Alonso vann igen!

Tid: 19:45:24
Datum: 2008-10-13
Kategori: Allmänt

Igår såg jag på det sista F1-racet jag kanske kommer att kunna se.
Japans GP på Fuji Motor speedway.
Hamilton hade pole sedan i lördags, men det var Reikkönen som gjorde en bättre start och var lätt före Hamilton ner mot första sväng. Då fick Hamilton up farten och bromsade alldeles för sent. Reikkönen såg vad som höll på att hända och styrde bara rakt fram och halkade ner några platser liksom Hamilton och Kovalainen.
Hamilton hamnade istället bakom Massa och skulle några varv senare gå förbi honom uppe i kurva 10. Massa bromsade på sig och Hamilton kom lätt förbi, men Massa hängde sig kvar och var tvungen att gena genom svängen för att inte tappa Hamilton. Han touchade istället hans bakdäck och vände runt honom.
Det fick han en Drive through för precis som Hamilton som fick en för insidenten i första kurvan. Därmed var båda deras race förstörda.

Efter första sväng hade Kubica lyckats ta sig upp i ledningen med Alonso på andraplatsen.
Efter de första depåstoppen hade Alonso dock kört mycket snabbare än Kubica och kunde passera honom och ta över ledningen, en ledning som han sedan inte släppte.
Han vann alltså sin andra raka seger och det har han inte gjort sedan England och Kanadas Grand Prix 2006. Starkt gjort!

Hamilton gab i princip upp racet, men Massa försökte i alla fall, medveten om att varje poäng var viktig och han lyckades också till slut knipa åttondeplatsen som sedan omvandlades till en sjundeplats efter att Bordais fick ett strafftillägg på 25 sekunder efter racet. Så nu är han 5 poäng efter Hamilton i VM med 2 race kvar. Reikkönen är nu helt borta från VM-striden då han ligger 21 poäng efter med bara 20 poäng kvar och slåss om.

Det är ändå märkligt det där, Mclaren får nog ta och se över Hamiltons psyke inför de sista tävlingarna. Vid exakt samma tidpunkt som förra säsongen börjar han svikta. Förra året resulterade det i en förlorad VM-titel trots att han då ledde med 17 poäng före Reikkönen med 2 race kvar. Kimi som då blev världsmästare. Vi får väl se hur det blir i år. Nästa race är redan nästa helg så det hade jag ju missat i alla fall. Jag skrev i alla fall på en protestlista som någon sida hade mot Viasats agerande igår. Syftet med den är att få behålla F1 i TV6 åtminstone säsongen ut. Hoppas det går igenom, men antagligen inte...

Leksand slog Björklöven borta med 0-2 igår och Läck fick hålla nollan för första gången den här säsongen. En grej som dock sprack var det faktum att dittills hade Leksand gjort som minst 4 mål på en match och släppt in som mest 3. Det innebär alltså att även om de hade gjort så få mål som möjligt och släppt in så många mål som möjligt så hade de ändå vunnit alla matcher, men det håller inte nu, men vad gör det när det blev 3 poäng och +2 i +/-? =)

Idag var jag trött. Somnade inte förrän vid 1:30 inatt. Låg och läste i över 2 timmar innan jag kunde sova =P

Så idag var jag trött och Eida var sjuk också, så vi jobbade lite själva på webbdesignen, har ju börjat med CSS och så nu.. Lite krångligt eftersom det blir ganska abstrakt för mig eftersom att jag inte ser resultatet. För er som inte vet kan jag säga att CSS är stilmallar, alltså utseende på länkar, text, rubriker o.d. Dessutom ser ju kodningen inte riktigt likadan ut som i html vilket är lite rörigt tycker jag, men när man väl kan det så är detsmidigt. Speciellt CSS i extern mall som innebär att man gör en CSS-kodning i ett eget dokument som man sedan länkar till i head-taggen i html-sidan så får det man skriver där automatiskt det utseende som man har bestämt i CSS-mallen. Grejen med det är ju att man bara behöver gå in och ändra utseendet på ett ända ställe istället för i alla html-sidor.
Sedan var det i alla fall en rejäl rast och sedan var det psykologo där vi gick igenom provet och jag fick VG =)
Lunch och tyska var det sedan och på tyskan var die Austauschschüler från Tyskland med. Jag kunde ha varit med på utbytet, men jag ville inte även om det hade varit coolt.

Nu har jag i alla fall skrivit en resolution till FN-rollspelet för Saudiarabien gällande abort, jippie! Så nu slipper jag det =) men det var assvårt att hitta fakta om det och det gjorde jag knappt, men jag skrev en ändå och den blev faktiskt ganska bra =)
Kanske skulle kopiera in den här så att ni får se =P

Dagens låt blir faktiskt Jason Mraz - I'm yours
Något sent, men jag hade den på hjärnan hela dagen igår och idag också =P den är faktiskt ganska bra fortfarande.

Kommentarer
Postat av: jojje

hm och du som nyss sa att den låten var sååååå dålig hehe

2008-10-13 @ 19:54:20
URL: http://jojjez.blogg.se/
Postat av: Jennie

den låten kommer alltid vara bra

2008-10-13 @ 22:29:28
URL: http://hallon8.blogg.se/
Postat av: Jessi

Kul att du fick VG på provet, grattis :D

2008-10-14 @ 10:56:07
URL: http://jessi91.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv: haha ja det var nog i början av sommaren;D

ja men jag ska ta bort bloggen sen hehe just för att det inte händer nåt spec i mitt liv hehe

2008-10-14 @ 15:20:25
Postat av: Jennie

svar; ja de va as kul faktiskt :)

2008-10-14 @ 21:11:39
URL: http://hallon8.blogg.se/
Postat av: Matilda

sv: det finns roligare saker än spinning men det är grymt bra till kompliment för cyklingen!

2008-10-14 @ 21:58:30
URL: http://elitcyklist.blogg.se/
Postat av: Matilda

sv: haha, hur kan du tro att jag är äldre? :S ^^

2008-10-14 @ 22:14:14
URL: http://elitcyklist.blogg.se/
Postat av: Matilda

Sv: Kommer aldrig nånsin vara roligt att leva med minnet av min bästa väns begravning..

2008-10-14 @ 22:15:56
URL: http://elitcyklist.blogg.se/
Postat av: Matilda

Sv: Haha, ok! Hur gammal är du då? ;)

2008-10-15 @ 19:08:27
URL: http://elitcyklist.blogg.se/
Postat av: elin ffs! ;]

sv: Nä, det är säkert inte lätt ;)

2008-10-15 @ 20:54:13
URL: http://rosasvart.blogg.se/
Postat av: Jessi

svar: Vi hade prov på de olika perspektiven inom psykologin! :)



Hoppas du mår bra :)

2008-10-15 @ 21:24:13
URL: http://jessi91.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: