JA!

Tid: 23:07:20
Datum: 2009-02-27
Kategori: Leksand

Visst gjorde vi det igen!
Vi fällde Malmö på mållinjen! =)
Men det var riktigt spännande och en bra match! Bra fredagsunderhållning till skillnad från let's dance och sådan skit. Så, nu fick jag med det också, så nu vet ni vad jag tycker om det =P

Malmö öppnade i alla fall ganska bra och hängde med Leksand bra. Man drabbades dock av 2 utvisningar vilket inte är bra att göra mot Leksand och speciellt inte borta. Leksand har börjat få till ett riktigt bra powerplay nu och det visade man också genom Prestberg som gjorde 1-0 i just den spelformen om jag inte minns helt fel.
Malmö gav sig dock inte utan fick in kvitteringen samtidigt som Troja låg under med 0-1 mot Sundsvall. Det var ju bra för dem eftersom att de då var 2 poäng före just Troja, som då var tvunget att vinna i full tid för att pacera dem i tabellen.
Sett med Malmöögon hände dock det som inte fick hända efter kvitteringen. Leksand fick in ett ledningsmål nästan omedelbart genom Eric Johansson som satte 2-1 som stod sig tills det bara var ca 6 minuter kvar av matchen. Innan dess hade dock Daamgard i Malmö prickat ribban vid öppet mål och Prestberg hade ett klockrent skott i stolpen.
Nu hade Troja också vänt mot Sundsvall och ledde med betryggande 4-2. Alltså var de på playoff-plats. Malmö var tvingade att vinna matchen, antingen i ordinarie matchtid eller i sudden/på straffar för att ta tillbaka den platsen. Man gjorde också det nödvändiga och kvitterade till 2-2 med 6 minuter kvar.
Det blev en riktig rysare som gick till förlängning. Troja vann till slut enkelt sin match med 6-2 vilket innebar att om Malmö vann skulle de gå till playoff i kraft av bättre målskillnad, men om Leksand vann skulle Troja ta hand om den platsen.

Förlängningen blev resultatlös vilket ledde till straffar!
Malmö inledde, men missade. Green missade även Leksands första straff, men Söderberg satte Malmös andra. Prestberg missade även Leksands andra och Malmö hade avgörandet i sina händer. Berglund fick lägga sista straffen. Inte ett byte på hela matchen och bara 18 år gammal i år och han missade. Leksand var ju dock ändå tvungna att sätta sin sista straff och det gjorde man genom Karlberg!
Det blev alltså golden penalty d.v.s. en straff åt gången.
Leksand började nu och Doell  missade sin, trodde alla, för domaren dömde först bort det, men så tog han hjälp av linjedomaren som hade sett det bättre och dömde mål!
Malmö hade då pressen på sig igen och Söderberg skulle lägga den avgörande straffen. Han försökte lägga den mellan benen på Mylly, som han gjorde med sin första straff, men det gick inte! Mylly klarade den och Leksand vann och skickade Malmö utanför playoff!

Totalt sett så tycker jag ändå att Malmö gjorde en bra match, men jag kan inte låta bli att vara glad! =)
Malmö i playoff hade blivit mycket farligt tror jag. De hade antagligen slagit ut Växjö, som de antagligen hade fått möta i och med att Mora nog hade valt Almtuna. Sedan vet man aldrig om de även hade klarat Mora...
Nu blir det nog så att Mora väljer Troja och Växjö får Almtuna.
Playoff inleds redan nu på söndag. Sedan börjar SM-slutspelet på torsdag och kvalserien den 13:e mars! Så tycker ni det är mycket hockey här nu blir det nog ännu mer den närmsta tiden =)

Vi tar en titt på den 45:e omgångens resultat då.
Leksand slog som sagt Malmö med 3-2 efter straffar, Troja slog Sundsvall med 6-2 och Mora övertygade och tryckte dit Mariestad rejält i deras sista Allsvenska match med hela 11-1. Almtuna slog Oskarshamn med 1-3 och Växjö vann även de med 4-2 mot Bofors, men först efter att de tog ledningen med 3-2 med bara 2 minuter kvar av matchen. AIK slog Västerås borta med 1-5, Borås slog Nybro med 4-2 och Huddinge avslutade bra och vann i sudden borta mot Björklöven med 1-2.

Tabellen säsongen 2008/09 slutade alltså såhär:
Direktplatser
1, Leksand 101p & 122 +/-
2, AIK 94p & 64 +/-
3, Västerås 82p & 44 +/-
Playoff
4, Mora 80p & 52 +/-
5, Växjö 79p & 32 +/- 
6, Almtuna 78p & 19 +/-
7, Troja/Ljungby 73p & -19 +/-
Färdigspelat
8, Malmö 72p & 37 +/-
9, Björklöven 66p & -9 +/-
10, Bofors 62p & -20 +/-
11, Borås 61p & -13 +/-
12, Sundsvall 60p & -61 +/-
13, Oskarshamn 56p & -32 +/-
Kval
14, Huddinge 44p & -55 +/-
15, Nybro 42p & -53 +/-
Degradering
16, Mariestad 30p & -108 +/-

Noterbart, sett till statistik o.d. är att Leksand har överlägset bäst målskillnad, men det beror nog mycket på alla tvåsiffriga resultat. Mariestad har överlägset sämst målskillnad, men näst sämst har faktiskt Sundsvall. Ser man bara till den statistiken så har Malmö 5:e bästa målskillnad trots alla problem som har varit. Det är ganska bra gjort.

Minst mål under serien har faktiskt AIK släppt in, bara 88st. Leksand är 2:a över den statistiken med 94 insläppta mål och Almtuna är 3:a med 105. Därefter hittar vi Malmö igen med 108 insläppta. Alltså bättre än t.ex. Västerås och Mora som slutade framför dem i tabellen.
Flest mål har kanske inte helt otippat Mariestad släppt in, hela 205st. Näst flest mål har Huddinge släppt in, 165st. Därefter följer Nybro på 164 och Sundsvall och faktiskt också Troja på 162.

Flest mål har ju Leksand gjort, hela 216st! Västerås är faktiskt 2:a där med 172 kassar och Mora har mäktat med 170. Även Växjö har gjort fler mål än AIK, nämligen 155st mot AIK's 153.
Minst mål har även där Mariestad gjort. De är det ända lag som inte har gjort över 100 mål. De slutade på 97st. Sundsvall har faktiskt nätat näst minst av alla lag, bara 104 mål. Nybro har gjort 111 och Huddinge 114.

Elitserien är också numera i princip helt död i och med gårdagens resultat. Timrå och Brynäs var ju tvungna att förlora båda sina matcher samtidigt som Djurgården och Modo var tvungna att vinna båda sina för att de skulle kunna ha en chans på slutspel. Brynäs och Timrå möttes också, så något av lagen skulle ju förlora och det blev Timrå, men det spelade ingen roll, för både Djurgården och Modo förlorade mot Södertälje resp. Frölunda. SSK som nu också har sparkat Brithén och återsatt Leif Strömberg som tränare.
Rögle förlorade även dem hemma mot LHC med 3-6 och är därmed också klara för kvalserien.
Färjestad säkrade också seriesegern då man slog HV hemma.

Så nu blir det väl inte sådär jättemycket hockey de närmsta dagarna, men om 6 dagar, då blir det mer igen och speciellt om 2 veckor, då blir det nästan bara hockey kan jag lova, för då börjar den sista etappen mot Elitserien!

Utöver hockeyn så gick väl matteprovet hyfsat idag =)
I början blev jag helt virrig och fick inte ordning på några tankar alls, men sedan fick jag ordning på dem och då gick det bättre. Det var bara 4 uppgifter och det var precis att jag hann det..
En uppgift vet jag dock inte hur man ska skriva som ekvationer. Summan av 2 tal var 9 och differencen var 53. Är det någon som vet hur man skriver ekvationer till det så får ni gärna lämna en kommentar =)
Svaren fick jag dock fram ändå, talen är 31 och -22.

Igårkväll blev det helt fel. Emma hade ramlat på idrotten och slagit i handen. Hon trodde inte att det var någon fara, men mamma tyckte att hon skulle gå till vårdcentralen i alla fall. Där sa de att det "kunde vara" en spricka. Så Emma och pappa åkte till Motala, men det var ingen spricka. Däremot gjorde den lilla trippen att vi fick äta kvällsmat vid 9 vilket gjorde att när klockan var 10-11 kändes det inte alls sent, så jag gick och lade mig runt 12 någon gång. Sådan tur var så hade jag ju sovmorgon idag, men nu är jag trött, så jag ska nog lägga mig snart =)

Dagens låt blir ingen mindre än Nisse Hellberg med låten Kul att ses tack och adjö. Den är lite kul och den sätter sig på hjärnan ganska snabbt =)

Kommentarer
Postat av: jojje

mycket hockey idag hehe

vilken tur att det inte var en spricka men de kan ju göra ont ändå.det var ju bra att matteprovet kändes bra. själv har ja aldrig fått g på ett matteprov i hela mitt liv;D hihi men det är ju jag tur att nån kan tänka;D

2009-02-28 @ 14:56:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: