Kalmar

Tid: 23:00:34
Datum: 2008-10-24
Kategori: Allmänt

Yes, då var man hemma från Kalmar igen och det känns ju inte helt fel kan jag inte påstå.
Ska man ta det lite kort, eller försöka i alla fall, så kom vi dit i onsdags kväll. Skolan såg tydligen ut som ett slott sa en del. Vi fick ingen mat på kvällen, det fick vi gå ut och köpa själva så Spike och jag begav oss ut på stan, men aldrig har vi sett en sådan restaurangtom stad. Vi hittade inte en ända restaurang på en kvart! Så till slut blev det Donken i alla fall och sedan gick vi tillbaks igen, men kunde inte komma in för Niklas och Martin hade nyckeln. Så vi lade oss på några parkbänkar där på gården och hade det skönt.. =P

Igår börjades det med öppningstalen i jeneralförsamlingen. Efteråt tyckte alla i klassen att jag hade haft det bästa talet av alla för att jag kunde det utantill. Alla andra länder läste innantill och tvekade lite och så tror jag, men inte jag och bara för det ska ni få ta del av Saudiarabiens inledningsanförande:

Högt ärade generalsekreterare, ordförande, ärade delegater, mina damer och herrar.

Vi, ett urval av världens länder, har samlats här idag. Vår uppgift är att debattera brännande heta frågor.
Saudiarabien önskar mana alla världens länder till samling kring frågan om dödsstraff.
Saudiarabiens åsikt är att alla världens länder bör tillåta dödsstraff.
Saudiarabien anser att dödsstraff är det lämpligaste straffet för de flesta brått.
Saudiarabien anser också att abort i största mån ej bör tillåtas i världen i och med att ett liv då tas bort.
Ordet lämnas åter till ordföranden.

Så lät det och det gick riktigt bra.
Efter det var det lobbyn som gällde, men det var inte alls lika farligt som jag hade trott. Jag trodde att alla skulle springa runt och mingla med varandra, men det var bara de olika utskotten som samlades i olika salar och minglade med varandra och slog ihop sig med andra länder. Jag slog ihop mig med Zimbabwe. Deras resolution skrev även Italien, Libanon och några fler på. Sedan var det bara att sammanfoga sina resolutioner, i vårat fall mot abort. Jag gjorde i princip ingenting då för det skötte tjejerna från Zimbabwe själva. Så jag och Spike satt typ på en bänk i över en timme och inte gjorde något alls. Nästan alla från klassen som vi pratade med ville åka hem =P
Efter sammanskrivningen började debatterna i utskotten. Vi hann gå igenom 3 resolutioner igår tror jag innan vi slutatde. Då var det "skrivarstuga" där man skulle skriva ihop ett litet tal och frågor till de resolutioner som vi hade kvar att diskutera idag vilket var totalt onödigt för mig eftersom att jag ändå inte skulle ha någon nytta av dem i och med att jag, för det första inte hade med mig min dator, för det andra inte kunde skriva dem och för det tredje för att jag ändå inte skulle ha haft någon nytta av dem eftersom att jag ändå inte skulle ha kunnat läsa dem idag. Då hade jag behövt lära mig dem utantill och för det hade jag behövt min dator. Så jag och Spike sket i det och gick ut på stan istället och drev lite. Vi blev hur trötta som helst efter ett tag, hade varit igång från 7 på morgonen till 8 på kvällen. Det började inte klockan 7 på morgonen, men vi gick upp då och åt frykost i korridoren. Klassrummen som vi sov i skulle vara återställda klockan 8, så det var bara att skynda sig på.
I alla fall så gick vi tillbaka till skolan då och skulle se på film som de visade klockan 8, men Spike ville bara se en engelsk och jag ville bara se Jalla jalla, så det blev ingen film. Istället satt vi och pratade med Bring, Linn F och "Leif", eller Louis då. Jag var astrött och gick och lade mig vid 10 och lyssnade på musik till 11 då jag somnade. Innan det hade jag somnat och vaknat och somnat och vaknat, men nu somnade jag, men på natten var det tydligen några kalmartjejer som smög in i vårat rum och var nästan ända framme vid Michas sovplats tvärs över rummet sett från dörren när Spike stängde dörren och tände. Då blev det fart på dem. Det tyckte jag att jag hörde, men jag vet inte. Tydligen så hade de råkat ta sönder Michas glasögon också och så hade de tänkt lägga sig inne hos oss, lite mysigt haha ;P

Ännu tidigare blev det upp idag, klockan 6 vaknade vi och gick upp 7. Utskottsdebatterna drog igång 8:10 och efter dem var det åter generalförsamling, precis som i början, men nu skulle vi debattera alla resolutioner som hade gått igenom i de olika utskotten. Det var 6 olika tror jag och det tog hela dagen. Så 15:30 var vi klara och hade lite frågestund innan vi åkte hem.

Totalt sett så tycker jag ändå att man lärde sig en del om hur länder står i olika frågor och hur ett FN-möte går till, men det blev väldigt mycket samma sak hela tiden. Både i utskotten och i generalförsamlingen var det ju det framläggande landet som t.ex. Kina som skulle lägga fram den operativa delen av sin resolution. Sedan fick de en fråga om de önskade tala för sin resolution, ja, svarade de flesta då och då fick de tala, i talarstol och allt, vad de tyckte om den. Sedan var det 15 minuter för och 15 minuter emot resolutionen. Först fick något land, t.ex. Japan gå upp i talarstolen och tala för resolutionen och varför de var för den. De fick ha med sig en ev. talarkedja på max 3 nationer som tyckte samma sak och som Japan lämnade över ordet till när de var klara. Sean lämnades ordet över till ordföranden igen och församlingen fick ställa frågor. Det fick man ävenm till det framläggande landet och till Japan och alla de länder som talade för förslaget.
Sedan var det 15 minuter emot förslaget och det var ju samma sak där, ett land, t.ex. USA, som var emot Kinas förslag fick gå fram och tala för sina åsikter. Även de har en talarkedja och församlingen får ställa frågor.
Efter de 15 minuterna är det röstning där man antingen röstar för, emot eller blankt. Blir det för många blanka röster går röstningen om utan blank-valet.

Såhär ser det ut. Resolution efter resolution, tal efter tal, fråga efter fråga, röstning efter röstning. Det blir väldigt enformigt och speciellt när man inte har så mycket frågor att ställa så sitter man bara där och lyssnar och får ont i nacken av att titta åt samma håll hela tiden.
Man märkte dock att koncentrationen inte var den bästa idag. Ordföranden fick flera gånger påminna om att det var förbjudet att sitta och sova eller spela mobilspel i generalförsamlingen. Det var lite kul. Man klappade även då resolutioner inte gick igenom, när någon fällde någon snygg kommentar om någon annan eller ställde en bra fråga e.d. Der applåderades även åt Iran tror jag det var när de förolämpade USA på någon punkt. USA ställde en ordningsfråga om detta var okej och det var det naturligtvis inte och de krävde en ursäkt från Iran som dock bara sa att USA väl i så fall misstolkade deras uttalande. Något liknade hände även ett annat land som jag inte minns vilket det var. De kallades ett annat land för "avskum", men det tvingades de be om ursäkt för. USA fick även lappar där det stod "bögjävlar" på vilket naturligtvis inte heller var i sin ordning. Palestina fick utgå idag eftersom att de inte respekterade FN's regler om att de inte får rösta. De röstade i alla fall och när de hade gjort det för många gånger åkte de ut. När Turkiet talade för abort i den sista resolutionen höll Indonesien upp Koranen vilket inte heller var i sin ordning, men värst var ändå Torbjörn som reprecenterade Libanon. De protesterade mot domslutet att gå vidare till röstning i sista resolutionen om abrt. Torbjörn fick gå upp i talarstolen och inledde helt normalt med "Högt ärade ordförande och ärade delegater". Sedan sa han att alla människor har rätt till ett bra liv och så bad han Italiens Mario Mozzarella att ställa sig upp. Det var Jon som hade döpt sig till det och det ända Torbjörn sa var "Så går det." Det var inte i sin ordning och ordföranden begärde ner honom från talarstolen. Alla skrattade och applåderade åt honom. Det var snyggt sagt =P
Det var något mer som hände, men det kommer jag inte på och nu är det sängen som gäller för min del för jag är, inte riktigt lika trött som igår, men nästan och imorgon är det träning =)

Leksand vann återigen idag mot Nybro hemma med 2-0. Det var ingen höjdarmatch, men seger blev det i alla fall, men det blev det inte i tisdags mot AIK som lyckades vinna. Det var första gången Leksand förlorade mot AIK sedan säsongen 00-01 eller 01-02. Mora fick stryk ikväll igen mot Troja med 4-3 och AIK förlorade med 6-1 mot Oskarshamn.

Kommentarer
Postat av: Jessi

haha va? Fanns det ingen restaurang i Kalmar...? Tur att donken aldrig sviker en då :)





Låter ju som ni har haft det trevligt!

2008-10-25 @ 10:28:43
URL: http://jessi91.blogg.se/
Postat av: Jessi

haha skillnaden på C och D ponny är storleken på hästen ;)





Kramar

2008-10-25 @ 16:30:12
URL: http://jessi91.blogg.se/
Postat av: Matilda

Hej!

Hur är det med dig polarn? :D

Hur går det med träningen? Du borde blogga ett helt inlägg om goalboll!!

Kram

2008-10-25 @ 20:18:21
URL: http://elitcyklist.blogg.se/
Postat av: Matilda

Okej! Då ska jag läsa massa där! :) Tycker det verkar vara en intressant sport!

Jodå, Bajen älskar jag.. och nej, lämna det är inget som nånsin händer!



Det är jättefint här, kan inte vara så mycket bättre! ...händer ikväll då? :)

Kram

2008-10-25 @ 21:13:19
URL: http://elitcyklist.blogg.se/
Postat av: jessie james

Oj glömde svara. Nej jag vet inte vad goalball är?! =)

något med bollar ;) fast då gissar jag bara =P

hehe!

2008-10-29 @ 20:21:18
URL: http://jessiemodell.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: