Tid: 22:23:59
Datum: 2008-11-10
Kategori: Leksand

Då var säsongens upplaga av Euro hockey tour igång.
Sverige mötte Ryssland i torsdags och det var en ganska jämn match, men i tredje perioden, med bara några minuter kvar, gick ryssarna till anfall, en svensk ramlade i mittzon och Ryssland gjorde 1-0 som också blev slutresultatet. Ett slumpmål avgjorde. Jag tycker Sverige var värda minst en poäng i den matchen efter den kämparinsatsen.
Sedan var det Tjeckien i lördags och även det blev en målfattig match till en början. Sverige lyckades dock ta ledningen i slutet av andra perioden. Man trodde att det skulle bli gnistan som tände elden, som det så fint heter, men så blev det inte. Snarare tvärtom. Det var Tjeckien som tände till ordentligt i sista perioden samtidigt som svenskarna gjorde en riktigt dålig period. Tjeckerna kvitterade och vände matchen och vann med 4-1. En riktigt dålig sistaperiod där Gustavsson, som debuterade i landslaget, var den ända spelaren som var värd beröm. Han fick inte mycket hjälp från sina utespelare vilket var riktigt dåligt.
Avslutningsvis Finland igår. Även det blev en målsnål tillställning där Sverige tog ledningen med 1-0 i andra perioden och utökade och fastställde slutresultatet i tredje till 2-0. I och med den segern så slutade Sverige på tredje plats i tabellen det här året med 3 poäng och -2 i +/-. Ryssland vann kuppen på 7 eller 8 poäng.
Noterbart är att Sverige inte släppte in ett ända mål under de första två perioderna på hela turneringen. Det är bra gjort =)

Allsvensk hockey var det idag med, Troja - Leksand. Leksand vann ju första matchen mot dem med 10-2, men ikväll gick det tyngre. Det var Troja som tog ledningen och ledde med hela 3-0 efter första perioden. 1-0 och 2-0 kom med bara 19 sekunders intervall och 3-0 med 53 sekunder kvar av perioden.
I andra blev det också 4-0 innan Leksand reducerade till 4-1, men därefter ökade Troja på till 5-1.
Till slut vann de med 5-3 efter att Bergenström satte 5-3 med 5 sekunder kvar.
Det var ingen vidare match och om man kollar på de 3 senaste matcherna så har Leksand bara gjort 8 mål och släppt in 7 och ligger således bara pöå 3 poäng och +1 i +/-. Inget vidare.
Ska man se något positivt så var det väl att Malmö också åkte på stryk av Oskarshamn borta med 4-1. Det var Malmö som tog ledningen, men Oskarshamn vände.
Det kan vara så att både Leksand och Malmö laddar inför stormötet på onsdag... Det ska bli kul att se =) Malmö är ju hemmalag då och det kan både vara positivt och negativt. Positivt i och med att de har publikstödet, men negativt eftersom att de har pressen på sig, precis som Leksand hade förra fredagen när det inte alls gick bra. Då, precis som ikväll, öppnade de alldeles för svagt. När de var i Elitserien senast hade de problem att hålla ihop de sista 10 minuterna. Nu har de svårt att komma igång. Det är nästan som det var för Reikkönen den gångna säsongen. Det tar tid innan de kommer igång, men när de väl kommer igång går det bra. Fast nu har det ju inte gått så bra de senaste 2 matcherna, men ändå.
Går vi tillbaka till onsdagens match så kan nog Leksand ha en fördel i och med att de inte har lika stor press på sig nu som senast, men å andra sidan så kommer de med 2 förluster i ryggen. Det gör ju visserligen Malmö också, eller en förlust i alla fall.
Det kan nog bli jämnt och det är nytt publikrekord för säsongen. Malmö inviger ju sin nya arena som tar 13 000 någonting och det är fullsatt på onsdag =) så det lär ju bli ett rejält tryck från läktarhåll.
Malmö har nog ändå gjort bort sig lite där som inviger nya hallen i mötet med Leksand. Hade de mött ett annat lag hade det varit storpublik till premiären och storpublik när Leksand skulle ha kommit eftersom att de alltid drar mycket folk. Nu är det premiär och Leksand kommer samtidigt vilket innebär att det bara blir en publikfest istället för två.