Paralympics

Tid: 21:12:34
Datum: 2008-09-07
Kategori: Allmänt

Ja, nu har paralympics dragit igång =)
SVT har sagt att de "storsatsar" på det den här gången och ska visa live för första gången någonsin, men trots det visar de ju knappt något alls.
Det är väldigt synd tycker jag, funktionshindrade har lika mycket rätt till uppmärksamhet som "vanligt" folk. Visst, det är inte lika många grenar och så, men trots det så tycker man ju att det kunde få lite mer uppmärksamhet i alla fall. Jag menar, OS vesade de dagarna långa, hela tiden i princip, i 2 veckor. Paralympics är bara i en vecka, men ändå så visar de knappt något alls.
Dessutom känns det som, jag vet inte, men det känns som om många som kollar på sammandragen de har nu på kvällarna tittar mycket på vad det är för fel på alla och hur de ser ut och så mer än att titta på själva idrottandet.
Jag tycker alltså att paralympics ska få mer utrymme i media och annat så att folk i alla fall har en aning om vad som händer. Nu är det nog många som inte ens vet vad t.ex. goalball är, men det ska vi ändra på =) eftersom att jag själv spelar så tror jag att jag ska skapa en goalball-kategori här på bloggen =)

F1 var det idag med, på den ökända Spa-banan. Där brukar ju alltid vädret ställa till det och i år var det exakt 10 år sedan den ruggiga startkraschen där när över halva fältet bröt.
Så gick det inte idag, men vädret ställde till det och gissa för vem? Reikkönen så klart. Vem annars. Stackarn, han ledde racet, fick en kanonstart och gick t.o.m. förbi Hamilton som hade pole efter bara något varv. Den ledningen höll han ända till det var 3 varv kvar. Då kom regnet. Inte så mycket, men tillräckligt för att ställa till det. Reikkönen tappade 3 tiondelar på Hamilton på första sektorn för att därefter köra jämnt med honom resten av varvet, men i första sektorn tog Hamilton chansen och gick förbi finländaren på det näst sista varvet. Reikkönen gav sig dock inte utan gick förbi Hamilton igen när han skulle varva en Williams. Strax därefter gjorde Reikkönen en 360 mitt på banan, men fortsatte. Hamilton i sin tur var av banan, men lyckades gå förbi Reikkönen ännu en gång och det var då det brast för Reikkönen. Han förivrade sig en aning, hade inte lika stabil bil som Hamilton, så han körde av och fick bryta. På det näst sista varvet. Massa tog istället hand om andraplatsen och Heidfeld blev faktiskt trea efter att Alonso hade gått i depå in på sista varvet och bytt däck. Alonso blev trots det fyra eftersom att han tog sig förbi både Vettel, Kubica och Bordeu på sista varvet. Bordeu, ursäkta stavningen, det är franska och det är ju inte jag någon direkt fena på, låg trea in på sista varvet, eller om det var fyra, men han fick tyvärr vika ner sig och slutade sjua.
Det blev alltså ännu ett dramatiskt race, men nu känns det som om VM börjar glida ifrån Reikkönen lite. Han ligger nu 23 poäng bakom Hamilton, men man ska aldrig säga aldrig. Förra säsongen låg han 17 poäng efter Hamilton med 2 race kvar, 20 poäng, och då vet vi ju hur det gick =)

Kommentarer
Postat av: jojje

jag håller med skriv om det i din blogg så vi får höra mer om det. paralympics alltså

2008-09-07 @ 22:17:43
URL: http://jojjez.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: