Kallt!

Tid: 16:11:27
Datum: 2009-12-02
Kategori: Allmänt

Idag var det faktiskt kallt! -8 grader var det imorse och när jag åkte var det -5. Det ända som fattas nu är snön!
Såhär ska det se ut en äkta vinterdag!

Jag reser mig från soffan där jag har suttit vid datorn i några timmar. Mamma har frågat om vi ska gå ut och gå en sväng. Jag säger att det kan vi göra. Jag ställer datorn på bordet, går ut i hallen och tar på mig kängorna, först vänster, sedan höger. Därefter åker den svarta dunjackan på och mössan åker upp ur fickan. Vantarna följer därefter från den andra fickan. Jag öppnar dörren och går ut. Kylan slår emot mig. Solen håller på att gå ner, men skiner fortfarande från en isblå himmel. Snön gnistrar på marken och knarrar under fötterna. Det ryker ur munnen och kinderna blir genast kalla. Pappa skriker att jag ska stänga dörren så det inte blir kallt, men jag fortsätter retsamt att hålla den öppen tills mamma är klar. Då stänger jag den.

Vi beger oss ner mot stan. Vi går baksidevägen och kommer ut på cykelvägen som leder fram till gatan. Solen skyms lite av träden på vänster sida och värmer knappt något alls. Käppen fastnar gång på gång i snödrivorna på sidan av vägen och jag blir smått irriterad.

Vi går över vägen och fortsätter över ängen. Här skiner solen utan hinder rakt på oss från vänster sida och jag känner svagt dess värme. Sträckan över ängen tar ca 5 minuter och det blåser lätt från väster. Vi möter några som är på väg med några hundar åt andra hållet. En Labrador och en mindre hund säger mamma att det är. Sedan möter vi en gubbe på cykel. Han har skinnmössa och tjocka vantar berättar mamma vidare. Jag får genast upp bilder för min innre syn hur han ser ut. Han hälsar och vi hälsar tillbaka. Som vanligt känner jag mig lite dum när jag hälsar och objektet redan har åkt förbi, men man hinner liksom inte hälsa i tid. .
Snart är vi över ängen och fortsätter ner mot macken. Solen skiner fortfarande , men skuggas lite av husen på vänster sida.

Vi fortsätter ner, förbi macken och ut på stora vägen. Stora vägen är egentligen inte så stor, men för vår lilla stad är den huvudled. Jag försöker följa trottoaren med käppen, men snön ligger ivägen, så jag ger upp och fortsätter gå som vanligt. Vi traskar förbi busshållplatsen på vänster sida som jag hör när vi passerar. Det hörs så tydligt på ljudet. Vi möter 2 gamla tanter med varsin kasse i händerna. Antagligen har de varit på Konsum och handlat. Konsum som nu finns på vår vänstra sida. Bilarna står uppradade på parkeringen och en man håller just på att lasta in några kassar i en vit Saab. Mamma kommer på att hon skulle köpa mjölk, men bestämmer att vi tar det på vägen hem igen. Solen börjar nu försvinna bakom husen alltmer och nu befinner vi oss i skuggan av Konsums låga, men breda fasad. Vi fortsätter förbi parkeringen och går över gatan. Nu ser man kyrktornet en bit längre fram. Jag ser det inte längre, men jag vet att det finns där. Spiran glittrar i eftermiddagssolen.
Vi vandrar vidare och snart är vi nere på torget. Där står några bilar parkerade och en buss kör förbi. Vi svänger höger och går förbi rådhuset. Här i stan, bland alla hus, är det skugga och aningen kallare. Det känns att temperaturen börjar krypa neråt.  Vi svänger höger och passerar Östenssons där mamma så klart träffar någon arbetskamrat som jag inte hör vem det är. Jag står dock ändå kvar och lyssnar till deras tjafs om egentligen ingenting. Även här är det skugga och jag börjar så smått att frysa lite. Kanske borde jag ha tagit ett par extra strumpor? Mamma säger att vi måste skynda hemåt och det tackar jag för. Jag frågar vem det där var och hon svarar att det var Marie. Det säger mig inte mycket. Hon känner så många olika Marie, så det säger mig ingenting. Lika snabbt som hon sa det, lika snabbt försvinner det ut genom andra örat på mig.

Vi går runt kyrkan och är tillbaka på huvudleden genom stan. Nu har vi solen till höger, men just här skyms den bakom husen på andra sidan. Mamma säger att det börjar skymma lite och jag svarar att det gör det säkert.
Vi kommer upp till Konsum igen, men nu har många av bilarna åkt iväg och där står nu bara 2 ensamma bilar på parkeringen. En röd Opel och en mörkblå Golf. Plötsligt hörs dova basdunk och en bil kör förbi och sladdar till i kurvan vid Konsum. Jag frågar mamma vad det var för bil och hon svarar att det var en Volvo. Jag säger att en sådan bil skulle vi ha, men mamma bara skrattar. Sedan säger hon att hon börjar frysa lite och vi skyndar på stegen en aning. Käppen fastnar i ytterligare snödrivor på sidorna, det är hopplöst att gå med käpp i snö, men jag ger mig inte. Nu är vi snart uppe vid macken igen och mamma svänger in för att köpa mjölk. Jag väntar utanför. Dörren plingar när hon går in och sedan plingar den igen när en gubbe går ut. Jag hör att det är en gubbe på hans andhämtning och tunga steg. Han går fram till en bil, låser upp och kliver in. Han hinner precis köra iväg innan mamma kommer ut igen.

Vi fortsätter att vandra hemåt och nu har solen gått ner helt. Det går snabbt såhär på vintern och mörkret börjar sänka sig över staden.

Väl hemma är både mamma och jag lite frusna. Vi öppnar dörren och doften av nybryggt kaffe slår emot oss. Från vardagsrummet hörs julmusik. Just den där gamla skivan som jag älskar. Jag minns inte vad den heter, men vet att jag har den på datorn. Vi tar av oss skorna och fötterna känns iskalla. Jackan hängs upp på kroken efter att mössan och vantarna har åkt ner i varsin ficka. Vi går ut i köket där bara lampan över bordet lyser och där sitter redan Emma, Alle, Shep och pappa. De har dukat upp med kaffe, lussekatter och pepparkakor. Mamma häller upp kaffe åt sig själv och åt mig varpå vi sätter oss vid bordet. Pappa frågar om det var kallt och jag svarar, samtidigt som jag doppar den första pepparkakan i kaffet,  att det var det.

Vi sitter kring bordet och pratar om allt möjligt samtidigt som julsångerna avlöser varandra inne i vardagsrummet. Jag retar Shep litegrann och Emma hakar på. Shep blir lite sur, men det går snart över.

Kaffet dricks så småningom upp och ersätts med en kopp rykande varm glögg. Blossas lättvinsglögg, så klart. Ingen av oss har russin i, så den dricks bara rent naturell. Emma får också en kopp trots att hon bara är 17. Jag säger att det fick minsann inte jag när jag var 17.
Utanför fönstret är det nu helt svart. Bara lamporna innifrån huset lyser upp den vita snön en aning. Ljuset på bordet brinner sakta ner. 12:e december står det fortfarande på, trots att det är några dagar senare. Detta ser förståss inte jag, men jag minns så väl hur det var och mycket riktigt stämmer det när jag frågar.
Händerna och fötterna har nu tinat upp efter den kalla promenaden och jag återvänder in till datorn. Jag tar på mig lurarna och ställer datorn i knät och återgår till det jag höll på med innan vi gick ut.

Där har vi en äkta vinterdag. En liten promenad, kaffe, kakor, glögg och julmusik. Det finns inte mycket som slår det och bara därför ska vi avsluta med 2 jullåtar. Det är Carola - Jul, jul, strålande jul och så Sten Nilsson med någon - Julen är här.
Jag tror faktiskt nästan jag ska köra lite jultema nu såhär i december och bara ta jullåtar =)
Kommentarer
Postat av: anna

Ja, det är kallt nu, dock bara -2 här, men det är ändå kallt! Men hellre minusgrader än konstant regn!Svar: De finns i massa olika färger, det är lite det som är grejen med triwa :)Det kanske jag gör, om jag har vägarna förbi malmö då, haha :)Vi brukar vara själva på julafton och på kvällen är vi hos några vänner till familjen och sen är det med släkten under juldagen! Det blir nog ungefär så i år med :) Själv då ?2009-12-02 @ 22:21:46
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Miss Dramaqueen

Åh, vinterdagen lät mysig! Jag har en fråga, om du går med käpp (det heter så va?) vågar du gå själv då? Och går ditt synfel inte alls att korrigera? Eller vill du inte bara?Svar: jag ÄLSKAR diskussioner och att argumentera för olika saker...så jag är alltid på om du vill diskutera om något!

2009-12-03 @ 15:54:19
URL: http://itisart.blogg.se/lisa
Postat av: Emeliié

Tack :)

2009-12-03 @ 17:29:12
URL: http://Http://EmeliieRuukeel.blogg.se
Postat av: Emeliié

Jag är i riskgrupp så måste :)Matchtröjorna jag redan har är Henriksson´s, Pihl, Fransson och Fransson :)Ska bjuda på lite olika nu med :)

2009-12-03 @ 17:30:23
URL: http://Http://EmeliieRuukeel.blogg.se
Postat av: Emeliié

Jag är i riskgrupp så måste :)Matchtröjorna jag redan har är Henriksson´s, Pihl, Fransson och Fransson :)Ska bjuda på lite olika nu med :)

2009-12-03 @ 17:30:32
URL: http://Http://EmeliieRuukeel.blogg.se
Postat av: MATILDA

Åh, låter som en perfekt vinterdag det där!

Längtar efter helg nu, men det är inte länge kvar, bara fredag. Då måst ja ut å åka lite i backarna eller fara och ta en skidtur på sjön känner jag =)sv. Jaha, jag hade missat det jag också, kan inte minnas att jag läste dom lagen ;PNej så nära att du vann där, så surt det ska kännas! Haha det är så sällan man får turen med sig i sånt där känns det som ;PJaa, man blir så jäkla förbannad :( För sekunden så har jag bara lust att mörda mig själv när det är en såndär match, bara för att slippa lida! :O (haha som tur är inte för dygnet/veckan, då hade det nog slutat illa xD)

2009-12-03 @ 17:50:42
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Miss Dramaqueen

Svar: nej, jag funderade på hur det är att gå så, för visst, man litar ju på sig själv...men det finns så fantastiskt mycket idioter runt omkring...

2009-12-03 @ 22:16:54
URL: http://itisart.blogg.se/lisa
Postat av: marie

nej inte någon julstämming här än. nu är det iaf kallare och lite gnistrande på backen. vill ha snö!lät som ni haft en bra dag!

2009-12-03 @ 23:53:40
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: jessie james

woho jag älskar julmusik ;D

haha men faktiskt...det ända jag är bra på är läsa snabbt, se hur möblering å sådant blir innan de e klart å att tvätta?! skumt i know. men jag kan ju mkt mer dock inte på samma "nivå" :)idag ska jag ner på stan å kika efter ett halsband :) funderar på lite fler grejer men vi ser väl vad man hittar.jag gillar blondinbella. men sen gillar jag nästan alla som vågar sticka ut å tro på sig själva så.jamen mina drömmar börjar bli riktigt spooky..haha helt sjuka :Ppoledancingen börjar typ i januari/februari. var juh bara på prova på. men jag ska helt klart börja!

kändes i kroppen så det är nog riktigt bra träning!tack ikväll åker vi! woho finland here we come!

2009-12-04 @ 09:32:16
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: jessie james

glömde säga, lycka till i helgen på lägret! :D

2009-12-04 @ 09:32:41
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det är så mysigt med julmusik! =)Lät som bra grejer! Men vad är medicinboll för något?

Jag önskar mig Genom dina ögon (bok med Stephenie Meyer, alltså hon som skrev the twilight saga), Dead By aprils platta (som minne, senast jag köpte en skiva var många år sen!), Halvblodsprinsen på dvd, lampa, vantar, och AIK-trosa + ny AIK-mössa som kommit ut ;) HeheJa riktigt bra av Brynäs! Började bra från AIK's sida, dom hade sånt tryck på Brynäs, men sen så gjorde motståndarna såklart mål på första försöket, och då blev dom som ett helt andra lag. Faktiskt så känns den matchen så mycket härligare än HV- och Modo-matchen som var! Jag hade inga särskilda känslor efter den här förutom att det var synd att alla i laget skulle ha en så dålig dag. Men ja, det här var på väg att bli 10e raka matchen som vi tar poäng, och att få en sån här dusch tror jag då kan vara bra! Dom blir nog mer skärpta till nästa match, förhoppningsvis ;)Jo vi har 2 slalombackar här i skell, men dom allra bästa backarna är inåt landet! Vi har säsongskort i Nalovardo (en liten bit inåt landet, i Sorskele, man kör förbi Arvidsjaur om du av någon anledning skulle veta vars det ligger haha), brukar fara dit under lov eller helger ;)

Vad kul att dom sa så, du är nog alltså riktigt bra!

2009-12-04 @ 16:00:48
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Ja Brynäs va riktigt BRA :D

haha , riktigt grymt, vart har dom kommit ifrån liksom ;)Dom kosta ju olika med det är några tusenlappar som hänger i rummet :PRiskgrupp är jag i för att jag haft Leukemi/Cancer :D

Det är lugnt, fråga på nu, lättare när folk frågar än att ni bara ber mig berätta :D

2009-12-04 @ 18:15:45
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: marie

jaha, det fattade inte jag :)

det kom liiite snö idag och det var så fint medan det varade.

men jag tar hellre sommar än vinter.

2009-12-04 @ 22:37:21
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Håller med dig, GAMMAL musik som man lyssnat på varje jul ska det vara!Jaha, ja nu förstår jag vad medicinboll är för något! ;)

Joooo, dba är grymma ju! =D Åh jag har aldrig varit lyckligare efter att ha sett några andra live. Europe live kommer tvåa på listan!Nja, leksand-vantar kan jag nog faktiskt stå över haha! Jag nöjer mig med mina stickade svart- och gul-randiga ;)Det finns 2 km långa backar där, och många att välja bland! Men sen så är det ett ställe som inte alls många känner till, dom som är där är "stam-kunder" som är där då dom har tid varje år. Det är mest positivt, man har nästan backarna själv känns det som! Men sen blir det ju då dyrare ;P

Om man däremot vill till ett populärt skid-ställe så är det Hemavan man ska till!Jaha, nej jag har aldrig varit där jag =) Haha jaa, alltså hjälp, jag förstår inte att man vågar! :O Gupp och allting, är ju int beredd på vad som ska komma!

2009-12-04 @ 23:25:26
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: Jag var kvar i skolan faktiskt, haha! :)Det var möte med trafikskolan faktiskt om bl.a. den där riskutbildningen..Ja, julen brukar bli lyckad hursom, kul att umgås bara :)På nyår ska jag vara med mina bästa vänner, vet dock inte var vi ska vara än, men det löser sig väl, själv då? :)

2009-12-05 @ 00:14:30
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Jaa, att hon skulle måsta åka :/ Nej inte Erik, nu är det Calle, han ska krossa skiten ur Erik i finalen nästa fredag! :Dsv. Åh men vad coolt! Vars ska ni få se henne live? Ska hon till Sverige? ;)Aa :S Men våran starka sida är just backsidan, vi har så bred och hälften av dom är våra juniorer, men det var som att dom stod och sov i försvaret i torsdags!Okej ;) Men ändå! Haha jag skulle ha så svårt att lita på ledsagaren, fast jag vet att den verkligen gör sitt jobb :O Läskigt ju!

2009-12-05 @ 11:32:02
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Snart ett år sen jag hade det sist :DJa en tröja av dom kosta 2500 :)

2009-12-05 @ 12:40:24
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: - Okej, jag har inte så stor koll på virusprogram och så egentligen. Men AVG är gratis iallafall, och jag har inte haft några problem eller så med det eller fått virus. :)

- Mja, mörkt och mörkt. Men det började bli det iallafall, det var mulet och grått och typ skymning. Två på dagen. Och nu är det så igen. Jag saknar ljuset, hehe. ;p- Ser att du vill ha snö, jag är precis tvärtom. Jag vill ha plusgrader istället. Jag trivs inte riktigt då det är alltför kallt. (a)

2009-12-05 @ 14:22:29
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: tess

Masken halkade och tung som han är så fick han en rejäl bristning i vadmuskeln. Det är bättre nu.Mediet ska jag träffa för att få lite vägledning inför framtiden. Ska även på en stor seans och då får vi se om man får kontakt med några väsen och andar. Visst är jag nyfiken på mitt spöke men just nu behöver jag vägledningen mer än något annat. Jag är trött på att må skit och vill veta om det lättar.//tess

2009-12-05 @ 14:28:14
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Vilken härlig promenad ni verkar ha haft i kylan... jag måste börja gå igen. börjar bli stel... //tess

2009-12-05 @ 19:34:52
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: marie

ja, alltså jag är ju en glad person men nu när jag är sjuk orkar jag inte köra på som vanligt. det är lite svårt att förklara, jag hade en annan bild av depression innan jag blev sjuk. det tar mer på orken och förmågan att ta sig för saker än att man sitter och är ledsen. men det kommer bli bra, nu när jag inte ska jobba heltid så kommer det finnas tid att återhämta sig.

tårta är gott :) ibland iaf. det var en bananza eller hur man nu stavar det.det var tove som åkte ut igår från idol.vad har du gjort i helgen då?

2009-12-05 @ 20:53:52
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: Viktoriae.blogg.se - Bloggen om självkänsla, tankar och tips!

Sv: God dagens, det var ett tagsedan! Nu är jag dock klar med praktiken så nu kan jag få tillbaka min sömn..haha. Tyvärr fanns där inte möjlighet till jobb men jag har fått erfarenhet och en referens, vilket jag var medveten om innan så det är lugnt.Vad trist att de inte har svarat, de som du har kontaktat. Kontaktar du mig så ska jag svara =)Vilken mysig vinterdag och vad detaljerat. Jag är imponerad =) kram

2009-12-10 @ 11:58:25
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: Matilda

Duktig du är!

2010-01-01 @ 23:06:56
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Alex

Något av det finaste jag läst!Kram :)

2010-01-28 @ 22:03:26
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: