Claes Olsson-kupp

Tid: 23:30:47
Datum: 2008-08-23
Kategori: Leksand

Nu i helgen har det varit Claes Olsson-kupp uppe i Leksand.
Leksand inledde starkt med att slå Luleå med 4-1, men sedan fick de stryk mot Brynäs igår med 2-1 och tyvärr idag mot Timrå med 2-1. Bergenström gav Leksand ledningen efter bara 20 sekunder i andra perioden, men Timrå kvitterade några minuter senare och i tredje perioden gjorde de 2-1 med bara 1 ½ minut kvar av matchen. Ett mål de egentligen inte skulle ha haft. Det var Persinen i Timrå som i sekvensen innan hade dragit ner Ollas för att få det läget som han sedan satte.
I och med det resultatet vann Luleå kuppen trots förlusten mot Leksand och Leksand slutade sist på 3 poäng, tyvärr. Hade de vunnit den här sista matchen hade de vunnit hela kuppen.
Det här visar ju dock, om man tänker på en annan aktuell fråga, att Elitserien säkert skulle kunna utökas till 14 eller 16 lag.
Allsvenskan ska ju ändå bantas ner till 14 lag säsongen 2010/11 och då är det ju bättre, även för bottenlagen, att 2 lag flyttas upp till Elitserien istället för att 2 lag flyttas ner till Div 1. Skulle bottenlagen i Allsvenskan flyttas ner en division till så skulle de få det ännu jobbigare med ekonomin eftersom att de då skulle få ännu mindre publik.
Flyttas 2 lag istället upp i Elitserien så skulle visserligen 2 av de bästa lagen och förmodligen 2 av de lagen som drar mest publik försvinna ur Allsvenskan, men då skulle ändå bottenlagen få stanna kvar i näst högsta serien vilket nog skulle vara bra för dem.
Vilka lag skulle i så fall upp till Elitserien då?
Ja, Leksand är ett givet lag tycker jag. Inte bara för att jag håller på dem utan också för att de är ett av de lag som drar mest publik och ett av de lag som har flest bortasupporters i hela landet. Jag tror många Elitseriespelare gärna skulle vilja se Leksand i högsta serien, så även jag.
Mora och Malmö skulle nog också kunna klara sig.
Sedan har vi AIK som verkar ha ett ganska bra lag inför den här säsongen. Även Västerås och Björklöven kanske skulle ha en challe. Björklöven som har slagit Skellefteå i en träningsmatch nu på försäsongen. Även Leksand har slagit Elitserielag, Luleå i torsdags. De var nära på att slå både Brynäs och Timrå nu i helgen, så det skulle nog inte alls vara omöjligt att slå dem. De har ju även slagit självaste Moskva vilket varken Mora eller Södertälje lyckades med.
Så skulle man utöka Elitserien till 14 lag så skulle det vara Leksand och Mora i första hand som skulle upp tycker jag.

F1-kvalet var också idag på Valencia, men jag missade slutet så jag vet inte hur de startar imorgon, men i Q1 var det tätare än någonsin tidigare. Webber, som var på sjunde eller åttonde plats då, var bara 3 tiondelar från 15:e platsen. Trulli var dessutom snabbast före Vettel och Massa. Det här kommer att bli ett spännande race =)

Emma Green missade medalj i höjdfinalen idag och därmed så får inte Sverige någon medalj i friidrotten i Os. Det är första gången sedan 1980 det händer.
Jörgen Persson spelade sin semifinal imorse och förlorade inte helt otippat. Bronsmatchen gick inte heller, han förlorade med 4-0 i set och fick nöja sig med en fjärdeplats, precis som i OS i Cidney 2000, tyvärr. Han sträckte sig också under matchen och kunde inte spela ut ordentligt. Kina tog därmed hem alla 3 medaljer i singelspelet både på dam och herrsidan. Det är inte dåligt det.

Ford kom förut när mamma hade varit ute och gått och jamade. Inte mamma alltså utan Ford =P då hade han en råtta i munnen och ville komma in och visa att han hade varit duktig och få beröm så klart, lilla dissen, men då stängde mamma dörren så att han inte fick komma in för hon tyckte det var så äckligt =P och det är väl i och för sig sant. Komma insläpandes med en råtta är väl kanske inte det allra fräschaste, men lite beröm ska han ju ha tycker jag. Lite godis eller så =)
En annan gång kom han in och åt upp en fågel under bordet i vardagsrummet med ben och allt. Det bara krasade =P jag släppte in honom då och tyckte att han jamade lite mer än vanligt, men jag märkte inte att han bar på något förrän mamma sa det =P
En annan gång hade han lyckats vira in en fågel i sin filt som han höll på och leka med. Vi undrade vad han höll på med. Plötsligt hoppar han upp på bänken jämte spisen, tittar upp mot överskåpen och jamar. När pappa tittar efter ligger det en fågel där uppe. Vi slängde ut den, men det fattade inte Ford som hoppade upp på bänken igen efter att vi hade burit ner honom. Då lyfte vi upp honom på överskåpen och han gick och nosade och luktade i alla vaser och allting där uppe =P

Kommentarer
Postat av: jojje

haha usch vad äckligt men stackars ford;P

2008-08-24 @ 11:09:30
URL: http://jojjez.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: