7 medaljer =)

Tid: 00:22:00
Datum: 2008-09-13
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Det är inte så mycket att skriva idag, det har varit en lugn dag och skolan höll på ända tills klockan 4, tyvärr. Det är lite surt på fredagar.
I alla fall så tänkte jag uppdatera lite om Paralympics.
Sverige har hela 7 medaljer än så länge.
Jonas Jakobsson har tagit 3 guld i de 4 grenar han har varit med i. 4 guld, som han tog i Aten, skulle bli svårt att upprepa visste han, men 3 guld är inte fel det heller. Nu har han tagit totalt 16 OS-medaljer och han har tagit medalj i alla Paralympics sedan 1980, alltså de 8 senaste mästerskapen.
Sedan har vi Anders Olsson som har tagit Sveriges fjärde guld på 100 meter fritt. Han har 400 fritt kvar och där kanske det kan bli en medalj.
Fredrik Andersson har tagit brons i bordtennis tror jag. Lita inte på den uppgiften för jag är inte helt säker på vad han sysslar med, men ett brons har han i alla fall.
Likaså Victoria Vedin eller vad hon heter, i skytte.
Sveriges sjunde medalj är ett silver, men jag är faktiskt inte helt säker på vem som har tagit det, men det kan vara Josefin Abrahamsson i bordtennis för hon var i final i alla fall vet jag.
Hur går det då för min sport, Goalballen. Herrarna är framme i semifinal efter att ha vunnit 4 av 5 gruppspelsmatcher och nu senast slagit ut Danmark i kvarten med 10-5. Damerna kan ta sig till slutspel även de, om de vinner över USA imorgon. Vi får hoppas på det.
För Elvira och Nicolina gick det dock inget vidare för. Elvira, som är regerande världsmästare, slutade bara fyra tror jag och Nicolina femma.
Så ser läget ut just nu.
En grej som är ganska cool med Paralympics är att det är ganska lätt att komma med. Lätt ska man kanske inte säga, men konkurrensen är ju inte lika hård som för vanliga idrottare. Därför är det ju många unga deltagare som är yngre än 18 år. Det finns väl en del i vanliga OS också, men det känns som om det är vanligare här. Vissa idrottare kommer redan med efter att ha tävlat i 1 eller ett par år. Då måste man ju vara en naturbegåvning alltså.

Jag har  tyvärr lite att göra i helgen. Läsa på tyskaglosor + lära mig lite om en text, X antal psykologifrågor som jag får leta efter på nätet eftersom att jag inte har någon bok, lite engelskagrejor och så kanske jag skulle kolla på webbdesignens nästa övningar om frames och iframes. Det är ganska krångligt, men det ska nog gå. Det är dock ganska intressant, för för seende kan det vara bra om det är frames på en sida, de får det lättare att navigera och så, men för oss synskadade, i alla fall för mig, blir det bara svårare och jobbigare att navigera om en sida innehåller frames. Så det är ganska intressant hurruvida man ska göra sidan snygg eller om man ska göra sidan så att den passar alla, men det gör den antagligen inte om man inte har några frames för då blir det ju svårare för seende. Alternativet är att göra 2 webbplatser, en mer visuell med frames och så för seende och en mer funktionell för synskadade, som Aftonbladet har gjort. Deras vanliga hemsida är inte så lätt att navigera och förflytta sig på, men däremot så har de en annan specialsida som heter
www.aftonbladet.se/snabb
som är mer anpassad för synskadade. Det är i princip bara länkar och korta notiser om nyheter osv. Ganska bra faktiskt.
Men det där är svårt, hur man ska bygga upp en sida. Det blir en smal balansgång om den ska funka för alla.