Scanning

Tid: 19:40:00
Datum: 2009-01-27
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Det måste bli en ändring på det hela!

Som det är nu får jag sitta och scanna allting själv bara för att skolan inte fixar en bra scanner och ett bra OCR-program någon gång.
Visst, det går ju, men det känns som att det blir väldigt mycket extrajobb för min del och det där är ju Spikes jobb egentligen, men han kan ju inte göra det p.g.a. skolan.
Jag får ta hem alla papper och scanna hemma med min scanner jag har fått från Scyncentralen och scanna direkt in på min dator där jag har Omni page pro som är ett bra OCR-program. Datateknikern på skolan har sagt att vi har ett OCR-program på skolan och det kanske vi har, men bara för att det är ett OCR-program är det inte säkert att det funkar med Jaws.
Det är väl ett litet problem, jag vet inte ens vad vi har för program där, men det stora problemet är ju själva scannern. Den är totalt värdelös! Det är inte en flatscanner utan en sådan där som man matar in papper i vilket i sin tur gör att man inte kan scanna från böcker e.d.
Jag ska maila till Peo och säga hur det ligger till, men sedan får vi väl se om det händer något...

I övrigt har det inte hänt så mycket de senaste dagarna, jag hoppade hopprep idag igen och det blev nytt rekord igen trots att det var 11 dagar sedan jag hoppade senast och trots att det kändes riktigt segt idag. 854 hopp blev det i alla fall =)

Skolan var lugn idag och det var den igår också.
Jag, spike, Micha och Josef åt pizza igår på engelskan, för Kkein var inte där så vi skulle jobba vidare med våra projekt, men vi gick och åt istället ==
Dessutom hade de flyttat psykologin till 14:10 istället för 14:40, men det visste jag inte, så vi kom dit 14:40 i alla fall och då hade alla andra gått för vi hade fått uppgifter att göra...

Vad gjorde Jocke och jag i söndags då?
Inte mycket, körde mer fia och lite poker. Han vann allting och vann totalt med 5-1 i set i Fia, men det skulle ha blivit 5-2, för jag ledde sista gången vi körde, men den hann vi inte spela klart.

u lyssnar jag lite på musik och dagens låt får bli D-Block & S-te-fan med låten Kingdom =)