Yes!

Tid: 18:08:00
Datum: 2008-09-11
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Äntligen har jag fått svar från försäkringskassan ang. aktivitetsersättningen =)
Jag fick det!
Det blir ca 7000kr i månaden före skatt och ca 5000kr netto =) det är inte fel =)
Dessutom får jag pengar både för juli, augusti och september nu först också vilket innebär att jag får ca 15 000 netto rakt in på kontot! Det känns ju inte helt fel =)
Jag har dock ingen vidare koll på vad det är man ska ha de här pengarna till, det måste jag läsa lite om på försäkringskassans hemsida, jag är inget vidare på det där med bidrag och så, men bara man får det så är det bra =)

Så kommer ju handikappsersättningen förhoppningsvis snart också och det är ju 1200kr i månaden, skattefritt! Egentligen ska jag ju få 64 eller 68% av basbilopet, men eftersom att jag får andra bidrag så får jag bara 32 eller 34% av basbiloppet, men det är ju inte fel det heller =)

Nu till en lite tråkigare grej. Dennis flyttade igår och sov första natten i sin nya lägenhet inatt. När han vakar på morgonen är det någon som har snott hans inlåsta och låsta cykel och dessutom kastat sten genom 3 av hans rutor på baksidan av huset. Snacka om otur. Det är annars ett aslugnt område hade hyresvärden sagt, där det aldrig händer något.
Antingen var det bara otur eller så var det personligt.. men det får vi ju inte hoppas.

Dennis och jag hade ett möte med Peo idag igen och för en gångs skull så verkade han vara inne lite på våran bana. Vi fyllde i de timmar jag behöver hjälp, eller de timmar Dennis ska jobba och som han kan behövas. Det blev 32-34 timmar i veckan, alltså 80-85%. Det är den tid jag är i skolan. Det är ju lite skillnad mot de 50% han har varit anställd tidigare som verkade väldigt lite. Nu ska han i alla fall få 80-85% och det är ju bra, men en grej som verkar lite skum är det här med maten. Peo sa att en arbetare har rätt till en timmes lunch/rast efter 6 timmars arbete. Då får man gå ifrån sitt jobb och äta e.d. Dennis har ju också rätt till det, men grejen är ju den att han äter samtidigt som mig och dessutom gratis, precis som alla elever vilket är lite orättvist mot resten av lärarna.
Då är det antingen så att han får äta med mig och då jobbar han och sedan gå iväg efter min lunch och ha sin lunchrast, men det behöver han ju inte egenligen. Han har ju redan sin lunch när jag äter, bara det att han fortfarande hjälper mig då vilket räknas som att han jobbar.
Ska han äta med mig får han antingen göra det på sin lunch, men har han lunch då jobar han inte och får därmed betala 40 spänn för maten varje dag och det gör man ju inte. Jag vet att det inte är så mycket egentligen, men jag skulle inte heller betala 40 spänn för skolmat. Då lägger man ju hellre till lite så att man kan käka på Donken eller pizzeria eller så.
Det andra alternativet är att han äter med mig men som pedagogisk lunch vilket innebär att han har lunch och får äta gratis bara det att han då förväntas vara i matsalen och hålla uppsikt och se till så att de sköter sig och så.
I högstadiet åt ju Chris med mig varje dag och han betalade ingenting, men jag tror, om det är såhär, att han hade pedagogisk lunch då, men han höll fan ingen koll i matsalen =P
Så jag vet inte. För en gångs skull är det inte Peo som hindrar utan skolmyndigheten eller vilken myndighet det nu är.

Jocke frågade mig igår om jag ville hänga med till Tallin på höstlovet. Han och Manja skulle ju ha åkt, men så blev det inte. Han ville ha någon att åka med för det är ju inget vidare att åka själv.
Det skulle ju vara kul, men det känns lite osäkert. Det är ju första gången man åker själv utomlands och så gäller det ju för Jocke att både ledsaga mig + att hålla koll på allt annat. Sedan är det inte gratis heller, men nu när jag får alla de här pengarna så är väl inte det något större problem =) men vi bestämde att vi tar den resan i sommar eller något så bestämmer vi allt från början istället. Dessutom är man ju 20 då och då.. ;)