Otroligt...

Tid: 23:03:29
Datum: 2008-10-15
Kategori: Leksand

Match ikväll igen, hemma mot Mariestad och det är fullkomligt otroligt!
9 matcher och 4 tvåsiffriga resultat!
5 hemmamatcher och 3 tvåsiffriga resultat!
Det är inte illa =)
10-1 blev det ikväll och den nya kanadensaren Kevin Doell fick näta i sin första match. Jackman, även han på artistkontrakt, passade fram till flera av målen, så det blir nog en nyttig förstärkning till ett redan ruggigt bra lag =)

Läste på hemsidan igår att säsongen 01/02 hade Leksand vunnit 7 av de 8 inledande matcherna. Nu har de vunnit 9 av 9. Det året vann de totalt 51 av 55 matcher. Då kan man ju börja fundera lite på hur det blir i år =)
Antagligen upprepas inte det facitet, men just nu ser det ju onekligen bra ut i alla fall =)

Noterbart är också att Malmö förlorade hemma, igen, mot Huddinge med 2-3 =O det var en skräll och Mora lyckades till slut, efter mycket om och men, besegra Borås med 4-6, men det satt långt inne.

Det var ju dessutom premiär för Radiosportens nya satsning på Allsvenskan idag. Alla nästkommande omgångar som det spelas mer än 4 matcher i kommer de sända ett Allsvenskt hockeysportextra via webben =) så det blir att följa de sändningarna =)

I övrigt så hade jag sovmorgon idag, skönt, men trots det är jag trött. Somnade visserligen inte förrän 1 någon gång inatt, men sover man till 9 dagen efter så ska man ju orka lite i alla fall. Se bara på när jag gick i Stockholm. Då kunde vi sitta uppe till 2-3 på nätterna och snacka, Jocke och jag, och sedan vara uppe och käka frukost vid 8 nästa dag.
Igår var jag dock ännu tröttare trots att jag natten till i måndags somnade 1:30 och vaknade 7. Man kan tycka att jag borde ha varit tröttare i måndags än igår då, men icke. Igår var det inte bra.

Idag i alla fall så var det idrott som jag tränade armarna på i ca 30 minuter intensivt innan jag och Spike knallade ut och gick till Donken där han åt. Jag åt inget där för en gångs skull. Jag ville käka i skolan för det var god mat för en gångs skull.
Efter lunchen var det samhäll, men jag gjorde inte så mycket och sedan åkte jag hem för webbdesignen var inställd.
Så en ganska bra dag ändå.

Läste lite på sjalvmord.com igår och idag, en helt sjuk sida, men intressant att läsa vad det finns för olika metoder. Jag ska läsa igenom allt har jag bestämt mig för och hittills har jag bara läst igenom lite om hur man kan ta livet av sig med olika grundämnen och kemiska ämnen och så. Det är inte så effektivt eftersom att nästan inga grundämnen är livsfarliga i ren form. Däremot finns det vissa föreningar som kan vara ganska farliga. Sedan kom jag in på syror och så och man kan ju tro att Saltsyra, Sallpetersyra och Svavelsyra är de farligaste syrorna, men det finns faktiskt de syror som är ännu farligare som t.ex. Fluorsvavelsyra är så frätande att den fräter igenom glas.
En annan ganska hemsk grej är Klorgasmetoden då man stänger in sig i ett rum, blockerar all ventilation, häller i 4 liter blekmedel och 4 liter Ammoniak i en hink som bildar klor som man andas in.. Räddas man är det dock inte så kul då det kan leda till lungskador eller en långsam död.
Japansk badrumsgas är en annan hemsk grej. I Japan har man nämligen på senare tid upplevt en mängd dödsfall med en gas som man blandar till av vanliga hushållsprodukter till en Vätesulfidgas som man andas in. För att få fram gasen ska man tydligen ha 4 liter VC-rengöringsmedel och ca 4 liter badsvavel. För att svenskifiera det lite ska man ha någon form av rengöringsmedel, typ VC-rengöring, med minst 9,5% klorvätesyra och Sulfidsalter som innehåller svavel men inget syre. Sådana Sulfidsalter kan vara svåra att få tag på eftersom att de är vanliga enbart i Japan där de badar något slags Svavelbad eller något i den stilen. Badsvavel finns dock att beställa online, men blanda inte ihop Vätesulfat och Vätesulfid. Det senare är farligt, men Vätesulfat är helt ofarligt.
I alla fall så dör man av gasen i och med att den förgiftar flera kroppssystem samtidigt och det räcker med så lite som 1000 ppm av gasen för att man ska drabbas av omedelbart andesstillestånd efter bara 1 andetag, men 700-800 ppm räcker för att man ska kunna dö. Redan vid 50-100 ppm kan man få ögonskador och bara av 0,0047 ppm kan man känna lukten. Det är alltså inget att leka med det där.

Sedan var det bekämpningsmedel som inte var att rekomendera för att det tog lång tid och var mycket plågsamt innan man dog.
En grej jag dock tyckte var väldigt obehaglig var Eter i en påse..
Det hör ju dock inte till bekämpingsmedel, men ändå. Man gör alltså så att man häller lite Eter i en vanlig påse, eller tränker en disktrasa eller annan trasa i det, trär påsen över huvudet som när man kväver sig själv och så dör man. Det är väldigt plågsamt också för Etern fräder sönder näsväggen, ögonen och lungorna och man dör av kvävning innan syret är slut. Man drunknar innifrån när man tvingas andas in Etern när luften är slut och kroppen svullnar. Hemskt va?

Nej, nu får det räcka med hemskheter för idag. Nu ska jag gå och sova.

En grej bara!
Såg på Efterlyst förut och där var det en gubbe som sköt, helt oprovocerat, på en grabb som satt och lyssnade på musik på en bänk i en park. Han fick ett skott i halsen och ett i axeln, men han klarade sig. Vilka puckon det finns alltså.
Sedan var det en annan snubbe som tänkte hugga ihjäl lite folk med en yxa, men en man sprang fram och sparkade honom i ryggen och vred yxan ur hans hand inne i affären som han var på. Egentligen hade han tänkt gå ner på stan och slå ihjäl några människor, men han orkade inte cykla dit så han gick till ICA istället. Jag säger då det...

Kommentarer
Postat av: helena

jag hade prov i ca 30 sidors politik ._. haha ;p



vad går du för linje ?=)

2008-10-16 @ 14:19:20
URL: http://helenaaolzon.blogg.se/
Postat av: Jessi

Hoppas matchen gick bra :)

2008-10-16 @ 18:28:58
URL: http://jessi91.blogg.se/
Postat av: Jessi

haha oj, men 10-1 var ju kanon!





Fasiken att jag missade efterlyst igår förresten... Älskar det!

2008-10-16 @ 19:07:43
URL: http://jessi91.blogg.se/
Postat av: helena

haha verkligen, politik är boring ;)



Okej, :)



haft en bra dag?

2008-10-16 @ 21:16:54
URL: http://helenaaolzon.blogg.se/
Postat av: Matilda

Sv: Är man vältränad så är man ;)

2008-10-16 @ 21:18:01
URL: http://elitcyklist.blogg.se/
Postat av: Jennie

svar: hehe de har du rätt i :)

2008-10-17 @ 15:23:44
URL: http://hallon8.blogg.se/
Postat av: Jessi

aa jag ska försöka komma ihåg det ;)

2008-10-17 @ 18:22:32
URL: http://jessi91.blogg.se/
Postat av: ida

klart jag läst alla harry böckerna :)

2008-10-17 @ 22:53:35
URL: http://enjoyida.blogg.se/
Postat av: helena

jag har faktiskt ingenaning om vad goalboll är ..:P vad e det?

2008-10-18 @ 17:47:55
URL: http://helenaaolzon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: