Kvalserien äntligen här!

Tid: 23:00:21
Datum: 2009-03-13
Kategori: Leksand

Ja, nu äntligen är den här, det vi alla blåvita fans har väntat på i nästan ett helt år, det vi har sett fram emot hela säsongen, det som är den mest spännande hockeyserien i Sverige, inclusive SM-slutspelet!

Det skulle bli hårt och det blev hårt.

Jag kunde inte riktigt koncentrera mig i skolan idag och dagen segade sig fram, men till slut var det dags.
Leksand ställdes ju, som bekant, mot Södertälje hemma i denna den första matchen av 10.
Det var ett enormt publiktryck, som vanligt, och självklart fullsatt.

1:a perioden började ganska bra, det var ganska jämnt, men Leksand hade ett litet spelövertag och gjorde också 1-0 efter ca 17 minuter genom Morten Green!
I 2:a perioden kviterade dock Södertälje ganska snabbt och gjorde därefter 1-2. Den andra perioden var inte lika bra som den första och Södertälje tog över en aning.
I 3:e perioden började Södertälje med att göra 1-3. Leksand hade inget vidare strukturerat spel och man spelade för svårt, men till slut, med ca en minut kvar kom reduseringen och det blev spännande på slutet, men SSK lyckades tyvärr ändå hålla ihop det hela och vann med 2-3.

Det var inte bra. Hemmaförluster i kvalserien är inte bra och dessutom har man ju SSK borta i sista matchen som kan bli avgörande och det gör ju inte saken lättare. Den matchen ska farsan och jag åka och se =) vi har bokat in oss på en av Tokiga masars buss upp dit. Det ska bli riktigt kul! Tänk om det blir så att den matchen avgör vilket lag som går upp i Elitserien och Leksand vinner! Det vore ju helt otroligt!

Man ska dock inte dra förhastade slutsatser, för jag läste på Leksands hemsida att de senaste åren när Leksand och Södertälje har mötts i kvalserien, 3 gånger på 2000-talet, är det ganska klar övervikt för Södertälje.
1:a året vann SSK hemma med 4-2 och Leksand vann hemma med 4-3.
2:a året vann SSK hemma med 4-0 och spelade 3-3 i Leksand.
3:e året vann SSK hemma med 5-1 och spelade ännu en gång 3-3 i Leksand.
Så sett till statistiken blir det svårt att ta de borta och det här var det sämsta resultatet på hemmaplan mot Södertälje i kvalserien på 2000-talet...

Nu ska vi dock inte gräva ner oss i det! Det är ju 9 matcher kvar och mycket kan hända!
Ska man se det positiva ikväll så var det att de andra matcherna blev ännu jämnare. Västerås stod upp riktigt bra på Hovet mot AIK och ledde faktiskt med 0-2 ett tag. Till slut blev det förlängning, men där avgjorde Västerås och vann med 3-4.
Växjö gjorde det också riktigt bra hemma i Lakerdome där de vände underläge 0-1 till 3-2 mot Rögle. De kviterade dock och matchen gick till straffar där Rögle drog längsta strået och vann.
Bra resultat för Leksand som innebär att Södertälje leder tabellen som ända lag på 3 poäng. Sedan har Rögle och Västerås 2, AIK och Växjö 1 och Leksand 0.

Nästa match är på söndag då Leksand möterRögle borta, Södertälje tar emot AIK hemma och Växjö åker till Västerås om jag inte tar helt fel.
Ska jag tippa lite såhär i förväg så tror jag att SSK tar ännu en trea mot AIK och går upp på 6 poäng. Västerås går nog upp på 5 när man slår Växjö hemma och tyvärr så får nog Leksand det svårt mot Rögle som, om de vinner, också går upp på 5 poäng. Då är Växjö och Leksand lite avhängda där med 1 och 0 poäng och Leksand är i samma läge som efter 2 matcher förra året då man förlorade inledningsvis mot Malmö borta med 3-0 och hemma mot Brynäs med 2-3.
Jag hoppas så klart att de där resultaten är fel, men som sagt, det blir tufft, men så är det. Kvalserien är tuff!
Det är bara att glömma det här och se framåt mot söndagens match istället!

Kvalserien till Allsvenskan inleddes också idag och där vann faktiskt Örebro över Huddinge med 2-3 efter förlängning, Nybro slog Valbo med 5-3 och Tingsryd krossade Asplöven med 8-0.

I SM-slutspelet är Färjestad klara för semifinal efter att ha slagit ut Brynäs med 4-0 i matcher. 4 målsnåla matcher var det, men Färjestad vann alla 4.
Frölunda är även de klara för semi efter att ha vänt mot Luleå och vunnit 4 raka matcher efter den 1:a förlusten och vann med 4-1 i matcher. Den 4:e matchen kommer nog att diskuteras en aning. Domaren gjorde nämligen en liten tabbe och missade att släppa in en Luleåspelare, eller hur det var, vilket resulterade i att Frölunda gjorde mål. Annars hade kanske Luleå haft en chans där.
Skellefteå överraskade igen och vann i Cloetta center i den 4:e matchen och utjämnade till 2-2 i matcher, men nu leder LHC med 3-2 igen. Det är samma som Timrå faktiskt leder med över HV som har det lite kämpigt. Man lyckades i alla fall vinna den senaste matchen och reducera till just 3-2 i matcher.

Den 6:e matchen spelas imorgon misstänker jag.

Imorgon åker jag dock till Göteborg. Jag kunde ha åkt ner redan idag, men det gick tyvärr inte. Det är träningshelg där och det är jag, Albin, Jennifer och Oskar härifrån som åker dit. Av lite insiderinformation har jag fått reda på att det bara är ca 8-10 deltagare och vi är överlägset äldst... men det blir säkert kul ändå! =)
Goalball, judo och lite showdown blir det. Så då får man testa judo med, får väl se hur det går.. =P Nicolina får lära mig =)

Jag har nog också tappat mina lurar i taxin. Spike höll på med dem igår innan jag åkte hem, men jag lade tillbaka dem i fickan, men när vi åkte till polisen för att ta nya pass igår var de borta, så jag måste ha tappat dem när jag tog upp färdtjänstkortet när jag kom hem...
Jag frågade hon i växeln idag om någon hade hittat några lurar i någon bil, men det hade ingen. Inte vad hon visste i alla fall, men hittade de några skulle jag få tillbaka dem. Är de borta är det ju inget vidare. De var ganska dyra och skitbra...
Så nu får jag ta de gamla som det bara hörs i ena luren på så länge...

Nu ska jag packa klart lite tills imorgon och sedan ska jag sova.

Ha en bra helg!

Kommentarer
Postat av: matilda

Så nu är den stora nyheten här!

Dax att följa en elitecyclist väg till OS 2012!

2009-03-14 @ 00:44:00
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: jojje

ha det kul i gbg.

2009-03-14 @ 20:49:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: