, de är såå snygga! de gamla modellerna dock. shelby är snygg den med :D jag vill ha en range rover, men ja, jag drömmer väl för mkt :P hehe

får väl ta körkoret först :P



jaa, dagen vatt bra, din?

kram

2010-01-13 @ 12:27:35
URL: http://jennsiii.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Jasså :O

Vart bor du då ?

2010-01-13 @ 12:56:38
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Viktoriae.blogg.se - Självkänsla, läsvärt, tips och tankar!

Hej Johan! Fy vad läskigt att du glömde nycklarna, eller okej inte läskigt men jobbigt.. Själv är jag väldigt noga med att ha med mig allting och kolla de lite för ofta känns det som..



Tyska var inte min favoritlektion, jag har aldrig varit bra på det och nej, jag gillade hellre att skriva noveller och sånt (på svenska då)



Hoppas allt är bra med dig och att du lägger dig mer i tid, inte konstigt du har svårt att gå upp ;)

kram

2010-01-13 @ 13:13:26
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: Sara

Hehe ojoj nu blev det många frågor ;D Vi ligger inte så bra till i serien, men vi har bytt tränare och nu börjar vi klätta i tabellen äntligen, vi har slått topplagen i serien så vi förtjänar att ha samma poäng som dom!!



Jaa jag hade ju bara G i Matte A först! men nu har jag pluggat som aldrig förr för att få de där mvg:et :D tjohooo!!! ;)



Jaa jag är inte så bra på vad sporterna heter, men vi körde basket och hade vi på oss glassögon som man ser väldigt väldigt suddigt med. Jäkligt svårt!! Sen körde vi en massa sporter för rörelsehindrade i rullstol och så!! Men det var väldigt intressant att utföra sporterna för man kan inte föreställa sig hur det känns i verkligheten.



Ha en bra dag :D

2010-01-13 @ 18:07:53
URL: http://saralindfors.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Nej vad jobbigt, utlåst! Haha :S



sv. Håller helt med dig där, i slutändan när man lärt känna någon så spelar utseendet aldrig någon roll!



Tack så mycket, jaa min helg var riktigt bra där, haha nog för att det nu var några dagar sen (lite sen med att svara) ;P

2010-01-13 @ 20:40:43
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: madde

Hej Johan! här kommer ett litet sent meddelande tyvärr. Har inte haft tillgång till en dator med internet de senaste dagarna. Men nu ska jag hinna med att svara.



Jag har flyttat med pappa till en lägenhet mitt i Falkenbergs stad. En 4a. Men kommer även bo hos mamma när jag vill, hon bor en km ifrån pappa. Fast hon har inte flyttat in dit än. Hon bor fortf kvar i vår villa. Det känns jättebra att jag kan träffa henne hur mkt jag vill. För det har alltid varit hon som har uppfostrat mig och funnits där för mig. Så det känns lite skumt och sorgligt att jag bor hos pappa utan min mamma. Det ska nog gå bra tillslut.



Jag har sett två Bertfilmer. Ena filmen är ny, den du har sett "sista oskulden" eller vad det nu heter. Sen finns det en till. Vet inte vad den heter. Men den handlar iaf om att han vill ha hon Nadja. Sen träffas de två tillslut på den stora maskeradtävlingen med "snöbollar, stördbollar" hahaha. Låter stört nu. Men jag kollade alltid på den när jag va liten.



Är kameran fixad? det har ju gått några dagar nu.



Jag och Schpooooooooong hade det både bra och dåligt minns jag. Men inte riktigt mer specifikt hahha. Kort minne liksom! Kul att du har den betoningen på hans namn. Han har så himla många smeknamn tex: Svampbob, bobby, Schooong, Spongen, Spillespong, Spongsch ja du se. du kan säkert förstå själv att han har fler än så! hahah



Det är två helt olika saker om man flyttar ur själv från familjen och dem bor kvar än att alla flyttar ur huset och bor på två olika ställen pågrund av att föräldrarna separerar. Det har jag också tänkt på... Tyvärr är det jättejobbigt.



Haha mitt i natten brukar inte vara det bästa för vår katt. Hon brukar faktiskt hålla sig till morgonen för hon gillar inte kylan. Men när hon vill bli hörd mjaouar hon lite lätt och biter en haha.



Du får ha det så bra! Känns som att jag är riktigt uppvärmd nu med skrivandet.



Går det bra i skolan förresten?



Kram!



2010-01-13 @ 20:57:49
URL: http://ohlssonmadde.blogg.se/
Postat av: Alex

sv: Nej, det är rätt jobbigt.. Men jag klarar mig! :)



Skönt att dem jobbiga dagarna är över :)



Ta hand om dig :) Och hoppas att du mår bra :)



kram

2010-01-13 @ 22:32:34
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Alex

Förlåt! :)

Åh, vad bra att du mår bra :).

Okej :) sov gott då :D



Kram



2010-01-13 @ 22:58:29
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: anna

Vi har också en riktigt bra svenskalärare, nästan alla i klassen tycker att hon är dålig för hon är sträng, men jag tycker hon är riktigt bra, för vi fokuserar också på att skriva :)



Ja, precis! Förhållande där man enbart går efter utseende håller garanterat aldrig långt.



Okej, lite surt, men ändå soft med bara en lektion :)



Min helg var väl sådär, har varit sjuk så jag har bara varit i skolan en dag denna veckan :( Hur var din helg då? :)

2010-01-14 @ 14:38:20
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Jag har inte mycket till sångröst jag heller, men det är så otroligt roligt =0))



Härligt att låsa sig ute, speciellt nu när det är så varmt & skönt ute =0))



Sv. Jag beställde själv biljetterna till "Ballar av Stål" & jag hoppades lite att mitt inslag skulle komma. Men dem har många inspelningar denna vecka. Tyvärr fick vi inte någon information om när det ska sändas på TV..men inom nån veckas radie skulle jag tippa på =)



Kramar!

2010-01-14 @ 16:04:56
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: Anonym



sv. Ja det är kul med sånt där! =)



Tack! Den här skoldagen var riktigt långsam samtidigt som den nästan sprang iväg ;P Lite lustigt det där... Beror nog mest på allt flum haha ;)

Hoppas du haft en bra dag du med!

2010-01-14 @ 17:35:00
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: Tack för att du tog dig tid att berätta :) Du skrev tidigare att du inte tycker att det är något fel med att inte se, så jag tänkte bara säga att du verkar vara väldigt stark :) det blir ju så mycket lättare om man accepterar att det är som det är :)

2010-01-14 @ 17:44:05
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: - Jag läser en bok som heter Skördetid, det är den fjärde delen i en serie av tolv. Jag har läst den serien en gång förut, men eftersom den är så bra så läser jag den igen nu. Böckerna är baserade på Bibelns profetior om vad som ska hända i den sista tiden. Riktigt spännande är det. :)

- Men julsakerna har ju ändå varit framme sen i slutet på november, så i början på januari tycker jag att man kan ta bort dem. Då känns det inte som jul längre heller iallafall. Julkänslan försvinner liksom efter nyår nån gång. Fast mormor och morfar, som jag är inneboende hos, är som du. De har gärna kvar julsakerna länge...

- Mm, jag förstår att det känns skumt. Men så var det. Jag har verkligen förändrats som person helt otroligt mycket sen dess. :)

- Nejnej, hehe. Jag pluggar tisdag TILL fredag. Fyra dagar i veckan. Jag bestämmer mitt eget schema eftersom jag läser allt på distans och då har jag valt att plugga lite mer de dagar jag pluggar så att jag får en extra helgdag, hehe.

- Hur kunde du lägga dig i ett rum där det var 13 grader? ISKALLT ju!

- Nädå, jag förstår hur du menar. Jag är säker på att min stora kärlek kommer att vara missionär. Dels för att jag har fått höra då människor har bett för mig att min blivande man ska vara missionär och att vi ska brinna för samma saker, och dels för att jag tror att Gud vill ge mig en man som jag kan leva med och samtidigt kan vara missionär som jag är kallad till att vara.

- Jag tycker nog att fotboll är roligare än hockey. Men det ska vara EM eller VM, som sagt. :)

- Vad var det som du ville att jag skulle hålla med om?



- Vem är Spike? Väldigt coolt namn, förresten!

- Härligt med såna lärare som är snälla och lär ut saker som man kommer att ha nytta av i framtiden. :)

- Vad vill du göra efter studenten förresten?

- Du brukar alltid skriva din mailadress då du skriver kommentarer, så jag tänkte fråga om du har den som msn också!? Isåfall kanske jag kan adda dig? What do you think!? Det skulle vara kul att prata där med. :)



Kram på dig!

2010-01-14 @ 18:34:46
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag klarar mig! :) Vad bra att du mår bra :D.

Jag vet inte hur jag mår faktiskt.. Är väldigt trött. och har precis fått veta att jag inte kommer få göra något gastropi för min dumma mage, som jag har väntat på i tre månader.. Jag var tydligen för ung, men det kan man ju inte säga lite tidigare? Aja :). Bara att stå ut och tänka fina tankar! :)



Ta hand om dig! :)

kram :)

2010-01-14 @ 19:21:57
Postat av: Anonym

Okej haha, för oss är numera fredag värst, går till kl 4! :O Känns ju som jättekul... Haha



Vi spelar precis mot hv, ligger just nu under med 3-1 vilket känns sisådär :S

Jaha! Fast just ja... Jag kommer nog missa eran match då för jag har planerat kväll med kompisar där 2 av dom är väldigt o-hockey'iga av sig !

2010-01-14 @ 20:43:51
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Alex

Haha, förra året sov jag nästan alltid så lite. Har dock fått mer ordning på sömnen nu. Så det är lugnt :).



Sånt är väldigt dåligt, ja. Har mått illa och sånt så väldigt länge också. Väntade dock för länge innan jag kontaktade en läkare. Så jag får nog skylla mig själv. Stackars din kompis :(.



Kram:)

2010-01-14 @ 20:52:02
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Emeliié

frölunda och vi förlora :O

SUCK :(

2010-01-14 @ 21:29:07
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Japp , jag vet vart det ligger :D

2010-01-14 @ 21:31:34
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: jojje

hihi i förrådet, tänk om någon skulle kommit in där och sett att du satt där i en solstol mitt i vintern:) hade varit en rolig syn:D men det var ju en bra ide haha.

2010-01-14 @ 22:05:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: