Tid: 22:54:39
Datum: 2008-10-08
Kategori: Leksand

Ja, ikväll var det äntligen dags för det oerhörda, fruktansvärda, efterlängtade, ruskiga, i supporterkretsar känt som "Slaget om Siljan"!
Det första av 3 drabbningar den här säsongen mellan Leksand och Mora! En riktig höjdpunkt och Leksands egentliga första riktiga match. Västerås och Växjö var väl i och för sig ganska bra motståndare, men Mora är ett av de tippade topplagen, så nu var det dags för en rejäl motståndare och de vita och blå skulle få visa vad de egentligen gick för och det gjorde de verkligen!

Vilken öppning! Full fart direkt och 1-0 redan efter 38 sekunder! Sedan fortsatte det med 2-0 och 3-0 innan första perioden var över =)
Det var bara Leksand till 99% hela första perioden. Totalt dominerande och Mora hade absolut ingenting att säga till om. De hade Kristan i målet att tacka för att det inte stod 4-0 eller 5-0.

I andra perioden var det ett något mindre intensivt Leksand som spelade sådär och Mora fick chansen att komma tillbaka in i matchen och gjorde det också efter ca 10 minuter i andra perren, 3-1 i spel 4-5.
Dock drog de på sig en ganska onödig utvisning som Leksand utnytjade och gjorde 4-1 med en minut kvar av perioden.

I tredje blev det 5-1 och det såg ganska klart ut, men Mora fick in 5-2 och på slutet fick tvåmålsskytten Belemare matchstraff efter att ha kastat handskarna i en situation vilket gjorde att Mora fick spela PP och lyckades få in 5-3 vilket gjorde det lite tufft på slutet, men Leksingarna stod emot och vann det första av 3 slag om Siljan den här säsongen!

Leksand till Eliten och Mora åker ner, Mora åker ner, Mora åker ner, Leksand till Eliten och Mora åker ner, Mora åker ner, Mora åker ner!

En liten egen ramsa där =P

Jag skulle ha varit där ikväll och sett matchen på plats om det hade funnits plats för mig i bilen som en jag känner åkte upp dit med, men det gjorde det tyvärr inte =/ vi får hoppas att Tokiga masar Götaland ordnar en bussresa upp till Daladerbyt i vår sen =)