G O D J U L!

Tid: 12:52:42
Datum: 2009-12-25
Kategori: Allmänt

Då var det juldagen och dagen vi alla väntat på i 364 dagar är över. Alltid går det så snabbt. Man längtar och längtar och så är det över på nolltid. Så är det ju i och för sig med allt kul, men jag ska i alla fall berätta lite om hur gårdagen spenderades.

Det började mindre bra med att jag vaknade 6:10 av att Clara messade god jul. 8:40 messade Albin och önskade god jul. Efter det sov jag inte mer.
När jag skulle plocka ut en skjorta ur garderoben slog Shep mig i huvudet efter att jag hade slängt en tröja på henne.
Hittade en skjorta gjorde jag i vilket fall, men tappade mobilen när jag skulle gå ner för trappen. Sedan var jag nära på att ramla i trappen också och när jag hällde upp juice hällde jag på bordet. Till sist stötte jag till skåpet inne i badrummet när jag skulle duscha, så massa flaskor och skit åkte ner.

Sedan var det dock slut på oturen.
Vi åkte först till farmor på Enggården och fikade lite, precis som förra året. Det var vi och Lars och Lotta. Farmor blev så glad över att vi kom =)

Efter farmor åkte vi upp till farfars grav och tände ljus. Även i år tog jag ett kort på graven, men i år var det ännu mer snö än förra året =)
Alla tyckte att vi skulle gå ganska snabbt, men jag tyckte vi kunde stå kvar en stund och begrava oss lite i tankar om farfar.

Iväg mot Linköping bar det så småningom i alla fall och hem till mormor där maten fixades i ordning samtidigt som jag gick runt och filmade lite. Det är faktiskt förvånande svårt att hålla kameran helt rakt när man inte ser. Emma fick räta upp armen ett flertal gånger. Antingen var det för högt upp eller för långt ner.

Mat blev det så småningom i alla fall efter en glögg som var lite väl stark tyckte jag. Blossas 15% är lagom tycker jag. Det räknas tydligen som starkvinsglögg, men det tycker inte jag det är. Starkvinsglögg är sådana där årsglöggar. De är riktigt starka tycker jag och inte alls lika goda.
I alla fall så åt jag, som vanligt, bara köttbullar, prinskorv, julkorv och lite potatisgratäng. Briost, några revbenspjäll och lite morötter blev det också. Till maten blev det julmust och en snaps.

Vi hann äta klart precis lagom till Kalle, som man så klart måste se! Mina personliga favoriter är Djungelboken, Ferdinand och självklart Musse och husvagnen! :) Det är lite synd att de har klippt ner den så mycket sedan jag var liten. Förr fick man ju se när de våltade ner för berget och allt, det får man inte nu. Nu har de visst också klippt bort det där "Oh boy, vilket härligt väder" i början, innan Musse gör om huset till husvagn.
Bra var det i alla fall, som vanligt, men årets överaskningar är ju inget vidare. Toy story är visserligen bra, men passar det in i Kalle Ankas jul?

Efter Kalle var det dags för det Elin hade gått och tjatat om hela dagen, julklappsutdelningen! Numera har vi ju ingen tomte. Det brukar vara Emma och Elin som delar ut för det mesta och då menar jag bokstavligt talat "Delar ut". Förr gick man ju fram till tomten och hämtade paketen. Nu är det tomtarna som går fram till en och lämnar dem.
Hursomhelst så fick jag bra grejer, även i år =P Jag fick:
6 glöggmuggar med tomtemotiv på
En skål med samma motiv på som man kan ha russin/mandel i
Ett underställ i en plasttermos
En hörlursadapter från 2,5 till 3,5mm
2 trisslotter som jag inte vann något på
En T-shirt som jag egentligen absolut inte behöver, men mamma tyckte den var snygg
En Tintin-box med 3 filmer i, Solens tempel, Hajsjön och någon mer
En riktigt gammal klassikerfilm vi alltid såg på hos Mikael och Tessan förr, Helen Keller :)
En portabel Western digital extern HD på 500Gb.

Det var nog allt tror jag, men det är mycket möjligt att jag har glömt något.
Pappa blev hursomhelst glad åt sin ölöppnare från Coolstuff.se som ser ut som en nyckel. Mamma blev också glad åt sin portabla bagagevåg och Mikael och Sofia tyckte USB-granen var cool. Inte konstigt eftersom att den är köpt på Coolstuff =P
Mormors värmehjärtan fungerade förvånansvärt bra måste jag säga, men de var lite svåra att få tillbaka i sin ursprungliga form efter användning.

