Vilken tennisrysare!

Tid: 00:24:00
Datum: 2008-08-16
Kategori: Att leva med en synnedsättning

 

Det kan man lugnt säga! Vilken rysare det blev i semifinalen i herrarnas dubbel. Det var Thomas Johansson och Simon Aspelin som ställdes mot 2 fransmän. Fransmännen ledde första sätt med 3-6, men svenskarna hämtade upp det och vann 4 raka sätt och vann i tiebreak med 7-6. Sedan fick de tyvärr stryk i andra sätt med 4-6 vilket ledde till ett tredje och avgörande sätt. Det var där som den verkliga dramatiken infann sig. I avgörande skiljesätt är det ju inga tiebreak, så man måste vinna med 2 game. Det var det ingen som gjorde. Båda länderna tog hem resp. servegame, alltså vartannat game. Det var bara en gång som fransmännen bröt den tränden och det var när de snodde svenskarnas servegame fram till 3-4 tror jag det var, men lika snabbt snodde svenskarna då tillbaka fransmännens servegame till 4-4 och sedan fortsatte de att ta vartannat game hela tiden ända fram till det 31:a gamet där fransmännen återigen snodde svenskarnas servegame fram till 15-16. Då trodde jag att det var kört, men svenskarna lyckades sno åt sig fransmännens servegame till 16 lika igen.
Vid ställningen 17-17 tog svenskarna hem sitt game och hade, som så många gånger tidigare under sättet haft möjlighet att avgöra, bara de lyckades ta fransmännens servegame. 2 bollar från seger hade de varit som bäst tidigare, men nu lyckades de hela vägen och tog fransmännens servegame fram till 19-17 och seger i matchen med 2-1 i sätt! Matchen pågick i över 4 timmar. Det var en riktig rysare och dessutom historiskt. Det är nämligen första gången sedan OS i Stockholm 1912 som Sverige är i en final i dubbeln =)
Det var nog dagens främsta prestation, men vi ska inte glömma de svenska handbollsdamerna som slog Tyskland i en rafflande uppgörelse med 27-26. Också fotbollsdamerna mötte Tyskland i semin idag, men där gick det inte lika bra. Trots att det tyska laget innan matchen hade sågats av en tysk sportjournalist som inte trodde på tyskorna så vann de ändå med 2-0 tror jag det blev. Jag såg inte riktigt slutet.
En annan glad nyhet var att Anna Lindberg är i semifinal på tremeterssvikten. Imorgon bitti gör de 18 semifinalisterna upp om 12 platser i finalen.
Sara Sjöström hjälpte det svenska laget till en finalplats på 4x100 meter medley. Hon är grym den tjejen =) också Stefan Nystrand är i final på någon distans.
Några mindre bra nyheter är att Lassi Karonen tyvärr är sjuk, så vi får väl se hur det går när han ska paddla final imorgon. Klyft hoppade trestegskval idag, men hon gick inte vidare till finalen.

Det var dagens sport det.

Jag var hos tandläkaren idag och som vanligt så såg det bra ut. Inga hål eller annat =)

På Ögon var jag också idag och nu äntligen verkar blödningen ha börjat ge med sig. Den är nästan helt borta nu och jag behövde inte komma på återbesök förrän om en månad igen =)