Sebastian Vettel!

Tid: 22:01:43
Datum: 2008-09-14
Kategori: Allmänt

Ja, vilket race han gjorde! Det är helt otroligt!
Det blev rullande start bakom pacecar p.g.a. att det regnade så mycket. Vettel satte upp speeden direkt och drog ifrån Kovalainen och de övriga med nästan 2 sekunder/varv.
Hamilton och Reikkönen såg till en början inte ut att komma någon vart alls, men så fick Hamilton upp farten och körde förbi såväl Reikkönen som några andra. Han körde, enligt mitt tycke i alla fall, en aning för aggressivt och bör ha fått någon form av bestraffning. Han trängde nämligen i princip av Glock utanför banan. Massa och Rosberg hade däremot en schyst kamp där de gav varandra utrymme, men inte Hamilton. Mot slutet av loppet gjorde han samma sak igen, men denna gång på Webber.
Reikkönen, till skillnad från Hamilton, hade ingen fart alls och fick det inte alls att stämma. Inte förrän de 10 sista varven. Då plötsligt var han nästan 2 sekunder snabbare än alla de andra, men då var det ju för sent.
Hamilton var nära på att lyckas med något riktigt stort då han och Mclaren gick för en enstoppare, men det de inte hade räknat med var att det inte skulle komma mer regn, så de var trots det tvungna att gå in en gång till och byta till intermidiets och då var ju den taktiken körd.
Vettel gjorde det i alla fall strålande och vann racet i en Tororosso. Det var hans första seger i kariären, bara 21 år gammal. Därmed är han den yngsta förare någonsin att vinna ett Grand Prix. Dessutom var det första gången sedan 1957 då Maserati vann ett race i Italien som ett italienskt team som inte är Ferrari vinner ett italienskt Grand Prix. Så det var stort. Kovalainen kom tvåa och Kubica tog tredjeplatsen. Hamilton slutatde sjua till slut, precis bakm Massa som blev srxa och därmed tog in en poäng på Hamilton i VM. Nu skiljer det alltså bara en ända poäng mellan de 2 med 4 race kvar att köra. Nästa race är om 2 veckor i Singapore och det är historiens första nattrace som ska gå av stapeln =)

Över till lite annan sport.
Johan Andersson, som jag har missat att skriva om, fick stryk i finalen i paralympics mot världstvåan, men ett silver blev det för honom och den matchen han gjorde mot Warier, världsettan, den var inte dålig.
Goalballherrarna fick ju tyvärr stryk i semin igår mot Litauen med 10-3, men idag blev det vinst över USA i bronsmatchen med 5-2. Egentligen skulle de ha kört mot USA i semin, men det var något regelfel där, så de fick möta Litauen istället. Undrar hur det hade gått om de hade fått möta USA istället? Vem som vann guldet vet jag faktiskt inte, men Anders Olsson tog i alla fall Sveriges femte guld idag när han vann 400 fritt. Så Sverige har nu hela 10 medaljer om jag har räknat rätt.

Jag fattar inte hur jag kunde göra det, men jag sov till 13:30 idag trots att jag somnade vid 2 inatt. Så jag sov nästan 12 timmar :S

Jaha, ett boktips då, Hetta av Lee Child, riktigt bra. Alla hans böcker om den f.d. militärpolisen Jack Reacher är grymt bra och spännande =)

En lite kul grej såhär på kvällskvisten då, ostkakan var god igår, men jag ser ingen vits med att lägga ut bilder som jag ändå inte kan se, så därför beskriver jag här exklusivt hur den var =P
Jag värmde den i micron. Sedan vispade jag grädde och öste över några skedar samt lite jordgubbssylt =) sedan fick Ford lite grädde på ett fat och när jag kom tillbaka hade grädden och sylten smält till någon slags sås, det var hur gott som helst =)

haha, där hade ni det exklusiva =P

Kommentarer
Postat av: Jessi

svar: Jag läser många bloggar och kommentarer mycket, vilket har lett till att många har hittat min blogg och blivit intresserade :)

2008-09-15 @ 10:31:14
URL: http://jessi91.blogg.se/
Postat av: Anonym

svar: ja du har helt rätt. En äkta vänner finns kvar i ALLA lägen som du säger. Dom är svåra att hitta som en fyrklöver men en lycka att ha!



Det är tråkigt när man märker att vissa vänner fösvinenr pga av deras pojkvänner o allt möjligt :/



ha d bra

2008-09-15 @ 16:01:45
URL: http://sunshinesweetie.blogg.se/
Postat av: Anonym

svar: har du oxå haft scenisk gestltning i skolan? Vi får hålla på med manus o lite annat xD o sen ska vi gå på teatrar ;D



Jo jorden kmr försvinna en dag men det dröjr nog mååånga miljrader år hoppas jag

2008-09-15 @ 16:04:08
URL: http://sunshinesweetie.blogg.se/
Postat av: Jessi

hm... Sedan har jag legat en del på "mest aktiva" listan också vilket många läsare har hittat till min blogg :)

2008-09-15 @ 18:57:28
URL: http://jessi91.blogg.se/
Postat av: jojje

tja haha bra beskrivet;D

2008-09-15 @ 21:33:10
URL: http://jojjez.blogg.se/
Postat av: Anonym

svar: okej va kul :) Vilken årskurs går du o linje?:)

2008-09-16 @ 09:54:14
URL: http://sunshinesweetie.blogg.se/
Postat av: Anonym

svar: Okej, är det kul att gå sp? Jag går media det är najs :)



Hur gammal är du ?:)

2008-09-16 @ 19:14:47
URL: http://sunshinesweetie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: