Boktips!

Tid: 20:43:53
Datum: 2008-08-12
Kategori: Allmänt

Jag håller på att läsa en bok av Katarina Von Bredow. Har inte läst någon bok av henne förut, men det blir nog fler skulle jag tro. Den heter Som jag vill vara och handlar om Jessica som är kär i Arvid, vilket namn =P. På en fest blir de ihop och på samma fest gör de Det med stort D. Strax efter somnar de båda i sängen, men Jessica väcks av att Paula, hon som har festen, ropar på henne att hon måste hjälpa Lollo, Jessicas bästa kompis, hem för att hon mår så dåligt. Det gör hon och dagen efter ringer varken Jessica eller Arvid till den andre, men på måndagen klarnar allt upp igen. Arvid trodde att Jessica hade blivit sur efteråt eftersom att hon inte var där när han vaknade, men så var det alltså inte.
De blir ett par och allt är bra ända tills Jessica märker att hennes mens uteblir..
Hon tror först att den bara är försenad, men allt eftersom dagarna går blir hon mer och mer orolig och till slut bestämmer hon sig för att skaffa ett graviditetstest. Hon åker till en annan stad för att inte bli igenkänd, men samtidigt så nära att hon hinner hem till den tid hon normalt skulle ha varit hemma från skolan. Hon gömmer testet i en skrivbordslåda i några dagar tills hon inte kan hålla sig längre, hon måste göra det och till hennes förfäran visar det positivt, hon är gravid.
Tiden efter beskedet mår hon ganska dåligt, är hemma mycket från skolan, men till slut berättar hon ändå för Lollo. Samma dag berättar hon det även för sin mamma Siv som några dagar senare tar med sin dotter till en barnmorska där de pratar om det. Barnmorskan visar Jessica bilder på embryon och foster i en bok efter att Jessica berättat att Lollo hade sagt att embryot har utvecklats till ett slags foster med svans och grejor i 10:e veckan som hon då var i. Siv hävdar senare att det var barnmorskans fel att Jessica började tveka på om hon skulle göra abort, vilket Siv tyckte var självklart, eller behålla barnet, vilket Siv tyckte var helt absurrt.
Jessica tvekar som sagt, men bestämmer sig sedan för att behålla barnet. När hon berättar det för Lollo först av alla stirrar hon bara på Jessica som om hon vore dum i huvudet eller något. De hinner inte pratarmer om det just då för resten av klassen kommer in i korridoren och lektionen börjar. Jessica tycker att de kan ta det senare, men Lollo kan inte hålla sig utan skickar en massa lappar till Jessica under lektionen där det bl.a. står att hon kommer gå upp 20kg och få hängbröst och att ingen kille någonsin kommer att vilja vara med henne igen. Då får Jessica nog och skickar en lapp där det står "JÄVLA BITCH!" på. Lollo tittar inte ens på Jessica när lektionen slutar och ignorerar henne helt resten av skoldagen.
När Jessica senare kommer hem frågar Siv vad i helvete hon pysslar med. Hon fattar först ingenting, men så säger Siv att Lollo har ringt och berättat. Jessica orkar inte ta den diskutionen just då utan går och lägger sig istället. När hon lite senare vaknar sitter Lollo och Siv i köket och pratar och Jessica vet att hon måste konfrontera dem, så det gör hon. Siv tycker att de kan prata om saken, men Jessica säger att hon inte pratar med såna hon inte känner och tittar på Lollo som hon tycker har svikit henne något alldeles fruktansvärt. Hon fattar inte ens vad Lollo gör där eftersom att hon ju inte kunde prata med henne i skolan och Siv har hon väl redan pratat tillräckligt med. Lollo säger att hon kom dit för att säga förlåt och att hon gjorde det för Jessicas skull något som hon inte inser. Hon förlåter inte Lollo som går därifrån.
Jessica orkar fortfarande inte prata om det med sin omöjliga mamma som bara tycker att det finns ett alternativ, abort.
Någon dag senare känner sig Jessica dock redo för att prata med henne om det, men då säger Siv att de snart får besök och att hon väl kan gå och snygga till sig lite. Jessica tror att det är någon barnmorska eller något som Siv har bjudit dit för att försöka övertala Jessica att göra det som hon tycker är rätt, men icke. Det är Arvid och hans föräldrar som hon har bjudit dit. Jessica väser till henne ute i köket att hon ju förfan inte är riktigt klok. På något sätt där ute i köket tror Siv att hon lyckas övertala Jessica att hon ska göra abort så hon säger bara till Arvid och dem att hon bjöd dit dem för att hon tycker att de kanske bör lära känna varandra lute bättre. Arvids pappa Peter påpekar att hon lät väldigt allvarlig när hon ringde och att det lät som om hon hade något viktigt att berätta, men det var bara att hon var nervös sa Siv. Då flyger det ur Jessica att hon visst har något att säga och så säger hon det. Det kommer som en chock för alla 3 för Arvid har hon inte heller sahgt något till. Arvids mamma Anna verkar vara den som tar det allra hårdast, men båda 2 är eniga om att det bara finns ett alternativ, abort. Också Arvid reagerar på ett liknande sätt, han säger till Jessica att han inte vill bli pappa. Han vill resa jorden runt och bli någon arkiolog e.d. På något sätt lyckas de bli ovänner där och gör slut.
Jessica har alltså både förlorat sin bästa vän, sin pojkvän och desvis sin egen mamma. Det är bara en ända person som hon upplever fattar visar det sig. Lollos mamma Karin. Hon ringer en kväll och berättar för Jessica att hon var med om något liknande när hon var 17, men hon gjorde abort. Det var det som kändes rätt. Hon vinner Jessicas förtroende för det är precis det Jessica också försöker göra. Det som känns rätt för henne, men det är det ju ingen som fattar. Karin berättar dessutom att Lollo ska få ett syskon.

Jag vet inte hur mycket man ska berätta, men det här får nog räcka. Ni får läsa boken själva om ni vill veta hur det går, men jag kan säga att det blir ingen lätt resa för den unga fröken Jessica =P
Det är inte den bästa boken jag har läst, inte ens en bland de absolut bästa, men för att vara en ungdomsbok är den faktiskt riktigt bra!

Lite OS får vi med här också.
Damlandslaget i fotboll slog Kanada idag med 2-1 och får därmed möta Tyskland i kvarten något som kanske inte var så jättelyckat, men vi får se hur det går.
Brottning såg jag på idag också, både 55 och 60kg-klassen. Ryssland vann guls i båda, men i 60kg-klassen var han bara 19 år han som vann!
Dahlby heter han tror jag, en lerduveskytt, han misslyckades tyvärr imorse när han sköt ner 135 duvor av 150 vilket inte ens räckte till en finalplats. Han som var ett av våra största medaljhopp..

Det får väl räcka för idag. Vi avslutar med att meddela att Leksand spelar mot danska Herning just nu, men jag vet inte vad det står..

Kommentarer
Postat av: Vispen

Boken låter bra, jag kanske ska läsa den, jag har läst en annan bok av författaren som heter Hur kär får man bli, den boken var bra men man förstod hur det skulle sluta väldigt tidigt i boken tycker jag.

2008-08-13 @ 01:05:33
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: Jennie

gah jag vill inte läsa för mycket av de du skrev för jag vill läsa boken ;) Katarina har skrivit många bra!

svar; haha ja jag tänkte faktiskt på dig när jag skrev va bilderna föreställde ;)

2008-08-13 @ 11:40:29
URL: http://hallon8.blogg.se/
Postat av: Jennie

svar; haha ja jag e glad för de ;D

2008-08-13 @ 12:28:15
URL: http://hallon8.blogg.se/
Postat av: Jennie

svar; haha tack ;D

vi ska kolla på the voice konserten osv :) träffa kompisar..

2008-08-13 @ 16:58:00
URL: http://hallon8.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: