Englands GP

Tid: 17:33:06
Datum: 2008-07-06
Kategori: Allmänt

Vilket race det var, igen =) det har varit många bra race den här säsongen.
Det var blött inför racet så alla satsade på intermidiets. Kovalainen lyckades inte alls från sin plats längst fram, utan det var Lewis Hamilton som i sitt hemma-GP gjorde den bästa starten och avancerade upp till 2:a plats från sin 4:e startposition. Han låg på Kovalaien hårt och tog sig förbi redan efter några varv. Reikkönen gick även han förbi Kovalainen som inte fick det att funka i vädret som rådde. Reikkönen hängde med Hamilton bra ända tills de första depåstoppen. Då bytte man framdäcken på Hamiltons bil, men inte på Reikkönens. Mclarens val visade sig vara rätt för Hamilton drog ifrån Reikkönen med nästan 10 sekunder/varv. Reikkönen tappade flera andra bilar liksom andra förare gjorde som hade gjort samma misstag som Ferrari.
Hamilton drog ifrån framme i täten, men bakom honom var det fight. Jag kommer inte riktigt ihåg vad som hände, men det började regna ännu mer så vissa förare satsade på fullweats istället, där bland Heidfeld som fick upp en rejäl fart och tog in på Kovalainen och Reikkönen som hade en fight om 2:a platsen. Det här kan dock ha varit tidigare, för Reikkönen tappade ju massor efter sitt depåstopp. I alla fall så kom Heidfel ikapp finländarna och samtidigt som Reikkönen tog sig förbi Kovalainen passade Heidfeld, i kraft av så mycket bättre bil, på att ta sig förbi båda finländarna i ett svep.
De flesta var fortfarande på intermidiets när det regnade som värst. Teamen hade uppgifter om att det skulle torka upp om några varv så då ville man ju så klart inte gå in och sätta på fullweats bara för att få gå in igen några varv senare och sätta på intermidiets igen. Så nästan alla körde på intermidiet trots att det nästan inte fanns något grepp alls. Många snurrade och fick vattenplaning, men det torkade upp. Jag vet inte om det kom mer regn en gång till eller om det var vid det här tillfället, men Barrichello i Hondan var på fullweats. Därmed hade han mycket bättre grepp och speed än de andra, tog nästan 10 sekunder/varv på en del. Han körde som en galning upp genom fältet och tog sig förbi Heidfeld som låg 2:a. Han drog ifrån honom och gick sedan i depå och satte på intermidiets, men han hade inte tillräckligt stor lucka ner till Heidfeld som tog tillbaka 2:a platsen, men 3:e platsen höll han in i mål och stod därmed på pallen för första gången sedan USA:s GP 2005 som man egentligen inte kan räkna som ett riktigt GP. Det var ju då som alla Micheline-bilar vägrade att köra racet. Det var bara 6 bilar som genomförde racet, Ferrari, Jordan och Minardi. Det blev överlägsen dubbelseger för Schumacher och Barrichello den gången, men nyu stod Barrichello återigen på pallen.
Webbers race gick snett direkt. Han snurrade på första varvet och sedan vet jag inte exakt var han slutade.
Inte heller Massas race var någon hitt. Han snurrade även han på första varvet, men inte nog med det, han snurrade sig igenom hela racet, men imål kom han tillslut, sist på 13:e plats närmare minuten efter 12:an.
Nu är det 3 förare på 48 poäng. Det är Hamilton, Reikkönen och Massa. Hamilton och Massa ligger dessutom exakt lika när det gäller antalet segrar, andraplatser, tredjeplatser, fjärdeplatser och femteplatser i år. Exakt lika med andra ord. Reikkönen lyckades komma upp på 48 pinnar efter att ha gått förbi Alonso upp på 4:e plats mot slutet av loppet. Även Kovalainen gick förbi spanioren som slutade 6:a. Bakom de 3 i toppen skuggar Kubica, som tyvärr fick bryta dagens race, på 46 poäng. Så det är tätt och jämnt, precis som det ska vara. Det har bara hänt 2 gånger tidigare i F1:s historia att det har varit såhär jämnt vid den här tidpunkten av säsongen. Det var förra året då Hamilton, Reikkönen och Alonso låg väldigt tätt och så 1950 när det var Farina och grabbarna. Den säsongen vann förövrigt Farina från en 3:e plats i VM inför sista racet, precis som Reikkönen mäktade med förra året.

Igår sa jag att jag skulle gå och lägga mig klockan 8, men gjorde jag det? nej. Jag var uppe till 1:40 =P

12 grader är det ute idag. Det ska vara sommar? På våren när det är 12 grader har jag nästan dunjacka.

Vi får nog ändra planerna för The prepz igen. Jag kollade upp Svartkrogen igår och jag har missuppfattat det lite. Jag trodde att det var typ en vanlig krog i Stockholm, men icke. Det är mer som en vanlig restaurang som Iris Hadar har som ligger ute vid Almåsa. Man får tydligen boka bord och så. Det vore ju kul, men det blir nog som sagt svårt, så vi får hitta på något annat...

Kommentarer
Postat av: Vispen

Jag var ju på läger på Almåsa i år. Vi hade ju den där spökgrejen oc då var vi i det huset där Svartkrogen är.

2008-07-07 @ 16:38:11
URL: http://vispen91.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: