Marken 2009!

Tid: 22:28:37
Datum: 2009-08-06
Kategori: Allmänt

Då var Marken över för i år.
För er som inte vet så är Skänninge marken 2/3 av de dagar om året då Skänninge lever upp. Den 3:e dagen är valborg.
För utomstående som inte är härifrån stan är det kanske inget man åker på direkt, men bor man här, då måste man gå ut och titta lite oavsett hur tråkigt/roligt det är. Jag kan ju inte påstå att det är så jättekul längre, det är bara samma saker varje år, men man måste ju ändå ut ett tag. Det är en klassiker.

I år gick jag dock bara ut en ända gång.
Det var ovanligt varmt i år. Nästan lite väl varmt för att gå bland stånd och titta, men lite måste man ju gå ut i alla fall.

Igår höll jag mig dock hemma. På förmiddagen när pappa gick ut sov jag och senare på eftermiddagen var det ingen som hade tid att gå ut. Pappa och Mats stod ju på parkeringen mellan 14:00-16:00, som vanligt, och de andra var ute. Så jag satt hemma och läste och solade istället. Riktigt skönt det med. Man har ju inte varit bortskämd med solen i sommar direkt, tyvärr.
Liselotte, Hasse, Elin, Mikael, Sofia och Sofias barn Clarah och Isak kom också hit. Det var första gången vi träffade dem och det var ett bra första intryck =) Isak höll ihop mest med Hasse och Clarah körde plump med mig, Adam och Daniel.

Idag tog vi tåget ner till stan i alla fall, som vanligt. Det är en tradition som man måste följa.
Därefter gick vi torget och Linköpingsgatan ner och kollade. Jag skulle se om det fanns några Ferrarijackor i år, för min har börjat tråda upp sig lite i skriften på framsidan. Tyvärr fanns det inga. Jag får satsa på att köpa en äkta på nätet istället. De blir ju lite dyrare och man får skicka pengar utomlands, men å andra sidan håller de väl lite bättre.
En T-shirt hittade jag i alla fall. "Bevara negerbollen" står det på den. Jag tycker hela den där diskutionen om huruvida det heter "negerboll" eller "chokladboll" är urfånig. Varför skulle man inte få säga negerboll för? I så fall ska man ju inte få säga vitlök eller finska pinnar heller. 

En glass på kyrkbacken blev det också. Även det är en tradition. I år var det också fint väder. Det var några år sedan nu. Förra året åt vi inte ens någon glass på kyrkbacken och året innan fick vi sitta i busskuren på torget för att det regnade så mycket.

Pappa skulle gå med farmor därefter, så jag tvingades att gå med Emma, Shep och mamma hela Mjölbygatan hem. Lyckligtvis hade de redan kollat på det mesta där igår, så det gick ganska snabbt ändå. Vi köpte bara chokladdoppade bananer på vägen hem. Har ni inte smakat det, så gör det! Det är riktigt gott! Smakar ungefär som bananglass med chokladöverdrag =)

Sedan blev det inte mer utgång för min del. Jag var hemma hela eftermiddagen och solade, lyssnade på musik och tränade lite bollteknik. Det har gått framåt och det är ju bra =)

Nu är mamma, pappa och Mats nere på Statt ett tag och jag och Alle ska ta varsin lakritsshot snart när han kommer tillbaka efter att ha skjutsat en av Emmas kompisar till Boxholm. Annars har jag inte druckit något alls idag. Bara massa vatten, för idag var det ännu varmare än igår. Igår blev det dock 2 Grape och en öl, men det är ju inte så mycket det heller =)

I övrigt så var pappa och jag i Linköping i tisdags och köpte torrfoder åt Ford. Han måste ju ha någon speciell sort nu efter förstoppningen som bara finns att köpa hos veterinären. Vi kollade också på videokameror, TV och minidatorer. Det blev jag lite sugen på när vi var i Tallinn, men först blir det videokamera och sedan TV och sedan minidator. Jag hittade en Asus igår som verkade ganska okej. 4500 kostar den.

