Det var sommaren det...

Tid: 17:37:09
Datum: 2009-08-16
Kategori: Allmänt

Jaha, efter ytterligare några dagars frånvaro här ska jag försöka sammanfatta de sista dagarna av sommarlovet, mitt sista någonsin...

Vi åkte till stugan igen i onsdags, så det blev inte många dagar här hemma.
Det var jag, Emma och Alle som åkte dit. Shep åkte dit med mormor efter att ha sovit där sedan i tisdags.
Vädret var inget vidare någon av dagarna vi var där, så det blev mest att köra kort. Mormor lärde oss Jin runny, Jim Ronny, Jimmy Ronny, Jim Roney, ja, you name it, kärt barn har många namn =P
Det verkade ganska svårt först, men det var inte så svårt. Det svåraste är när man ska ha t.ex. 5 stegar med 3 kort i varje. Alla stegar ska dessutom följa färg, men kul är det =)
Annmarie, Ida och Alice var också där till i torsdags kväll då de åkte hem och ersattes av Thomas, Martin och Sofia i fredags. De kom några timmar innan vi skulle åka hem, men vi hann i alla fall äta och fika innan =)
Det kan ha varit sista gången jag var där för i år. Vi ska visserligen ha kräftskiva där om några veckor, men antagligen är jag uppbokad då, för det är ganska mycket med goalballen nu i höst =) Träningarna drar föresten igång nästa onsdag! =) Det ska bli grymt kul!

Jag, Emma och Alle åkte som sagt hem i fredags. Vi skulle hämta Jocke i Linköping. Det roliga var bara det att jag hade missat att han skulle åka buss. Så Emma och jag stod och väntade vid tågstationen, som vanligt. Jocke kom inte och när jag kollade mobilen hade jag fått mess av honom. Då var han redan framme, men han var ju inte där, så jag ringde och frågade var han var. Då sa han att han stod borta vid bussarna. Så Emma och jag gick dit och hämtade upp honom i Alles bil.
Jag hade totalt missat att han skulle åka buss. Han sa tåg först, men så hade han tydligen ändrat sig till buss, vilket han också hade sagt, men som jag hade missat.

Vi kom i alla fall hem hit och åt lite, körde 2 parti Fia som slutade 1-1, pratade lite och avslutade med 2 parti poker som slutade 2-0 till mig om jag inte minns helt fel.

Vi lade oss vid 2:40, men jag somnade inte förrän 4. Dagen efter sov vi till 13:30. Mamma och de var inte hemma, så ingen kunde vecka oss =P
Vi hann inte med så mycket innan det var kväll. Då skulle mamma och de bort, för en gångs skull, så Jocke, jag, Alle, Emma och Shep var själva här hemma. När Alle och jag shottade på Marken sa vi att vi skulle ta en festkväll någon helg och det fick bli igår. Vi inledde med varsin öl, men Jocke tog en Grape. Sedan lagade vi mat. Jag kokade korv och Jocke och Alle stekte hamburgare. Emma och Shep gjorde plättar. Jag var inte så hungrig, men 3 korvar fick jag i mig i alla fall. Alltså inte som på Marken då jag tangerade mitt rekord på 5.
Spilla ut ett fullt glas dricka lyckades jag också göra. Det var Jockes glas som råkade stå lite för långt åt mitt håll, så hela skiten rann ut på golvet.

Efter maten körde vi en omgång Chicago och tog några shots. Jocke och Alle fick ta Mintun, för den tyckte jag inte var något vidare på Marken, eller så kanske jag tog för många då, 5st. Nu blev det en lakritsshot för min del, men den var inte heller lika god som senast. Jag mådde nästan illa av den, så vi fixade till varsin Lennart, päronkonjak och fruktsoda. Tyvärr blev den lite för stark. Vi hittade inget mätglas, så vi fick ta något annat mått där det fanns ett 5 cl-sträck på.
Efter Lennarten blev det en Alexander, konjak, chokladlikör och grädde. Tyvärr blev det helt misslyckat. På krogen, när jag, Albin och Oskar var ute, var den jättegod, men jag måste ha missuppfattat receptet på nätet. Där stod det att det skulle vara 1/3 konjak, 1/3 chokladlikör och 1/3 grädde. Vi tog det, men det blev svinstarkt, men efter att Alle hade hällt på ca 2,5dl grädde till gick den att dricka, men så god som den var på krogen var den då inte.
Därefter tog Alle och jag 2 Gin&Tonic var innan vi avslutade med lite kokoslikör som luktade mycket godare än vad den var, och lite chokladlikör som var lite för stark.
Vi hade hunnit köra några parti Chicago samt en omgång Fia där jag vann med de träfärgade gubbarna, som vi sa var de vita. Alle var de röda indianerna och Jocke var de blåa blånegrerna =P
En lyckad kväll var det och jag somnade faktiskt tidigare än i fredags. innan 2:30 sov jag nog, men likväl sov vi till 1 idag trots att vi sa igår att det inte skulle bli lika sent idag. Ingen vidare tränd om man ser till skolstarten på tisdag.

På tal om skolstarten så tror jag vi börjar 8 på tisdag. Usch! Visserligen blir det väl inte så mycket skola nu första veckan, det blir nog mest nollning och grejer, men sedan... Man längtar ju inte direkt...
Ändå har det varit ett ganska bra sommarlov. Inte det bästa, men långt ifrån det sämsta. De sämsta är nog 98, 2004 och 2007. Då regnade det nästan hela tiden. 2003 var inte så jättebra heller. Då var det visserligen bra väder, men jag hade precis börjat se sämre 1:a gången + att jag hade brutit armen.
I år har det väl inte varit så jättebra väder heller, men jag har i alla fall gjort mer saker än vad jag har gjort på flera år. Vi har varit i Helsingfors när jag fyllde, Sarah och Jocke har varit här, jag har varit i Tyskland, Jocke och jag har varit i Tallin och så har vi så klart varit i stugan också. Ganska mycket för att vara jag. Tyvärr har vi bara varit i Varamon en ända gång vilket är lite dåligt, men det är ju vädrets fel.
Det jag inte har hunnit med att göra som jag hade sagt innan sommaren att jag skulle göra är att träffa Nicolina, åka till Liseberg med henne, träffa Albin och de och ta en krogrunda samt att göra något som Jennifer kunde vara med på.
Totalt sätt har det ändå varit en helt okej sommar. Synd bara att man inte är ledig lite längre. Det blir jag kanske nästa år. Vem vet vad jag gör nästa år. Antingen har jag ett sabbatsår eller pluggar jag i Linköping. Vi får se. Trots allt så är det bara 1 år kvar nu. Sedan är det studenten, så man ser ljuset om man säger så =)

Det får avsluta detta sista inlägg för den här sommaren. Sommarens sista Dagens låt blir Raaban och Recca - 1 2 3 4 5 ska vi ha 6!

Kommentarer
Postat av: tess

Inga fåglar nu...Agge? e de min August de.... haa ha ha... konstigt nog kallar ja inte honom något annat än August... Ja de kommer nog gå bra... //Tess

2009-08-16 @ 18:18:13
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Sandra

Haha jag vet :P Men jag kollade flera gånger och tyckte verkligen att jag hade stoppat kabeln rätt :P Ibland så är jag riktigt dum, haha! Kollade till och med så att ljudkortet inte hade åkt ut. Men nu funkar ljudet så jag är nöjd :P

2009-08-16 @ 20:35:31
URL: http://lillsazza.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Ja Timbuktu var grym! Helgen har varit bra och fullspäckad som sagt. Idag är man lite trött men efter en god natts sömn så är jag nog fot for fight imorgon igen :)

2009-08-16 @ 21:30:27
URL: http://nathaliesmode.blogg.se/
Postat av: anna

Låter som ett bra avslut på sommaren :) Tråkigt att sommaren typ är över nu.Svar: Ja att man trivs och är bekväm i sina kläder är det viktigaste!Ja precis så jag pratar svenska med de! Min morfar har jobbat mycket runt om i Europa och gillade Tyskland, så de flyttade dit för ungefär 20 år sedan och aldrig flyttat tillbaka helt enkelt :)

2009-08-16 @ 22:05:30
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Christoffer

sv: Ollas slogs, OEL pekade.

showdownsweden.se är adressen till showdownsidan där dom hade vm. Hoppas dom fortsätter med att lägga upp lite mer turneringar framöver.

Helt rätt med drickan! Ska man spilla så ska det först och främst vara rejält och helst någon annans dricka dessutom. Annars blir man ju utan själv. =P

2009-08-16 @ 22:13:10
URL: http://bomletoken.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Haha jaa. Hipp hipp var kul! Inte tittat på det på evigheter :)

2009-08-16 @ 22:28:02
URL: http://nathaliesmode.blogg.se/
Postat av: Sandra

Det har jag faktiskt ingen aning om :P Kan inte så mycket om den sporten än men jag lär mig fortfarande :P haha

2009-08-17 @ 00:59:01
URL: http://lillsazza.blogg.se/
Postat av: Natalie

okej :D

2009-08-17 @ 03:19:24
URL: http://nathm.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Tiffany Persson får jag nog säga :)

2009-08-17 @ 09:05:19
URL: http://nathaliesmode.blogg.se/
Postat av: oskar

jo vi hade det riktigt kul.vi får försöka hinna med en krogrunda någon gång snart.

2009-08-17 @ 12:14:12
URL: http://seigon.blogg.se/
Postat av: Isa

SV: Jag skulle inte säga att jag är bra på att rita men jag har hört att jag är det haha! och jag går bild så jag vet inte.. :P

Men ni kanske slutar före oss då?

Den datorn jag sitter vid blir inte segare av att inte ha sladden vilket är bra, men den har inte så bra batteri så man kan inte sitta så länge utan. :P

2009-08-17 @ 12:36:08
URL: http://pazemusic.blogg.se/
Postat av: vispen

Du verkar ha haft en bra sommar, det här lovet har nog varit mitt bästa hittills tror jag, både språkresa och VM. Mitt sista alnöläger också, det kommer jag aldrig glömma.

2009-08-17 @ 13:20:51
URL: http://Http://vispen91.blogg.se
Postat av: oskar

jo det får vi göradet var synd. men det kommer fler tillfällen.

2009-08-17 @ 13:48:58
URL: http://seigon.blogg.se/
Postat av: Natalie

Träffades på en marknad som han och min kompis var på :)

2009-08-17 @ 15:57:48
URL: http://nathm.blogg.se/
Postat av: Natalie

Träffades på en marknad som han och min kompis var på :)

2009-08-17 @ 15:57:49
URL: http://nathm.blogg.se/
Postat av: tess

Ja vänner är det inte lätt med det har ju du och jag pratat ofta om...Det gick bra för August idag... han va så lycklig och verkade så nöjd.Jag har som sagt haft fullt upp med barnen och skolan idag. Jag har rensat mina bjärnbärsbuskar, plockat lite bär... sedan fick jag givetvis migrän på eftermiddagen men jag har som sagt grejjat en hel del...Nu ska jag snart ta en dusch och få väskor packade till imorgon osv... full rulle och Daniel jobbar så man får fixa det mesta ensam.Hur har du det???Tess

2009-08-17 @ 16:56:46
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Ja jag hoppar alltid på min cykel ;)

2009-08-17 @ 17:48:59
URL: http://nathaliesmode.blogg.se/
Postat av: Sandra

Tack för att du röstade på mig så att jag blev Veckans Blogg! Nu har jag länkat dig och dom andra som röstade på mig :) TACK!http://lillsazza.blogg.se/2009/august/tack-alla-ni-som-rostade.html

2009-08-17 @ 18:34:13
URL: http://lillsazza.blogg.se/
Postat av: Natalie

En ganska stor skola :)

haha ja, det är det som är ganska kul! :)

2009-08-17 @ 21:37:16
URL: http://nathm.blogg.se/
Postat av: Natalie

En ganska stor skola :)

haha ja, det är det som är ganska kul! :)

2009-08-17 @ 21:37:17
URL: http://nathm.blogg.se/
Postat av: Natalie

En ganska stor skola :)

haha ja, det är det som är ganska kul! :)

2009-08-17 @ 21:37:19
URL: http://nathm.blogg.se/
Postat av: Natalie

Förlåt; datorn hackade så det blev fel =)

2009-08-17 @ 21:37:43
URL: http://nathm.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Nä, det är inte klokt vad jag kan :D. Jag precis jag står och hoppar på cykeln.

Jag hade ju dock inte velat se dig i skorna ;)

2009-08-17 @ 22:06:03
URL: http://nathaliesmode.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jo jag tror också att hon är en kvinna men det är ändå humor att det ser ut som att hon har en kuk :P

2009-08-18 @ 01:02:54
URL: http://lillsazza.blogg.se/
Postat av: tess

Oskar började ju oxå åttan... å va inte så glad heller men det hade ju gått bra i alla fall.Önskar dig lycka till idag med skolstarten... //tess

2009-08-18 @ 08:40:21
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Viktoriae.blogg.se - En må bra blogg med självkänsla & positivt tänkande

SV God morgon Johan! Jag har en diskmaskin, men den fungerar typ knappt och är supergammal.. haha.Chicago, är det kortspelet du menar? Längesen jag spelade det.. men det är skoj. Så krångligt nu när jag inte kommer ihåg reglerna bara!Vilket minne du har som kommer ihåg hur somrarna var tidigare år.. imponerande! Kram

2009-08-18 @ 08:58:36
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: Evelina.

sv: jora tälta är alltid najs :D

2009-08-18 @ 12:47:56
URL: http://elftefebruari.blogg.se/
Postat av: Evelina.

sv: Nä, jag vet inte än, ngt blir det väl ^^

själv då ? :)

2009-08-18 @ 14:09:30
URL: http://elftefebruari.blogg.se/
Postat av: Evelina.

Oh,spännande :D

2009-08-18 @ 14:20:09
URL: http://elftefebruari.blogg.se/
Postat av: tess

Jo man lär sig ju att de heter grön MEN du ser ju inte den så då kan du inte skilja ut den... så du vet ju hetl enkelt inte hur grön ser ut. Många fäger får väl typ samma färg. Men jag vet ärligt inte hur det fungerar...Jo han trivs ju inte... de e tufft men men... de måste ju gå... vi peppar så gott vi kan.Tess

2009-08-18 @ 14:23:55
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: Ja hoppas hösten går snabbt :) Men tyvärr brukar höstterminen gå sjukt segt medans vårterminen flyger förbi!1 eller 2 gånger om året så det är inte så ofta, men de kommer ju hit ibland också :)

2009-08-18 @ 15:03:48
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: jojje

är också lite sugen på ett sabbatsår, men kan ju bli lite långtråkit om man inte få nåt jobb.

2009-08-18 @ 20:26:30
URL: http://minrottweiler.blogg.se/
Postat av: Viktoriae.blogg.se - En må bra blogg om självkänsla och positivt tänkande

Sv: God morgon Johan, du är så ärligt, jag gillar det! Jag som försöker att unvdika stavfel.. men man kan inte vara bäst hela tiden =)Hur är läget med dig då? Jag är imponerad över att du kan minnas elva somrar.. jisses, har du bra minne överlag eller gillar du att minnas föregående sommarlov? Hehe kram

2009-08-20 @ 09:10:54
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: Elina

Må inte dåligt över att du kanske inte kan gå på kräftskivan, jag är inte ens bjuden på en enda i år !!! :P How?

2009-08-20 @ 15:11:32
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: LYDIA

sv: haha jag läser väldigt sällan inlägg kollar mest bilder och sånt som blicken fastnar på. ^^jadå flytten gick kanon! åker hemhem imån sen komme tbx på söndag så :)haha men de du skriver är iaf intressant de är de ju inte de jag gör haha

men hur gör du när du sitter vid datorn?

kram!

2009-08-20 @ 20:53:55
URL: http://lydiacarlson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: