Malmö närmar sig

Tid: 00:42:16
Datum: 2010-01-31
Kategori: Goalball

Det är nu bara 2 veckor tills vi är nere i Malmö för att tävla och träningarna går framåt måste jag säga.

Förra lördagsträningen gick mycket bättre än den veckan innan, den 1:a efter jul. Nu fick jag till mina skott på ett bättre sätt, även om de inte var perfekta.
Vi körde mycket skottövningar, så klart, men även lite försvar och en del matchspel. Det gick väl sådär. Jag släppte in några billiga mål enligt mig själv. Ett av Albins fruktade snurrstudsskott, som han har börjat få till riktigt bra. Han själv vet inte riktigt hur han gör, men han snurrar samtidigt som han får till någon slags studs, som kan vara riktigt farlig om han får till dem. Ett sådant skott gick under armen och så var det ett skott där jag inte hann ut riktigt med benen. Så halvbra var det väl, men det var som sagt bara 2:a lördagsträningen efter jul.

I onsdags däremot gick det fruktansvärt dåligt. Det var nog den sämsta träningen på väldigt länge.
När jag kom hem från skolan strax före 4 blev jag svintrött. Jag åt lite, men var totalt opepp på att träna. Dock åkte jag ändå dit och kom faktiskt i tid, trots all snö som hade fallit under dagen.

Jag kände dock varken att jag hade någon energi eller vilja att träna, så uppvärmningen var t.o.m. jobbig. Därefter sköt vi och det gick ju som det förtjänades, skitdåligt. Jag tappade bollarna, fick ingen kontroll på dem och lyckades inte sikta rätt. Rent ut sagt skitdåligt.

Vi sköt i någon timme innan vi körde lite fys. Man kan inte hålla på och skjuta konstant i 2 timmar. Fysen är dock lite för lätt tycker jag. Nu skulle vi köra "intensiv" fys i 20 minuter innan vi avslutade med lite mera skott. Vi skulle göra 10 situps och 20 armhävningar. 10 situps är ju ingenting. Ska det vara intensivt så ska det, så jag gjorde 40. Så gjorde jag 40 armhävningar, på knogarna. 50 rygglyft blev det och korset + juckövningen i 1,5 minuter. När vi hade sprungit på tjockmattan låg min puls bara på 144. Om det var för att jag har förbättrat konditionen eller för att jag inte hann köra tillräckligt länge för att komma upp i puls vet jag inte, men speciellt jobbigt var det inte.

När vi åkte hem hade det snöat ännu mer. Riktigt mycket snö hade det kommit. Jag tyckte redan det var mycket innan, men nu hade det snöat ännu mer. Jag vet inte hur mycket det är, men det är ju säkert 4-5dm, minst. 
Jag och Oskar fick samåkning eftersom att båda har dispannsresa dit. Därför var jag inte hemma förrän 21:20. I vanliga fall brukar jag vara hemma strax före 9. Ännu värre var det dock idag, men det kommer vi till.

Träningen idag var faktiskt riktigt bra. Pelle var fortfarande sjuk, så Clara höll i den själv med oss som hjälp och stöd. Mamma och Pappa fick hjälpa till och tejpa linjer. De skulle ändå in till Linköping och se på bio senare under dagen, så då fick de vara så snälla och skjutsa mig också.

I bilen på väg dit tänkte jag på Malmö och det gjorde mig jättepepp på träningen. Dessutom skulle vi ju köra i 3 timmar idag istället för 2, som vi brukar ha.

Uppvärmningen gick bra och därefter sköt vi. Vi har varit många på lördagsträningarna varje helg efter jul och så även idag. 9st var vi om jag inte misstar mig. Louis, Albins tjej, som var med förra veckan också, var även med idag och det är ju kul. Även Jana var med, men hon har ju en bit kvar till våran nivå kan man ju säga. Andreas har kommit tillbaka riktigt bra efter allt han har varit med om och det är ju kul.

Jag fick till mina skott riktigt bra idag. Speciellt de vanliga skotten. Snurrskotten gick väl inget vidare, jag fick inte till stegen och skotten blev sneda åt vänster. Annars brukar jag ju släppa bollen för tidigt så att de går ut åt höger, men nu var det alltså tvärtom.

Efter skottträningen tränade vi handleder, den övningen som Rolando visade oss. Man har handflatan uppåt och studsar bollen mot en vägg med en hand. Det är riktigt bra. Jag tror det är det som gör att jag inte har full kontroll på bollen. Jag har för svaga handleder.
Efter den där övningen märkte jag faktiskt att jag fick till skotten ännu bättre än innan. De blev riktigt bra. De kan bli lite långa ibland så det blir "High ball", men annars är de bra. Dock kommer jag fortfarande lite långt fram. Jag har ca 1m till godo tills kastzonen är slut och det är lite lite.

Vi körde i alla fall lite match efter det. Det var jag, Albin, Oskar och Jana mot de andra. Det gick riktigt bra och jag kände att jag var med mycket bättre i försvaret än förra veckan. Skotten blev också bättre.
Vi bytte lag efter ett tag, men det gick lika bra det.

Kort sagt, en riktigt bra träning!

När vi skulle hem var det däremot värre. Jag skulle ha åkt 14:20. Oskar skulle åka 14:40 och eftersom att vi bor åt samma håll numera så antog vi att vi skulle få samåkning. Jag visste dock först inte när han skulle åka, så jag gick ut 14:20 för att vänta. Ingen taxi kom. Oskar kom ut en kvart senare, men ingen taxi kom. 14:55 ringde han och undrade var vi var. Jag sa att vi var vid vändplanen. Han undrade vilken vändplan. Så frågade han om vi såg en busshållplats. Nej, svarade jag, men han frågade om vi kunde komma dit i alla fall. Nej svarade jag, vi är synskadade. Även fast jag sa så, frågade han om vi såg en kyrka. Nej, svarade jag återigen. Sedan sa han att han var vid en innebandyhall.
Jag tror jag vet var det är. En gång när vi åkte till träningen åkte vi fel och kom till någon idrottshall där de spelade innebandy.
Jag sa gång på gång att vi var vid vändplanen vid Rydskolan, men han fattade inte. Han sa att han var vid Björnkärrsgatan 17, som är rätt adress, men där stod ju vi och han var inte där. Jag sa åt honom att köra runt byggnaden då, men det hade han gjort 2 gånger sa han.

Till slut, efter säkert en kvart, lyckades han hitta oss. Då sa han att jag skulle ha sagt "kajen" istället för "vändplanen". Vi har alltid sagt vändplanen förut om de inte har hittat och då har de förstått. Det gjorde inte han i alla fall och så hittade han inte hem till Oskar heller. Han frågade om det var ett rött hus. Det är ju lätt för Oskar att veta, han som är blind och dessutom nyinflyttad där.

Efter mycket om och men hittade han i alla fall, men då skulle han fråga efter närmsta väg till Skänninge. Hans svenska var inget vidare, så folk han frågade fattade knappt vad han sa. Efter mycket om och men hittade han ändå, efter att jag hade guidat honom från rondellen och hem. Han hade GPS, men den kunde man inte lita på tyckte han.

När jag skulle betala försökte han lura mig på pengar. En dygnsbiljett kostar ju 110. Jag hade inte 10kr löst, så han fick en 50-lapp. Då fick jag tillbaka en tia, men då sa jag att jag skulle ha mer tillbaka. Det fattade han inte först, men så försökte han få till det som att han hade glömt det.
Fan, där blev jag lite sur faktiskt. Visst, det är väl kanske inte lätt när man inte kan språket så bra, men för det 1:a är det ju han som ska hitta oss och inte vi som ska hitta honom. Vi ser inte, då kan vi inte gå någon stans där vi inte hittar. Om inte han hittar oss får han försöka leta. Att räkna pengar borde han väl för det 2:a kunna i alla fall och för det 3:e kan man ju vara lite serviceinriktad om man kör taxi...

Efter att jag kom hem, ungefär vid 4, har jag bara ätit en sen middag, lyssnat lite på hockeyn och lyssnat på musik. Jag tyckte det var något konstigt med basen. Det var inte lika mycket bas som vanligt tyckte jag, men alla reglage var som de skulle, så det måste ha varit inbillning. Hög musik när ingen annan är hemma är fina grejer det :)

Imorgon är det showdown som gäller. Prova på i Linköping. Det är den här och nästa söndag. Sedan börjar det på allvar, men jag tror jag skippar det då. Det blir för mycket. I så fall blir det goalball tisdag, onsdag och lördag och så showdown på söndagen. Man vill ju ha något ledigt också...

Nu är det förövrigt 1 år sedan jag var nere hos Nicolina för 2:a och sista gången...

Hoppas ni alla har haft en bra lördag! :)

Kommentarer
Postat av: I D A :)

sv. nej det är det inte alls. jag har bara inte frågat pappa vad det är. det är inte min katt direkt. så jag vet inte vad det är för ras.

2010-01-31 @ 01:32:47
URL: http://idaelfs.blogg.se/
Postat av: Elina

hur länge håller eran träningssäsong på? Kul att det går bra!



Innehållet i goodiebagen hade jag ju bild på;)

nattinatt

2010-01-31 @ 02:13:52
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: Emeliié

hihi jaa :D

Nej inte flytta ifrån, men om det blir polishögskolan blir det att bo där =)



Finns ju tåg ;)

2010-01-31 @ 10:32:34
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: I D A :)

sv. ja det är handboll :D

2010-01-31 @ 11:04:09
URL: http://idaelfs.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: en kompis har fyllt 18 år och en ska så det blev lite festligheter igår!:)



nej jag har aldrig varit i linköping men jag önskar att jag bodde mer söderut, i en större stad!

2010-01-31 @ 11:37:40
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Alex

Kul att det gick bra på träningen. Vilken dålig taxichafför :(. Du borde ringa till hans chef och klaga...

Hur känns det att det var ett år sedan du var hos henne för sista gången?



Sv: Det gick bra med festen, blev jättelyckat.

Hoppas du mår bra :)



Kram :)

2010-01-31 @ 11:42:37
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Elina

Okej full rulle! Men det låter ju perfekt att varea ledig maj-sept, det är ju det man vill :) Med fotbollen har vi typ bara ledigt mitten på juni till mitten av augusti.



men ååh, vad dum jag är! Jag som just innan läste "ser ni en kyrka" "nej det gör vi inte".. Det var en svetthandduk från adidas, ett svettband från reebook, en pilatesdvd, en träningsdvd med martin lidberg, en rosa vattenflaska, två tidningar och en vitamin well (typ)...



Annan fråga, hur känns det att inte få ett ansikte på den du pratar med? Du får säkert tusen liknande frågor så svara inte om det är tröttsamt. Det är så svårt att tänka sig bara!

2010-01-31 @ 12:36:50
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: Elina

Och bowlingen... Jag kom 2a i första serien och 3a i andra. Jag trodde faktiskt jag skulle ta dom! Jag är faktiskt grym på bowling, folk brukar peka och viska om mina poäng för att jag är tjej och tar grabbarna haha!

2010-01-31 @ 12:40:29
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: Alex

Sv: Det har du rätt i.. Men tycker det är dåligt ändå :O. Riktigt dåligt!



Livet är fullt av möjligheter. Minnen är nog något av det finaste som finns. Men fet är viktigt att inte bara fastna i dem gamla minnerna, utan att man också fyller på med nya, fina minnen. :)



Naj, inte så sent ;). Vi börja ju vid sex så det flesta gick lite efter tolv faktiskt! :) Så var hemma runt två typ :). Blev verkligen jättebra, åh, mina vänner är så himla underbara. Jag mår väl som jag förtjänar idag, haha, nej men mår ganska okej, huvudvärk bara, och min mage hatar mig. Men det är så det kan bli..Måste försöka äta mer idag bara, har varit så dåligt med det mitt i alla stress de senaste dagarna :).



Hur mår du idag? :)



Kram :)

2010-01-31 @ 12:47:42
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Emeliié

Varför tror du jag inte läser din ?

Visst hoppar jag ibland, men läser alltid allt någon gång :D



LHC´s hemma matcher hoppas jag kunna gå på iaf ,, nej får itne söka förän jag är 20-21 :/

2010-01-31 @ 13:07:17
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: I D A :)

sv. pappa saatt det va en bondkatt ;)

2010-01-31 @ 13:50:51
URL: http://idaelfs.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: Precis! :)



Ja berlin är en bra stad, finns nog något för alla där :)



Måndagen var bra, liksom hela veckan som varit ovanligt bra! Själv då? :)

2010-01-31 @ 14:08:34
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Jo, men det känns inte så chockerande när det är luleklack... Ligger det en AIK-spelare på isen så blir det väll något i stil med "låt dö" eller "köp en ny" :/ Fast just den visan om David, den är dom inte ensamma om att satsa på. Även hv-klacken körde den senaste matchen.

Nog kör vi visa som "hata lule" eller "hata hv", men personliga påhopp kan jag inte säga att vi precis står för, två helt olika saker där tycker jag :S



Jaa jag hörde det om domaren, avlider på isen, åh så läskigt alltså :(

2010-01-31 @ 15:44:20
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: - Mm, men den låter verkligen väldigt högt, hehe. :)



Naw.. förstår om det känns jobbigt nu då det gått ett år, då tänker man liksom på det mycket mer. Pratar ni fortfarande och så? Hur känns det numera?

2010-01-31 @ 15:59:13
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: I D A :)

sv. haha ja det kan det va :D

2010-01-31 @ 17:17:35
URL: http://idaelfs.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Du menar sååå, men joo då , jag kanske ska börja kommentera det du skriver, men jag är så inne i det du skriver så därför kommer jag inte ihåg att kommentera :O



Haha , Fransson är grym =) Vill ha tillbaka han i LHC !

2010-01-31 @ 17:32:41
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Några värvningar ? neej xD

2010-01-31 @ 19:47:18
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: I D A :)

sv. ja :D

2010-01-31 @ 20:16:21
URL: http://idaelfs.blogg.se/
Postat av: Jessie James

Jag hoppas du lyckas :)

Vore ju jätte skoj! Men som du skrev. Man måste träna träna å så träna lite mer. Men allt går om man vill :)

2010-01-31 @ 21:20:56
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Jessie James

Jag hade finskt pass å svenskt id i typ 2veckor innan jag tappade å inte fick ett nytt haha :P

2010-01-31 @ 21:21:43
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Ja , eller vet en mumlade bara xD

2010-01-31 @ 21:29:05
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Alex

Sv: Minnen är fina. Men glöm inte bort att det är minst lika viktigt att skapa nya minnen som att minnas dem gamla. :)



Vi var i en lokal som ligger ungerfär 20 minuter från mig med bil. Men jag fick städa och så innan också=).



Jag ska äta =)



Kram :)

2010-01-31 @ 21:32:32
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Elina

Ja det är sant, fast vi måste köra ett träningsprogram på egen hand under uppehållet så, fast alla gör det ju inte haha:)



Ooh bra! Spännande egentligen.. Du kanske får en bild av en person och sedan visar det sig att bilden var helt fel alltså? Åååh! Jag du inte gissa hur jag ser ut då? Så får vi se vilken uppfattning du har skaffat dig.. Egentligen kan det ju vara väldigt positivt att inte se personen från början. Ofta kan man döma bort en person utefter utseendet och sedan ångrar man sin dumhet när/om man lär känna personen.



Oj, det var bra! Kan tänka mig att du får bra kraft i kloten med tanke på vilken sport du utövar annars :) Jag brukar ligga på 115 i snitt men serierekorden ligger på 157 tror jag. Pappa var grym, han fick 176 hur lätt som helst!

2010-02-01 @ 10:36:24
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: tess

Hej där som du märker så är jag seg på bloggen. Har inte orkar knappt läsa andras eller svara på kommentarer. Jag har haft energi och grejjat med annat sedan är det mycket skolarbete med barnen så det tar energi.



Hoppas även du får igen din träningsenergi så du är laddad inför Malmö.... va spännande.



Här har det kommit massa mera snö så man kan säga att nu har vi verkligen fått vinter.



//Tess

2010-02-01 @ 11:01:46
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Sara

Heheh de var pyskologi tror jag!!:)



Jaa matten är alltid skön och slippa så länge man inte har någon mattehjärna ;D



Hehe jaa jag förstår ;D fast jag fyller ju 21 snart och då blir jag ju större,, eller äldre ;) hehe ;D

2010-02-01 @ 16:14:16
URL: http://saralindfors.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: