Det verkar hjälpa =)

Tid: 23:17:00
Datum: 2008-09-02
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Yes, idag mår jag mycket bättre än vad jag har gjort hela den senaste veckan =)
Tabletterna och salvan verkar ju trots allt hjälpa =O
Inatt sov jag faktiskt hela natten ända tills klockan 8 imorse när jag vaknade och låg och läste i ca 3 timmar innan jag gick upp.
Fortsätter det såhär så kanske jag t.o.m. pallrar mig iväg till skolan på torsdag.. det beror på hur det känns imorgon, men man vill ju inte hamna allt för långt efter i skolan heller, men jag gjorde faktiskt så idag att jag mailade min mentor idag och sa att hon kunde säga till lärarna att de kunde skicka lite uppgifter så hamnar jag inte efter i allting. Problemet är ju bara att jag än så länge bara har fått böcker i engelska, tyska och samhäll, men den senare är bara i html än så länge. Lite engelska och samhäll fick jag mailat till mig idag i alla fall, så det får jag väl försöka ta tag i imorgon..
Annars är nog det här en ganska bra metod för mig, att plugga på distans. Man slipper gå upp en viss tid och man kan göra uppgifterna när som helst, bara de blir gjorda tills de ska vara inlämnade. Nackdelen är väl kanske att man blir förslöad lättare och skiter i allting istället och så kanske man inte träffar lika mycket folk, inte jag i alla fall.. så kanske ändå inte, men det skulle ju vara kul att testa =)

Jag laddade ner en massa jumpstyle idag, det är väl kanske inte direkt det jag lyssnar på mest, men det funkar helt klart, men jag är lite dålig på det där med genres, vad är skillnaden på jumpstyle, hardstyle, hardtrance och hardcore? Någon som vet? Lite riktlinjer har jag väl, men jag kan inte placera en låt i rätt genre... =P

I samband med det här med musik då så passar vi på att utse dagens låt och det blir faktiskt, jag skäms nästan =P, Caramell med Caramelldansen (Speedcake remix). Den är grymt bra, men Caramell, det är ju så mycket mestechno det kan vara =P Speedcake remixen gör den i alla fall bättre än originalet som jag inte ens har hört, men det förutsätter jag =P

Till sist utbringar vi ett G R A T T I S till Alle som tog sitt körkort idag =) kul för honom och nu kan han och syrran dra ut på egen hand =P något jag saknar något fruktansvärt! Är det något man verkligen saknar som synskadad så är det körkort! Fan vad kul det hade varit att ha det! =)

En annan fundering som rör lite det jag skrev igår är dethär med vad man egentligen ser och vad man inte ser. Jag och en kompis som också har sett en gång i tiden diskuterade det lite här på blogg.se's kommentarsystem.
Både han och jag ser ingenting numera, men ändå så är det inte svart, men det är inte vitt heller, der är inte grått.. det bästa jag skulle kunna beskriva det med är att det är som en übertjock dimma som man inte ser ngåot igenom, men ändå har man viss ljuskänsla kvar ändå.
Kan det vara så att det är hjärnan som, eftersom att man har sett, vet att där och där ska/bör det vara ljust och därför skickar ljussignaler till ögonen som gör att vi ser ljus trots att vi kanske egentligen inte gör det? Lite rörigt, men så skulle det kunna vara...
Det är nog lite annorlunda om man aldrig har sett. Är det någon blind som aldrig har sett som läser det här så får ni gärna kommentera det =)

Till sist en varning för alla som använder Jaws 6.20.
Jag testade att installera Internet Explorer 7 idag för det ska ju vara så mycket bättre och säkrare. Det var det också. Det varkade bra ända tills man skulle skriva något i webbläsaren. Då hoppade Jaws över en massa bokstäver så det blev helkonstigt trots att man är inne i formulärläge.
När jag skulle maila min mentor t.ex. det gick knappt att läsa märkte jag när jag hade skickat det och kollade på "skickat" hur det blev, men innan dess gick det inte ens att skicka. När jag tabbade från meddelandetexten kom jag bara till "Live search" och massa flikar. Det gick inte ens att gå ur formulärläge. Så jag stängde ner hela Internet och skrev det där dåliga mailet som jag nämnde här ovan.
När jag märkte hur dåligt det blev gjorde jag en systemåterställning så att jag fick tillbaka sexan igen, för där funkar allt som det ska.
Så jag vet inte om det är IE 7 och Jaws 6.20 som inte går ihop eller vad det är.. kanske skulle höra av mig om det till syncentralen...

Nu blev ju det här visst ett långt inlägg i alla fall =P