Imorgon åker vi till stugan. Vi ska ha släktträff där på lördag och kommer hem på söndag. Det är mammas alla kusiner som kommer dit. Jag känner nästan inga, men det blir väl kul ändå får vi hoppas. Så, eftersom att ni får klara er utan mig till på lördag får ni några kluriga frågor att fundera på så länge =)

1, Vilket mos innehåller mest järn?
a, Äpplemos
b, Potatismos
c, Plåttermos

2, Vem köper rosor på ICA?
A, Rakel
b, Seus
c, Ikaros

3, Varför har bagaren aldrig recept när han bakar?
a, Han vågar inte ha det framme på bänken samtidigt som allt mjöl
b, Han har allt i bakhuvudet, så han behöver inget
c, Han kan inte göra 2 saker samtidigt

4, När firar bina jul?
a, På julafton
b, På nyårsafton
c, På trettondag jul

5, 3 bagare bakade kubb. En bakade 10st, en annan 15st och en tredje 20st. Hur många kakor bakade dem?
a, 40st
b, 45st
c, Inga alls

Klura på dem ni och skriv gärna era svar!
Svaren skriver jag i nästa inlägg! =)

Ha en bra helg!

Kommentarer
Postat av: Deniesé

sv: Oh kan tänka mig att de va riktigt trevligt! Synd att man inte åkte dit, blev så mycket annat som man skulle göra. :/



Va fränt, ja är inte sååå fotbolls-intresserad men när de gäller större tävlingar så är de lite mer intressant. Kan tänka mig att det va en häftig upplevelse! :)



sov sött ! :)

KRAM

2009-08-06 @ 22:31:42
URL: http://liketolive.blogg.se/
Postat av: L Y D I A

sv: haha ok, nej min syrras kille är från motala och han mobbade alltid mig för hur jag pratade innan han vande sig xD småläning du vet inte r ;) de heter ju kåv xD haha



jupp troligtvis den 16:)

2009-08-07 @ 11:39:53
URL: http://lydiacarlson.blogg.se/
Postat av: jossan

Hej kolla gärna in min blogg och rösta i veckans blogg!

kram Jossan

2009-08-07 @ 11:52:05
URL: http://jozefinesblogg.blogg.se/
Postat av: jojje

ikaros var ganska självklart hehe :) marknader och sånt är alltid så trevligt;D

2009-08-07 @ 16:41:56
URL: http://minrottweiler.blogg.se/
Postat av: Deniesé

sv: Nej de va inte helt fel förutom att ja inte kunde ligga där så länge för att de gjorde så ont i kroppen -.-' suck... haha



Hahah de är gansak svårt att missa att du gillar hockey (A) :P hahha



DU får ha de så bra i stugan hörru! :D

KRAM

2009-08-07 @ 17:49:03
URL: http://liketolive.blogg.se/
Postat av: Jossan

sv;Pentax Optio W20 tror jag att det är;)

2009-08-07 @ 20:06:02
URL: http://jozefinesblogg.blogg.se/
Postat av: Christoffer

Haha, dom fina klurigheterna ja. =)

Plåttermos är jag säker på, bakhuvudet, ikaros, inga alls och eventuellt julafton. Kul iallafall. =)

2009-08-08 @ 22:50:46
URL: http://bomletoken.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Haft en bra helg? :)

2009-08-09 @ 11:17:05
URL: http://nathaliesmode.blogg.se/
Postat av: Viktoriae - En må bra blogg med självkänsla och där positivt tänkande ligger i fokus

Hej hej! Har du köpt en minidator eller funderar du på det..? Jag kikade på sådana för ett tagsedan men eftersom jag skriver så mycket och vill kunna skriva "bekvämt" osv, så fick det bli en vanlig dator istället för en minidator.. Hittade en för ett väldigt hyfsat pris och ännu funkar den så jag är nöjd =) Ska försöka mig på dina frågor nu då..haha



1, Vilket mos innehåller mest järn?

C Plåttermos



2, Vem köper rosor på ICA?

B Seus



3, Varför har bagaren aldrig recept när han bakar?

B Han har allt i bakhuvudet, så han behöver inget



4, När firar bina jul?

B På nyårsafton



5, 3 bagare bakade kubb. En bakade 10st, en annan 15st och en tredje 20st. Hur många kakor bakade dem?

C Inga alls



Men Johan, vilka frågor! Haha! Kram

2009-08-09 @ 12:22:00
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: MJ - fansblogg

Ha en bra dag!

2009-08-09 @ 12:29:35
URL: http://mjackson.blogg.se/
Postat av: jojje

sv: ja operation utrop var det. du kanske borde komma till nåt läger här uppe nån gång

2009-08-09 @ 20:01:07
URL: http://minrottweiler.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Du har helt rätt. I dagens samhälle har vi tagit fåfänga till en helt ny nivå men man kan ju också titta tillbaka flera hundra ja säkert tusen år och se att även på den tiden var utseendet viktigt fast då på ett annat sätt. Jag som älskar mode skulle ju dock aldrig ta på mig något bara för att det var trendigt om det inte passade mig, min personlighet och kropp. Och visst spelar insidan en stor roll för en person utan själ, som kanske inte alls bryr sig om andra människor, en vidrig människa helt enkelt kan vara hus snygg som helst på utsidan men för mig blir han den fulaste personen i världen.

2009-08-09 @ 20:53:04
URL: http://nathaliesmode.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Ja, antingen är man intresserad eller inte. Nu tycker ju jag att det är kul att följa trender och så men inget jag är besatt av. Men man får klä sig precis som man vill!

2009-08-09 @ 23:06:18
URL: http://nathaliesmode.blogg.se/
Postat av: Christoffer

sv: Jaha, där ser man, kom inte ihåg Ikaros, tänkte något i stil med: "Den var ny, men fan vad logiskt tänkt av den som kom på den frågan." :D

Nja, igår var en sorgens dag, menmen, försäsong, då får väl Leksand ta lite stryk så dom kan träna på något. Blir skoj nu till veckan. =)

Glömde jag svara på något så tala om. :)

2009-08-09 @ 23:08:24
URL: http://bomletoken.blogg.se/
Postat av: Sandra

Vad har du för dig då? :)

2009-08-10 @ 00:14:00
URL: http://lillsazza.blogg.se/
Postat av: anna

kluriga frågot, jag är inte bra på sånt, haha :)



Svar: Jag hälsade på några i min släkt som bor där och sen åkte runt och försökte se så mycket av Berlin, riktigt underbar stad! Har du varit där många gånger ? :)

2009-08-10 @ 00:35:49
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Viktoriae.blogg.se - En må bra blogg med självkänsla & positivt tänkande

Sv: God morgon :) När det gäller att våga mer så tror jag att man utmanas i olika stunder under livet och ibland är man förberedd och ibland inte.. men var stolt över att du vågar saker som andra inte hade!



Högtalarna på bordet placerar jag enbart då jag ska ta kort, så ställer jag kameran på dem..Hmm..? Hur ser jag ut? Jag är kort, mörkbrunt hår som är lite längre än axlarna, ganska blek (haha), har glasögon.. svårt att förklara =P



Gällande att ha en bild som inlägg så måste jag förvarna om att det kommer med 99% att ske, dels eftersom responsen har varit jättbra på de som skrivit vad de tyckt och att jag känner för att leka med att få fram bilderna. Men måhända kan jag kopiera texten till dig eller något sådant.. dessutom så kommer det enbart att ske ibland, inte hela tiden!:)



Ha en bra dag förhoppningsvis bättre än min (eller början på den)

2009-08-10 @ 08:20:37
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Visst är det så men sen påverkas man nog undermedvetet ibland, så är det ju!

2009-08-10 @ 09:25:41
URL: http://nathaliesmode.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Tack!

Japp så är det nog :)

2009-08-10 @ 14:16:37
URL: http://nathaliesmode.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: okejdå c, a, b, a, c kanske? :)



Okej vad kul, jag har mest varit i Berlin då jag har släkt som bor där så jag brukar hälsa på de! Det låter inte så roligt men varför bodde du där då?Rugen är inte det förresten där var den stranden ligger? Nej, inget sånt speciellt vad jag kan komma på faktiskt, men jag förundras varje gång över att alla är mycket pratgladare och gladare än Svenskar faktiskt :)

2009-08-10 @ 18:06:17
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Deniesé

sv: Ja ÄLSKAR den filmen, så sjuukt bra! första & säkert den enda bra svenska filmen jag sett!



Haft en bra helg?

KRAM

2009-08-10 @ 20:29:20
URL: http://liketolive.blogg.se/
Postat av: Deniesé

sv: Tack ^^

2009-08-10 @ 21:20:44
URL: http://liketolive.blogg.se/
Postat av: L Y D I A

när får man savren då? :P



sv: haha men sluta xD såå farligt är de inte^^ och jag ändra min dialekt ganska auto faktiskt, lite störigt för de låter hemskt xD men du får väl se sen hur fult du tycke de låter ;)



bara bra! jag går i dvala nu men de va de värt^^ sj?:)

2009-08-10 @ 22:02:25
URL: http://lydiacarlson.blogg.se/
Postat av: Sandra

Alltså ser du inget på riktigt? :P

just nu funderar jag på att se en film eller nått :) Har du något bra förslag?

2009-08-10 @ 22:32:56
URL: http://lillsazza.blogg.se/
Postat av: Christoffer

sv: Jag höjer ett varningens finger för Örebro. Hjälp vad dom rustar om dom lyckas med dom spelare dom vill ha.

2009-08-10 @ 23:22:45
URL: http://bomletoken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: