Vad tror ni det var?

Tid: 21:59:00
Datum: 2010-01-10
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Nu är jag tillbaka här igen efter helgens bravader =P

Förut, när vi åkte och lämnade Jocke i Linköping, kom jag att tänka på en grej som hä'nde Jessica, som jag lärde känna året då jag gick på en skola i Stockholm.
. Det var faktiskt ganska läskigt. Hon, en kompis till henne och deras pojkvänner var uppe i Ljusdal, där de kommer ifrån. De hade varit i någon av deras sommarstugor, har jag för mig, trots att det var på hösten. På eftermiddagen hade de kört "Anden i flaskan". Jessica ville inte vara med och själva spelet gick inget vidare. Jessica tänkte att det kanske var för att hon inte var med som det inte funkade. Alla kanske var tvugna att vara med för att det skulle funka.

Hursomhelst så funkade det inte i alla fall.
Jessicas kompis hade aldrig sett en älg, så det ville hon göra senare på kvällen.
De åkte upp i skogen i någon av deras bilar och plötsligt klev det ut en man från skogen. Det var bäckmörkt ute och tät skog på båda sidor av den lilla skogsvägen. Längre in i skogen fanns ett kärr visste Jessica. Trots detta klev mannen alltså ut mitt i vägen. Han hade ingen ficklampa eller något annat att lysa med. Han hade gummistövlar och en grön regnjacka med huva. När han stod mitt framför dem på vägen vände han sig mot dem trots att de hade helljusen på. Huvan hängde fram en bit över hans ansikte, så man såg inte ansiktet. Jessica och de andra tyckte att det såg ut som det hängde något slags tyg framför ansiktet under huvan, så att det inte syntes.

De 4 i bilen blev så rädda att de körde därifrån fort som f*n. Jessica var så rädd att hon vägrade åka tillbaka samma väg, så de fick åka en rejäl omväg för att komma tillbaks till sommarstugan.

Vad tror ni att det var för något som kom ut ur skogen? Var det en människa, eller var det ett spöke av något slag?

Många kommer säkert att hävda att det var en människa som hade förvirrat sig in i skogen och gått vilse, men Jessica var säker på att det var ett spöke. Hade det varit en människa hade han väl för det 1:a haft en lampa e.d. för att se något alls ute i skogen? Å andra sidan kunde han ju ha gått ut tidigare under dagen och råkat förvilla bort sig i skogen och inte hittat ut innan mörkret gjorde sitt intåg. Sedan när han råkade få syn på billjusen gick han däråt och kom ut på vägen framför dem.

Så kan det mycket väl ha varit, men hade det varit en människa hade han väl antagligen satt upp armen som skydd för de starka billjusen när han vände sig mot dem? Det gjorde han inte. Han bara stod där. Då finns det säkert de som säger att han kanske var blind och inte såg ljusen, men varför hade han då gått ut helt själv i skogen? Då måste han ju ha fått någon psykisk störning, annars gör man inte det.

För det 3:e, varför hade han huvan på sig? Det var mörkt ute och regnade inte. Det fanns ingen anledning till att ha den uppdragen.
Så, vad tror ni det var? Var det en människa, eller var det något annat?

Jag har en till historia som är ganska intressant, men den tar vi en annan gång.

Jocke var som sagt här i helgen. Vi körde Fia, så klart. Den här gången vann han med 6-3 i set.
Poker blev det också så klart, men där vann jag med 2-0.
Igår hade vi även en trevlig kväll med Emma, Alle och Shep. Vi körde Chicago och drack lite. Det blev någon cider var, vodkajuice, lite Amaryllo, 2 koppar kaffe och så testade vi min den där pärondrinkmixen jag vann i skolan innan jul. Den luktade mer banan än päron och smakade mer banan också. Den var väl sådär, men det finns ju klart värre.
Totalt sätt var det en trevlig helg =)

En sak som däremot inte var så trevlig var att jag inte fick någon Stream när jag var på syncentralen i torsdags. Jag har ju redan en Milestone och man får tydligen inte ha båda. Så jag skulle testa att ha Milestonen som daisy nu först tyckte Elisabet. Jag har hört att den inte ska vara lika bra som Viktor, men vi får se. Dessutom fick jag en gammal Viktor Wibe också. Det är föregångaren till Wave, som jag hade innan, den som gick sönder nu. Den tänkte hon inte ens skicka in för reparation, för det var så dålig kvalitet på dem och så var det knappt någon efterfrågan alls, så det var ingen idé.

Den här Wiben jag fick var begagnad, men skulle funka dugligt sa Elisabet. Det gjorde den, först. Sedanh slutade den också funka på exakt samma sätt som Waven gjorde. Skivan snurrade inte. Dessutom var knapparna skitdåliga på den, så den ville jag ändå inte ha.
Det konstiga var bara det att Elisabet ringde i fredags, efter att ha testat min Wave på syncentralen. Då funkade den som den skulle. Skivan snurrade som den skulle. Det gjorde den inte när jag testade här hemma, trots att jag försökte med flera olika skivor. Fortsätter den att fungera skulle hon skicka hit den igen. Jag har dock tänkt att ha Milestonen som förstahandsval nu, men då var jag tvungen att köpa ett nytt minneskort. Nu har jag bara 1Gb och det räcker inte om man har musik på det också. Så vi svängde förbi Elgiganten i fredags innan vi hämtade Jocke.
Tyvärr märkte jag att det var ett SD-HC-kort jag hade köpt när jag kom hem. Det klarade inte Milestonen av. Så jag ska ringa till syncentralen och se om någon av de nyare modellerna av Milestone klarar SD-HC, annars får vi väl försöka att byta det trots bruten förpackning och allt.

Elgiganten har ju annars varit lite sådär ur servicesynvinkeln förr om åren, men nu har de faktiskt blivit mycket bättre. Hon vi pratade med nu var jättetrevlig. När vi ändå var där passade vi på att fråga om min videokamera, som vi fortfarande inte har fått ordning på. Hon trodde att det bara skulle vara drag&drop. Det brukar det vara på de flesta sa hon, men tyvärr verkar det inte som om det är det på min. Hon tyckte att jag skulle ringa JVC och höra med dem, så det gjorde jag senare i fredags. Tyvärr fick jag stå i kö och när jag försökte ringa igen hade de precis stängt, för då var klockan 15:30. Så jag får ringa dem imorgon istället. Jag ska även ringa kommunen angående ledsagare och så ska jag som sagt ringa syncentralen. Nu har jag min mobil som daisyspelare så länge. Den funkar väl hyfsat. Tyvärr finns det ingen automatisk avstängning och det går inte att kolla hur lång boken är. Det största pluset var nog annars att det gick hur enkelt som helst att lägga över daisyböckerna på datorn. Det var bara drag&drop direkt från skivan. Hur smidigt som helst.

Svara på alla era kommentarer får jag göra imorgon om jag hinner. Nu måste jag kolla igenom naturläxan som vi har tills på torsdag. Den har jag inte ens kollat på. Dessutom ska jag hålla i en diskussion på filosofin på torsdag.

Hoppas i alla fall att ni har haft en trevlig helg! :)