En ny stjärna har tänts

Tid: 15:36:00
Datum: 2018-05-01
Kategori: Musik

Det har nu gått drygt en vecka sedan vi nåddes av det oerhört tragiska beskedet att Tim Bergling, aka. Avicii, bara 28 år gammal, lämnat oss.

Många välkända ansikten har lämnat oss under de senaste åren och det är alltid lika hemskt och sorgligt, men när en ung person gör det, oavsett känd eller inte, då blir det extra chockartat, för det är liksom inget man förväntar sig och jag tror aldrig jag kommer glömma när jag fick veta att Avicii hittats död. Vi var hela familjen hemma hos mamma och pappa, satt runt köksbordet och hade precis ätit årets första grillade kött. Det är lite samma sak som de som levde när Olof Palme blev skjuten, 28 februari 1986. De glömmer aldrig vad de gjorde då. Eller 11 september 2001, det glömmer vi heller aldrig och jag tror det blir samma sak nu.

Det är så ofattbart och hela världen är i sorg. Det går knappt att förstå hur enormt stor han var, vilka avtryck han har lämnat och vilket geni han var. Både han, Otto Knows och Oliver Ingrosso växte upp tillsammans, levde för housemusiken och alla tre blev mer eller mindre kända världsartister. Att Avicii hade låg närvaro i skolan, men ändå fick MVG när han tog dit sin dator och visade vad han gick för, att han redan innan en låt var satt visste hur den skulle låta och hur han skulle göra för att nå dit, att han hela tiden låg både ett och fyra steg före i processen, att han helt enkelt var ett musikaliskt geni, det råder det ingen som helst tvekan om.

Nuförtiden finns det de som tycker att vem som helst kan göra musik, för det är "bara att ladda ner ett program och fixa och trixa lite". Visst, det ligger väl viss sanning i det, det är lättare att skapa och producera musik nu jämfört med tidigare, men steget därifrån till att göra elektronisk musik som går hem hos folket och därifrån ytterligare till att nå den nivå som Avicii gjorde, det är något helt annat och det gör inte vem som helst. Det finns nog få, om ens någon, DJ i världen som gör EDM på samma briljanta sätt som Avicii och när en sådan världsartist går ur tiden alldeles för tidigt, då sörger hela världen. Kyrkor runtom i världen har hyllat hans musik, bl.a. Oscarskyrkan i hans hemförsamling, Domtornet i Utrecht och De Domtoren (kan vara samma kyrka som ovan).

För min del blir det också lite extra känslosamt jämfört med andra kända namn som lämnat oss, kanske för att Avicii var lika gammal som jag och att det därför liksom blir närmre och mer påtagligt. Jag önskar även att jag hade kunnat delta i minnesstunden. Nu hade jag inte möjlighet till det, men Avicii, med sin bakvända keps och laptop, kommer alltid finnas i mitt hjärta, för han är en av de artister jag har lyssnat allra mest på under de senaste åren och en av de artister där man så gott som alltid var säker på en ny superhit vid ett nytt släpp.

Därför vill jag avslutningsvis lyfta fram några, i mitt tycke, av hans främsta låtar, The days, Wake me up, Levels, Without you, The nights, Waiting for love, Seek bromance, Fade into darkness och Silhouettes.


Kommentarer
Postat av: Freja

fint skrivet

2018-05-02 @ 13:29:45
URL: http://devote.se/frejalindsjo
Postat av: Dan Thor

Vilken fin hyllning till Avicii. Skakande att han gick bort så ung.. :(
Han har ju betytt mycket för många..? :(

Har lagt upp min topp 26 nu =)
Vet inte om den säger dig så mycket?:)

Har du fått njuta av solen och det underbara vädret något?

Låter urhäftigt.

Nej jag vet inte heller om jag vill ha barn eller så än eller alls.. :) livsfrågor för framtiden? ;D

2018-05-11 @ 15:46:52
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: sara

Usch så hemskt är det :(

2018-05-11 @ 20:55:25
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Linda

Så oerhört sorgligt med Avicci och om du inte sett dokumentären med honom så gör det. Tragiskt att en så ung människa blev tvingad att ta sitt liv :(

Svar: Ja bli medlem i Secret Escapes måste du bli, kostar ju inget ;) Ja jisses herregud hela Sverige vaknar! Istället för hela Sverige bakar, haha!
Vi har Sonos ute och Canton inne. Samt Yamaha.
Tropical House är det bästa på sommaren. Japp Sommarhits 2018 på Spotify, check it out!

2018-05-11 @ 21:24:40
URL: http://www.lindamarie.nu
Postat av: Maria

Så tragiskt med Avicciis bortgång, så ung och så onödigt. Jag har inte så jättebra koll på hans musik, men har ju hört några av hans låtar :)

SV: Den musiken jag lyssnar mest på är nog gammal rock'n'roll. Just nu är det mycket Jerry Williams som går i stereon. Men jag gillar också Ulf Lundell, Springsteen, Louise Hoffsten, en del hårdrock. Får nog kalla mig för allätare :)

2018-05-12 @ 01:00:52
URL: http://gairamsbilder.blogg.se
Postat av: Carolina

Javisst är det obehagligt att Avicii har dött. Tragiskt rent ut sagt men vi kan enbart njuta av det han åstadkommit och skänka en god tanke till honom :)

Sv; ja, jättefint väder och otroligt underbart på Öland!
Okej, tycker då absolut att du då ska testa åka dit igen :D

Ja, det har det verkligen varit!! Och ännu mer långhelg för er kan jag tänka mig :) själv gick jag på ledighet nu. Jobbat både i torsdags och igår :)

Tack! Hoppas att du också har det bra :)

2018-05-12 @ 08:57:41
URL: http://knaset.com
Postat av: Louise

Bästa Avicii! Hans musik har betytt så otroligt mycket för mig i svåra tider! </3

2018-05-12 @ 14:36:18
URL: http://louiseelinore.com
Postat av: NICOLE

Helt fruktansvärt sorgligt :(( blev galet berörd, och hela instagram fylldes med så fina hyllningar.. SV: ja det är så härligt :) vi har haft nästan 30grader, så skönt :) Jo jag höll upp med kaffet ett par dagar och det kändes bra! Sen började jag dricka lite smått igen och jag har väl upplevt lite hjärtklappning när jag ska lägga mig, men under dagen ghar det varit lugnt. Så jag ska nog fortsätta dricka mindre mängd, men i litet mått gör det inget :) Tack snälla :D Hoppas du har det bra!

2018-05-12 @ 22:29:07
URL: http://nouw.com/nwistrand
Postat av: NICOLE

Helt fruktansvärt sorgligt :(( blev galet berörd, och hela instagram fylldes med så fina hyllningar.. SV: ja det är så härligt :) vi har haft nästan 30grader, så skönt :) Jo jag höll upp med kaffet ett par dagar och det kändes bra! Sen började jag dricka lite smått igen och jag har väl upplevt lite hjärtklappning när jag ska lägga mig, men under dagen ghar det varit lugnt. Så jag ska nog fortsätta dricka mindre mängd, men i litet mått gör det inget :) Tack snälla :D Hoppas du har det bra!

2018-05-12 @ 22:30:10
URL: http://nouw.com/nwistrand
Postat av: Jessica

Jag blev så otroligt berörd av Tims bortgång, så sorgligt:(

Nu är jag tillbaka på bloggen igen efter ett uppehåll :)

2018-05-13 @ 16:45:38
URL: http://jessicaas.webblogg.se
Postat av: Miss Jennifer

Vila i frid!

2018-05-13 @ 19:36:13
URL: http://missjennifer.se
Postat av: Sussi

Usch ja.. Verkligen tråkigt och ledsamt. Så ung.

Sv. Ullared är lite överskattat men det är kul när man väl är där :)

2018-05-13 @ 19:57:11
URL: http://nouw.com/enkelthemma
Postat av: Tina

Sv: Hon tackar för grattishälsningen :) Ja pilotbrillor är de snyggaste, de var spegelglas på dom bara att dom var turkosa :) Om jag ska vara heeeelt ärligt så tror jag det blir jättesvårt för Kalmar att hålla sig kvar i hockeyettan! Men såklart hoppas jag de över hela mitt hjärta, men de blir tufft :) Härligt att de är så lätt att umgås med henne :) Ja eller hur, två blyga läppar levererar låt efter låt, min favvo just nu är faktiskt `"kyss mig", tröttnar aldrig på den, men dom har många bra :)

Så himla fint inlägg Johan! Han är så saknad vår älskade Avicii, han är saknad från första stund! Tyckte så synd om honom, han mådde verkligen inte bra! :( Han är en fin legend! Ha de bäst Johan :)

2018-05-13 @ 20:32:54
URL: http://nouw.com/tinafalkestad
Postat av: blondina

avicciiiiiii <3 sv; Ja men eller hur :) idag är de varmt också men ingen sol men skönt å va ute ändå men är så äckligt förkyld så de är bara bra ;)

2018-05-14 @ 13:08:34
URL: http://blondinas.se
Postat av: Linda

är tvärtom älskar att laga mat :)
tycker om de mesta i musik lite rythm som man kan dansa till är ju alltid ett toppen val men sen kan jag lyssna på svenska ballader lika gärna! själv?

2018-05-17 @ 18:56:01
URL: http://www.nouw.com/LindaLinnros
Postat av: Linda

är tvärtom älskar att laga mat :)
tycker om de mesta i musik lite rythm som man kan dansa till är ju alltid ett toppen val men sen kan jag lyssna på svenska ballader lika gärna! själv?

2018-05-17 @ 18:57:47
URL: http://www.nouw.com/LindaLinnros
Postat av: Jessica Högberg

så mycket förtidigt och sorgligt...

2018-05-17 @ 21:21:52
URL: http://lchftrollet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: