Skridskor =)

Tid: 21:36:00
Datum: 2009-01-22
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Jaha, då har det gått några dagar igen, men det är inte mycket som har hänt.

I tisdags, som jag inte vet om jag skrev på, antingen var det i tisdags eller i måndags...
I alla fall så var det en vanlig skoldag bortsätt från att Camilla var borta vilket gjorde att jag var hemma lite efter halv 1 då =)

Igår var det psykologi då vi pratade om Freuds psykodynamiska och Watsons behavioristiska teorier.
Sedan var det samhäll då vi satt och väntade på att hon vi skulle prata med skulle bli klar med de som pratade med henne innan oss, men de blev aldrig klara, så till slut gick vi och åt, fisk som för en gångs skull var ganska okej. Fisk, ris och tomatsås var det.
Efter lunchen var det matte och så till sist webbdesign.

Idag var en bra dag faktiskt. Torsdagar verkar bra på nya schemat. Det är nästan inga raster, bara 10-minutare. Det var svenska först då jag lyssnade på musik och försökte förbättra min krönika som jag var duktig och skrev klart i tisdags tillsammans med en tysk bokresention. Det gick inte så bra att förbättra den.
Tyska var nästa ämne, men Camilla var fortfarande hemma och vårdade sjukt barn, så det blev bara att läsa sin bok och hitta glosor som man ville lära sig. Det är inte det lättaste när man har en ljudbok. Man får chansa lite på hur man tror orden man hör stavas och hoppas på att det blir rätt så att man hittar de i ordboken.
Innan lunch var det engelska och där lyssnade jag också på musik och försökte lära mig min Texasgrej utantill.

Egentligen slutar vi efter det, men idag skulle vi ju åka skridskor 12:30. Vi hann inte äta något innan det för vi var ju tvungna att gå dit. Jag var dock ashungrig, men Spike och Micha köpte korv på macken. Micha sa att jag kunde få en chokladkaka av honom, men det glömde han bort, så Spike fick påminna honom framme vid kassan, men då fick jag ingen i alla fall. Sedan stod han och läskade mig med korven utanför macken ändå. Dessutom sa han att det skulle vara underhållande om jag gick in i ett träd eller något. Man undrar ju ibland hur det står till i hans huvud egentligen.
På tal om macken, vet ni vem jag träffade där igår? Självklart vet ni inte det, men det var ingen mindre än Jens! Min ända kompis som jag har kvar från högstadiet, men nu var det nästan 2 år sedan vi pratade med varandra och jag kände först inte igen honom, men det var riktigt kul att prata med honom igen! =)

Fram till ishallen kom vi i alla fall och de första skridskorna jag lånade var inte alls bra. Hälskyddet eller vad man ska säga på högerskridskon var typ av, så hur hårt jag än snörade åkte jag på insidan av högerfoten hela tiden. Det gjorde asont! Till slut gick det inte längre, så vi rotade fram några andra skridskor jag kunde ha och de var mycket bättre och det gick mycket bättre att åka. Spike åkte faktiskt trots alla protester och jag ramlade faktiskt mer än honom. Han ramlade inte en ända gång medan jag ramlade en gång när det var typ 2 minuter kvar innan vi gick av isen. Typiskt.
Det var första gången sedan jag började se såhär som jag var där och åkte. Senast vi var där och åkte med Claes förra våren såg jag ju lamporna i taket och åkte efter dem, men det gick inte nu, nu ser jag ingenting, men jag åkte själv ändå. Man hör var sarjen är. Åker man med en klubba och knackar i isen hörs den ännu bättre. Den klubban jag hade var dock skitkort och räckte mig bara till magen ungefär, men det var bättre än inget. Man har visserligen ingen orientering om var man är på planen, men det går att åka själv i alla fall =) och jag är ju bra mycket bättre än vissa andra i klassen på att åka =) Det sitter väl i från tiden då jag spelade hockey...
Så det var roligt, förutom i början.

Väl hemma lyckades jag med att skära mig på högra ringfingret på kaffebryggaren. Jag gjorde rent den inuti. På den här nya som vi köpte i fredags, efter att jag hade råkat ta sönder den gamla, är det ingen lång pip man häller ur utan det är som en trekant med spetsen neråt. När jag gjorde rent den på insidan fastnade fingret i spetsen och skar upp ett litet sår där.. Så i eftermiddag har jag haft ett obrukbart höger ringfinger =P

Nu har vi lagat mitt hopprep =) men just nu är det lite isigt ute, så det är lite svårt att hoppa just nu och tyvärr så känns det redan lite som om jag har lagt av mig med det där, men jag ska komma igång igen!
Istället har jag gått över lite till kins. Igår gjorde jag 40st och i tisdags 50. Inte på rad, men totalt på hela dagen och det är ju bra =) men idag har jag inte orkat göra något. Skridskor fick bli dagens träning =)

Handbolls-VM håller ju på nu. Jag följer det inte så noga, men hittills har det ju gått bra för Sverige. Vi vann mot Kuwait igår ganska lätt och överaskade och slog Spanien för några dagar sedan. Saudiarabien är faktiskt också med. Det är lite kul =P

Hockey var det igår också, men det tar vi faktiskt någon annan dag =)

Imorgon är det det tredje och kanske sista Daladerbyt för säsongen beroende på om Mora klarar sig till kvalserien, men den matchen missar jag! Vi har våran fotbollsturnering imorgon kväll, tyvärr. det har jag ingen lust med...

På lördag kommer dock Jocke och nästa fredag åker jag ner till Nicolina <3
Undrar hur länge sedan det är som jag träffade 2 personer jag tycker om 2 helger i rad? Det är nog vääldigt länge sen, men kul ska det bli! Riktigt kul! =)