Bra grejer var det som sagt.
Efter alla paket hade delats ut spelade de vuxna + Emma julklappsspelet. Jag och Shep höll tiden. Jag vet inte exakt vad alla fick, men Emma fick en vas och rutiga plåster i alla fall =P

Under kvällen hände väl inte så mycket mer än att vi åt kvällsmat och umgicks lite. Vi var hemma strax innan 12 och före 00:30 sov jag. Dock varade detta bara i 5 timmar, för 5:30 vaknade jag imorse och har inte sovit mer efter det. Förut slog jag också huvudet i badrumsskåpet som var öppet. Jag reste mig upp i "normal" takt och dunkade huvudet rakt i kanten på skåpsluckan. Ett sår och en bula i huvudet blev resultatet av det.

Snart kommer Lars och Lotta och farmor. Det blir att äta kalkon och sedan köra julklappsspelet =) och imorgon börjar J-VM! Sverige - Tjeckien är det klockan 8 tror jag. Då finns jag bänkad framför TV:n.

Ha en god jul nu alla där ute!

Dagens jullåtar blir *trumvirvel* Mariah Carey - All I want for christmas is you och en jullåt från det gamla Eurodance-bandet, Pasion Fruit - I dreaming of a white christmas! Det var deras sista singel. 2 av bandmedlemarna dog i en flygolycka 2001.




Kommentarer
Postat av: MATILDA

Vilken trevlig jul du hade! :D



sv. Vad jag fick i julklapp av kompisarna?=) Dom bad mig först att hämta min dator, för jennifer hade någon "snygging" som hon ville se på facebook, men så var det ju inte. Jag såg sen att det var ett klipp, en god jul-hälsning som dom gjort till mig! Det var med bilder från roliga gamla minnen med dom och så, och sen en massa roliga bilder på Jyri Marttinen (A) (min stora idol om man säger så!) Haha, och sen, allra sist, då var det ett klipp med han då han hälsade god jul till mig!!!!! JAG DOOOOOOOG. Började flänna och skrika hahah ;$

2009-12-25 @ 12:56:38
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: madde

Det låter faktiskt som en lyckad jul och många delar känner jag igen mig även hos oss. Lite kul start för dig bara hahaha. Skulle gärna vilja vara med och se din otur, gött!



Jag bara fick en tanke på att jag skulle skriva till dig igår, kändes bra.. Just dig vet jag inte, det är nåt med dig bara haha. nåt spec i ditt tänk. Vi verka ha en del i gemensamt som sagt.



Tack för att du tänker positivt när det gäller förhållanden i ungdomen. Det är så många som tror att det aldrig kommer att hålla länge och att det inte ska lägga ut mkt tid och omtanke på kärleken. Mina föräldrar är så emot alla mina förhållanden. Vet inte vf men det har bara blivit så. Jag försöker göra mitt bästa av situationen för jag älskar verkligen min kille!..



haha nog med mitt tjat om kärlek, kanske inte så kul för dig att höra (A. Sorry..



Du har väl en halv dag på dig nu att sova för visst är det festa dag, dagen efter julafton?;) ska du hitta på nåt kul ikväll?



Kram



2009-12-25 @ 15:07:48
URL: http://ohlssonmadde.blogg.se/
Postat av: jennii

Hade du nån julkänsla då? Kramar!

2009-12-25 @ 15:28:18
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: Anja

Svar:

Nej alltså jag uteslutade ju inte det helt, men åt bara mindre kolhydrater :) Dessutom gillar jag ju inte det från början så för mig kändes det väldigt naturligt!

2009-12-25 @ 15:49:50
URL: http://originalet.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Hitta tavlan på Gallerix =)

2009-12-25 @ 17:41:31
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Emeliié

En Hp Data :) en med blommor och är rosa =)

Sen en Samsung =)

2009-12-25 @ 17:42:41
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: madde

Man tackar!. det blir ibland sånna stunder där det absolut inte händer något och då måste man nästan skratta för de få saker som kommer upp haha.



Du verkar vara en snäll och reko kille. Ordet REKO fått från mamma, nåt trevligt elegant ord hon använder på de killar hon gillar haha. Det sätts i huvudet när hon tjatar om det.

Fast det känns lite osäkert om vem du egentligen är när man inte fått se en bild på dig. Man vill ju inte börja snacka om allt för vem som helst. Om du förstår=) Internet och allt hahah

Fast när jag tänker efter, har jag inte hindrat mig att snacka om allt haha smart



Jag var också en sån person som aldrig festade. Men när jag väl kom på bra fester blev det askul och nu dras man till festandet hela tiden, fast jag kan även känna att det är skönt med hemma kväll med familj eller killen. Eller en nykterkväll med tjejkompisar. Ikväll blir det en liten fest med killen och en kompis till oss. Vi ska testa två nya partyspel och sen blir det en traditionell tripp ute=)



Kram





2009-12-25 @ 19:36:07
URL: http://ohlssonmadde.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Jaa det var det, haha jag blev typ i chocktillstånd när jag såg Jyri på dataskärmen stå och hälsa god jul till mig, skrek ju som att det var ett spöke eller något som jag sett haha x)



Åh jag vet inte hur jag själv skulle ha tänkt riktigt i den situationen, så jobbigt...



Ah okej, ja det var ju bra att den mesta snön är kvar iaf! =)



Ha en bra kväll du med!

2009-12-25 @ 20:40:27
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: madde

haha coolt ändå! det är ju superbra att du ser dig som alla andra och att det inte är nåt hinder!=)



glad jag blir för din skull. Jag vet inte riktigt hur jag skulle beskriva mig så att det blir unikt och inte som alla andra. För varje människa ser unik ut. Öööhm, mörkbrunthår haft svart hår innan så det är lite svart i det men mest på topparna. Långt hår tycker alla, men vet inte om jag kan hålla med. Det är till halva brösten. 161 cm lång och Normal byggd, varken tjock eller smal skulle jag säga. Mörkblåa ögon och ljus hy. Tyvärr, vill så jättegärna vara brunare med går inte med min tunna hud. Äääsch! kom inte på nåt, du kan ju fråga annars om du vill veta mer. Själv tycker jag att jag är SNYGG!! haha



Hur ser du ut?



Våra samtalsämnen, love it haha



Kram

2009-12-25 @ 20:44:28
URL: http://ohlssonmadde.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: - Okej, men hur går det till då man tar bilder då man inte ser!? Tycker du om att göra det?

- Mm, presentjakten blev lyckad. Min kompis tyckte att det var hur kul som helst. :)

- Mjo, jag vet. Men liksom, har du varit i kyrkan och så tidigare? Eller är det mer att du har uppfattningen att det är på ett visst sätt och att du tänker att du inte gillar det?

- Man blir frälst då man tror att Jesus dog för våra synder och att Gud uppväckte Honom från de döda och sen bekänner det. Man brukar be en frälsningsbön där man säger till Gud att man tror på Honom och vill leva för Honom och ber om förlåtelse för hur man har levt innan och så.

- Jo, 25 mil är långt. Men var bor du nånstans då?

- Hehe, nja, jag vet inte. Jag tror inte att jag skulle ha så mycket tid för Facebook eftersom bloggen kommer att komma först, och jag känner att jag gärna skulle ha mer tid för den. Skulle ibland vilja vara bättre att svara på kommentarerna till exempel, eller köra igång med den kristna bloggen igen. Och ska jag gå med i Facebook så vill jag hålla på med det regelbundet. :)

- Fast jag brukar oftast somna om om jag är trött. Har jättelätt för det, kanske till och med lite för lätt, haha.



- Kul att läsa om din jul! :)

2009-12-26 @ 00:13:59
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Emeliié

nej Gallerix finns överallt tror jag =)



Ja men Hp är bra =) haft en annan HP i 3 år innan :D

haha =)

2009-12-26 @ 00:20:01
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Emeliié

hihhi det tycker jag ;)

2009-12-26 @ 01:38:27
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: anna

Jobbigt att bli väckt tidigt av telefonen, hatar sånt, haha! Men det låter som en bra jul :)



Svar: Jag har fortfarande inte bestämmt mig för vart jag ska vara, men det löser sig väl :)



Okej, men det är ju bra :) Vi brukar oftast vara hemma hos oss och så kommer alla hit samma dag, men iår blev det inte så :p



Ja ellerhur, så ta vara på sista terminen och ha kul :d



haha ja det brukar den ju xd men jag menade en julafton med snö och det fick vi! :)Dock regnade det idag, så nu är det mest slask..



Haha okej :p Men jag är van att höra typ "där nere i Skåne", men så säger man nog mer om Skåne än andra platser i Sverige..

2009-12-26 @ 02:01:15
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Matilda

Låter som en jättebra jul :)

2009-12-26 @ 11:09:35
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: tess

Du ser ut att ha haft en fin jul med bra klappar å sällskap. Vi har även vi haft det riktigt bra.... Skönt och lugnt men det är som sagt fort över fast man jobbat och slitit rejält en långt tid innan.



Ja en del blir verkligen knäppa av att spela... den där killen e givetvis extrem men snudd så är ju vissa. LER.



Ja flera av barnens kommentarer är hur mysiga som helst. Tänk hur man kan se på saker... ler... svarta kor är invandrare... ler...



//tess

2009-12-26 @ 11:35:20
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Härligt att du gilla porter stek... ler... något jag skulle kunna bjuda på med andra ord.... //Tess

2009-12-26 @ 11:39:05
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Matilda

Givetvis har tsunamin format mig till vem jag är idag. Det är ingen lek att förlora sin bästa vän när man är 13 år gammal. Jag vet inte men det var som om jag fick växa upp lite snabbare. Växa upp lite snabbare för att jag skulle förstå vad som hänt. Idag är det 5 år senare och jag är stolt och nöjd med vem jag har blivit, sorgen, saknaden och smärtan har format mig men det har även lärt mig så otroligt mycket. Det har t.ex. lärt mig att våga leva livet. Göra det som känns rätt och kul, nu. Och inte vänta. För livet är för kort för att vänta. Det ska levas så länge det kan. Så jag lever på. Ständigt.

2009-12-26 @ 15:05:26
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Matilda

Haha! Jag är det där barnet jag alltid har varit på julafton. Det är något med julafton som gör så att jag blir riktigt barnslig! Men oj så härligt det är :)

2009-12-26 @ 15:11:20
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Matilda

Hm, jag vet inte om jag blev mer mogen eller allvarlig. Eller jo ibland. Men jag nu, 5 år senare, är jag nog mer barnslig än tidigare. Just för att jag har insett hur skört livet faktiskt är. Då vill jag verkligen leva ut livet.

2009-12-26 @ 15:18:23
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: jennii

SV. Jo, barnen fick mest julklappar & helst ska dem få lika många julklappar oxå hehe barn e lustiga. Men jag kom själv ihåg hur roligt d var att få en massa julklappar & presenter. Nu, i dagens läge, när man blivit lite äldre så är det bara roligt att träffas & äta middag tillsammans. Men jag älskar överraskningar, så presenter & julklappar är ju aldrig helt fel skratt



Jag fick 2st spa-behandlingar, 300:- på Akademibokhandeln, en stor bakform, choklad..plus mkt annat som jag önskat mig =)



Vad fick du?

Massor av julkramar!!

2009-12-26 @ 15:21:34
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: MATILDA

Jaa riktigt bra är den, härlig att lyssna på! ;)



Åh jag vet inte, men gu vad kul det ska bli nu ikväll! Först elitserien som äntligen är igång igen, och sen då jvm som man väntat på så lång tid! Jag verkligen mer än hoppas på dubbelvinster, men vågar inte tippa =) Hur tror du själv matchen mot tjeckien kommer sluta för våra småkronor? ;)

2009-12-26 @ 16:11:11
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tess

Jag vet inte vad jag skulle vilja hitta på... det kan va nått enkelt...



Det finns förklaringar till att hon inte svarar... jag har gjort henne väldigt illa men det hade känts bättre om hon bad mig fara å flyga...



Ja att bli spelberoende e nog lika lätt som andra beroenden...



Att trivas på ett ställe är väl underbart... säg itne att du inte kan ta över den. Se det framför dig att du bor där en dag. Försök tänka så... som en dröm som kan bli sann. Man ska visualisera sånt och det är inte otänkbart att du kanske en dag bor där... du vet inte vad som döljer sig i framtiden.



//Tess

2009-12-26 @ 16:29:04
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja du ska inte säga aldrig... du kanske behöver en fyra sedan... ingen har sagt du ska bo där ensam... å förresten ska man inte säga aldrig eller att man inte passar att bo någnstanns. Vem vet...



//Tess

2009-12-26 @ 16:56:21
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Vispen

OJ, vad bra saker du fick i julklapp, har försökt kommentera din blogg många gånger men har aldrig lyckats på grund av verifiering, får se om det går den här gången. Men ja, god jul i efterskott eller vad man säger, du verkar ha haft det bra. Då var det alltså inte bara jag som märkte att det där med husvagnen är kortare, jag tänkte också att det var konstigt att man inte såg när de välte och det:)

2009-12-28 @ 01:34:53
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: madde

Jag lovar, jag har läst igenom alla kommentarer du skrivit till och med det långa med många frågor och svar. Just det inlägget hade jag många frågetecken i, i saker som vad jag ser är omöjligt göra när man inte ser.Det tyckte jag va skumt :S



Sen om du ursäktar mig så har jag inte så detaljerat minne. Men vad jag vet så har jag svarat på det jag tycker är intressant:)



Natti-kram!

2010-01-01 @ 23:37:17
URL: http://ohlssonmadde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: