Ser väl sådär ut

Tid: 23:33:09
Datum: 2010-01-14
Kategori: Leksand

2 ytterligare matcher är spelade av årets hockeyallsvenska, men Leksand har inte riktigt kommit igång efter nyår. Bara 2-1 mot Örebro, förlust med 3-1 mot Almtuna, vinst med 4-3 mot Oskarshamn och förlust i sudden mot Björklöven. Totalt ligger man på 11-12 --1 i +/- för mål.

Matchen mot Oskarshamn var ingen värmande historia. Leksand var inte med något vidare i inledningen och Oskarshamn kunde sätta ledningspucken i nät bakom Jocke Eriksson, som stod matchen trots det svåra besked han fått tidigare under dagen. En av hans bästa vänner hade avlidit efter en krock med en lastbil. Trots det stod Jocke ändå i målet och det måste anses som starkt jobbat.
Leksand var dock inte sena att svara på Oskarshamns ledningsmål, för bara 55 sekunder senare blev Prestberg fri i slottet och satte kviteringspucken bakom Axel Brage i Oskarshamnskassen.

Oskarshamn behöll dock ledningen perioden ut, för bara någon minut från slutet kunde Oskar Andersson göra 1-2 för Oskarshamn.

I 2:a fick Leksand faktiskt utdelning för sitt PP-spel då både Kimmo Lotvonen och Patrik Karlsson gjorde 2-2 och 3-2 i den spelformen med bara några minuters mellanrum.

Sista perioden bjöd inte heller den på något vidare spel, men med några minuter kvar gjorde Jesper Ollas 4-2 till Leksand. Det var hans 1:a mål sedan han kom tillbaka efter fotskadan han har dragits med den senaste tiden.
Avgjort var det dock inte för det, utan Oskarshamn kunde redusera med dryga minuten kvar. Jocke Eriksson och övriga laget höll dock emot och var nära att göra 5-3 i öppen kasse, men slutresultatet skrevs till 4-2.

I tisdags spelades nästa match uppe i Umeå mot Björklöven.
Det var Leksand som öppnade bäst och det var riktigt nära att Eric Johansson stänkte dit pucken efter mindre än 1 minut.
Strax därefter blev det ändå 0-1 när Johan Hägglund, efter pass av Daniel Hermansson, som återigen gjorde poäng, lurade en Lövenback upp på läktaren och sedan satte pucken under armen på Björklövens målvakt.
Strax därefter var det dock 1-1 när hela Leksand bytte i helt fel ögonblick. Johan Svedberg i Björklöven kom fri och satte pucken bakom Jocke Eriksson, som trots allt stod även denna match.
Kort därefter fick Kollar ett jätteläge och Löven tvingades dra på sig en utvisning. PP-spelet verkar ha börjat ta sig en aning, för även här blev det mål. Tomas Rodin, i sin comeback efter skadan, var det som tryckte dit den. Löven var dock nära på att kvitera igen, men icke. Dock fick de med sig ett powerplay, men där var det Leksand som var närmast att göra mål när Hermanssons drog en back och så när satte dit pucken. En ny utvisning blev det i alla fall och den hann knappt verkställas innan Eric Johansson ändå fick sätta en kasse fram till 1-3.
Mycket mer hände inte innan perioden var slut, Löven fick något ytterligare PP, men ingen större fara.

I 2:a hände inte mycket, men Leksand hade några fina lägen i inledningen. Hermansson och Ollas var t.ex. fria, men skottet tog utanför. Hägga gjorde även en bra dragning, men inget mål där.
Perioden var sämre än den 1:a och  Björklöven lyckades få in en redusering fram till 2-3 och Leksand hade ett bra läge i 5 mot 3 i slutet av perioden, men inget mål där.

Skotten slutade i alla fall 18-4 till Löven, men i början av den sista perioden gjorde Patrik Karlsson 2-4, assisterad av Rodin, som gjorde sin 3:e poäng för kvällen. 
Det gick dock ner sig en aning när Prestberg först åkte ut för roughing och JLGP sedan såg till att åka ut för "Puck out". Då tog det bara 15 sekunder innan Eutu Qvist reduserade till 3-4.
Leksand fick sedan ett powerplay, men det hände inte mycket och i slutet av matchen var det Björklöven som pressade på. Jocke Eriksson gjorde bl.a. en räddning med stöten och en räddning utan att han visste om det, men till slut gick det inte längre och Mustonen kunde kvitera med 3 minuter kvar efter att pucken studsade på X antal spelare och låg lös vid ena stolpen där Mustonen bara tryckte in den.  
Inte nog med det så drog JLGP på sig en utvisning med mindre än 1 minut kvar. Dock blev det inga mål, så det blev förlängning. En förlängning som bara varade i dryga minuten innan Johan Svedberg avgjorde med 1:a skottet i förlängningen fram till 5-4 för Löven.

Förlust alltså, men det var inget annat än slarv. Det där hade vi kunnat ta. Hermansson missade rejält många bra lägen och Hägga missade även han några fina lägen. Klantiga utvisningar var det också, både 3-4 och 4-4 var lite dåligt spel, för att inte tala om 1-1 när hela Leksand bytte fel.
Jaja, det är inget att gräva ner sig i, 2 förlorade poäng är 2 förlorade poäng. Inget att göra något åt, men imorgon väntar ett tufft hemmamöte med Malmö hemma i Ejendals arena. Därefter är det AIK borta och Mora hemma nästa fredag.
Övriga matcher som spelas imorgon är Bofors - Mora, Växjö - Sundsvall, Västerås - Troja, Oskarshamn - Örebro och Borås - AIK. Almtuna och Löven möts på söndag.

Växjö är nog lite revanschsugna efter storförlusten med 5-2 mot Mora igår, men Sundsvall är i en bra form och tog 3 poäng senast mot Västerås när man vann med 5-3. Västerås kan nog få det lite jobbigt med Troja som snodde 2 pinnar av Örebro på bortaplan igår, men Västerås får nog ändå ses som favorit där. Oskarshamn - Örebro kan bli jämnt. Oskarshamn förlorade igår mot Almtuna, som är ett dåligt bortalag, med 2-4. Örebro är inte heller något vidare bortalag, så det blir spännande.
AIK vet man aldrig med. De känns ganska ojämna. det kan både bli flipp och flopp nere i Borås, så även för Mora. De har ryckt upp sig lite här på slutet, men Bofors är ett bra hemmalag, så det blir också tight.

Tabellen ser i alla fall ut så att Leksand leder på 72 poäng. Växjö har 67, Mora 66 och AIK 65. De 4 har ryckt lite. Leksand och AIK har nog omgångens svåraste matcher. Förlorar Leksand och Växjö vinner är de bara 2 poäng bakom. Vinner dessutom Mora är de bara 3 poäng bakom och i värsta fall kan det bara vara 4 poäng ner till 4:e platsen, om AIK också vinner. Malmö förblir i vilket fall på sin 5:e-plats, om inte Bofors och Almtuna vinner. Då kan de halka ner till 7:e plats om Leksand vinner imorgon. Vinner Malmö är de oavsätt övriga resultat 5:a.
Borås fortsätter att ligga i ett litet vakum där med sina 50 poäng. Det är 9 från playoff och 8 före Västerås och Örebro som jagar närmast bakom med 42 poäng. Björklöven har sedan 39 och Sundsvall 34. De har 2 poäng ner till kvalplats där Troja ligger, så Troja är nog sugna på att ta poäng av Västerås. Oskarshamn börjar komma in i lite "måstematcher" då man redan nu är 10 poäng från säker mark.

Allettan har ju dragit igång nu också och efter 2 omgångar leder Asplöven den norra serien före Hudiksvall och Östersund. Kovland ligger sist.

Mellersta gruppen leds av Huddinge före Wings och Arboga är 3:a. Inget av lagen har full poäng. Huddinge har bara tappat 2 poäng när man förlorade efter straffar hemma mot Nyköping med 5-6. Wings och Arboga har 6 poäng och Nyköping och Hedemora har 5. Borlänge är faktiskt ända laget utan poäng hittills. Vi får se om de lyckas ta poäng borta mot Nynäshamn på lördag.

I södra gruppen, som är riktigt jämn, leder Tingsryd med 6 poäng efter 3 spelade matcher. Nybro är 2:a, också de med 6 poäng, efter att ha slagit just Tingsryd med 2-4. Även Olofström har 6 poäng. Mellan dessa 3 lag skiljer bara 4 måls målskillnad. Bakom dem följer Skåre på 5 poäng, Pantern och Vita hästen på 4 poäng, Skövde på 3 poäng och förra årets Allsvenska lag, Mariestad, ligger faktiskt sist med bara 2 inspelade poäng.

Mjölby går det inget vidare för i Grupp E's fortsättningsserie heller. Man ligger sist med 0 poäng efter 2 matcher. Det är 5 poäng från näst sistaplatsen som innehas av Kumla. Kumlas målvakt, Johan Svensson, som föresten är klar för Malmö.
Här är det ju så att man får med sig X antal poäng från höstens serie. Tranås leder serien på 14 poäng, 7 före Sunne och Munkfors.

I helgen drog också Topp 8-serien igång för J20. Leksand tog sig ju dit via en 3:e-plats i J20 Superelit Norra i höstas och Topp 8-serien började bra den också när man slog Malmö hemma med 4-1 och sedan även Frölunda hemma med 3-1.
De resultaten innebär att Leksand faktiskt ligger 2:a  i Topp 8 efter 2 omgångar på samma poäng som Brynäs. Det är bara dessa 2 lag som har full pott. Faktum är att de 4 lag från Superelit Norra ligger på platserna 1-4. T.o.m. Södras kanon HV fick stryk med 4-7 mot Skellefteå.

I övrigt så var det en lång dag igår, men den sista 8-4-dagen på gymnasiet, så det var skönt. Den längsta dagen på nya schemat är 8-15:35.
Efter skolan var det träning, men det tar vi i nästa inlägg.

Idag var en seg dag, som vanligt. Torsdagar är alltid sega och värre kommer de att bli i vår. Det är den dagen vi går 8-15:35.
I alla fall så hade vi knappt ingen filosofi. Vi gick bara igenom provet. Imorgon får vi reda på betygen, men jag tar sovmorgon då. Det känns lite onödigt att åka dit klockan 8 för att få reda på ett betyg. Jag är ganska säker på att jag får VG.

Någon religion hade vi knappt heller. Vi gick igenom lite inför sista provet om kristendom som vi har på onsdag och sedan fick vi sluta.
Naturen och historian förflöt väl i stort sätt som vanligt, men det är ruskigt svårt att komma på någon fråga till historian...

Här hemma har jag kännt mig jätteuppåt nu i eftermiddag, vet inte riktigt varför, men det är ju bra :)

Vi avslutar här med ett klipp från sista matchen förra säsongen, den vi alla minns, när Leksand satte käppar i hjulen för Malmö ännu en gång och såg till att de missade playoff. Här hyllas dock Redhawks av Superstars!


Kommentarer
Postat av: Jessie James

ja att grubbla har som alltid varit min grej. och jag kan helt enkelt inte sluta. vare sig det gäller orättvisor i andra länder eller något som hänt i mitt liv.



nej det är vilka besökare som helst. nytt ip räknas som en ny besökare :)

2010-01-15 @ 00:12:10
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Alex

Jättebra att du känner dig så glad! :D



sv: Sömn är viktigt, yes! Hoppas du sover bra? :D



Jag vet inte vad det är för fel på den. Mår illa, spyr, halsbränna, surauppstötningar och har ont i magen. Äter tabletter för inflamation i magsäcken, men det är inte det jag har! Knasigt jag vet! Men man får väl lita på läkare.



Hoppas du får en bra dag :) och kul med hockyn! :D



kram :)

2010-01-15 @ 07:47:54
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Jennie

sv: tack för frågorna :) svaren kommer upp snart :)



jag gillar hellre de gamla - mcket snyggare, men som sgat shelby är skitsnygg!



jadu, gjorde två bloggdesigners, åt middag, telefonen ringde och fick ju anställningsintervjun. sen var det teveprogram och så... inget mer än det :

kram

2010-01-15 @ 10:54:46
URL: http://jennsiii.blogg.se/
Postat av: tess

Bilderna är ju till för att hjälpa till i vardagen. Vissa saker har han ju svårt för. Tex övergångarna på dagen mellan skola fritids osv. Så då har han en fick kalender varje dag där vi sätter en bild för hur man tar sig till skolan tex en bil promenadgubbe eller cykel. Sedan bild för skolan. Fritids och sedan en bild för vem som hämtar tex en bild på mig sedan hur vi tar oss hem.



Hemma har han sedan veckoschema på väggen där se stora sakerna sätts upp som tex att det är skola eller att man är hemma. Att man ska ta sin medicin eller att man ska klippa håret och duscha. LÄgga sig.



Sedan har vi andra scheman för att han ska slippa fara omkring och inte veta vad han ska göra tex vad man gör på morgonen. Stiga upp. Klä sig. Vilka kläder som ska på och i vilken ordning. Äta frukost, bädda sängen och gå på toa borsta tänder tvätta sig osv.



I duschen har vi ett schema vilka kläder som alltid vid dusch ska i tvättkorgen annars frågar han om varje plagg. Så nu när han har schemat ser han exakt och måste inte fråga.



Vi ska även ha ett årsschema där han ser lite större saker i förväg och kan räkna sig fram till födelsedagar och helgdagar. Även ett schema med några få aktiviteter man kan göra när man är hemma. Tes dator, bygga lego leka med bilar vara ute hoppa studsmatta osv.



Är du med? Bilderna är enkla och man kan även ta egna bilder och plasta in på det man behöver. En del har små fickscheman för hur man åker bussen och hur man tar sig hem. HUr man gör i duschen. Man kan ha scheman för att uttrycka sig om man inte kan det. Det finns bilder på allt. Å det som inte finns det får man ha fantasi och hitta på själv.



//tess

2010-01-15 @ 12:51:09
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: anonym

ojojoj, det där var mycket text! :o



hjälp mig upp igen!

behöver alla jag kan få....

2010-01-15 @ 17:43:55
URL: http://tthisisourlife.blogg.se/
Postat av: Alex

Bra att du är laddad :D. Dem har inte ens kollat om det är det, men dem gav mig dem tabletterna för att ett par andra var för svaga. Mår jättedåligt om jag inte äter dem. Men men, det fixar sig nog! :) Är lite trött på att inte må fysikt bra bara :).

Haha, skoj med systemet! :) har du inte haft behov av det tidigare så är det ju bara onödigt att gå dit :)



Min dag har varit bra :). Mått väldigt illa bara men annars har det varit jättebra! :)



kram :)

2010-01-15 @ 19:43:07
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Emeliié

Japp marknaden va jag på , eller har varit.

NEEEJ Sug på DIF ;)

2010-01-15 @ 20:50:19
URL: http://Http://EmeliieRuukeel.blogg.se
Postat av: Sara

Heheh aah jag älskar det uttrycket med hamstern ;D



Nee jag lånade bara vanliga talböcker, harry potter ;) det är jätte skönt och lyssna på när jag delar ut post!!



Jaa vi har två jätte viktiga matcher i helgen, så det är måste matcher! Men vi ska nog se till och knipa åt oss dom poängen åt oss :) Serien slutar tidigt i år,, i slutet på februari!!



Ja man kan väl säga synskadebasket, men det var nyttigt och lära sig om det :)



Ha en fin fredagkväll :D

2010-01-15 @ 23:42:47
URL: http://saralindfors.blogg.se/
Postat av: Sofia [gaspedal.blogg.se]

haha jag vet, jag brukar lyckas med både det ena och det andra när jag står i köket men att baka de där kakorna gick ju bra för en gångs skull ;)



nejnej, det kan jag väl inte påstå. spelar bara för att det är kul :)



hoppas du haft en bra dag du med!

2010-01-16 @ 00:41:34
URL: http://gaspedal.blogg.se/
Postat av: Sofia [gaspedal.blogg.se]

vet inte, men jag tror att det blir fuerteventura eller något i den stilen i alla fall :)



jodå, helt okej faktiskt!



nja inte mer än att jag måste plugga satan. sen om det blir något pluggat eller inte återstår att se.. ;) själv då, några planer för helgen?

2010-01-16 @ 01:14:10
URL: http://gaspedal.blogg.se/
Postat av: Alex

Japps, tror inte det är så sent :). Man väljer ju sista gången innan sommaren, så det kanske är mer tidigt i så fall? Eller? :D



Tror inte dem bryr sig så mycket om lilla mig liksom, haha. Fast dem försöker nog.



Åh, vad kul :D Grattis :D.



Är van :P så länge jag orkar gå upp på morgonen är jag glad :).



Vad ska du hitta på idag? :)



Kram :D

2010-01-16 @ 07:11:08
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Jennie

sv: jaa, hundrasen mops :P men jag ska väl köpa skurmopsar med någon gång ;)



jaa, journalist linjen gick jag, kanske inte sååå mkt journalistik som jag trodde, men men.

jag tror det finns utbildning i båstad som radiopratare.. men vet inte har för mej detta..



2010-01-16 @ 10:10:34
URL: http://jennsiii.blogg.se/
Postat av: Anonym

Skojar du, hålla på hv? ;) Haha det är värre än derbylaget lule för mig xD Och fansen gör det inte bättre, sjunger alltför ofta dumma sånger. Igår var det påhopp på rundblad.



Jaa jag hoppas då verkligen det! Vi möter tälje idag =)



Jag såg inte hela, men tredje perioden av eran match !

2010-01-16 @ 11:09:30
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Emeliié

HAHA långt borta med Djurgården, man jag tror dom och Hv71 blir riktigt tuffa i år.

Hv71 speciellt, LHC är nog dom ända som kan ge dom en match ;) nej då, men tror Hv71 är svåra att knäcka =')

2010-01-16 @ 11:14:11
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Emeliié

MASSA APU =)

torsdagar och fredagar hela året =)

2010-01-16 @ 11:17:24
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: V I K T O R I A E - Självkänsla, läsvärt, tips och tankar!

Sv: God förmiddag! Här är allt finemangen och jag ska försöka förklara min nya header =) Det är vit bakgrund, med mitt ansikte i svartvitt. Till vänster så är det animerad text som dyker upp och säger en må bra blogg där du kan få tips sen så kommer Viktoriae med stora rosa bokstäver och under med mindre grå står det min bloggadress. Hängde du med? =)



Hoppas du fick VG nu då eftersom du är så säker på det, fast å andra sidan du kunde ju inte direkt ha ändrat det om du nu inte får det, utan fått det iallafall.. plus gått upp tidigt.. hehe kram

2010-01-16 @ 11:18:19
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: V I K T O R I A E - Självkänsla, läsvärt, tips och tankar!

Sv: God förmiddag! Här är allt finemangen och jag ska försöka förklara min nya header =) Det är vit bakgrund, med mitt ansikte i svartvitt. Till vänster så är det animerad text som dyker upp och säger en må bra blogg där du kan få tips sen så kommer Viktoriae med stora rosa bokstäver och under med mindre grå står det min bloggadress. Hängde du med? =)



Hoppas du fick VG nu då eftersom du är så säker på det, fast å andra sidan du kunde ju inte direkt ha ändrat det om du nu inte får det, utan fått det iallafall.. plus gått upp tidigt.. hehe kram

2010-01-16 @ 11:18:19
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. jag har aldrig sett på programmet förut överhuvudtaget, men det var rätt roligt i studion. Tyvärr fick man inte veta när det skulle sändas...tror inte att dem själva vet det riktigt =0))



Härligt att sitta i förrådet & läsa ler det har jag aldrig provat på hehe



Trevlig helg på dig!!

2010-01-16 @ 12:05:23
URL: http://mrsjennii.troop.se
Postat av: marie

jag vet inte vad det är för hantlar jag har, sådan man kan bygga på med olika vikter iaf.



tack nu mår jag mycket bättre,nyår var ju verkligen ingen fest.nu när jag fått insomningstabletter sover jag igen och det är helt fantastiskt.



händer i helgen då?

2010-01-16 @ 13:22:31
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: tess

Att ha dagar då man känner sig uppåt ska man ta vara på. Härlig känsla. Jag är glad nu när jag efter min medicinnedgång faktiskt redan är piggare. Tänk va lite kan göra och jag hoppas jag får må gott oxå.



Ja det blir en hel del bilder de blir de och man tänker ut nytt hela tiden. LER... men ja det hjälper det är ett stöd i vardagen där han verkligen får chansen att se vad som komma skall. Han behöver inte fråga.



Ha en bra lördag själv jobbar jag kvällen. Kram kram //tess

2010-01-16 @ 15:29:00
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja det är värt att lägga den här tiden på detta, det känns tungt innan man kan det men hjälp vad det gör nytta och då underlättas ju vardagen så man vinner ju på det i slutet.



//tess

2010-01-16 @ 17:58:04
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Emeliié

LHC-DIF är på måndag :)

Ja skit bra tycker jag det är att vi har så mycket praktik.



Det är gott med ostbågebakelser :D

2010-01-16 @ 18:23:15
URL: http://Http://EmeliieRuukeel.blogg.se
Postat av: tess

Jag jobbar även imorgon. Så det är inga större planer. Daniel jobbar dagen och jag kvällen. Så jag har flockorna hemma på förmiddag och ska lämna dom hos farmor å farfar... Själv???



//tess

2010-01-16 @ 18:42:57
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Emeliié

du måste skriva om din blogg på URL/bloggadress: grejen. för när man klickar på den står det att bloggen inte är kvar.



det är rödlök, majonäs creamfrech (?) och ostbågar.

På ska det vara rom räkor och persilja eller dill !! :P

2010-01-16 @ 18:49:21
URL: http://Http://EmeliieRuukeel.blogg.se
Postat av: anonym

sv på kommentar: Ja, eller hur!

sitter man där på skolan hur länge som helst fast man har sovmorgon och har inget att göra...

2010-01-16 @ 19:25:45
URL: http://tthisisourlife.blogg.se/
Postat av: anonym

sv på kommentar: Ja, gammelmormor vs gammelfarmor. Får kolla upp detta ;)

2010-01-16 @ 19:26:18
URL: http://tthisisourlife.blogg.se/
Postat av: anonym

sv på kommentar: Ne, men... hur var det när du konfirmerade dig? Ångrar du dig nu?

2010-01-16 @ 19:26:45
URL: http://tthisisourlife.blogg.se/
Postat av: Anonym

Haha okej :). Ja, det gick jättebra! :)

Åh, kul med träning :) det kan inte alltid gå bra. :) Men det gick säkert bättre än du tror :D.



Kram

2010-01-16 @ 19:40:30
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Jennie

sv: haha, spelar ingen roll vad det heter :D jag vet vad jag menar iaf :D



jag har haft en fin dag! d då?

kram

2010-01-16 @ 20:16:32
URL: http://jennsiii.blogg.se/
Postat av: jossissundberg

sv på kommentar: Nej uscha vad dom är tråkiga!

men vad om jag vet vart statoil kommer ifrån? :P

2010-01-18 @ 13:41:42
URL: http://jossissundberg.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: