Kvalserien omgång 4, 5 och 6

Tid: 03:04:18
Datum: 2009-03-29
Kategori: Leksand

Då har kvalserien vänt och det återstår nu bara 4 matcher innan det är över.

Eftersom att jag inte har varit hemma den senaste veckan har jag inte kunnat uppdatera något om läget, men den 4:e omgången spelades förra söndagen och det var Leksand som tog emot Växjö hemma i Ejendals arena, Rögle som tog emot AIK och Västerås som tog sig an Södertälje.

Leksand hade sparkat båda tränarna, Kempe och Jonsson, efter AIK-matchen och ersatt dem med juniortränarna Niklas Eriksson och Krister Olsson. Det hjälpte dock inte. Leksand gjorde en bedrövlig insats och Växjö tog ledningen med 0-1. Leksand kviterade dock, men det var Växjö som satt i förarsätet och gjorde också 1-2.
Då hände något som inte händer ofta när det gäller Leksands supportrar, de buade åt sitt eget lag. Vad händer? När Leksandsfansen buar åt sitt lag, då är det riktigt illa och det var det. Fruktansvärt dåligt spelade man, men trots det fick man in kviteringspucken med ca 5 minuter kvar av matchen.
Ett litet hopp tändes, men det släktes när Bellemare drog på sig en fruktansvärt onödig utvisning med 4 minuter kvar. Växjö fick spela PP vilket man utnytjade och satte slutresultatet 2-3. Skräll? En ganska rejäl sådan! Leksand hade inte fått stryk av Växjö på 2 år innan den matchen och av alla matcher kom förlusten just i den matchen som var så viktig.

Rögle slog AIK tämligen enkelt med 5-1 och Västerås stod ännu en gång upp bra och förlorade med uddamålet 3-4 efter förlängning.

Det gav tabellen att Rögle och Södertälje hade 11 poäng, Västerås 6, AIK och Växjö 4 och Leksand var fortfarande kvar på 0 poäng. Katastrof? I det närmaste...

Nästa omgång, den 5:e, spelades i tisdags och då gästade Leksand ABB arena för ett möte med Västerås, Södertälje tog emot Rögle hemma i Axa sport center och Växjö skulle försöka rubba AIK hemma i Lakerdome.
Det lyckades man riktigt bra med och tog ledningen med 1-0. AIK kviterade dock, men Växjö gav sig inte utan gjorde 2-1. AIK kviterade än en gång, men sedan var det bara Växjö för hela slanten som gick ifrån till 6-2. Till slut vann man riktigt övertygande med hela 7-3! AIK var riktigt dåliga och blev utspelat av Växjö. Växjö som ingen hade räknat med innan serien drog igång.

Södertälje hade 2-1 på Rögle, men på bara någon minut vände skåningarna ett underläge till ett överläge med 2-3 och faststälde sedan slutresultatet i öppen kasse till 2-4.

Leksand hade nog tagit åt sig en del från den totalt värdelösa matchen mot Växjö, för nu var man betydligt bättre och var numret större än Västerås, men Västerås stod upp bra ändå och hade faktiskt ledningen med 1-0. Ett mål som kom redan efter någon minut av matchen. Läck, som nu äntligen fick chansen, fick alltså inte hålla nollan speciellt länge, men det gjorde inte så mycket, för de blåvita utespelarna, tillsammans med Läck, såg till att vända på steken och vinna matchen med 2-4 och bärga Leksands första 3 poäng i kvalserien 2009 =)

Tabellen  var då den att Rögle ryckte lite i toppen med 14 poäng före Södertälje som var kvar på 11. Växjö gick upp på 7, Västerås var kvar på 6, AIK på 4 och Leksand var trots segern ändå sist med 3 poäng.

Så vände serien och det var dags för returmöten mellan lagen. Matcherna spelades i fredags.
Västerås åkte upp till Leksand, Södertälje ner till Ängelholm och Växjö upp till Stockholm.

Leksand tog ledningen i matchen och ledde med 2-1 efter 1:a perioden efter att Västerås hade reducerat med bara sekunder kvar. Ett litet psykmål kan man tycka, men i 2:a perioden fick Leksand äntligen med sig lite tur och fick in dels ett mål av Enekvist när han stod nästan bakom förlängda mållinjen och dels ett mål som tog på Talberg i Västeråskassen och rullade in i mål.

I sista perioden satte man spiken i kistan när man gjorde 5-2 efter att Västerås innan det hade reducerat vilket man lyckades göra ännu en gång fram till 5-3, men närmre än så kom man inte.

AIK hade det svårt mot Växjö än en gång. Det stod 0-0 inför 3:e perioden. AIK-supportrarna hade även de börjat tappa modet verkade det som, för det var inte allt för mycket folk på plats på Hovet, men de som var där fick i alla fall se AIK göra 1-0 och 2-0 innan hesa Fredrik ljöd och matchen var över. En tung förlust för Växjö som ändå hängde med hyfsat bra hela matchen.

Nere i Ängelholm var det Södertälje som öppnade bäst och tog rättvist ledningen med 0-1. Rögle kom dock tillbaka och vände till 2-1 efter en rejäl miss av Bjurling i SSK-kassen. Han behövde dock inte gräma sig så mycket över det, för Södertälje kviterade nämligen och matchen gick till förlängning och straffar. En straffläggning som Rögle vann, så Bjurlings miss blev ändå av stor betydelse.

Den aktuella tabellen är alltså den att Rögle leder på 16 poäng. Södertälje har 12, Växjö och AIK 7 och Leksand och Västerås har 6 poäng.
Hastigt och lustigt har Leksand alltså helt plötsligt lämnat jumboplatsen till förmån, eller vad man ska säga, för Västerås som har 3 måls sämre statistik än Leksand. Även AIK är nu sämre än Leksand totalt med -5 i +/-.
Rögle har gjort överlägset flest mål hittills med sina 26 kassar. Södertälje är 2:a över den statistiken på 19 mål. Leksand är 4:e bästa lag med 16 gjorda mål, 1 mindre än Växjö, men också bara 1 mer än AIK som har gjort minst mål. Tätt är det alltså och ser man på antalet insläpta mål så har Rögle släppt in minst, bara 11st. Södertälje är även på den punkten 2:a med 16 insläppta mål. Leksand och AIK har 20 och Västerås har släppt in flest mål med 26st.
Det är alltså inte så jättestor skillnad lagen emellan sett till statistiken, om man räknar bort Rögle som är lite outstanding.

Leksand ligger alltså 6 poäng bakom Södertälje på 2:a platsen med 4 matcher kvar. Än är det inte kört. Än finns chansen. Slår Leksand Södertälje i sista matchen och Södertälje dessutom får stryk av AIK, Västerås eller Växjö har de samma poäng förutsatt att Leksand vinner sina 4 kvarvarande matcher.
Än är det som sagt inte kört! Nästa match är på måndag. Då gästar Leksand Växjö, Rögle kommer upp till Stockholm och Västerås åker till Södertälje.
Ser man på de matcherna så bör nog tyvärr Södertälje vinna hemma mot Västerås. Leksand bör slå Växjö borta, men med Växjös kämparanda vet man aldrig. AIK fick känna på det, så Leksand får passa sig lite där. Får AIK till det kan de nog hota Rögle på Hovet också, men Rögle bör ändå vinna den matchen. Vi får se.

I övrigt så börjar årets upplaga av Formel 1 nu inatt i Melbourne på Albert Park, som vanligt, men jag kan för 1:a gången inte se racet eftersom att det sänds på Viasat motor. Jag ska leta lite och se om jag hittar någon streaming av loppet...
En rolig grej är ju i alla fall att Schumacher är tillbaka i Ferrari och jobbar med något i deopn =) sa pappa i alla fall...

Kommentarer
Postat av: zarah

okej :)



jag är 15 år och hittade din blogg via vispen :)

vilka fina designer hon har!!, jag gillar inte heller så myccket läger...



hur gammal är du?

2009-03-29 @ 10:26:50
URL: http://zarahwennberg.blogg.se/
Postat av: zarah

okej :)



jag är 15 år och hittade din blogg via vispen :)

vilka fina designer hon har!!, jag gillar inte heller så myccket läger...



hur gammal är du?

2009-03-29 @ 10:26:54
URL: http://zarahwennberg.blogg.se/
Postat av: zarah

får jag lägga till dig på min länk?

kan du lägga till mig??

2009-03-29 @ 10:29:40
URL: http://zarahwennberg.blogg.se/
Postat av: matilda

Sv: Hoppet är det sista som lämnar människan. Jag hoppas åt dig.

2009-03-29 @ 13:53:08
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: matilda

Sv: Man stöttar dem som stöttar en själv :)

2009-03-29 @ 20:59:04
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Sandra Gee

Hej Johan! :)



Hehe tyvärr så får jag inte ge ut låten.. Men den släpps snart.. 8 april.. och den kostar bara 19 kr. inklusive 4 andra versioner ;)



Kram

2009-03-29 @ 23:29:53
URL: http://sandragee.blogspot.com
Postat av: Sandra Gee

Hahaha jasså.. ja vilken tur att du inte hade något viktigt. Min förra dator slutade också bara att fungera, men detta var länge sen.. och då visste jag inte alls vad det kunde vara.. den slutade bara att funka.. gick inte starta?!.. Men nu fattar jag ju att det va fläkten hehe.. Och på den hade jag mycket viktigt och bilder och annat :(





HAHAHA Eller hur! Det va den enda gången jag tittade på Rosing programmet! Det roliga är att Hugo som hon gillar i programmet påminner sjukt mycket om Basic Element Peter HAHAHAHA :P

2009-03-29 @ 23:41:15
URL: http://sandragee.blogspot.com
Postat av: Sharon

Sv: Jag förstår att det inte känns så nu. Jag trodde jag skulle ge upp och dö när min karl dumpade mig, det kändes så. Det är en sorts sorg att mista kärlek. Det gör ont och det känns tomt och det är ett helvete. Men man får känna så, och man får vara ledsen och man får gråta. Hur mycket som helst. Man får vara arg också. Men man får aldrig ge upp. Det är inte värt det.



Man får försöka bearbeta det på något sätt. Skriva av sig, skrika av sig, träna det av sig, lyssna på musik tills det lättar, rita, gråta, prata, läsa tills det lättar. Jag lade ner mycket av vad jag kände i en lång novell som jag skrev ihop med en vän. Jag avskyr den nu, och gjorde det redan då, men jag tror den var viktig för att jag skulle kunna hantera allt jag kände. Så, där finns ett exempel.



Jag tror på att du klarar det här. Du kommer resa dig igen, om det sedan tar en vecka, tre månader, ett halvår, ett år eller fem minuter, det är en annan sak. Men du kommer klara det, och det kommer gå över. Det kan ta tid, men det går över. I speak out of experience.



Kämpa på.

2009-03-30 @ 00:38:51
URL: http://shass.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: