Det kan bli drastiskt...

Tid: 19:58:00
Datum: 2008-09-01
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Det är den bittra sanningen =P men egentligen vet jag inte om det är så bittert.
Nytt besök på Ögon idag. Kortison en gång varje timme hela helgen hjälpte inget märkbart. Det var då i lördags som det kändes lite bättre, men igår var jag urtrött igen.
När jag väl fick sova ut som jag först till 11:50 och sedan till 12:50 och låg sedan kvar i sängen tills klockan 2. Då gick jag upp och duschade, men efter det blev jag hur trött som helst igen och orkade inte göra något alls på hela dagen. Skippade t.o.m. att följa med och fira Mats.
Nätterna har varit i stort sätt lika jävliga, men inatt testade jag en ny grej. Eftersom att det har varit värst på nätterna tidigare dygn och jag har tagit en droppe Xalatan varje kväll tänkte jag att det kanske delvis var tack vare, eller snarare p.g.a. den som det har gjort så ont på nätterna. Så jag struntade helt enkelt i den igårkväll och det hjälpte faktiskt lite, men då kunde jag inte sova för att jag inte var trött. Så vid 1:30 någon gång somnade jag inatt och sov ända tills klockan 5 då jag vaknade och hade ont igen. Så det beror nog inte på Xalatanen ändå..
På Ögon blev det över 2 timmars väntetid idag med p.g.a. en receptionstabbe. Vi hade fått anmälningslappen som läkaren egentligen ska ha om att man har kommit. Så han visste helt enkelt inte att vi var där, så vi satt där från 9:40 till lite efter 12 då vi entligen fick komma in.
Inflammationen är kvar. Nu ska jag ta kortisondroppar en gång i timmen, 6 kortisontabletter 2 kvällar nu och sedan 4st 2 kvällar osv. + kortisonsalva i ögat på nätterna istället för droppar eftersom att salva ligger kvar bättre än droppar. Så ska jag på återbesök nästa måndag igen och har det inte hänt något då, det är då, i sådant fall, som man får börja överväga det drastiska.
Jag kanske får ett konstgjort öga istället för mitt riktiga, men jag fattade aldrig om han menade ett emaljöga, alltså så att de tar ut hela ögat och sätter in ett nytt öga som man kan ta ut och greja med, eller om han menade att de bara tar ut regnbågshinnan och de delar jag har problem med och ersätter dem med något så att det ändå ser ut som ett riktigt öga.
Ska man välja på de 2 så är jag ju mer pepp på det senare.. jag har ingen lust att ha ett emaljöga som man måste ta ut och rengöra och fixa med, men finns det ingen annan utväg så får det väl bli så.
Grejen är ju att då blir de antagligen helt svart eller hur det är när man absolut inte ser något alls. Visserligen så ser jag ändå inte ljuskällor och så längre, jag ser inte om det är tänt eller släkt osv. men jag har ändå någon viss form av ljus kvar, om det inte är inbillat. Att jag bara ser ljus där eftersom att jag vet att det ska/borde vara ljust där. Så kan det också vara, men skulle de byta ut ögat så försvinner antagligen det också och det är väl det som är den stora biten för min del i så fall, men å andra sidan kanske det är värt det om jag slipper ha ont något mer, men det kommer ju ändå kännas skumt i så fall..
Jag vet inte, vi får avvakta och se den här veckan. Förhoppningsvis hjälper allt det här kortisonet nu =)

Äntligen har Secondtunez släppt sin nya låt Feel som blue som jag hörde första gången i vintras någon gång när Playdio sände live från Boråsfestivalen eller vad det var, men nu är det alltså släppt =) eller det vet jag inte om den är, men den spelas på Playdio nu i alla fall så den är nog på G =)

Nu blir det kort med familjen snart =) idag ska jag vinna! ;)