År 2009!

Tid: 13:12:50
Datum: 2009-12-31
Kategori: Allmänt

Då var det dags för årets sista inlägg. Förra året var det ett hockeyinlägg om Leksands fina avslutning av 2008. Det blir det inte nu, även om avslutningen i år var lika bra. I år tänkte jag köra lite "årets" + en liten sammanfattning av vad som har hänt. Som vanligt när jag kör "Årets" så blir det nomineringar och en segrare.

Som den sportnörd jag är börjar vi med "årets bragd". De nominerade är:
Småkronornas J-VM-silver
U21-landslaget som nästan tog sig till final i U21-EM när man hämtade in 3-0 till 3-3 och var ruskigt nära på att avgöra
Robin Söderlings jättematch mot gruskungen Nadal
Skellefteå som slog ut LHC i 7:e perioden i den avgörande matchen i SM-slutspelet i våras
Usain Bolt som krossade sitt eget rekord på 100m
Sofia Mattssons VM-guld i brottning
Sara Sjöströms VM-guld i simning

Vinnaren är *trumvirvel* Robin Söderling! En sådan match han gjorde mot Nadal! Inte nog med det, dessutom på dennes favoritunderlag, grus! Han är given som järingprisvinnare enligt mig!

Vi fortsätter med "årets sportflopp". De nominerade är:
Fortfarande inga målkameror i Kvalserien
Viasat som både har snott all motorsport och nästan all hockey
LHC som slogs ut i kvartsfinalen
Sverige som inte tog sig till VM i Sydafrika

Vinnaren är *trumvirvel* Inga målkameror! Det är fullständigt katastrofalt att man ännu inte har ordnat med det!
Så mycket som står på spel i en kvalserie borde det vara en självklarhet med målkameror! Det är bara att hoppas att de fixar det så snabbt som möjligt.

Vi lämnar sportens värld och går in på "årets resa". De nominerade är:
Idre med SRF V. 13
Lübeck med släkten V. 17
Helsingforskryssningen V. 25
Spritresan till Rostock V. 28
Tallin med Jocke V. 31 och 44

Vinnaren är *trumvirvel* Idre! Det är så förbannat kul att åka skidor! Sen att man gör det med folk man tycker bra om är bara ett plus!

Vi fortsätter med "årets köp". De nominerade är:
All sprit i Tyskland
Alla Leksandgrejer från Starshop
Videokameran
Mobilen

Det var jämnt, men segraren är *trumvirvel* Mobilen! En rejäl uppgradering från min gamla 3230, som var min trokänare i drygt 4 år. Den här har rejält skal, många funktioner och klart bättre ljud än den gamla.

"Årets låt" är nästa kategori. De nominerade är:
Baracuda - Where is the love (Club version edit)
4 elements - I want you to hold me
Baby Alice - Hurricane (Bacardiflavour remix)
DJ Mangoo - Day dream
Odins änglar - Gul och blå
Ka.ida - Ticket 2 heaven

Vinnaren, eller vinnarna, för det går inte att utse en ända vinnare, är efter mycket om och men *trumvirvel* Baby Alice - Hurricane (Bacardiflavour remix) och 4 elements - I want you to hold me! 2 låtar som jag hittade i våras, men som fortfarande är riktigt bra. Kommer nog alltid påminna om våren 09.

Nästa kategori är "årets upplevelse". De nominerade är:
Åka skidor som helt blind
Malmö open
Vara på semester utan familjen
Rida för första gången

Vinnaren är *trumvirvel* Malmö open! Att få vara med i en så stor turnering är riktigt kul! Visserligen blev det ganska mycket stryk för vår del, men ändock en riktigt stor turnering.

Vi går vidare med "årets Youtube-klipp". De nominerade är:
McDonald's rapen på svenska
Skogsturken
Many deaths of Kenny
Göran Gabrielsson

Vinnaren är *trumvirvel* Many deaths of Kenny! "Oh my god, he killed Kenny, you are bastard!" är fortfarande något man kan köra med :)

Det var sista kategorin. Det har alltså varit ett riktigt händelserikt år med många resor, turneringar och upplevelser. Jag var och åkte skidor för första gången efter att jag började se såhär, vilket var en rejäl upplevelse, men så otroligt kul.
Jocke och jag var dessutom i Tallin och bodde på Tallink spa 2 gånger helt själva. Det var sightseeingturer, museer, relax i poolområdet med bastur, pooler, polbar etc. ,
Jag fyllde även 20, vilket vi firade med en kryssning till Helsingfors.
Jag träffade också några nya vänner under året, mest över nätet, men några enstaka även irl så att säga .

Jag fick även min livs första flickvän. Datumen 2-5/1, 30-31/1 och 1/2 2009 kommer vara bland de bästa dagarna i mitt liv. Speciellt den 4/1 då det blev du och jag. Den 21/3 kommer jag aldrig heller glömma. Det var då det tog slut, men den 5/2 var nästan ännu värre. Det var då jag fick reda på hur du kände.

Många sportframgångar har det varit under året och likaså ännu en kvalserieflopp för Leksand. Vi både hoppas och tror att det ska gå bättre 2010 så att Leksands IF får spela där de hör hemma säsongen 2010/11. Med det här laget tror jag faktiskt det kan gå. Vi håller tummarna för det och ger vårt stöd från läktarhåll och hoppas att det hjälper grabbarna där ute så mycket som möjligt.

Året började som sagt på absolut bästa tänkbara sätt. Sedan gick det 90 grader rakt ner för att sedan gå upp till hyfsat normal standard igen.
Ett mycket aktivt år har det varit med många nya kontakter och händelser. Jag hoppas att 2010 ska bli lika bra som 2009 har varit. Då är det nytt decennium. Mycket har hänt de senaste 10 åren. För 10 år sedan firade vi in det nya millenniet på någon slags fest med kusinerna. Det var på den tiden jag fortfarande såg och som jag och min kusin fortfarande var bästa vänner. Numera har vi ingen kontakt alls och synen är borta. På så sätt har det gått neråt under åren, men jag har lärt mig leva med det och numera är det oftast inga problem. Det är nog fler där ute i samhället som har problem med det än jag själv.

En liten avstickare där. Det finns inte mycket mer att säga om år 2009 mer än att det var ett bra år med några dåliga händelser, men ändå övervägande bra saker.
Kvällen nu ikväll kommer inte spenderas på någon fest. Jag blir hemma med familjen och så kommer Engvalls hit. Det blir förhoppningsvis trevligt med god mat, dricka och prat.

Därmed får jag önska er alla ett gott nytt år och drick inte så ni får alkoholförgiftning nu! ;)

Årets sista låt blir så klart, ABBA - Happy new year!G O T T N Y T T Å R!

Kommentarer
Postat av: Matilda

Givetvis krävs motivation, kämparglöd och allt det för att nå framgång.. men jag tror framgång måste handla om att våga ha grymt kul också.

Annars håller det aldrig i längden.

2009-12-31 @ 15:30:47
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Matilda

Gott Nytt År!

Har du några kul planer inför 2010? :)

2009-12-31 @ 15:32:48
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Vissa saker lät mindre roliga, men det verkar som att du haft ett riktigt bra år ändå!

"Årets bragd" tycker jag faktiskt skulle gå till vårt AIK! :} Hahasv. Jaa jag hoppas verkligen dom är på gång, får se nu på lördag borta mot Lule ;-)Aha okej, ja smaken är som baken! Men om jag ska välja någon storstad så hellre göteborg =)Oja, finnarna ska nu krossas!

2009-12-31 @ 17:48:01
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: - Jag åker upp till Gävle, inte ner. Men hur som helst så tar det ungefär en timme, lite mer om man ska åka buss istället för bil.

- Jag har en bärbar. Acer Extensa 5220. Du då?

- Jag har bott här i 1,5 år nu. :)

- Jag lyssnade bara på den första, så jag vet inte. Internet är så segt ibland eftersom jag bara har mobilt bredband och det inte är så bra täckning här på landet som inne i stan. Kan vara lite irriterande då man ska kolla på videon och sådär.- Jag blev lite nyfiken nu, varför tog det slut mellan dig och flickvännen? (Du behöver inte svara om du inte vill!)

- Gott nytt år!

2010-01-01 @ 11:19:14
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: tess

God fortsättning...Ja kunde fira in det nya året men jag är inte pigg.. var inte pigg och är detinte idag. Ligger nerbäddad med laptopen på magen. Ska snart försöka sova. Maken ska iväg och jobba och jag är ensam. Skönt när man ändå är dålig.Läser dina olika nomineringar och tycker det är härligt när du ändå radar upp så många fina händelser och lyckas välja just en. När mans er till baka så har man ju som sagt varit med om en del under året och allt är ju inte så illa om man tänker till. Vi har så många guldkorn.Hoppas du får en bra nyårsdag vännen min. //Tess

2010-01-01 @ 12:30:26
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Matilda

Planen för 2010 är att få ett awesome år fyllt av vinster, studenten, kärlek och lycka!

2010-01-01 @ 12:55:33
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: tess

För mig handlar de ju om att jag förätit mig på halspiller. Jag älskade oxå läkerols orginal hade alltid med mig å käkade oavbrutet... sedan va de fischermans frend osv... de har blitt för mycket...Jo jag tänkte ett sånt löfte e vettigt... ler.Ja jag hoppas oxå jag e bra snart... e ju så yr... skitjobbigt. har i alla fall ätit lite nu och ska läsa vidare i Burpojken. //Tess

2010-01-01 @ 14:58:30
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Sara

Åhh ja daisyböcker har jag hört talas om, dom verkar väldigt fräna :D Kanske man får införskaffa en sån ^^,Nyårsfirande var jätte mysigt, jag firade den med mina vänner!! :D Hade du ett bra nyår!!? :D

Åhhh gott nytt år :D

2010-01-01 @ 15:18:52
URL: http://saralindfors.blogg.se/
Postat av: Matilda

Gustav Larsson är cyklist och kom 2a i VM :)Tack det samma!!

Kämpa på med träningen :)

2010-01-01 @ 16:26:42
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: tess

Jaaa boken är bra. Gripande... //Tess

2010-01-01 @ 17:04:36
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

De handlar om henne som skrivit boken... Torey Hayden.... hon jobbar med barn med funktionshinder. Detta är en pojk utan språk och som stänger in sig under bord. Hennes jobb med honom...//tess

2010-01-01 @ 17:10:43
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Matilda

Helt magiskt. Skidåkning, mys och massvis av kärlek. Själv då?

2010-01-01 @ 17:25:07
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: jojje

hej gott nytt år :) hoppas du hade en bra kväll. och jag läste en kommentar här ovanför om en bok som lät som burpojken med torey? har lsät alla hennes böcker dom är bra:) sv: min gamla blogg hette jojjez tror ja

2010-01-01 @ 17:51:50
URL: http://minrottweiler.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Nej det har ju hänt även mindre bra grejer, men helt klart har det varit ett jättebra år, bättre än förra! =)Hahah, ja vi får se hur det blir det här året ;PHoppas du hade trevlig nyårsafton nu !

2010-01-01 @ 18:50:00
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Nja, det var en ganska så brant backe, men tillräckligt för att barn ska kunna åka i den. Men det var grymt roligt!!!!

Gott Nytt År förresten!!Hade ni trevligt igår? Kramar!!

2010-01-01 @ 19:07:46
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: tess

nja bättre är jag väl inte... men ja sitter uppe ås er lite teve...Ja du får prova Å LÄSa... hon ahr skrivit rätt många böcker och de ska vara bra så jag ska väl fortsätta å läsa flera hade jag tänkt.//Tess

2010-01-01 @ 19:44:21
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Jag ser på Bonde söker fru jag... sedan ska jag nog lägga mig helt enkelt.Om jag blir bättre ska jag jobba i helgen...//Tess

2010-01-01 @ 20:29:07
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: madde

Äääh, jag varnade Frida och några andra gjorde det oxå. Jag sa dessutom till min pojkvän att inte dela spriten med henne eftersom vi såg med en gång att den inte va riktig. Så jag drack inget, du kan vara lugn!Ah en sådan händelse är inte att leka med!

Gick det bra för dig?:)gott nytt år!kram2010-01-01 @ 20:40:08
URL: http://ohlssonmadde.blogg.se/
Postat av: Matilda

Sv: Tack vännen. Tack.

2010-01-01 @ 20:48:31
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Emeliié

god fortsättning =)

2010-01-01 @ 21:21:33
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: madde

vad menar du med kommentarerna?

Jag har kollat alla du har skrivit:P

kram

2010-01-01 @ 23:03:12
URL: http://ohlssonmadde.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Ja jag tror du fatta helt rätt =)

Det är den som gissar rätt som inte behöver dricka =)En kanske helt CP fråga, men finns det kortlekar för synskadade ? =)

2010-01-01 @ 23:49:03
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Matilda

Det är nog en av de finaste ja.

Ännu finare när killen nynnar på den, hihi

2010-01-01 @ 23:55:44
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Sarah

jobbigt med tjejen där.. Kram!!!

2010-01-02 @ 00:13:53
URL: http://thiindra.blogg.se/
Postat av: Matilda

Av alla låtar jag hör är Fix You av Coldplay den ultimat finaste någonsin.

2010-01-02 @ 00:22:03
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Idjjaa,<3

Vad är ditt nyårslöfte? :)kram Idjjaa♥♥

2010-01-02 @ 02:56:35
URL: http://idjjaa.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Jag skulle vilja lära mig att läsa utan att se, alltså, det måste ju vara hur svårt som helst, visst man lär sig, men iaf :)

2010-01-02 @ 11:58:51
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Aa precis :)

Jag såg aldrig matchen, men ja kollade efteråt. Läste att USA spelade riktigt bra!

Man hoppas nog på att det blir Finland man får möta, vore ju kul att få slå dom igen! Men samtidigt är ju inte dom enkla dom heller =)Haha precis, särskilt ett bra hockeyår ska det bli!

2010-01-02 @ 12:23:47
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: - Hur tyckte du att det var att bo i Stockholm då? Och vad pluggar du nu förresten? För du pluggar nu va!?

- Jag bor mellan Gävle och Uppsala typ, så inte nära Sundsvall, hehe. ;p

- Hm, knepigt att hon inte tänkte på det innan...

2010-01-02 @ 13:25:26
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: beautyboxen - skönhetslyx, vardagslyx och annan lyx

Hej! tänkte bara tips om tävlingen i min blogg där du kan vinna finfina priser!ha en fin dag!

kram

linn

2010-01-02 @ 15:17:28
URL: http://beautyboxen.blogg.se/
Postat av: Viktoriae - en må bra blogg om självkänsla, tips och tankar!

Hej Johan! Spännande lista att läsa, håller själv på med en lista fast den handlar om bloggen heheHoppas ditt nyårsfirande var bra och att du får ett härligt år! Kram

2010-01-02 @ 15:24:12
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: kaveh

Ja du johan! Gott nytt år på dig också.. vilken fantastisk lista du hade gjort.. själv håller jag på att skriver en personlig årskrönika i min blogg men den är enbart baserad på text..Vad jag dock inte gillade var : Skellefteås braggdnominering och lhc floppen..

Jag borde vell kunna anmäla dig för häts mot folkgrupp där kanske.. hahahahahaha

ska förästen upp med en kompis å se leksand - mora den 21 januari..

ha det bra och gott nytt år!

2010-01-04 @ 01:24:12
URL: http://kavehlhcbloggarn.blogg.se/politik

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: