Det är inte lätt när det är svårt =P

Tid: 21:30:00
Datum: 2008-11-27
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Då är det det första inlägget på den här datorn =)
Jag har börjat få ordning på den nu, men det är som sagt Jaws 8.0 och det är lite annorlunda jämnt mot Jaws 6.20 som jag hade förut. Ni som ser fattar säkert ingenting av det här, så antingen läser ni och inte fattar något alls, eller så kan ni hoppa till nästa stycke =P
I Jaws 8 har de försökt få den svenska talsyntesen och kunna uttala vissa engelska ord som t.ex. girl, bluetooth, graphic, google, think, hate och english. Det låter lite kul.
Så har den inte riktigt samma uttal som 6.20 + att jag har IE 7 på den här datorn. Senast jag testade det, som någon kanske kommer ihåg från ett tidigare inlägg, funkade det inte alls med Jaws 6.20. När man skulle skriva i formulär på nätet hoppade den över en massa bokstäver och grejor. Det gör den faktiskt inte nu, men om det beror på Jaws 8 eller IE 7 vet jag inte, men vissa sidor och så ser inte riktigt likadana ut som de gjorde förut. Inga större skillnader, men lite smått sådär.
Annars funkar det bra än så länge förutom det att på vissa hemsidor står det att det är ett okänt skript och så stängs nätet ner..
Än så länge känns det lite ovant, men man vänjer väl sig.
Jaws ska hålla på och mucka lite på msn också. När man läser historiken läser den inte det som står ibland osv. Jaja, man vänjer väl sig.

Torbjörn var på skolan idag också. Klockan 10 kom han. Ändå hade jag åkt dit som vanligt för att ha svenska, men jag kunde ju inte göra något i alla fall, så det var ju lite onödigt. Han hade i alla fall lyckats rädda alla dokument och det, men själva Windows kom han inte åt för hårddisken var skadad, så alla böcker och favoriter försvann..
En ny dataväska fick jag i alla fall, för jag märkte igår när jag skulle packa ner datorn i väskan, att det var precis att den fick plats. Den nya är lite större och klumpigare, men datorn får i alla fall plats.
Eftersom att jag inte hade några böcker letade Spike och jag igenom mitt skåp där jag har ett antal E-böcker och vi hittade faktiskt alla, utom tyskan och engelskan, trodde vi. Vi letade upp Elisabet och hon skulle höra med Camilla och Klein om de hade tyskan och engelskan. Jag och Spike åkte hem och jag installerade böckerna och där låg engelskaboken också. Så det är bara tyskan som fattas. Jag får höra med Camilla imorgon och se om hon har den, annars får vi skicka efter en ny och det kan ju ta ett tag..

Igår var det studiedag och jag gjorde ingenting.
Snön smälte och det började blåsa vilket det fortfarande gör.

Inatt somnade jag inte förrän 2:30. Jag var inte trött och låg och läste istället. Imorse var jag däremot trött =P

Imorgon smäller det. Det andra Siljansderbyt för säsongen i Mora. Jag vet inte riktigt om Superstars har lyckats med sitt mål än, att få fler åskådare i Ejendals arena än i FM-Matsson arena. Vi får se. Tack vare att vi åker till Göteborg på lördag istället för imorgon kväll så kan jag se matchen =) Det hade jag inte kunnat annars, men Angerfist missar jag imorgon. De ska tydligen spela i Norrköping.

På tal om spelningar så ställer tyvärr Millencolin in 6 av de 10 spelningarna på deras turne p.g.a. för få sålda biljetter. Det var riktigt synd för de hade jag gärna sett i Linköping. Jag och Chris pratade t.o.m. om att vi skulle gå. Han har jag inte träffat på snart 2 år. Det är lite synd för han var en grymt bra assistent, ibland t.o.m. barnsligare än vad vi var =P En riktigt skön typ =)